Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
KUIDAS SIIS IKKAGI ON - KAS TOHIB VÄIKESE SÕBRALIKU KOERAGA BUSSIS REISIDA?
 
eid_152c57a16a78ee 04. jaanuar 2018, kl 18.54
TERE! Rohkem ma ise hakkama ei saa, nii et küsin abi... mida haruharva teen. Mu vana ema, kes enam kodunt väljas ei käi, elab Tartus (muidugimõista ei ela ta üksi, vaid koos ühe oma lapsega, samas majas). Ise elan Mulgimaal. Seni sain rahulikult - ikka umbes kord kuus või harvem - oma pisikese, vaevu 5 kg kaaluva kutsaga maaliinide bussis Tartu ja tagasi sõita. Kunagi pole probleeme olnud, otse vastupidi - kaasreisijad hoopis naeratavad ja räägivad mu kutsaga juttu, sest ta on tõesti selline nunnukas :) Suvel, juulis aga tekkis probleem. Muidu üsna normaalne bussijuht ( Truvelt Heiki) hüppas äkki mulle peale. Kui kodupeatuses väljuma hakkasime, pidas ta mulle pika loengu, kuidas tema paarimees ei salli koeri ja kuidas koerad ikka karvu ajavad ja üldse teisi tülitavad. OMG! Nüüd olen pidanud Tartusse ema juurde minekuks nö kiirvisiidi tegema (sõitma 85 + 85 km selleks, et olla 2 tundi Tartus ema pool!!). Koera ei saa ju terveks päevaks üksi jätta, pealegi on ta harjunud minuga kõikjal kaasas käima. MIDA TEHA??? Mul pole julgust bussijuhiga rääkima minna... KUI SAAKSIN TALLE ETTE NÄIDATA MINGID EESKIRJAD, ET KOERI VÕIB VEDADA, KUI NAD POLE OHTLIKUD, siis ehk julgeksin. Ka jõuludel ja uusaastal istusin kodus. Samas: ema oli alati väga õnnelik, kui ma kutsaga külla läksin (suvel ikka mitmeks päevaks!); nüüd on ta nii kurb, et enam oma lemmikut ei näe...
 
.... 04. jaanuar 2018, kl 20.24
5 kilone koer peaks saama reisida ka transpordiboksis - tasub omale/koerale sobiv selline hankida ja ühelgi bussijuhil pole enam kobisemist! Kodus on aga boks koerale nagu oma turvaline pesa.
 
teemaalgatajale 05. jaanuar 2018, kl 12.52
Lugege koerte pidamiseeskirjad läbi. Kuidas võib koeri vedada. Lisaks sõltub väga palju koeraomanikust ja koerast. Tunnistan, et ma reisijana ise ka kardan, kui bussis mingisugune koer haugub ja minu poole liigub, mu peale üles hüppab ja müksib mind oma koonuga. Olen sattunud ka tänaval koera poolse rünnaku ohvriks. (Viimane kord oli koer rihmas ja koeraomanik lasi sel sündida)

Bussijuht võiks panna nähtavale kohale, kuidas tohib koeri bussis vedada ja nõuete mittetäitmise korral koera mitte bussi lubada.
 
teemaalgatajale 05. jaanuar 2018, kl 12.59
Ma mõistan teie muret, kuid mõelge teiste peale ka. Vahel tundub mulle, et koertele ja koeraomanikele on kõik lubatud, kuid ma tahaks ka rahulikult elada, et ma ei peaks pidevalt koeri kartma ja nende eest põgenema.
 
teemaalgatajale 05. jaanuar 2018, kl 13.06
link: http://liinid.taisto.ee/pagas-ja-loomad
link: http://www.gobus.ee/pagasiveo-kord/

Nendel linkidel on kirjas.
 
teemaalgatajale 05. jaanuar 2018, kl 13.07
Eelmises postituses toodud aadressidel on kirjas. Linkide postitamine ei õnnestunud.
 
eid_152c57a16a78ee 05. jaanuar 2018, kl 22.12
kommenteerijale kl 12:59 Veidike selgituseks teile. Ma ei arva (pole kunagi arvanud), et koeraomanikule on KÕIK lubatud. Mul on olnud elus suuri kurjasid õuekoeri ja neid pidasime hoopis teisiti. (nt kui suvel aiapeole saabus mõni, kes kartis koeri, panime koera kinni jne; samuti ei sõitnud temaga kunagi ühistranspordis jne). Aga ma ju tunnen oma koera, sest olen temaga praktiliselt kogu aeg koos. Õnneks tunnevad teda ka kõik aleviku elanikud. Ta on tõesti väike nunnu ega tee kellelegi liiga. Ma peaksin ju peast segi olema, kui nt suure kurja rotveileriga bussi tikuksin!
 
keegi 06. jaanuar 2018, kl 02.17
Uldiselt kehtib reegel, et voib soita, aga on oigus nouda suukorvi ja suuremalt koeralt ka piletit. samas on eri firmadel erinevad eeskirjad, nii et koige oigem oleks poorduda oma kusimusega konkreetse bussifirma poole. Bussijuhte on erinevaid, nii monigi ei saa elementaarsest seadusandlusest aru, enamus siiski saavad ja on ka vaga toredaid bussijuhte. Vaikese koera puhul voib reisipuur voi kott olla lahenduseks.
Koeravastastele niipalju, et see on elementaarne, et koera eest vastutab omanik ja koik ei ole lubatud.
 
viimasele... 06. jaanuar 2018, kl 19.20
...soomes on nõutav lemmiklooma transpordiks spets. puur ja reisipilet ka lähiliini bussis, ja kindlasti ja kindlasti üksnes bussi tagaosas ja seda ka ainult väikeloomadel. suured ja keskmist kasvu loomad pannakse pagasi hoiuruumi.
 
keegi 06. jaanuar 2018, kl 23.41
Viimasele teadmiseks, et Tartu ja Mulgimaa ei asu Soomes.
 
Gobras 18. jaanuar 2018, kl 08.57
eid_152c57a16a78ee Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Muidu üsna normaalne bussijuht ( Truvelt Heiki)
> hüppas äkki mulle peale.

Kui Sina oled anonüümne, mitte oma täisnimega, siis miks Sa Teiste nimed AVALIKULT KIRJUTAD?
 
to gobras 18. jaanuar 2018, kl 10.01
Arvan, et ta kirjutas seepärast, et kui me ei räägi halvasti käitujatest või ebaõiglaselt käitujatest (või kuidas seda paremini sõnastada) jääbki ta kiusatava rolli. Mulle tehti ka liiga ühe inimese poolt. See teeb ikka haiget. Minu meelest ei käitunud üks teatud inimene minu suhtes õigesti. Kõige õigem oleks olnud talle seda vist otse näkku öelda, tollal. Kuskil foorumis nimede välja toomisest ei ole kasu.
 
to gobras 18. jaanuar 2018, kl 10.10
Kui me kiusamisest ja liiga tegemisest ei räägi, saab kiusaja kiusatavaid edasi kiusata. Kiusamine ei ole levinud ainult laste vaid ka täiskasvanute seas.
 
Soomest 23. jaanuar 2018, kl 21.26
Hull oled ve . Ma reisi. Koguaeg oma berniga ei suukorvi ei mingit boxi. Ka metroos. Linnaliinibussis vahepeal neli koera . Koer peab olema kasvatatud
 
kivike 24. jaanuar 2018, kl 08.58
Jutt käib maaliinide bussidest Eestis ja Eestis ei ole metrood. Eesti on täis koerafoobikuid, kes leiavad, et oma hirmudega tegelemine pole nende asi ja kuna neil võis olla traumaatiline kogemus seoses koertega, siis kogu ülejäänud elu on kõik koeraomanikud talle selle eest võlgu. Kuigi ma ei saa aru, miks need koerapidajad neid siis segavad, sest viimastel on samasugune põhimõte, "pole minu asi, las teised teevad minu elu mugavamaks, hirmuvabamaks jne." Mis puudutab väikeseid sülekoeri, siis üldtranspordivahendis on ta käsitletav käsipagasina ja on lubatud reisida omaniku süles. Seega, palju aastaid tagasi sarnase probleemi puhul mina trükkisin välja endale üldeeskirjad veoste suhtes ja konkreetse bussifirma veoeeskirjad ja kobiseva bussijuhi või kaasreisija puhul sai nendega siis viibutatud.
 
Gobras 31. jaanuar 2018, kl 10.19
Kahtlemata ei anna siin anonüümne kaeblemine tulemusi. Miks Te ei pöördu bussifirmasse? See siin on lihtsalt avalik teise inimese solgiga üle kallamine. Isegi oma õiget nime ei juleta panna. Piinlik.
 
kivike 01. veebruar 2018, kl 01.05
Sa, piinleja, ei esine samuti oma nime all. Mis inimene solgiga üle kallati? Säga ei julge bussijuhti isegi mitte kõnetada ...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!