Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kolli
 
xxx 21. oktoober 2002, kl 11.34
Kas kellelgi kogemust kolli pidamisega? Mida peaks arvestama, kui sellist koera võtta? KAs sobib lastega, hoiab kodu või kipub ringi jooksma?
 
suslikloom 21. oktoober 2002, kl 13.19
Minul oli kolli, väga intelligentne ja õrnake selline.Laste peale kippus nina kirtsutama, aga tema puhul oli see tõenäoliselt põhjustatud sellest, et kutsikapõlves torkas üks jõnglane talle näpud silma. Kuna elasime korteris, siis väga palju võimalusi tal hulkuma minna ei olnud, paar korda pani plehku ja ajas omi asju, aga tuli mõne tunni pärast ilusti kodumaja ette ootama. Suvel maal käis koos kohaliku "sõbrannaga" paar korda öisel rännakul, aga hommikuks oli tagasi...ilusad kutsikad tulid, muuseas..:)
Oma kogemusest võin öelda, et kui tahad sõber-koera ja näitusetulemused tähtsust ei oma, siis pole mõtet võta uhke sugupuuga ülearetatud tõukoera, nagu minu oma oli...Minu kutsa emal olid 2 pesakonda kutsikaid aastas. Kõlava nimega sõber oli küll uhke sugupuuga, kuid pisut nõrga tervise ja närvisüsteemiga. Ta elas 8-aastaseks, suri kaasasündinud südamerikke tagajärjel.
Tore sõber oli, omi inimesi hoidis ja kaitses väga. Kuigi ta suri juba 5a eest, tunnen ikka veel puudust...
 
kollitab 21. oktoober 2002, kl 13.48
Linnakorterisse võta kindlasti.irw
 
Nipi 21. oktoober 2002, kl 15.00
Kolli on ütlemata hea sõber. Kaitseb kui vaja ja lastega on lihtsalt imeline kui kannatlik võb üks koer olla. Ärajooksmisega on ikka nii, et isane paneb "lõhnade" peale plehku ja emane on rohkem koduhoidlik. Minul oli isane kolli ja vahepeal tegi ta paar tiiru, aga õhtuks oli ilusti tagasi. Minu arust ainuke suur mure oli kammimisega. Kolli on üks tore ja arukas kuts.
 
Feliks 23. oktoober 2002, kl 11.19
kolli on tore loom..iseloomu on..kuid jah närvisüsteem suurem asi pole...
lastega - talub ära. Hammustanud just pole (kuigi oleks vahelvaat et põhjustki old) naksab naca hoiatuseks kui asi ulluks läeb -aga reeglina asja eest:)
Et võib olla jah aigustele vastuvõtlik....
peremehele - absolutselt truu.
 
kaku 24. oktoober 2002, kl 10.21
minul on kolli. meie kahekuust beebit hoiab ja armastab väga, aga võõrad lapsed eriti ei meeldi. see tuleb vist sellest, et üks väike sugulane, kes ise koeri õudsalt kardab, ajas ta kunagi laste suhtes segadusse, noh et ongi sellised imelikud argpüksid. kes teda ei karda, nende suhtes on koer OK. on hästi rahulik koer ja õpetada on ka ülilihtne. ainus miinus on vist jah, närvisüsteem, meie kolli näiteks kardab igasugu imelikke asju - läikivaid põrandaid, tolmuimejat, harja jne jne. aga üldiselt paremat koeratõugu ma ei tea, sest nagu ma ikka tavatsen öelda, kolli ei ole ju KOER, ta on inimene koera kehas. lihtsalt nii tark on ta. mul muide juba teine kolli ja arvatavasti pean elu lõpuni just kollisid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!