Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Tiibeti mastif
 
K 30. august 2006, kl 08.47
Tere!!! On plaan perre koer võtta, kas keegi oskab midagi rääkida tiibeti mastifide kohta(kutsikate hind,iseloom ning kust oleks neid võimalik saada)

Ette tänades
 
Fifi 30. august 2006, kl 10.43
Helista kennelliitu või mine koertekotta, seal on nii juttu kui teadjaid.
 
Marion 30. august 2006, kl 11.26
iseloomult vist suht flegmad ja isepäised.mul ema käib oma koeraga koolis ja seal ka üks selline kutsikas.pidi täitsa võimatu olema.ei allu üldse,ei kuukla sõna.olen veel kuulnud,et nad hauguvad palju ja vajavad palju jooksuruumi.korralik kasvataja ei annagi väiksesse aeda teda.kui ruumi vähe,siis hakkavad üle aia käima.ja neil on ka tihti düsplaasia.mina valiks mõne teise koera,mastif vajab tugevat eelnevat kogemust. hind vist kuskil 15 tonni ringis.uuri koertekojast !
 
* 30. august 2006, kl 11.42
Oskan ka rääkida ainult kuulujutte: mina jälle olen kuulnud, et ei haugu peaaegu üldse, vähemalsti mitte ilma tungiva põhjuseta.
 
x 30. august 2006, kl 11.55
Äkki mõtleks ka selle peale mille jaoks on tiibeti mastiff aretatud .Talle on loomult omane et haugub ja eriti öösel
 
chilipi 30. august 2006, kl 12.21
Kui aed pole ikka päris kindel ja korralik, siis hakkab aiast välja käima. Hüppab üle, kaevab alt läbi, surub rinnaga läbi. Aia suurusega pole sel pistmist. Hinnaks arvesta 15 000.

Kas neist siis "Eesti koerte atlases" pole kirjutatud? See on üldiselt hea ülevaatlik raamat.
 
loll jutt 30. august 2006, kl 13.08
Loll jutt, et mastif haugub palju- haugub siis kui keegi värava taga on, ning siis lõpetab ka ruttu hääle tegemise.. Väga rahulik ja suursugune koer aga isepäine küll.... Sõna kuulama saab nad väga ilusti aga see võtab võib-olla veidi rohkem aega kui mõne teise tõu puhul. Allumist tuleb hakata harjutama juba esimestest päevadest(kammimine, küünte lõikamine jne) Lastesse suhtub väga hästi- ei tee väljagi kui tiritakse karvadest või suisa pähe ronitakse. Minul polnud üldse eelnevat koerapidamise kogemust ja saan imehästi hakkama.. Arvestama pead ka, et ta tahab palju suhelda ja tunda ennast pereliikmena, keda ka tuppa lastakse, kellega suheldakse/jalutatakse. Üksinda koduaias vahtides muutub tohutult kurvaks. Muidugi peab vaatama, kellelt kutsika muretsed. Kasvatajad on üldiselt ikka nõu ja jõuga väga abiks. Mina tõin enda koera Soomest ja maksis 2 a tagasi 1000 eurot.
 
kogemustest 30. august 2006, kl 13.57
Väga rahumeelne koer. Meil ei haugu-ainult siis kui keegi värava taga. Mingit saksa lambakoera temast tõesti pole vaja oodata. Ta ei ole sportkoer kellele trikke õpetada. Võrreldes näiteks setteriga on palju rohkem omaette olija. Piisab kui keegi aias liigub ja ta on selle seltsiga rahul. Setter seevastu on igal pool ninapidi juures ja tahab kogu aeg tegelemist. Minu arvates sobib küll algajale, midagi hullu ei ole. Aga kõik see oleneb muidugi koerast ja peremehest. Lastega on tõesti hea rahulik, ei hüple ega näksa nagu kutsikad tavaliselt. Võõraste koertega saab hästi läbi. Midagi problemaatilist nagu ei olegi välja tuua. Sõnakuulmisega on jah nii nagu ta on. Sekundiga käsklust ei täida, aga see võib olla muidugi meie endi viga.
 
K 30. august 2006, kl 15.50
kas see ka õige et teda väga ei soovitata keti koeraks...ikka rohkem selline aias vabalt ringi jooksja
 
meg 30. august 2006, kl 15.57
siin foorumis on kohustus eesti koerte atlast omada!
 
to K 30. august 2006, kl 16.01
ma ei tea küll ühtegi tõugu, keda ketikoeraks soovitatakse. kui on oma aed, siis jooksevadki koerad seal ringi ja kui on korterikoer siis käiakse rihmaotsas jalutamas.
 
Kadri 30. august 2006, kl 17.43
Kes tahab koera keti otsa, sel tuleks koera võtmise plaanist üldse loobuda.
 
megile 31. august 2006, kl 11.21
Koerte atlase omamise kohustust pole märganud, küll aga õnneks siin on ajudega soovitajaid, kes koerasoovijale nõu annavad, kustkohast infot saada ja uurimst alustada. Liiga palju võetakse keori välise meeldivuse järgi, teadmata halligi selle tõu iseloomust, hooldusvajadusest või temperamendist. Pärast on häda kui palju ja kui koeral pubekaiga algab, avastatakse lapsel allergia või pereliikmetel vajadus iirimaale kalkuneid kitkuma minna kohe terve mansahvtiga.
 
vaata seda lehte nt 31. august 2006, kl 11.43
http://www.chenporewa.ee/
 
Kadi 31. august 2006, kl 17.02
Minu naabril on 3 tiibeti mastiffi. Ei mööduks ühtegi ööd, kus need koerad ei hauguks kuni hommikuni.
 
Siq 31. august 2006, kl 17.04
Cheponewa kasutab aretuses epileispahaigeid ja -kandjaid koeri. Soovitaks kindluse mõttes ka mujale kennelitesse vaadata, näiteks Status Beneloves ja Ribessita.
 
Alar 01. september 2006, kl 13.14
Jätan oma meiliaadressi, kui on huvi võta ühendust.
 
Tiibeti omanik 17. mai 2015, kl 19.27
Vabandust ,et nii hilja kirjutan aga tiibet on igati rahulik koer. Jah ei vaidle öösete haukumistele vastu.. Oleneb kas elad rahulikus kohas kus ei liigu eriti rahvast või seal kus on palju rahvast. KETTI SEDA KOERA POLE VAJA KUNA MUUTUB KURJAKS!
 
susanna sabul 12. november 2017, kl 08.01
Kas tiipeti mastiffi koer sobib perre kus on juba üks koer
Ja üks kümmne aastane laps . palun keegi vastake. On abi vaja
 
Viimasele 12. november 2017, kl 09.53
EI!
Ja vastupidise väitjad on lihtsalt vastutustundetud "müügimehed".
 
Punktike 25. august 2019, kl 07.33
TM oli meil 12 aastat sisuliselt esimeseks koeraks. Teist korda võtaksin nüüd ise küll. Eelnevalt siis vanematekodus. Mis ma oskan öelda, nooruses tegi palju uljaid trikke, neil on kombeks jalutama minna, st kuskile ringi tiirutama ja siis tagasi ei oska enam tulla. Üks TM omanik ütles, et kui võttis vastassoost tiibetlase olemasolevale kõrvale, siis ringihulkumised jäid ära.
Näitusepotentsiaali meie koeral küll oli, aga ei käinud temaga ei näitustel ega koertekoolis. Üsnagi põikpäine, võib-olla viienda kutsumise peale suvatses kohale loivata.

Muidu vajab hästi perekeskset õhkkonda, et teda koheldaks kui pereliikmena, siis ta hoiab ka, st ei muutu kurjaks, vaid üsnagi stoiliseks ja armastavaks.
Vajab palju ringiliikumist ja ruumi, neile meeldib ka keset ütleme sissetallatud rada maha visata ja kaitsta pererahvast. Pean silmas seda, kui maakodus on nt üks kindel jalgtee kuhugi minekuks, siis võid kindel olla, et su tiibetlane seisab sul risti ees.

Autos tahtis pugeda või tähendab pressis end kõige kitsamasse vahesse, suva, et kaks inimest juba istusid seal ja talle enam ruumi ei jätkunud. Tema maailmas jätkus küll.

Laste vastu üldiselt sõbralik, väntsutada ei tasu. Teisi koeri meeldis hirmsasti uudistada ja loomuomane on väiksemate eest hoolitseda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!