Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
labradoodle
 
uurija 24. november 2006, kl 22.46
Ei tea, kas keegi oskab öelda, kas Eestis liigub ka labradoodleid? Huvitaks just väikest kasvu ristandi kutsikas. Kui keegi on teadlik, palun täpsemat infi. Tänan!
 
jessas 25. november 2006, kl 00.25
Mis imeasi see peaks olema????????
 
m 25. november 2006, kl 00.33
See on labradori ja puudli ristand, USA uus moeröögatus :D (kindlasti on selliseid mixe ka Eestis, aga tõenäoliselt mitte tahtlikult)
 
a 25. november 2006, kl 01.33
Need loomad kukuvad vist välja, nagu jumal juhatab. Mõned on siiski armsad ka.

http://www.labradoodle.net/Bindi_pose_230x204.jpg
 
link 25. november 2006, kl 03.09
http://www.labradoodle.net/Bindi_pose_230x204.jpg
 
uurija 25. november 2006, kl 08.58
Tegelikult alustati nende aretusega Austraalias juba 70-ndatel ja suunitlusega aretada välja tõug, mis oleks sobiv koeraallergikutele. Mood moeks, neid on palju Põhja-Ameerikas, eriti Kanadas, Usa-s ja muidugi ka Inglismaal. Suuruseid on kolm: miniatuurne, keskmine ja suur, ja karvkatte värve on mitmeid, kõige hinnatum on kohvipruun.
Tahaksin just sellist miniatuurset labradoodlit oma allergikust lastega perre, sellepärast küsisin. Labradoodlid on väga heade iseloomuomadustega koerad, sobivad imehästi seltsikoeraks, loomateraapiaks neid on palju väga häid iseloomuomadusi ja kõrge intelligentsus. Samas, kuna tegu siiski väga karvase loomaga, on karvahooldus suur.
Uurisin ka teisi tõuge. Karmikarvalise/pikakarvalise foksterjeri kohta on ka öeldud, et ta sobib allergikutele, kuna ise karva ei aja ja tal ka praktiliselt puudub n.ö koeralõhn. Tahaksin küsida nende omanikelt, kas see on ka tõesti nii ja kui palju tööd on siis tema karvahooldusega: kas pügamisest aitab, või peab kindlasti tema karva ka "kitkuma" - vaat see asi on veidi segane. kas ka siledakarvalise foksterjeri omanikke liigub siin? Kuidas on nende toaspidamisega lood? Kas ta ajab palju karva ja kuidas on tema karvahooldusega, mida ütlete n.ö koeralõhna puudumise kohta kommentaariks. Tänan vastuste eest juba ette.
 
hm 25. november 2006, kl 10.52
karmkarvalisi peaks ikka kitkuma - pügades jääb surnud karv lihtsalt selga alles ja pikaajalist lõpptulemust ning koera tervislikku seisundit ei tahaks isegi ette kujutada. need labradoodled võivad olla allergikule, kes on lenduva karva vastu allergiline, kuid kõõma-ila-uriiniallergikutele jääb ta ikka allergiliseks. trimmitavad on veer šnautserid, enamus terjereid ning peaksid seetõttu karvaallergikule sobima. ja sellise ristamise puhul võib vabalt saada ka labradori karvaga isendi, kes ajab korralikult karva.
 
armas 25. november 2006, kl 12.54
 
m 25. november 2006, kl 15.08
Tavaliselt on inimesed allergilised koera kõõma, sülje jne. vastu, mitte karva. Nii et poleks neist duudlitest ka kasu - väidetakse jah, et allergiavabad, aga tõenäoliselt väga vähestele, kes vaid karvaallergikud on.
Kasside puhul küll on juba aretatud allergiavabad kassid. Kuid see on geenmutatsiooni käigus tehtud. DNAst võeti ära üks valk, mille vastu on inimestel allergia ja mida kassid levitavad.
Nii et ristates vaid 2 tõugu koeri nüüd küll allergiavabaks ta ei muutu :D Kui duudli vastu ei ole allergiat, siis ei peaks ju labradori ja puudli vastu ka olema - ega nad mingeid muid geene edasi ei anna, kui ikka endaomi :)
 
heleri 25. november 2006, kl 23.06
minu arust räägitkse, et puudell pole ka allergiat tekitav koer, kuna ei aja karva. karva aina aksvab, aga välja ei lange, seetõttu peabki pügama.
 
heleri 25. november 2006, kl 23.10
Ja seda ka veel, et kui allergiatekitaja on nt sülg, siis pole ei puudlist, nuudlist kui labradorist kasu :)

Ps! Karvutud koerad peaksid ka sobima, kui allergi karvade suhtes. Neid on ka Eestis olemas. Nt Peruu karvutu ja Hiina karvutu
 
. 25. november 2006, kl 23.58
Ja lõhn on igal koeral.... erinev küll, kuid lõhnavaba koera pole veel kohanud.Terjereid tuleb kindlalt trimmida, kuid et nad seetõttu allergikutele kindlalt sobiks ei saa väita.
 
k 26. november 2006, kl 12.05
Siiski küsiks siinkohal siledakarvaliste foksterjerite kohta, et kui palju karvahooldust temaga on ja kuidas teda on toas pidada.
 
to k 26. november 2006, kl 12.39
siledakarvalisi fokse on eestis veel üsna vähe. võid uurida jahimeeste foorumist või koertekoja terjerite alamfoorumist, kuid trimmimist nad vist ei vaja, piisab lihtsalt kammimisest. õuekoeraks ta vast ei sobi, pigem ikka toakoeraks. kui talle piisavalt liikumist ja ajutööd pakkuda (jahikor ikkagi), siis ei peaks probleeme olema.
 
nelli 14. oktoober 2017, kl 18.08
eestikeeles tõututvustus https://disainikoerad.wordpress.com/labradoodle-2/
 
mnjah 15. oktoober 2017, kl 11.15
ei ava seda viimast linki - juba sellele suunamise soovitus on kirjutatud vigaselt, rääkimata sellest, et segaverelisest räägitakse kui tõust. Tasub lugeda inglise keeles lisaks, vaid paar näidet: https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201404/designer-dog-maker-regrets-his-creation
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2554214/Ive-created-lot-problems-Why-Labradoodle-creator-blames-puppy-mills-breeding-Frankenstein-versions-designer-dog.html
KoerteSpetsalist 04. juuni 2020, kl 10.54
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!