Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
mis kassil viga? ussid?
 
mures 14. detsember 2006, kl 11.38
Kass sööb juba teist nädalat vähe ja ainult krõbinaid (varem sõi ikka muud ka). Vett joob, kastis käib korralikult, kõht on vast natuke kinni, aga see vist loomulik, kui ta ainult kuivtoidul on? Muidu käitub nagu tavaliselt. Käisin loomakliinikus uurimas, seal soovitati ussirohtu anda ja mitte muretseda. Öeldi, et usse võib kass saada ka õues käies pinnasest ja väljaheites ei pruugi neid üldse näha olla. Aga ma olen ikka mures, et äkki viitab isupuudus mingile haigusele... Millised on teie kogemused oma kassidega? Kas on tõenäoline, et põhjuseks võivad olla ussid?
 
Riina 14. detsember 2006, kl 12.03
Kui sa oled korralik ja vastutustundlik loomaomanik, siis sa annad ju niikuinii õues käivale kassile 2-4 korda aastas ussirohtu. Kui sa ei ole...no mis sa siis nüüd muretsed.
 
mures 14. detsember 2006, kl 12.15
Riina, mis oli su kommentaari mõte? Ussirohtu saab kass regulaarselt, 4 x aastas, viimati 2,5 kuud tagasi. Nagunii oli plaanis 3 kuu möödudes uuesti anda, aga teen seda nüüd veidi varem. Ja kui muretsen, siis järelikult olen vastutustundlik loomaomanik. Kas kellelgi kassil on veel nii olnud, et isu kaob, kuid pealtnäha pole loomal häda midagi?
 
Riina 14. detsember 2006, kl 12.19
Siis ei ole ussid, kui on saanud ussirohtu. Lihtne ja selge.
 
mures 14. detsember 2006, kl 12.24
Oled sa äkki loomaarst? Kliinikus öeldi miskipärast, et suure tõenäosusega võivad ussid olla, hoolimata sellest, et kass on 2,5 kuud tagasi ussirohtu saanud. Pole siis vist asi ikka nii lihtne ja selge...
 
igaks juhuks 14. detsember 2006, kl 12.25
Ma ei taha sind hirmutada aga mul sellised kogemused, et algul ka kiisul halb söögiisu aga kui arstil lasin analüüsid teha, siis selgus, et vanal kiisul oli neerude puudulikkus.Kassi käitumises on muutused alles siis kui ta juba väga haige on.
 
mures 14. detsember 2006, kl 12.31
Ma ise kahtlustan ka, loodetavasti asjatult, et äkki mingi haigus... Kass on 6 aastane, suve alguses steriliseeritud. Enne seda lasime põhjaliku vereanalüüsi teha ja siis olid kõik näitajad normi piires. Kass joob päris palju ja käib seetõttu ka ööpäevas 3-4 korda pissil. Kas neerupuudulikkusega ei peaks käimine harvemaks jääma?
 
Kadri 14. detsember 2006, kl 13.10
Tavaline ussirohi näiteks paelusside vastu ei aita.

Ja üldse kas siis ussirohu mõju kestab 3 kuud? Minu meelest 4x aastas antakse lihtsalt sellepärast, et optimaalselt sageli võimalikke usse/ussimune ära tappa.
 
imestan 14. detsember 2006, kl 13.12
Mind paneb ammu imestama, et väikseimagi häda puhul soovitatakse ussirohtu ja küsitakse vaktsineerimiste kohta. Kas tõesti pole arstil niipalju südametunnistust ja aega või tahtmist, et ikka selgitada põhjus välja. Võib-olla, et hoiukodude kassidel see igaks juhuks sobib, aga mina oma loomaga küll nii ei talita. Ka siinsed soovitajad on tihtipeale seda teed läinud, et üldisi nõuandeid jagada, ei käi see ikka nii lihtsalt. Kui suur see tõenäosus siis on, mille arst sulle loomakliinikus välja käis?
 
katu 14. detsember 2006, kl 13.20
minul oli oma väiksema kassiga sama mure-söögiisu väga närb,vahetevahel veel kõht pisut lahtisevõitu.Arsti soovitusel andsin talle ussirohtu,ja probleem kadus.

Vanemal kassil on krooniline neerupuudulikkus,kaasasündinud ilmselt.Avastasin lihtsalt ükspäev,et kass ei saa pissitud...Õnneks sain kohe arstile ja õigel ajal ravima hakata.
Aga normaalne on,kui kass joob palju,siis ka käib potil palju-kui joob ja ei käi,siis on probleem.
 
mures 14. detsember 2006, kl 13.41
Arstilt ei taibanud ussidega seoses tõenäosusprotsenti küsida. Soovitas anda ussirohtu ja kui kass krõbinaid ikka mõnevõrra sööb ning vett joob, siis mitte muretseda. Lihtne öelda. Ikka ju muretsed oma looma pärast. Asi tundub imelik peamiselt seetõttu, et varem istus kass ikka vahel külmkapi ees, nüüd mitte. Erilise isuga pole ta kunagi silma paistnud, v.a. üks periood suvel, aga vähemalt huvi oli olemas ja mõnda asja sõi ka.
 
igaks juhuks 14. detsember 2006, kl 13.52
Neerupuudulikkust näitas uriinianalüüs. Kastis käis tihti aga nagu ei saanud pissitud alati. Uriinianalüüsi tehakse kliinikus narkoosiga.
 
kiki 14. detsember 2006, kl 13.56
Kui kassil on ussid, on kassi söögiisu väga hea, sest ussid peavad toidetud saama! Minu kass oli paksult usse täis, need ajasid teda lausa iga natukese aja tagant köhima ja kassi keha visuaalsel vaatlemisel oli kaugele näha et mingi kahtlane tropp liigutab tal külje peal rahutult. Andis talle kolm korda kahekorde doosi ussirohtu. Kass jäi ellu!
 
mures 14. detsember 2006, kl 14.05
Selle söögiisuga on vist nii ja naa. Siin foorumis on mõned kurtnud, et kassil kehv isu ja selgus, et ussid. Teine jutt on, et kass sööb, aga on sellest hoolimata väga kõhn. Kaks loomaarsti on mulle seda ussidest tulenevat isupuudust kinnitanud, kuid nagu ennist mainiti, jagavad arstid tihtipeale vaid üldisi nõuandeid.
Meie kassil pissimisega probleemi pole, lahistab alati suure oja ilma igasuguse pingutuseta.
 
siiamipoiss 14. detsember 2006, kl 14.51
mul tundub ka vahest et meie kass sööb vähe, ta tegelikult sööbki oma krõbinaid ainult ja käib oma vecus nagu teemaalgajal, aga sellepärast ma küll ei hakka muretsema et tal on ussid vms. Kui kass on rõõmus, mänguhimuline, käib potil nagu alati(seda ju te näete), milles siis probleem?
kui ussirohtu annate reagulaarselt, siis kõik hästi.
 
mures 14. detsember 2006, kl 15.21
No äkki ma tõesti muretsen liiga palju. Lihtsalt see kassi huvipuudus toidu suhtes on harjumatu. Viimane uudis on see, et kass oli täna korra oksendanud, aga kuna ta on pika karvaga, siis seda vahel harva ikka juhtub, hoolimata karvapallipasta andmisest. Söömist pole see tal kunagi seganud. Küll aga on praegusel dieediperioodil pasta andmine keeruline: varem sõi ise hea meelega, kuid enam ei võta vabatahtlikult suu sissegi. Arst arvas, et karvapallid ei tohiks isupuuduse põhjuseks olla, sest kass saab Hillsi kuivtoitu ja selles on anti-hairball komponent olemas. Hambakivi eemaldati pool aastat tagasi ja kui krõbinaid sööb, siis järelikult saab närida küll.
 
kassiliisu 14. detsember 2006, kl 16.07
Mõnikord ei aita ussirohu andmine mingitel põhjustel, siis tuleb tavapärasest sagedamini ussrohtu anda. Söögiisu vähenemine või kadumine (kui kiisu ise samal ajal tervena tundub) võib olla tingitud ka karvapallidest. Karvapallid võivad soolestiku ummistada. Selle vastu aitab karvapallipasta, osta tuleks seda kliinikust. On soovitatud teelusikaga vaselliniõli anda kui muud käepärast pole, see aitab ka karvapalle väljutada.

Kui terve kiisu mingil põhjusel veidi paastub, siis võid talle näiteks vitamiini pastat anda, tugevdab orgnismi. Kui kass pärast paastumist sööma hakkab, siis ta tahab tavaliselt süüa alguses väikeste kogustena, väikeste tükkidena, midagi pehmet. Kui tal on mõni pehme lemmiktoit, siis proovi seda. Võid proovida ka käest toita, vahel sööb niimoodi natuke.

Neeruprobleemi puhul võib kass ka korralikult pissil käia, kui neerud päris haiged, siis võib tulla kogu vesi, mille ta ära joob lihtsalt teisest otsast välja, aga organismis on ikka vedelikupuudus. Neeruhaige kassi karv on sageli veidi tuhmim, ta võib oksendada tavalisest sagedamini. Aga lihtsalt isu puudusest ei saa küll kohe neeruhaigust järeldada.

Võib olla vaata ta suhu, ega hammastel tumedaid plekke ei ole ja ega suust halba lõhna ei tule. Kui hambad haiged, siis on ju ka paha süüa.
 
njah 15. detsember 2006, kl 10.24
me andsime ka kassile korralikult ussirohtu, ta on ka tubane. aga ikka olid ussid.
aga olge ise tähelepanelikud, et teile endale ei nakkaks ussid. minul nii juhtus.
kusjuures perearst toonitaski, et kui kassil on, siis peab kogu pere ka rohtu võtma.
 
Mammuke 18. detsember 2006, kl 14.16
Minu kassil oli ka nii. Et kõht oli kinni, lõpuks hakkas vähem sööma. Ja enam ei saanud üldse wc käija muidu kui iga päev pidime talle spl täie vaseliini õli sisse ajama. Lõppvaatus oli siiski kurb. Tegime ka kõik vareanalüüsid mis näitasid, et neerud olid läbi mis läbi. Kahjuks polnud siis enam midagi teha. Käisime ennem korduvalt kliinikus ja lasime klistiiri teha aga siis ei osatud küll arvata, et kõhukinnisus neerudest võib olla. Aga jõi ta meil üsna palju tihti ka ja pissitud sai ilusti..
Okaspuu 20. august 2023, kl 12.08
Kassi neerud on läbi poe kuivtoidust.Nii ütles mulle kunagi loomaarst. Ja mida rohkem kass käib pissil, seda suurem tõenäosus neeruvärgiks on---ta tunneb vajadust, aga toimub lihtsalt t i l g u t a m i n e ...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!