Edy, sa oled alatu ja silmakirjalik inimene ja mõtled vaid vabandusi, kuidas oma alatust põhjendada ja kaitsta. Mis kõige hullem - sa ise ei saa sellest arugi. Tõenäoliselt arvadki sa siiralt, et sinul on õigus ja meie oleme mingid skisofreenikutest "loomapeded", kelle juttu ei pea tõsiselt võtma, sest "nad raudselt peksavad lapsi ja on muidu värdjad ning hullud". Aga vaata, edy, elu ei ole nii must-valge (ei teagi, kas kahjuks või õnneks).
Esiteks - ka loomad käivad koolis. Täpselt nii nagu inimesed. Aga nii nagu inimlapsi koolitavad ja õpetavad inimesed, koolitavad ja õpetavad loomalapsi loomad. Lõvikutsikad õpivad oma "koolis", kuidas jahti pidada, toitu leida, end kaitsta, oma kutsikaid kaitsta, millised on vaenlased, keda peab kartma, keda ei pea kartma, kuidas ohu eest põgeneda...Ja nende õpetajaks on teised lõvid. See oleks sama võrdlus, et inimlapsi hakkaksid inimeste koolis õpetama lõvid - no ei tundu eriti mõeldav, eksole ju! Liik õpetab oma liigikaaslasi, ei ole teisel liigil vaja sinna oma nina toppida. Väga jabur on öelda, et miks siis lapsed peavad koolis käima...No jumal hoia! Iga elusolend läbib oma kooli ning "käib tööl" ja saab oma palga - inimene rahalise ja lõvi kõhutäie.
Teiseks - kuskohast tuleb arusaam, et loomakaitsjad lapsi peksavad?! Ausalt öeldes on see minu jaoks küll väga solvav, kuna mina armastan nii loomi kui inimesi ja olen igasuguse vägivalla vastu. See on umbes sama arusaam, et kui üks mees on pedofiil, siis ongi kõik maailma mehed pedofiilid ja värdjad! Ei ole ju ikka nii, onju?
Kolmandaks - miks tullakse loomade teemas alati ilkuma, et miks te loomi kaitsete, hoopis inimesi on vaja kaitsta...Aga ma küsiks sinu käest, et kas sul üldse on õigust midagi sellist küsida? Kas sina kaitsed inimesi? Igaüks kaitseb kedagi või midagi, kes lapsi, kes loomi, kes vanureid, kes sõjaveterane, kes vanu maju, kes asotsiaale, kes keskaja kombeid, kes muuseume, kes loodust, kes maakoole...Ega see ei tähenda, et üks teisest halvem oleks. Heategevusorganisatsioone on sadu ja sadu, mina ei ole küll nii ülbe, et hakkaksin neid sõimama, et miks te, värdjad, kaitsete vihmametsi, kui hoopis on inimesi kaitsta vaja. Las vihmametsad lõppevad maa pealt otsa, sest ainult inimeste eest peab hoolitsema...Mis õigusega sa siin ilgud? Mine linna ja kutsu mõni asotsiaal ööseks enda juurde koju. Või mine kodutute varjupaika vabatahtlikuks - pese nende pesu ja dushiruume. Või anneta kogu oma kuupalk mõnele haiglale. Või adopteeri endale mitu last. Siis tule siia tagasi ülbitsema ja ilkuma...Aga praegu - küll on tore mugaval arvutitoolil istuda, kõhtu sügada ja maailma halva ja hea üle otsustada, eksole?