Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
CD-plaadid
 
hakkaja 09. oktoober 2010, kl 00.45
kas keegi siinsetest inimestest ostab veel muusikat CD-plaatidel (uusi ning ka vanemaid plaate, näiteks 90ndatest jne)? kas tellite plaadi netipoest või lähete plaadipoodi ja ostate sealt? ise väga sooviks oma lemmikmuusikat omada ka füüsilistel plaatidel, mitte ainult netist alla laadida. olekski huvitav teada, paljud teist soovivad oma lemmikartiste toetada ning samas ka omada plaadiriiulis nende CD-sid, mitte ainult playlisti oma arvutis :)
 
keegi teine 09. oktoober 2010, kl 01.13
Olen ostnud ikka plaatide kujul, kuid mitte meie poodidest, vaid otse artistidelt endilt. Eesti omade puhul siis kontserditel olles näiteks, välismaistelt olen aga eraldi artisti saidilt tellinud. Kui otsevõimalus puudub, siis olen kasutanud välismaiseid netipoode, mis spetsialiseerunud konkreetse muusikastiili jaoks. Sedasi läheb raha kõige õigematesse kätesse ja võib isegi kokkuvõttes veidi odavamalt saada.

Netist allalaadimise suurim probleem on, et peaaegu kõik on äranuditud heliga mp3 või wma või aac kujul failid, kuid nende eest küsitakse ikka täishinda. Flac ja Wav faile (mis on CD kvaliteediga võrdsed) on võimalik ametlikult netist osat ülivähestest kohtadest, pigem juba piraadist saab rohkem neid.

Huvitav kas keegi supermarketite plaadilettidelt ka midagi veel ostab? Minule on jäänud mulje, et need letid on täiesti poepinna raiskamine, ühtegi huvilist pole seal isegi niisama plaate vaatamas märganud, 95% kordadel.
 
Styg 09. oktoober 2010, kl 10.47
ikka ostan, miks siis ei. paarsada plaati ikka kodus olemas. mis on muidugi kohutavalt vähe, ma vaevlen pidevalt probleemi ees, et mitte midagi pole kuulata :P (noh nagu naistel pole kunagi midagi selga panna.... mis on teine mu probleem ka, sest et ma ka ikkagi naine olen).

eesti artistide plaate ostan parema meelega, millegipärast tundub, et sellest võiks ka artistide taskusse midagi tiksuda. välismaiste artistide puhul selles väga kindel ei ole, aga ostan ikka vahel, just sel nädalal ostsin Eminemi uue albumi, mis siis, et oli juba netist tõmmatud ja lõpmatuseni kuulatud (nii et ei ole päris nii, et kes netist tõmbab, see kunagi plaate ei osta).

kusjuures tihti ostan just supermarketitest.... ma nimelt ei ole märganud, et Pärnus mõni plaadipood eksisteeriks :(
 
kratt 09. oktoober 2010, kl 11.23
No lemmikute plaadid olen ikka ostnud aga tundub,et tänu tasuta muusika levikule on plaadipoed väljasuremisele määratud.
Nii et pean vist ise ka progressiga kaasa minema ja vahel neti kaudu asju ajama hakkama.Õnneks väga suur melomaan ma pole ja lemmikmuusikat hordide kauppa peale ei tule.
Vahel olen natuke alla ka laadinud:nt.siis kui osade bändide loomingust meeldib vaid imeväike murdosa või kui minu jaoks on originaalplaadil liiga vähe lugusid ning hind liiga soolane ja kuna mul isegi ajaloo hämarusse kadunud cd-pleier veel funktsioneerib,siis peab mingi suuremat hulka lugusid sisaldav tõmmatud plaat ka olema:hea pikematele retkedele kaasa võtta.
 
hakkaja 09. oktoober 2010, kl 16.07
tundub, et on ikka neid inimesi :) ma ise pole veel kordagi originaalplaate ostnud, muusikat tirin netist. kuid nüüd on soov ka plaate osta, välismaist muusikat. milliseid netipoode soovitaksite? või oleks mul mõttekam plaadipoodi minna, mis asub lähimas linnas? ise elan kahjuks maal.
 
keegi teine 09. oktoober 2010, kl 17.05
hakkaja kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ma ise pole
> veel kordagi originaalplaate ostnud, muusikat
> tirin netist.

Netist muusika tõmbamine on olnud alles viimased 10-13 aastat kõige rohkem. Mida enne seda tegid, kuulasid niisama raadiot või lihtsalt ei tegelenudki muusikaga üldse? Huh, mina ostsin oma esimesed savi(shellak)plaadid juba 1950ndatel...

> kuid nüüd on soov ka plaate osta,
> välismaist muusikat. milliseid netipoode
> soovitaksite? või oleks mul mõttekam plaadipoodi
> minna, mis asub lähimas linnas? ise elan kahjuks
> maal.

See oleneb ikka millist muusikastiili soovid saada. Meie kohalikes plaadilettides leiab vaid peamist massikama (ja on ka mõned spetspoed nagu rocki jms jaoks), aga kui miskit vähegi põnevamat nishikaupa soovid, siis peab ikka internetist ise otsima. Amazon netipoest saab muidugi enamuse spetsiifilisemat ka kätte, kuid igal muusikastiilil on ka omad spetspoed ja müüjad internetis olemas. Kõige esmalt alusta just internetist otsinguga, võib-olla leiad oma lemmikartistide enda kodulehed ja saad otse neilt tellida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!