Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Hea kogemus
Hea õlu (ja kust seda saada)
 
Klõnks 31. oktoober 2016, kl 19.06
Mõtlesin, kuidas alustada, aga pealkirjas ongi nagu kõik öeldud. Mingil ajal on suur jagu nn "tavalisi" õllesid ära proovitud, asud avastama käsitööõllede maailma ja selgub, et suur jagu neist on, andke andeks, parajad lakked (ja kole kallid). Ka poed, kust õlut osta, erinevad üksteisest nagu öö ja päev, mul on tunne, et mina pole õigeid veel üles leidnud. Mida siis võiks soovitada, ja mitte ainult käsitööõlledest, et ei peaks kogu meeletut lasu läbi proovima? Et mitte ainult saada ja midagi vastu ka anda :), siis minule on viimasel ajal hea mulje jätnud näiteks selline vahva asi nagu "Suur reheahi", mis on tõsiselt tummine. Nisuõlled on peaaegu kõik ilusad, aga "Kapuziner" sobis kuidagi eriti.
Ei kujuta ette, kas häid (õlle)poode tohib siin otse nimetada, aga äkki kuidagi ümbernurga?
Aitäh vastajatele ka!
 
Otse 31. oktoober 2016, kl 19.14
öeldes on Järve Selveris üks pisike pood, mis müüb erinevate maade õlusid.
 
ise peda tegema 31. oktoober 2016, kl 19.37
ise pead tegema, poest saad ainult läbi keedetud ja filtreeritud gaseeritud vedelikku
 
Juba jälle 31. oktoober 2016, kl 22.44
No ei usu! Pigem kisub reklaamiks" Ise küsin, Ise Vastan"" Muidugi saab :-D
 
nali 31. oktoober 2016, kl 23.28
Õlut ma tahan - kust ma saan.
 
usu ikka 01. november 2016, kl 18.28
Kui kõik ise nii maailmatu targad oleksid ja kõik head õlled ära teaksid, poleks näiteks ra..ebeeri ka vaja. Ebaloogiline võiks küsimine paista ehk pärast viiendat õlut:)
 
naljale 02. november 2016, kl 00.54
uriini saad
 
klõnks 02. november 2016, kl 21.22
Olin ennist ebaõiglane, tegelikult see reklaamivärk tundub vist ka loogiline juba enne esimest õlut. Aga kuidas sa soovitad, kui nimesid ei nimeta, nii kukub välja juba nagu tarbijakaitse kunagine uuring, millest ka lehes kirjutati. Kui õigesti mäletan, uuriti erinevaid margariine, selgitati välja, mis on kahjulikud ja mis mitte nii väga, ainuke häda, et ühtegi marginime nad nimetada ei tohtinud, nii et kasu lugeja ja tarbija jaoks oli, khm, kesine.
 
stout 27. november 2016, kl 19.33
Eku 28, Paulaner Salvator näiteks? Nojah, ei usu, et kõik nii kole kitsid on häid kogemusi jagama, ilmselt ei ole lihtsalt õige foorum.
 
stout 18. detsember 2016, kl 00.00
kui juba teema tehtud sai, siis viimasel ajal proovitutest lumelausuja on peris hea, aga nüüd lähebki üsna stoutide teemaks. Paneme siis vahelduseks heleda Valmiermuiža ka, kuigi see ka üsna tuumakas, igav ei hakka. Üldse paistab, et lätlaste õlled on head, aga veidral kombel on mõned sakud ka viimasel ajal väga joodavateks muutunud: "hele" vist oli see humalane? Nende porterid on aga vist alati üsna head olnud.
 
maniila 18. detsember 2016, kl 23.00
no öige ölu ikke Saaremaa koduölu:)
 
stout 23. detsember 2016, kl 20.41
hea koduõlu on parim! Aga kuidas saab imeilusasse pudelisse panna kirsimahlaga imperial porteri nime all vesise lurri, ja miks seda teha, vat seda minu pea ei võta. Ega need inimeste maitsemeeled nii erinevad vast ka olla ei saa? Viimase aja üks viletsamaid oste:(
 
kohalik 24. detsember 2016, kl 14.26
Valmiermuižas enda lemmik. Missest, et kuuevarbaliste oma.
 
stout 10. veebruar 2017, kl 17.36
Kuuevarbalised oskavad hääd õlut pruulida. Viimased cesu bružad olid peris lahedad, aga paar tükki on olnud mõnede saksa õllede moodi veidra magusa maitsega. Oeh, alkoholikaubandus kolib vist tõesti lõunanaabrite juurde.
 
stout 24. aprill 2017, kl 22.11
kuigi see "hea õlle" teema tegemine tundub tagantjärele mulle endale sama mõttetu kui mõnele kaaskommentaatorile, pean ma ikka niipalju veel ütlema, et võtsin poest žiguli barnoe ja olen päris rahul. Tal on maitse olemas! Hea kah veel, parasjagu humalane ja ümar. Kahjuks nii mõnegi meie õlle puhul võib seda otsima jäädagi. Idanaabri omadest Melnik oli vist ka hea, aga äkki on kõik, pole viimasel ajal eriti paljusid proovinud. Meie omadest on aga must eksport õllenaudilt meeldima hakanud, küll on mõnus tummisus...
 
valmiera 27. aprill 2017, kl 10.11
vaata lätis ringi valik meeletu nn elusast kuni meie sassini
 
Tõnn 07. mai 2017, kl 22.10
Lihtsam oleks vast ise endale parim õlu teha.Selleks minge http://www.pruulmeistrid.ee/ Vaadake Coopersi kontsentraate .Kes armastab heledat sellele sobiks http://www.pruulmeistrid.ee/toode/draught/
ja kellele tume http://www.pruulmeistrid.ee/toode/irish-stout/
Lihtne teha -ise ei ole enam kaks aastat poe õllesid joonud,Käsitööõlledest on parim lätlaste Valmieramuiza Dark Beer 5,8%
 
Väga peen maitsemeel! 08. mai 2017, kl 17.49
Paar päeva tagasi näitas telekas uut õlut, mis on tehtud INIMESE URIINIST!
Ei tea, mida s-tast tegema hakatakse, saia?
 
stout 08. mai 2017, kl 22.14
tahtsin lihtsalt tänada eelmist kommentaatorit. Nüüd on teema siis ametlikult täis lastud:D Mina igatahes vaatan nüüd ilmselt pikemat aega kõiki õllesid väga kahtlustavalt... Või võtan ainult väga-väga tumedaid, kuigi mis seegi annab? Viimane oli mul muide õllenaudi pähklipureja, mis oli must nagu tökat, maitse aga parasjagu vahva. Natuke 'Suure reheahju' moodi vist.
 
stout 06. september 2017, kl 14.03
Kui peaks siia kommentaariumisse sattuma keegi, kes veidi läti õllesid proovinud (loomulikult ei saa neid olla kuigi palju), siis kuidas eesti lihtsamad õlled teie meelest läti omadega võrdlust kannatavad? Olen ka mekkinud üht ja teist, ja nii mõnedki meie omad tunduvad siiamaani joodavad, aga kui võtta näiteks Aldaris ja meie Premium, siis kipuvad reetlikud mõtted pähe. Kuigi see võib olla muidugi raha maitse, mis vastu hakkab - nagu ilmselt paljud, varusin ka mina enne aktsiisitõusu ennenägematus koguses õlut ja kui see millalgi otsa saab, loodan pigem sõbralikele lõunanaabritele...
 
lätlane 29. september 2017, kl 07.55
Lielvardes gaišais on hea.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!