Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
alkohol
 
viinanina 22. aprill 2003, kl 08.20
Olen rase 6-dat nädalat.Oi kui paha on olla,hea on ainult siis kui midagi söön.Aga üks imelik tahtmine on mul tekkinud.Ma ei suuda alkoholiletist mööda minna et suu vett jooksma ei hakkaks.Mitte just kange alkoholi järele vaid shampuse ja siidri järele.Täitsa loll on olla ,vahin näljase näoga shampuse poole ja unistan ,et kuida ma seda jooksin.Muidu ma tarbisin tõesti väga minimaalselt alkoholi.
 
kogenud... 22. aprill 2003, kl 08.36
...et,siis,minu rasedus möödus sama himu all kannatades,kuniks ma kuuendal-seitsmendal kuul enam vastu ei pidanud,poodi kolistasin,shampa ostsin,lisaks shashlõkki kah,koduses ahjus selle marineeritud liha ära küpsetasin,laua katsin ja shampa lihtlabaselt peale jõin...Lasteisa ei võta sellist jooki muideks suu sissegi...Tulemuseks oli üks megalt rahulolev titeootel mamma,sain,mis tahtsin ja võisin rahus sünnituspäeva oodata,ei mingeid komplikatsioone...tegelikult ei mäleta päris,kas just terve pudeliga ühele poole sain,aga seda tean,et igavesti asja ette läks;)
 
niika 22. aprill 2003, kl 09.48
Ma pole enne ega pärast rasedust mingeid likööre suu sissegi võtnud, aga raseduse ajal isutas nii kangesti mustsõstra-, kohvi- ja maasiklikööri järele. Mu ainus unistus oli, et kui ükskord olen rinnaga toitmise lõpetanud, küll siis limpsin! Õnneks läks see isu siis üle, kui ükskord jälle juua tohtisin.
 
7 22. aprill 2003, kl 15.42
jubedalt tahaks siidrit. endal muidu neljas kuu.
 
Matou 22. aprill 2003, kl 17.57
Endal last ei ole, aga aga kord 2 keskealist naist rääkisid mulle, kuidas koledamad neelud käisid õlle järele raseduse ajal. Pikantseks tegi loo loomulikult asjaolu, et omal ajal meeste vahelt defkat rabada poes oli yxjagu veider.. Yx naistest nentis seepeale, et syndinud laps juba varajasest lapsepõlvest õlle peale maias oli, ema andis talle õllevahtu.

Hiljem läks emal isu yle, aint raseduse ajal tahtis hirmsasti heledat. Niisiis on normaalne, kui niipaljudel.

Muide, joodikud see pere kyll ei ole, täica normaalne keskklassi pere.
 
Triipudega 22. aprill 2003, kl 19.19
... Paistab, et minu teooria oli täitsa öige. Nimelt jöi mu öde raseduse ajal sampust ja mitte uks klaas korraga aga ikka tunduvalt rohkem. Vahel minu meelest pisut liigagi tihti, no ja ma naljaga pooleks kommenteerisin, et lapsest tuleb sul joodik, et selle asemel, et piima tahta hakkabki sampust ainult tahtma.

No sundis poiss ja kahjuks oli selline lugu, et öel piima uldse ei olnudki ( mul oli isegi vööra lapse söötmiseks, nii, et päritavus tegurid siin nähtavasti rolli ei mänginud)
No söötis siis Tuttelit ja muud lörri aga kui poiss kasvas ja niikui sampuse vöi veiniklaasi laulal nägi ja vöimaluse sai nii nauhti käis pöhjad joomas.
Asi täitsa hull, sest kui on mingi koosviibimine ja valatakse sampus välja siis oe kahe aastane poiss otsib juba , et kus tema klass on ja kui ei leia ( saab lastesamppi aegajalt) siis on möll lahti ja emme -issi klaasi kallal.
Kord sai kellelgi tuttaval villnad poisi kisa kuulata ja andis oma klaasist mokaotsaga valget viina mekkida. No see oli uks hästi kole nägu mille poiss siis tegi aga pusis pikka aega sampuse klaasidest eemal ja teatas, et see on paha.

Nuud tundub jälle sampuse huvi olevat tagasi tulnud.
Talle kohe tundub see asi meeldivat. Seega päritöega vöib asjas uba olla.
Ma ise hoidusin pöhimötteliselt raseduse ajal alkoholist aga olen kuulnud, et vanarahvas väidab, et ölu pidi piima rinda tooma ja kaasike punast veini sunnitajale parandavat verd. Muide Soomes olevat 10 aastat tagasi veel saanud peale sunnitust konjakit pitsi. Jäi lahtiseks, et kas ema vöi isa sai.
 
soomest 23. aprill 2003, kl 11.06
hetkel pakutakse värsketele vanematele osades haiglates shampust peale synnitust...
 
soomest 23. aprill 2003, kl 11.06
hetkel pakutakse värsketele vanematele osades haiglates shampust peale synnitust...
 
Õlu ja vein 25. aprill 2003, kl 18.56
Natuke õlut ja teatud koguses punast veini võib küll vahest juua.
 
KC 27. aprill 2003, kl 09.19
Mina küll ei soovitaks eriti alkohooli tarvitada- see ei ole seda riski väärt, ausalt! Ka mul oli vahest ôudne klaasi valge veini v. sampa isu kuid terve laps oli minule palju tähtsaim kui mingi alkohoolne vajadus. Hiljem läks huvi ülegi. Pärast lapse sündi ei joonud samuti mitu kuud kuna toitsin teda rinnapiimaga. Kôik see mida sina sööd ja jood läheb läbi piima lapsele sisse! Môtle siis vaid seda olekut kui pool klaasi veini ajas mul pea segi- mis ta siis lapsele veel teeb? Ma alati môtlesin, et mis oleks olnud kui laps oleks mingi puudega sündinud, ma poleks endale seda kunagi andestanud... sa ei tea ju täpselt millest see viga vôis tulla, on ju? Nii et, kui saad, siis proovi alkohoolist loobuda.
 
sedapsi 30. aprill 2003, kl 13.04
Ei julge kohe öeldagi.Mis siis võib juhtuda kui oled tarbinud kanget alkoholi[viina,45kraadist likööri,õlut,gin,jne.]teadmata et oled rase.Kui sain teada et olen rase olin neid jooke juba pruukinud.Palun vastake,nüüdseks olen juba 8nädalat rase.Ette tänades.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!