Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
klaas punast veini
 
mömm 30. aprill 2003, kl 09.08
Kas rasedatele on lubatud klaas punast veini või oleks parem kui üldse mitte? Kolleegil sünnipäev ja ikka tähistatakse. Kas võib lubada endala pokaalikese kokku löömiseks või mitte? käimas üheksas nädal. Kui ei siis ei, tibukese tervis on kõige tähtsam, kuid ma ei näe paaris lonksus erilist pattu.
 
niika 30. aprill 2003, kl 10.26
Punast veini ikka võib klaasikese. Minu ämmaemand küll ei keelanud.
 
Mery 30. aprill 2003, kl 10.28
Ma küll alles plaanin beebit,aga minu arust lausa soovitatakse punast veini.Tugevdab verd ja tavaliselt läheb hemoglobiin madalamaks raseduse ajal,nii,et väga väikeses koguses nagu sa ütled,ei tee see kindlasti midagi halba,pigem head!
 
Alexa 30. aprill 2003, kl 10.30
Punast veini võib, aga sampus?
 
muski 30. aprill 2003, kl 12.17
võib ikka veini ja lahjat alkoholi väikestes kogustes.
 
Leeni 30. aprill 2003, kl 13.52
No kuulge, mis alkohol raseduse ajal. Kas muud moodi ei saa?
Punast veini (ca pool klaasi) soovitatakse raseduse lõpukuudel, kui hemoglobiin madal, aga hemoglobiini tõstmiseks ei pea ilmtingimata alkoholi tarbima - granaatõuna mahl ajab hemoglobiini kenasti jälle õigesse kõrgusesse. Mis siis lõpuks olulisem on, mingeid suvalisi sünnipäevi tähistada või terve järeltulija ilmale tuua.
 
kass 30. aprill 2003, kl 14.50
terve järeletulija ilmaletulekut ei takista sugugi punane vein, pigem vastupidi. oma kogemusest võin öelda, et teise lapsega oli mul hemoglobiin äärmiselt madal, aga kui hakkasin punaveini jooma (klaasike päevas) taastus hemoglobiin. poiss on praeguseks 7 ja ei ole see talle küll midagi kurja teinud. samuti soovitas mulle punaveini tuttav ämmaemand.
 
anu 01. mai 2003, kl 19.59
madal Hb on raseduse ajal täiesti normaalne ja neid kasulikke aineid saate täisväärtuslikust söögist. Pole vaja alkoholiga ei enda ega beebi tervist rikkuda. Veini asemel võib vabalt viinamarija mahla juua, või, veel parem, viinamarju süüa.

Eesti on küll ainuke maa, kus ma olen kuulnud, et ämmaemandad alkoholi soovitavad... :o(
 
uyt 01. mai 2003, kl 23.11
alkohol on alkohol. juua võid siis kui ära sünnitad. on jah vist eesti ainuke maa kus ämmakad soovitavad juua ja veel suitsu ka teha. nii vähemalt räägivad joovad ja suitsetavad rasedad. nõme
 
kati 02. mai 2003, kl 09.52
Laske käia-jooge ja pummeldage!Kui on nii kange alkoholisöltuvus,milleks üldse rasestuda.Köige tähtsam peaks ju olema lapse tervis,mitte oma mönutunne.Ärge piinake oma beebisid!
 
anu 03. mai 2003, kl 14.40
kes siin madala Hb pärast muretsevad:
* sööge tervislikult, palju puhtaid puu-ja juurvilju. Mida rohelisem või punasem on vili, seda enam toitaineid, rauda ja kaltsiumit. Tsitrusfruktidest saab ka eriti esimestel kuudel vajalikku foolhapet.

* Liikumine on tähtis, mõjub hästi nii beebile, kui Teile. Kui sobivat trenni teha, jalutada jne, stimuleerite kehas punaste vereliblede ja hemoglobiini tootmist.

* Nagu varem mainisin, raseduse ajal on madalam Hb täiesti normaalne, sest veri on "lahjem". Füsioloogiliselt on see normaalne protsess, millest keha kahju ei saa.
 
ave 05. mai 2003, kl 12.48
rasedad võivad juua punast veini või õlut kuni 5 alkoholi yhikut nädalas. nii on tarkades raamatutes kirjas. ei maksa tähele panna inimesi kes peavad kultuurseid veinitarbijaid automaatselt alkohoolikuteks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!