Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
Raseda dieet
 
Mampsel 13. mai 2003, kl 12.15
Lugu selline , et üllatusena ootan beebit.
Mul aga oli plaanis hoopis oma kehakaalu vähendada.
Ütlen ära ,et ma ei ole mingi irisev beib, et millimeeter on kuhugile juurde midagi tulnud vaid kaalu mure on tõeline.

Esimese lapsega kosusin raseduse ajal 24 kilo, algkaal oli 70.Sünnitusel kadus 10 kilo ja köhnusin algkaalu tagasi kiiresti. Kui rinnaga toitmise lõetasin hakkas kehakaal tõusma. Lisandus veel tööalane stress ja neid kilosid pole ma maha saanud.

Nüüd ootan oma teist last ja ma saan ju aru küll, et mingist dieedist pole juttugi aga äkki mõni annab head nõu, et millal ja kuidas ja mida süüa.
Ma ei söö kahe ega kolme eest muide, söön tavaliselt. Mure on selline , et kuidas ma sellise kasvava kaalutõusu vastu pean.

Milline liikumine on ootavale emale paslik.
Ma olen kunagi aastaid aeroobikat teinud ja tean, et minu kõhnunemine nõuab kõvat trenni, seda aga ma moment teha ei või st. pole mõistlik.
Palun ideid kui neid on. Tööle muuseas sõidan jalgrattaga.
 
Kati 13. mai 2003, kl 12.32
Söö enamuses taimseid toite - palju juur-, aed- ja puuvilja. Mida rohkem toorest, seda parem. Keetmise asemel võiks valmis aurutada - jääb rohkem vitamiine ja mineraale järele. Väga hea raseda dieediks on kapsasalat (endal tekkis raseduse ajal selle järele isegi tohutu isu): hiina kapsas või valge peakapsas, porrulauk, kurk, tomat, apelsin tükeldada ja segada vähese hapukoore või jogurtiga; maitsestada soola ja suhkruga. Samuti on oad hea dieettoit. Puuvilju võid süüa nõrkemiseni (ja ega neid eriti palju süüa jõuagi :))).

Ootavatele emadele on ju spetsiaalselt mõeldud rasedate aeroobikad-võimlemised. Minu teada vist vesiaeroobika ka. Kõige parem on tegelikult küsida rasedate aeroobikatreenerilt kaalu normis hoidmise kohta. Ta on ju spetsiaalse koolituse saanud (või vähemalt peaks olema). Samuti peab ta oskama vastata tervisliku toitumise küsimustele.

Edu sulle!
 
p 13. mai 2003, kl 13.40
MIna soovitaks lihtsalt ujumas käia. Beebile on see hea, enda enesetundele on ka hea. Ja samas ei tunne et teeks mingit rasket trenni, aga kaloreid põletab mühinaga.
 
Mini 13. mai 2003, kl 14.48
vesiaeroobika on ka mõnus mulistada.
söökidest kõik tervislik, nagu ikka.
liha ei maksa aga ka unustada, kuna vereloomele on seda sul praegu väga vaja.
 
maimu 13. mai 2003, kl 18.42
dieeti pidada ei tohiks, aga tervislikult süüa, sealjuures kõike, ka liha- taist, samuti jogurtid, piim jms. võib olla väiksema rasvasisaldusega, igasugusest rämpstoidust tuleb loobuda, samuti koogikestest ja kommidest.kala, eriti lõhelised on väga head, loomulikult juurviljad ja puuviljad. liikumise kohalt muidugi ujumine, jalutamine, ka joogat soovitatakse.
 
epp 15. mai 2003, kl 22.17
Loobu saiast, sokolaadist ja jäätisest. Poest vali väiksema rasvasisaldusega ja süsivesikute hulgaga toiduaineid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!