Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
mida arvate ..?
 
emily 05. juuni 2003, kl 15.08
Mida arvate pelgulinna sünitusmaja üldarstist mustade juustega venelanna nimi oli vist Galina.
Minu rasedusest ta rääkis napilt,ma arvan,et ta oleks pidanud rohkem seletama.Küsis liiga palju üld asju.
 
Pelgulinna ämmaemandatest 05. juuni 2003, kl 15.23
Pelgulinna naistearstid on kõik väga puusse!!!
Eriti ämmaemandad, üks naisterahvas ei mõtle emaka kaela avanemist katsudes üldse sellele, et tegemist on elusa naisega, kel võib olla väga valus kui talle hooga 2 sõrme tuppe lükatakse - nagu mingi retsidivist! (olen ka teistelt sama ämmaemanda suhtes kaebusi kuulnud)

Ja ülejäänud ämmaemandatel on täitsa suva, kui suured valud sul on, või et esimene sünnitus on, või et sind huvitab mis kardiotogrammi lehelt välja lugeda võib..
Tundub, et sealsed ämmaemandad on kui tehasetöölised, kes võtavad lapsi august välja..ilma emosioonideta..

Naised, kel sünnitus ees:
OSTKE ENDALE OMA ÄMMAEMAND JUURDE!!! kui te just erakliinikus ei sünnita..
 
emily 05. juuni 2003, kl 15.30
Ma olin seal haiglas ja ega ma ainus polnud kes rahul polnud sellega kuidas meid koheldi.
Ma parem unustaksin ära need päevad mis ma seal haiglas veetsin.
Kui haiglasse jõudsin siis ootasin arsti tunda aega,olin rase,verd voolas kuid arsti polnud kuskil.
 
Pelgulinna ämmaemandatest 05. juuni 2003, kl 15.32
Kohutav lihtsalt!
Mul on kõigist naistest kahju, kes selle imelise sündmuse selles kohutavas õhkkonnas läbi peavad tegema..
 
L. 05. juuni 2003, kl 15.36
Sünnitus ongi kole ja valus sündmus. Telekast on ka näidatud neid röökivaid ja nutvaid naisi. Jube hakkab ja ise ei kavatse küll seda ette võtta, kui siis vaid keisrilõikega. Ja vastsündinud on ka sellised krimpsus ja lillad koledad tombud.
 
emily 05. juuni 2003, kl 15.37
Sünniatama peaks tõesti mõnda teise haiglasse minema.

Ma mäletan kui küsisin,et millal ma oma siniselehe kätte saan,siis vihastati ,et kuidas ma julgen neid segada ja siis pidin vabandama kenasti,et julgesin küsida.
 
plix 05. juuni 2003, kl 15.45
Kui arst kena mu vastu pole siis ma lihtsalt ei tahagi minna sinna enam ja lähen alles siis kui tõesti peab minema.
 
vastu 05. juuni 2003, kl 17.01
ma võin sulle rääkida terve päev nendest pelgulinna arstide äpardustest... no näitex kuidas ühele mu sõbrannale öeldi et tal on suklihäire kui ta oli 6 nädal rase ja ex ta nüüd jalutab oma häire seal vankris... teine sõbranna sõi mingeid valesid rohtusid niikaua kui ta kokku kukkus ja fertilitases hoopis midagi muud leiti .... midA iganes
 
aya 05. juuni 2003, kl 17.41
Kohe päris kahju teist seal Tallinnas. Mina olen oma kolmest lapsest kaks Tartus ja ühe Kuressaares sünnitanud ja ei saa küll mingite halbade mälestuste üle kurta. Pigem vastupidi.
 
''' 06. juuni 2003, kl 00.35
Loll mõla suhu tagasi...
 
to L. 06. juuni 2003, kl 09.22
kuidas sa võid nii öelda vastsündinute kohta, kohe näha, et sul lapsi ei ole ja parem ongi sellise suhtumisega!
 
L. 06. juuni 2003, kl 09.56
Vaata, millised nad pildi peal või telekas välja näevad. Sa vist ise pole ühtegi vastsündinut näinud. Olen näinud ka nii-öelda silmast silma oma väikest venda ja lihtsalt oli kole.
 
y 06. juuni 2003, kl 10.08
Kallis L.
Ole pai ja ära oma rumalust kõigile nii avalikult välja näita
 
Britt 06. juuni 2003, kl 10.49
Ise olen 3. kuud rase ja juba 2 korda pelgulinna haiglas old. mõned valvearstid olid seal ikka erilised nõiad - on ikka päris nõme kui tüdrukul on raseduse eelviimasel kuul hull verejooks ja valvearst tuleb pistab kisama et miks ta ringi jalutab... tüdruk läks ju ainult arsti kutsuma ja oli niigi närvis. ja neid negatiivseid kogemusi oli rohkem...

oskab keegi öelda kas keskhaigla arstid on paremad?
 
L. 06. juuni 2003, kl 10.58
keskhaiglas on surmajuhtumeid rohkem.
 
to L. 06. juuni 2003, kl 11.22
olen kolm last sünnitanud ja nad kõik olid niiii nunnud vastsündinuna, kahju sinust L.
 
L. 06. juuni 2003, kl 12.30
Iga ema arvab, et tema titt on nunnu ja üldse musterlaps. Kõrvalseisjad aga õnneks nii ei arva.
 
Pelgulinna ämmaemandatest 06. juuni 2003, kl 14.11
Kel vähegi raha, minge erakliinikusse, nt Fertilitas, seal tegeletakse ainult sinuga ja šokiteraapia osaliseks te ei saa..

Aga riigihaiglas - ostke ämmaemand juurde (maksate u 1400.- ja Teil on oma arst koguaeg kõrval), see aitab ka väga väga palju..

Keskhaigla kohta ei oska miskit öelda.. kuid arvan kogemuse põhjal, et eks olukord seal suht sama ole, mis Pelgulinnas..
 
to L. 06. juuni 2003, kl 14.26
Täitsa kahju sinust. Sul on veel elus väga väga palju õppida, ja arengu ruumi on sul veelgi rohkem. Ennem kui midagi ütled, mõtle järele.
 
L. 06. juuni 2003, kl 14.51
Ütlengi vaid seda, mida asjast arvan ja seda oma isiklike kogemuste baasil + nähtu-kuuldu-loetu + tuttavate kogemused.
 
nojah 06. juuni 2003, kl 14.55
to L. vahvad kogemused sul küll..
aga kas sa selle foormumi teemat ka vaatasid, veits mööda paned nagu..
 
Hloja 06. juuni 2003, kl 15.36
Mustamäe Nõuandla arstid on ka jumala ''lahked''.Mul oli 6.raseduse nädal, kuid hakkas natuke veritsema.Läksin närviliseks, jooskin polikliinikusse valvegünekoloogi juurde, esialgu seisin 20 minutit registratuuri järjekorras, pärast pooltundi ootasin arsti kabinetti juures, lõppudeks arsti vestlusele jõudes, kuulsin järgmist juttu:'' Noh, käivad igasugused plikad, kuskil puu all teevad lapse ja nüüd muretsevad aborti pärast!!!!'' (olen 22 , 2aastat abielus väga tahaks last) Noh, see selleks, peale tavalist vaatamist ütles, et ei näe mitte midagi ning käskis oodata ultraheli järjekorras.Kui minu järjekord tuli, ütles, et tal on lõuna ja ta läheb 40ks minutiks ära ning ta ei tea midagi....

P.S. rasedus katkes....
 
Pelgulinna ämmaemandatest 06. juuni 2003, kl 15.44
Peaks kusagile lehte artikli panema nendest kohutavatest sündmustest, ja kohtlemistest, mis saab naistele osaks seoses raseduse-sünnitusega!!! Äkki siis miski muutuks - vähemasti probleem jõuaks avalikkuse ette..

Kas kellelgi ei ole tuttavaid?
 
''' 06. juuni 2003, kl 16.20
Huvitav, olin kah kuu aega pelgulinna haiglas raseduse säilitamisel ja minule ei jõudnud küll ükski arst midagi halvasti õelda. Minu meelest olid nad kõik absoluutselt mega toreda suhtumisega ja hoolivad. Kõik, mis minuga tehti, seletati eelnevalt hoolikalt lahti, et ma ka teaksin, mis toimub.
See kui kellessegi halvasti suhtutakse on suuresti ka selle inimese enda teha, kui minna sinna ja vinguda ja vigiseda iga asja kallal, siis millist suhtumist te vastu ootate. Kas te tõesti arvate, et seal haiglas olete teie ainsad patsiendid? Seal ikka ju terved korrused naisi täis. Mis te tahate, et iga palati ukse taga seisaks üks arst valvel kogu aeg? Olge nüüd ikka mõistlikud kah natuke. Miks te arvate, et teie olete mõnest teisest patsiendist arsti jaoks tähtsam? Tema silmis olete te kõik ühe pulga peal.
Virisege vähem, siis on ka elu teil veidike helgem...
 
Pelgulinna ämmaemandatest 06. juuni 2003, kl 16.54
to autor ,,,

tead see on ka väga nõme, et sa ainult oma kogemuse põhjal kõigile julged öelda, et nad virisevad..

tead ma ei hakka siin tervet seda lugu ära seletama, sest sellest võiks korraliku ajalehe artikli kirjutada, kuid Pelgulinnas Sünnitusmajas olles nägime rõõmsamaid ja küsimustele vastavaid-vestlevaid arste alles siis kui laps oli käes ja tal riided seljas. ja me ei läinud sinna ometigi lobisema, me läksime sinna sünnitama, seda imelist olevust ilmale tooma!!!!

tore kui sulle need arstid meeldivad kuid ma ei ole ainus kes on selle vastu, et arst - kes pole ometi sunnitööl ja kes on selle ameti ise valinud - suhtleks patsiendiga kui inimesega mitte kui suvalise tarbeesemega, mis lühikest aega silmapiiril!!!

Kui arst su küsimustele ei vasta ja su kaebustest välja ei tee siis mina vähemasti leian et asi väärib avalikkust!
 
Efka 06. juuni 2003, kl 22.01
Ise pole ma veel sünnitanud, aga teie juttude põhjal ei lähe mina mitte mingil juhul sinna Pelku sünnitama!!! Olen seal küll tavalises kontrollis korra käinud, aga seegi oli suht sihuke eba... Mina rääkisin mind vaevavad mured puhtsüdamlikult ära- lootes abi saada, aga günekoloog vaatas mind väga ükskõikse pilguga üle ning saatis apteeki tupekuulide järgi tont-teab-mix, ei selgitatud ega midagi? Küsimise peale nähvati miskit! Ei tea kas nad on seal tõesti sunnitööl- jubedad ja tundetud arstid! Mitte, et nad peaksid ka pooleldi psühholoogi eest olema, aga kui on mure, siis võiks ju head nõu anda ja kasvõi "kaasa tunda" meie nö. "naiste muredele"!!!
Tagasi ma pole sinna enam läinud, käin erakliinikus ja olen rahul!!!
Soovitan teistelegi,kel rahakott vähegi kannatab!
Kel mitte, siis sügav kaastunne, sest seal on tõesti jube!!!
 
m 09. juuni 2003, kl 08.41
Hlojale

Mul sarnane kogemus keslinna naistenõuandlast. Läksin sinna valvearstile kuna veritses ( raseduse 6 nädal). Arstid ei räägi muidagi, seletusi peaks neilt suust välja kiskuma. Külma häälega öeldi vaid, et rasedus on katkenud. Psüühiliselt mõjus väga kohutavalt, sest ma nii väga ootasin last.
 
n23 09. juuni 2003, kl 13.41
valvearstiga samuti kohutav kogemus. Ise oled ju närvis, nutt kurgus ja siis ka aru ei saada, et hädasti oleks abi vaja. Minu soovitus, võtke alati elukaaslane/abikaasa kaasa ja nende suhtumine muutub. Mina ainult oma mehega arsti juures käingi (eriti soovitatav ultrahelis). Lasen isegi mehel arsti ajad kinni panna, ja siiani pole talle keegi midagi vastu öelnud.
 
Britt 09. juuni 2003, kl 20.31
Ma ei julge nüüd üldse sünnitama minna... :(
Oleks raha rohkem, siis võibolla valiksingi erakliiniku - seal vähemalt nad teenivad oma palga välja...
 
miilu14 10. juuni 2003, kl 02.13
Pelgulinnast on mu esimene günekoloogikylastuse mälestus...nii haiget tehti, et pärast ei saanud istudagi ja nyyd kardan siiamaani nii kramplikult, et iga kord günekoloogil käies higi voolab mööda kylgi alla. Aga Fertilitases maksad ja esitad oma nõudmised, seal suhtutakse paremini. Ja Keskhaiglas on tore arst dr. Raudmäe
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!