Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Rasedus
esimesed tunnused
 
oh jah 13. jaanuar 2010, kl 00.26


Nii tahaks, et keegi teine minu asemel rase oleks. Sel korral on kuidagi eriti vastik olla. Vahepeal tönnin omaette, sest lihtsalt ei jõua enam. Olen mitu nädalat jube absoluutselt kogu aeg iiveldanud, oksendan 7 korda päevas, mitte midagi ei jõua ja ei suuda teha. Täiesti rõve asi see rasedus.
No tõesti, EI JÕUA ENAM!
Esimese rasedusega jäid rinnad kohe valusaks. Kõhuli ei saanud magada, iiveldama hakkas ka just siis, kui päevad oleks pidanud olema.
Sel korral hakkas iiveldus hiljem, rinnad pole siiani valusaks muutunud. Söögiisu on 0, kõik ajab öökima ja väsimus on kohutav.
Never ever ei tee enam sellist jama läbi.
 
Kadri 18. jaanuar 2010, kl 14.05
Minul mõni päev iiveldab , päevasi pole juba 1,5 kuud olnud , söön metsikult , täna lähen testi ostma eks siis näeb kas saame lõpuks oma kauaoodatud tibu või asi milleski muus .
 
agnes 17. juuli 2010, kl 13.59
lugesin kh siis neid jutte..
olen ise olnud juba pea 4kuud rase
ja kõik on olnud täitsa korras,aga kas on normaalne kui
raseduse ajal lähevad häbememokkad paiste,sygelevad ja valgevoolus on tykkis,et kas see raseduse ajal loomulik ja mis saaks teha,et see lõppeks..
sest vahel sygeleb ikka jubedalt.
 
Helena 17. juuli 2010, kl 19.24
to agnes:
mina soovitaksin kiiresti oma naistearstile sellest rääkida. Olen ise ka pea 4 kuud rase aga mul küll midagi sellist pole. Kõik on normaalne, ei sügele ja valgevoolus on ka täiesti normaalne. See, mis sind piinab pole kohe kindlasti raseduse ajal loomulik, pigem viitab see mingisugusele suguhaigusele v näiteks seenele.

Aga raseduse esimesed tunnused...hmm..ega alguses ei osanudki midagi kahtlustada, mina hakkasin kahtlustama siis, kui oli tihe wc-s käimine, ka öösiti. Ja kestab see siiani. Samuti ei tahtnud enam süüa. Süda paha polnud. Kuna soovisime mehega väga titat saada, siis tegingi testi ära ja minu suureks üllatuseks oli see positiivne. Oh neid teste sai ikka miljoneid tehtud:D
 
muri 17. juuli 2010, kl 19.40
Isumuutused. Mingil... kolmandal v6i teisel p2eval peale rasedaksj22mist (tean t2pset p2eva.) Tellisin mingi maasikalimonaadi endalegi ootamatult. :D Ja bussigas6itu ei kannatanud ka peaaegu kohe.
 
SK. 20. juuli 2010, kl 12.47
See võib nüüd veider tunduda, kuid mina sain oma esimese kahtlusepisiku rasedusega seoses siis, kui oma tundsin, et ma pissiks nagu läbi kummi :D Selline kummaline, täiesti teistmoodi tunne oli. Pidasime jaanid ära ning kui õhtul koju jõudsime, tegin esimesel võimalusel testi. Kaks triipu :)
Selles mõttes on vedanud, et ei iiveldanud eriti ega midagi :) Ainult voodi muutus parimaks sõbraks :P
 
mari 27. juuli 2010, kl 18.30
Mina kui teist päeva "kahe triibu omanik" võin öelda, et ei tunne midagi. Oki rinnad on valusad, ei ole mingit põiel käimist. päevad pidid 4 päeva tagasi algama. Püüdsin olla jaanuarist saadik viks ja korralik, ei tarbinud alkoholi, kohe üldse ei tahtnud mekkida ka mitte. Sel kuul siis avastasin paar korda et vot nüüd joon ühe siidri ära.
Rumal jutt, aga vot lasin end lõdvaks ja sain oma triibud kätte.
Võin küll öelda et neli viimast kuud on suht stressikad olnud, muudkui plaani ja muretse...kui tekkis tunne et aitab, hakkan elama, saingi triibud.
 
Diana 30. juuli 2010, kl 18.18
Minul ei ole samuti erilisi tunnuseid. Puuduvad hommikused iiveldused (kuigi jah, paar tundi peale ärkamist annab organism üsna selgesti teada, et peab ikka korralikult sööma - ma olen @!#$ sööja hommikuti :D), ei ole ka märganud erilist vetsuskäimist. Rinnad olid küll valusad, aga nüüd on pisut tagasi tõmmanud. Ja pealegi kadus igasugune huvi/isu alkohoolsete jookide tarbimise vastu. Ajas vastu lihtsalt. Aga tududa tahaks küll meeletult :)
 
Tanja 12. september 2010, kl 11.05
Tere.

Mul päevad hilinevad ning süljeeritus on suurenenud ja vetsu vahelt käin üsna tihti. Kõige tähtsam on see, et ma ei ole vahekorras veel kordagi olnud ehk siis neitsi. Miks mu päevad hilinevad siis? :S:S
 
Kätlin 30. jaanuar 2011, kl 17.11
Tere. Mina veel kindel pole millesgi kuna on varemgi nö. valehäireid olnud :) Kuid see kord on natukene teistmoodi... Hetkel on köhuli väga ebamugav magada. suitsu isu eriti ei ole... söögi isu konkreetselt ei ole kui vahepeal näksin niisama midagi magusa peale ei taha yltse möeldA ja tujud hetkel köiguvad. Isegi väsimus ja mitte väsimus on segamini .. :) Ma tean ,et need ei pruugi olla tunnuse rasedusele kuna mul on hormoonid segamini kuid ka vöib olla.. seega sooviksin teie arvamusi siis kuulda... sest ma päris veel apteeki ei jookse... ootan ikka mensese ära :)
 
tintu 12. veebruar 2011, kl 12.35
Ma käin alles kekkoolis ja ma kardan et olen rase :S
kõhu ülaosas on valud. Rinnad pole eritu tundlikud aga kas on loomulik et rindades on mingid tükid??
 
Kaisa 05. märts 2011, kl 12.57
Täna tegin kah testi. Positiivne. Võttis küll pisut kohmetuks, sest olen üsna noor ( veidi üle kahekümne). Aga enne testi olid juba imelikud tunnused: ma hakkasin tohutult apelsine sööma, iiveldus, pearinglus, rinnad tundlikud, kõht oli naljakas ja loomulikult päevad jäid ära. Muidugi sisemine tunne ütleks kah, et midagi on lahti :D Õnneks on mu kõrval juba kaks aastat noormees, kellega on meil enam- vähem kindel suhe.
 
Mari 10. märts 2011, kl 20.46
Tere,

viimane menses algus oli 14 veb. Viis, kuus päeva tagasi tuli äkki verd ja selleks korraks ta ka jäigi. Peale seda rinnad valulikud- ei ole need enne menses rinna valu vaid hoopiski teine valu. Järgmised päevad peaksid hakkama 14 märts. Aga kuna tunne on niiii teistsugune siis tegin 8 märtsil rasedus testi ja seal ta oli. Õhk õrn triip. Kordasin testi ka täna ja taas kaks triipu. Alateadvus ei vedanud alt :)
Kokkuvõttes tahan õelda, et ovulatsioon oli hoopiski varem kui kalendrit vaadates...sest muidu test veel ei näitaks. Kalendri järgi olid mul ov 26 veeb. Kuid ise pakun vähemalt kuni viis päeva varem.
Tahan õelda, et igakord isegi kui päevad käivad nagi kellavärk nagu meelespea kalendri järgi, siis mina arvan, et ov võib ka tegelikult varem olla.
Aga selline oli minu triipude jahtimise lugu :)
Ikka kõigile ilusat kevade algust ja õnnelikku beebi aastat!!!
 
cccccccätu 15. mai 2011, kl 21.15
ma olen aastaid tahtnud jääda ,on ka vale häireidolnud . kuid seekord on mul rinnad valusad ning paisunud korralikult, rindadel palju venitus arme tekkinud . alkohooli isu ja isegi suitsu isu ei ole enam . ala kõht valutab pidevalt . päevade järgi ka ei tea kuna need pole kunagi regulaarselt käinud mul . ja muidugi ka väsimus peale rohkem kui ennem . ka kõht on suuremaks läinud , niiet ma ei tea , äkki olen lihtsalt paksuks läinud ?
 
s 16. mai 2011, kl 11.47
Kõlab nagu nõme vanainimese näägutamine, aga kes tahab aastaid juba rasedaks jääda, võiks ikka mingi hetk suitsetamise maha jätta.
 
ei tea kohe 04. august 2011, kl 12.07
Kas see võib olla teie melest rasedus ? Päevi pole juba 36 päeva olnud ja sellised taskaaluhäired ja alapalavik on 35,9 ja 36.1 vahel . Või on see mingi viiruse peite aeg ?
 
kas 04. august 2011, kl 12.09
kas raseduse algul on valgevoolus ?
 
Kiq 04. august 2011, kl 17.32
Mul olid esimesteks rasedusmarkideks rindade suurenemine, ikka kohe pari kovasti, igast rinnahoidjast ajas yle. Samuti hakkasin tugevalt higistama.

Parast seda tuli isumuutus - ajasin karpide kaupa kirsstomateid sisse, mees imestas (see oli enne kui testi ara tegin).

Korra kui pidin hommikul vaga vara (umbes kella 5 paiku) arkama ajas ka iiveldama, ookisin poti kohal nii, et pisarad silmis.

Ja vasinud olin kogu aeg.
 
KK. 05. september 2011, kl 11.17
No neid jutte lugeda peaks ma ikka juba väga rase olema, kuid kahtlen. Oleme mehega 2aastat üritanud küll,kuid tulutult, kuid nüüd on küll need alakõhu valud, sihukesed nagu keegi torkaks millegi teravaga, siis sihuke kummaline iiveldus,kuid enne seda kõike olid mul ikka päris tugevad päevad(sihukesed tükkidega)kuid nüüd on valge voolus väga tugev. Kõhuli magada saan, otseselt probleemi pole, kuid natuke nagu miski suruks. Väsinud olen ma alati olnud, ei armasta vara tõusta ja ka keskpäeval tõustes olen väsinud. Kohati olen hakanud arvama,et vb ma lihtsalt loodan nii meeletult rase olla et lihtsalt pingest hakkavad sümptomid tulema.
 
jackalgirl 13. juuli 2012, kl 13.28
Tere!

Asi selles et karda. Et olen rase.
Kuna kui mul päevad olid siis tuli tunduvalt vähem kui muidu.
Mul on ka pidev uni ja väsimus.
Wc käin ka tihedamini.
Oli ka süda paha.

Kas ma võin olla äkki rase.?
Test kodus olemas aga ei julge teha millegi pärast.
 
m 16. juuli 2012, kl 19.16
hei, mul on neeed ebatõenäolised rasedussümptomid.. kas see tähendab seda, et ma ei ole rase?
 
m 16. juuli 2012, kl 19.21
mul on kõht kuidagi kõva, vno kui katsun.. siis on tunda,et mingi trimmis or smth. Vahest on iiveldus, rinnad on tundlikud.. kas ma olen rase?
 
Birgit 17. juuli 2012, kl 13.18
Minul hakkas mõned päevad enne päevade ärajäämist süda puperdama. Alguses ei tulnud selle pealegi et see võib raseduse märk olla. Muud midagi ei tundnud, kuni päevad jäid ära. 5ndal nädalal hakkas väsimus tulema ja nats iiveldama. 6ndast nädalast saati on nüüd süda iga päev paha, rinnad on kasvama hakanud ja midagi süüa ei taha. Ma hea meelega ei sööks üldse midagi, pean sundima ennast.
 
2 laspega 21. juuli 2012, kl 12.17
Minul ei ole kummagagi olnud neid ime sümptomeid! Ei mingeid iiveldusi, ooksendamisi, valusid ja muid muinasjutte!

Jah, naised on erinevad ja samas on ka rasedused erinevad! Kuid minul ei ole tõesti olnud neid!

Poissi oodates ei tahtnud ma soolast sööki nähagi, vot siis ajas iiveldama! Plikaga sõin ainult värskeid asju (arbuus, tomat, kurk, kapsas jms.)

Poisiga oli mul kaalu tõus sünnitama minnes 20kg. ja tüdrukuga ainult 6kg.

Väsimust ei olnud mul teise lapsega, vastupidi - energiat oli üle! Lõhkusin ja saagisin puid ja vedasin pesu nöörile ja tuppa, sai isegi lund roogitud alguses! Jalutuskäigud kujunesid ka 10km pikkusteks! Aga ikka sündis esilekutsumisega.

Esimesega ei jõudnud käiagi :) Väsimust ei olnud, aga laiskus oli kallal! :)

Kuid sünnitused olid 10 palli!

Seega, kõik on individuaalne! Ja SOS pillid on kindlasti need kurjajuures mis võivad menstruatsiooni sassi lüüa ja tekitada raseduse tunnuseid! Tasub siiski alati lugeda infolehte!
 
haydee 12. oktoober 2012, kl 21.10
tere olen 11 aastane t[druk ma olen v'ga kurb et mul pole menstruatsioni veel hakanud aga mis tunnused on kui p'evad hakkavad ja 'kki saaks niimoodi teha et need hakkaksid palun kirjutage
 
saabastegakass 27. oktoober 2012, kl 23.49
selline probleem, et ma ei tea, kas olen rase või mitte. pole testi veel teind, kuna eelmine kuu olid päevad. ja see kuu pole veel tulnud need, seest nagu midagi koriseb ja värki, aga süda pole paha, iiveldama ei aja miski, kõhuli saan magada, kõik on normis. aga päevad ei hakka nüüd. kas on võimalik, et võin rase olla?
 
saabastegakass 28. oktoober 2012, kl 09.49
@haydee - ära muretse, need päevad võivad algada sul 12 või 13 aastaselt ka, igal tüdruk hakkavad erinevatel aegadel :) niiet, sellepärast sa põdema ei pea :) iga tüdruk on erinev.
 
T 20. november 2012, kl 21.35
Mul on selline mure et ma olin umbes 11 päeva tagasi esimest korda vahekorras ja ei kasutanud kaitsevahendeid, aga ma võtsin igaks juhuks sos pille, aga mul ala kõht natuke kõvaks läinud, kas ma võin olla rase, pole veel testi teinud, võibolla ma kujutan ette ka lihtsalt.
 
M 12. november 2013, kl 18.12
Üritame mehega juba pikemataega last saada,aga pole veel rasedaks jäänud aga praegu mul on küll kuidagi kummaline see olemine.
Nimelt ma käin väga väga tihti wc-s,kuigi ma ise nagu väga vedelikku ei pruugi,ōhtuti mul on nagu mingi kōva asi kurgus ja süda paha,et see nii kummaline :) lisaks mul on peavalud ja seljavalud.
Päevadega mul on nii kuidas nad ise tahavad tulla aga nimelt nüüd oli mul kummaline,et päevad lōppesid ja sain nädal puhata ja hakkasid reedel ja lōppesid pühapäeval juba,kuigi mul kestavad täpselt nädal aega,ma tōesti ei oska midagi arvata,ehmatasin nii ära,et ehk mul mingi haigus,kuna mul pole enne sellist asja olnud.
Käisin arstil ja öeldi,et mul vōib olla põjepõletik aga ma tean mis on põjepõletik on varemgi olnud ja tean,et mul praegu ei ole pōjepōletik.
nüüd kirjutati mulle antibiootikumid välja ei tea enam mida mōelda .
 
kats 26. märts 2015, kl 07.37
Mul ka küsimus, kas on võimalik, et olen rase? Olin esimest korda vahekorras, alguses seksisime kondoomiga, aga siis võttis sõber selle ära ja olime ilma. Alguses arvasin, et ilma seemnepurseta rasedaks ei jää, kuid koolis kuulsin hoopis teist juttu. Sellest vahekorrast on nüüd umbes nädal või kaks möödas. Kohutav mure on! Nii ootan, jumala eest hakkaksid juba üks kord need päevad... Mingid nähud pole veel välja löönud kuigi tuju on küll koguaeg null, kuigi see on pigem muretundest. Olen 16.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!