Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
hällisurm
tiiu27 20. märts 2011, kl 05.40
kallid vanemad,meie beebi pisike anna marie marell suri hällisurma .-miks jumal nuhtleb,kui ta ültse olemas on. oskate keegi äkki nõu anda,mida teha või kuidas eluga edasi minna,mu mees otsib lohutust viinast,mina leinan ja teen lapsele ilusad matused,nii nagu peab saab ka ilma alkoholita hakkama ju.elame ise tartus-äkki keegi teab kuhu pöörduda sel kurval ja raskel hetkel
 
kaastunne 20. märts 2011, kl 08.27
Tunnen sulle kaasa lapse kaotuse puhul. Abi saad psühholoogilt, psühhiaatrilt ja perenõustajalt. Lapsel võis olla uneapnoe. Kõige rohkem tabab selliseid beebisi hällisurm, kes magavad selili, või kõhuli. Kui vana ta teil oli?
 
*** 20. märts 2011, kl 08.41
Kaastunne teile, ole hea ja vaata ka www.murelapsed.ee , seal on selliseid vanemaid, kes on sama asja läbi elanud teisigi, äkki nemad oskavad Sind paremini aidata. Katsu vastu pidada, suur kallistus Sulle, kuigi ma Sind ei tunne.
 
meelespea27 20. märts 2011, kl 09.01
Minu sügav kaastunne, omal kodus väike beebipoiss ja ei kujutaks ette, et temaga midagi sellist juhtuks.
Kas tohib küsida kui vana Teie beebi oli.
 
suusi 20. märts 2011, kl 10.01
hällisurm tabab lapsi alla aasta tavaliselt une pealt ja keegi ei tea põhjust miks.nad on terved lapsed, arvati kunagi, et võib olla on seos raseduse aegsel suitsetamisel. tean, et on olemas ühendus maailmas vanematele ,kelle lapsed on surnud hällisurma......mõtle nii, et sünnib ilma liblikas ta ei tea, et selles kaunis ajas elab ta ühe päeva, aga see päev on pikk ja ilus ja terve elu tema jaoks...sinu tibu elu oli ju ka ilus ja kui palju rõõmu ta teile tegi. me ei tea mis on aeg, kas see mida me kellalt näeme minutid ja aastad või midagi muud....lase tal minna...
 
Mari 20. märts 2011, kl 11.02
Tunnen sulle sügavalt kaasa. Äkki saad rääkida TÜ Naistekliiniku hingehoidja Naatan Haameriga.
 
Sügav kaastunne vanematele 20. märts 2011, kl 22.38
Suusile. Tegelikult teatakse juba hällisurma põhjusi küll. Hiljuti viidi Suurbrittannias läbi väga laiaulatuslik uuring, kus tuli välja väga selgelt järgmised põhjused:
suitsetamine (nii ema rasedusaegne suitsetamine kui ka imiku pidev viibimine suitsuses ruumis ehk passiivne suitsetamine)
narkootiliste ainete ja teatud alkoholi tarvitamine raseduse ja imetamise ajal
lapse kõhuli magamine
kui laps viibib pidevalt liiga kuumas ja umbses ruumis
madal sünnikaal
madal sotsiaalne klass
Kõige enam hällisurmasid (u 90%) olid seotud suitsetamisega. Uuringu käigus vaadati ka vaktsineerimise ja hällisurma vahelist seost ning pigem esines vaktsineeritud laste seas hällisurma vähem kui vaktsineeritud laste seas.
Nii et üldiselt võib öelda, et hällisurma üheks peamiseks põhjuseks on ikkagi suitsetamine.
tiiu27 21. märts 2011, kl 09.13
aitähh teile. meie tibu oli 3kuud ja 1päev vana-ta oli täitsa terve laps. ma ei suitseta ja ega tarbi alkoholi. paljudel lastel meeldib ju kõhuli magada,nii ka meie tibule,aga ta magas alati nii et pani pea kõrvalle mitte näoli madratsis...... eks proovime eluga kuidagi toime tulla
 
siil 21. märts 2011, kl 10.41
Sügav kaastunne teile! Vahel asjad juhtuvad, sest nii lihtsalt peab juhtuma, kuigi mõistus ja süda ei taha aru saada miks. Nõustajatega - psüholoog/hingehoidja - rääkimine aitab, jõudu teile!
 
teadja 21. märts 2011, kl 11.18
Sügav kaastunne lapse kaotuse puhul!

Lisan natuke informatsiooni beebi kõhuli magamise kohta. Kui nii pisike lasp magab kõhuli, siis tema rindkere on vastu madratsit ning nii pisike ei jõua hingamisel rindkeret liigutada, mille tulemus on hällisurm. Palun kallid lapsevanemad, ärge laske lastel magada kõhuli, kõhuli on natuke soovitav olla ainult ärkvel olles ja järelvalve all.

Teie puhul võis põhjus olla milles iganes, võib-olla jumal lihtsalt otsustas selle pisikese inglikese enda juurde võtta, kuid loodan südamest, et suudate leinast hoolimata oma eluga edasi minna. Seda mida Teie praegu üle elate, ei suuda üksi lapsevanem , kes pole oma last kaotanud ette kujutada. Selline trauma vajab ka kindlasti professinaalset nõustamist.

Lisan Teile ka väikese luuletuse pühendumusega:

Vaata ema, olen tuul - mängin sinu juustes.
Sosistan sul kõrva tasa: "Olen sinu juures."
Vaata ema, olen kuu - öösel sind ma paitan.
Naeratus on sinu suul, unenäos sind aitan.

Vaata ema, olen päike - sinu silmis säran.
Näen seal hulga pisaraid, pühi need nüüd ära.
Vaata ema, olen lumi - nõnda külm ja valge.
Akna taha teen sul kohe hästi mitu hange.

Vaata ema, olen vihm - märjaks teen su põsed.
Kui vaid saaks, siis uhuks ära kõik su suured mured.
Vaata ema, olen siin, sinu südames ja hinges.
Olen sinu lähedal - SINU VÄIKE INGEL
 
kaastunne 21. märts 2011, kl 18.11
sügav kaastunne teie perele.. ega laps ei olnud eelnevate päevade jooksul saanud mõnda vaktsiini?
 
kullake 21. märts 2011, kl 21.33
tunnen teie perele kaasa, sellised asjad on väga-väga kurvad...

veebiaadress, mida 3. kommentaaris soovitati, on org-lõpuga, muidu ei avane:
www.murelapsed.org
 
Riina 22. märts 2011, kl 00.33
Sügav kaastunne kogu perele.

Üks koht, kuhu Tartus võib pöörduda, on Tartu Nõustamis- ja Kriisiabi keskus http://tnk.tartu.ee/

Ka Laste Tugikeskuses on head psühholoogid http://www.tugikeskus.org.ee/

(Ja üle-eelmisele - kaastunde sildi all oma vaktsiinivastasuse demontreerimine ei kõlba mitte. Pealegi - vaktsineerimine just vähendab hällisurma riski. Nii et kui su soov on, et veelgi rohkem lapsi sureks hällisurma, siis jätka aga samas vaimus. Loodetavasti siiski mitte.)
 
Riinale 22. märts 2011, kl 08.36
Sa oled üks suur õeluskott. keegi siin ei demonstreeri vaktsiinivastasust ega vaktsiinide pooldamist, milleks tüli õhutada ja vaenu kiskuda. Inimene on leinas aga sina kasutad teemat kraaklemiseks, häbi!!
 
Riina 22. märts 2011, kl 09.26
Jätkuvalt minu sügav kaastunne teemaalgatajale.

(Ja oma postituse sulgudes oleva osa kirjutasin vaid südamevalust, et selliseid õnnetusi edaspidi võimalikult vähe juhtuks.)
 
liisa 22. märts 2011, kl 11.03
Minu sügav kaastunne teie perekonnale.
On hea, et sul oli julgust sellest asjast laiemalt rääkida. Kui veel üheksakümnendatel rõhutati juba sünnitusmajades, et lapsi ei tohi kõhuli magama panna, seda korrutasid ka lastearstid ja kirjandus, siis olen juba tükk aega märganud, et viimasel ajal suhtutakse sellesse liiga muretult. Seda soovitavad emad beebifoorumites ja mõnede kogemuste järgi isegi perearstid. Aitäh sulle, teemaalgataja, tänu sellele jääb ehk mõni teine väike laps elule.
tiiu27 22. märts 2011, kl 11.45
suured tänud sulle liisa ja teistele ka- kuigi see oli õpetusex teistele vanematele ka ei too se enam meie last tagasi- nii õudne.ma ei oska oma eluga edasi enam minna,aga peab kuna suuremad vajavad ka meie tuge ja hoolitsust. kallid vanemad püütke teha kõik,et nii jubedaid asju ei peaks üle elama
 
Sandra 22. märts 2011, kl 14.02
Kallis teemaalgataja

Sa vajad tuge. Räägi kindlasti hingehoidja või psühholoogiga. Kui ka tundub raske nendega ühendust võtta, siis ületa see tõke endas. Sa ei ole oma murega üksi. Loodetavasti su mees ei joo enam ning te olete üksteisele toeks.

Õhtulehe veebilehel 3. märts 2011 on artikkel pealkirjaga: „Väike poiss käis operatsiooni ajal taevas: "Taevas on olemas. Mäletan Jeesust."” Võib-olla see artikkel pakub sulle õige pisutki lohutust. See on justkui luuletus, mis siin sinule pühendati.
 
siil 22. märts 2011, kl 17.40
Ma ei taha kedagi solvata aga kallid vanemad, tited on hällisurma surnud ajast aega, see pole mingi uus asi. See on kohutav õnnetus, seega on minu arust mõtetu hakata kõhuli magamist ja vaktsiine nina alla hõõruma. See oleks nagu tagantjärel süüdistamimne, ja see ei sobi sellisesse olukorda, kus vanemad on niigi mures ja leinas. Jõudu ja jaksamist veelkord teie perele, Tiiu!
 
liisa 23. märts 2011, kl 11.53
siil: arvan, et üks põhjus, miks teemaalgataja sellest kirjutas, oligi teisi vanemaid hoiatada. Keegi ei hõõrugi talle midagi nina alla, lihtsalt inimeste teadlikkus peab tõusma.
 
minake 10. august 2011, kl 08.16
Tiiu27, kui tahad suhelda, siis kirjuta mulle- olen sama asja aasta tagasi läbi teinud.....
 
minake 10. august 2011, kl 08.18
...minu mail grislin@hot.ee
Siim Kala 31. oktoober 2011, kl 10.04
Minu sügav kaastunne:(

Lisan siia ühe raamatu, kust just lugesin hällisurmaga seoses ja selle võimalikest põhjustest. Konkreetselt mainitakse "hällisurma" lk. 85, aga muidugi oleks oluline läbi lugeda kogu temaatika. Kirjutan seda selleks, et ehk aitab Sul juhtunud paremini mõista ja ehk keegi veel loeb ja mõtleb selle kõige üle teades seal mainitud fakte.

http://www.vanaraamat.ee/index.php?filter=...
 
realist 31. oktoober 2011, kl 14.49
No seda raamatut ei tasu küll mingil juhul tõe pähe võtta.
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/laste-toidunoustaja-kuulutas-soja-piimale.d?id=47952495
Siim Kala 31. oktoober 2011, kl 15.29
Sellist juttu nagu see artikkel seal lingil võib kirjutada vaid inimene kes pole seda raamatut lugenud ise. Kuskil pole selles raamatus öeldud, et piim on kahjulik, ega kuulutanud sõda, vaid seletas mis on piimatalumatus, kuidas see töötab ja mida teha kui see talumatus on välja kujunenud. Uskuge jah ikka ajakirjandust, mitte ärge uurige ise allikaid millest jutt.
 
realist 31. oktoober 2011, kl 18.02
Olen lugenud küll.
Ei tasu sinisilmselt uskuda isehakanud "spetsialistide" üllitisi.
Ei tasu ennast libateaduslikust sõnavarast eksitada.

Üldiselt on selles raamatus tegu (parematel puhkudel) nn. cherry pickinguga (mis teaduskirjanduse seisukohast on isegi suur patt), kehvematel juhtudel internetis levivate väljamõeldiste ja võtsingute ümbertrükkimisega.


Tegemist on arrogantselt ignorantse kirjatükiga. Sry otsekohesuse pärast.
Siim Kala 31. oktoober 2011, kl 18.09
Otsekohesus on hea, aga kindlasti pole ma kergeusklik. Ja kindlasti olen palju lugenud sel teemal ennegi. Samuti lugesin läbi selle artikli kommentaarid ja ühe autori vastulause sellele artiklile. Jään endale kindlaks, korrrektsuse, loogilisuse ja argumenteerituse osas jääb raamat ja vastulause peajagu üle selle kriitika esitajatele.

Pigem on probleem just vastupidi, arstid on kõike muud kui teadlased ja just arstid esindavad selles asjas ignorantsust. Isegi teemat tundmata on see märgatav suhtlemsstiilist vastupidiselt raamatu esindajatele. Fakt on, et piimatalumatus on olemas, seda ei eita ükski arst ja fakt on, et raamat ei ole kuskil ütelnud, et piim on kõigile paha ja halb. Aga antud teemas siin, ehk hällisurmad ei ole isegi see teema üldse kohane. Ka need Su toodud kriitikud toovad suhteliselt paksust raamatust kriitika osas välja vaid piima teema, seega, isegi kui see oleks vale, siis järelilkult oleks see loogiliselt ainus tooniandev viga raamatus.
Siim Kala 31. oktoober 2011, kl 18.10
Kui oled lugenud raamatut siis ehk tood kasvõi paar arrogantset seisukohta välja? Mina võin vastukaaluks tuua igale Su näitele vähemalt 5 kriitikute arrogantsi välja.
 
realist 01. november 2011, kl 08.55
See raamat ainut jaburustest koosnebki;)
Siim Kala 01. november 2011, kl 10.59
JA see postitus Sinult oli ehe arrogantselt ignorantse stiilinäide. Seega loen arutelu lõppenuks ja iga lugeja enda otsustada argumenteerimise järgi kelle vaateid arvestada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!