Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Beebi
suuvalge ehk soor?
 
karmen 12. september 2007, kl 15.32
Niisiis minul plika 6 päeva vana. Käisime mõned päevad tagasi minu emal külas ja siis ema mul avastas, et plikal on igemed valged ja küsis, et kas ma ikka puhastan ka plika igemeid. Et lastele tekib suhu selline asi nagu suuvalge ehk soor ja, et seda peab kindlasti puhastama. See pidavat põletikuliseks minema ja veel sada jama.
Minule oli selline asi suureks uudiseks ja haiglas mulle sellest ka midagi ei räägitud. Nüüd ongi probleem, et seda ravimit, millega puhastada, müüakse ainult rtseptiga (mitte, et mul retsepti raske perearstilt küsida oleks.
Mind aga piinab selline asi, et miks sellisest asjast midagi ei räägita noorele emale juba haiglas. Ema ütles, et omal ajal arstid kontrollisid rangelt, et emad lapse igemeid määriksid, olevat tõsine asi. Kas tänapäeval on siis asi muutunud????
Kuidas teil oli?
 
Liina 12. september 2007, kl 16.02
Meile öeldi seda esimese arstivisiidi ajal, kui tita oli mõne-päevane.
 
Judith 12. september 2007, kl 16.19
Ausalt öeldes ei räägitud mulle haiglas olles peaaegu millestki, veidi õpetati imetamist ning mainiti, et koju jõudes pangu ma aeg perearstile. Mõnes mõttes oli hea, et pisikesel oli alguses kaaluprobleeme, mistõttu käisime veel 2 korda kontrollis nädala jooksul. Ja siis sain ise küsida kodus olles tekkinud probleemide kohta.
Minu puhul oli hea seegi, et olen 7 lapse tädi ning tänu sellele olin veidi asjaga rohkem kursis kui ehk mõni teine. Samuti helistasin esimesel nädalal mitmeid kordi sugulastele, kellel pisikesed peres.
Aga ootamatusi oli kodus sellegipoolest küllaga. Esimesel õhtul kodus tabas meid paanika, kuna me ei saanud aru, miks laps meeleheitlikult nutab. Piima rinnas oli, mistõttu enda rumala peaga arvasin juba, et pisikesel juba gaasivalud ja seetõttu karjub. Hommikul avastasin, et pisike ei jõua piima alla neelata, kuna rinnast piima liiga palju korraga tuleb. Küsisin nõu vennalt, kellel laps 9 kuune. Soovitas piima välja pumbata ja meie suured esimesed nutuhood vaibusid. Haiglas ei maininud keegi mulle, et selle võib probleem olla, et lapse kaal väga palju alaneb. Arvati lihtsalt, et ma ei oska veel imetada.

Aga soorist olin ainult lugenud varem, ka meil oli alguses veidi sellega probleeme. Ise uurisin, et soori võib alguses ravida (n-ö vaos hoida) mineraalveega. Haiglas ei maininud sellest keegi midagi.
Ka minu ema on rääkinud, et tema ajal oli haiglas kõik väga korralikult ära selgitatud, mis ees ootama hakkab. Tema ajal harjutati lastele isegi söögiajad sisse:)

AGA kokkuvõttes... ise tuleb ikka palju uurida ja ilmselt katse-eksitusmeetodil proovida, kuidas probleeme lahendada. Ja õnneks on olemas ka perearst, kes veidi rohkem viitsib selgitada.

Jõudu ja jaksu teile! Usun, et saate selle sooriga kenasti hakkama. Ja seni kuni te pole retsepti saanud, proovi mineraalveega(ilma gaasita) lapse keelt ja suud puhastada.
 
jk 12. september 2007, kl 16.42
mina puhastasin lapse keelt soodaveega ja see võttis soori peaaegu et kohe ära. oli täitsa näha, et peale esimest puhastust jäi keelele ainult väike valge laiguke. puhastasin soodavette kastetud vatitikuga, kaks-kolm korda päevas, paari päevaga oli keel puhas.
 
karmen 12. september 2007, kl 16.50
to:jk
kui palju seda soodat, millise koguse vee kohta panna tuleb?

aitäh kõigile, kes vastasid!!!! :)
 
jk 12. september 2007, kl 17.28
Mina tegin umbes, ilma mingite kindlate mõõtudeta. Umbes pool klaasi keedetud leiget vett ja teelusika otsaga väike kuhjake soodat. Maitsesin ka esimene kord, et liiga lahja/kange poleks. Tegelikult saaks ju vähemate kogustega ka hakkama, sest vatitikk ei võta ju endasse mingit suurt lahuse hulka.
 
karmen 12. september 2007, kl 17.37
thänks uuesti !!!
 
Kat 12. september 2007, kl 23.48
Meil arst ka soovitas mõne tilga mineraalvett keelele panna, pidavat ka hästi aitama!
 
adel 13. september 2007, kl 22.19
jep,mineraalvesi aitab ilusti.
mina panen lutti vette ja siis lapsele.ainult et ilma gaasideta.vesi peab natuke seisma et nad väljuksid.
 
Vesi 17. september 2007, kl 10.14
Tere Karmen!
Koige parem on Vicy vesi midagi sellist. Minule arst opetas, et mineraal vett mis mullitab;) kalla yhte klaasi tee see riide tykk märjaks ja pyhi lapse keel puhtaks. Aitab hästi määrisin oma tibule kaks korda ja oli kadunud!!!! Ära osta mingit meditsiini!!!!
 
mme17 01. oktoober 2007, kl 13.15
mulle ka haiglas midagi erilist ei räägitud..kui laps juba natuke suurem oli pani ju ema seda tähele(mina ei teadnudki sellisest asjast nagu soor)..läksin arsti juurde ja see kirjutas retsepti..
 
soorist 20. mai 2015, kl 10.04
Soorist ja ema toitumisest: https://uuskogemus.wordpress.com/2015/05/17/sokolaad-ja-koogid-ma-jatan-teid-moneks-ajaks-maha-ja-asendan-teid-piimhappebakteritega/
 
Musitydruk Siku 10. aprill 2016, kl 21.17
minu plikal tekkis ka see, mulle ei räägitud haiglas ega perearsti juures midagi sellest..
podarki 26. jaanuar 2023, kl 09.09
Diflucan ilma retseptita - https://onlinecheappills.com/diflucanee... Diflucan üks väga hea rohi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!