Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
mis kasvatajatel viga on?
 
emme 25. november 2010, kl 19.53
Esimene laps käis sõimerühmas ja pea iga õhtu kasvataja rääkis, et laps hakkab heast peast hüsteeritsema, lõi teisi lapsi. Ei tahtnud kaasa teha. Hommikuti lasteaeda jõudes ei lasknud riidestki lahti võtta, karjus. Nüüd käib laps aiarühmas ja samuti pidavat hüsteeritsema. Riidesse ei viitsi ise panna.Kui ei saa oma tahtmist, siis karjub ja hakkab asju loopima. Ei taha midagi teha mida nõutakse. Nüüd käib teine laps ka lasteaias ja temaga sama lugu. Päris tihti kasvataja helistab, et viige laps koju, sest ta karjub ja ei lase teistel magama jääda. Ma pean tööl käima ja ei saa suvalisel ajal neid lasteaiast ära tuua. Kui kasvataja ei saa lastega hakkama, siis peaks valima omale teise töökoha. Mina viin lapsed lasteaeda ja maksan selle eest, siis tahan, et nad oleks seal. Kui ma ootasin teist last ja temaga kodune olin, siis jõudis minuni kasvataja jutt, et ema võtku teine koduseks. Milleks siis lastesõimed ja lasteaiad siis on kui tahetakse, et lapsed kodus oleks. Mis mina teha saan kui laps käitub aias mitte nii nagu kasvataja tahab. Ta peaks võtma last sellisena nagu ta on.
 
heh 25. november 2010, kl 20.04
oot, see on mingi naljateema? kasvatamine toimub ikka kodus. ei saa ju kõiki oma kohustusi lasteaiakasvatajale lükata ja oodata, et tema sinu lastest inimesed teeb
 
helesinine 25. november 2010, kl 20.16
Ei ole olemas selliseid inimesi.Nii enesekeskne annab ikka olla.
 
emme 25. november 2010, kl 20.27
Ei ole see mingi naljateema. Laps on laps, ja tal on õigus lasteaias või sõimes käia. Kodus paneb laps ise riidesse. Kas ma pean koduseks jääma ja rahata lapsi kasvatama? Kes mulle raha maksab kodus istumise eest? Mitte keegi, ja seepärast olengi vihane, et kasvataja tahab lihtsalt lapsest lahti saada.
 
heh 25. november 2010, kl 20.30
aga kas sa oled püüdnud asja lahendada, parandada? uurida lapselt, milles probleem, püüda kasvatajaga ühiselt lahendust leida? või lükkad kogu töö kasvatajale?
emme töö on lapsed lasteaiakõlbulikuks kasvatada
 
mercca 25. november 2010, kl 20.42
Lasteaed on siiski ühisasutus, kus laps peaks arvestama ka teiste lastega ja normi piires käituma! Pakun seda, et kasvataja saadab lapse sellepärast koju, sest lapse hüsteeritsemine ehmatab ka teised põnnid ära...
Teistel lastel on vaja ka silma peal hoida ja selline väike inimene, kes vajab pidevalt tähelepanu, tõmbab omakorda kasvataja tähelepanu teistelt lastelt sellele lapsele, kes on probleemne.
See on minu arvamus!
 
am 25. november 2010, kl 20.45
ha ha ha
isehakanud ema. kasvataja ei pea sinu puudujääke lapse kasvatuses korvama.
 
Malle 25. november 2010, kl 21.11
Mina olen 3 lapse ema ja sinu juttu kuulen küll kui nalja. Kasvataja on ka inimene ja peale sinu lapse on tal veel u 18 teist last, kelle vanemad samuti maksavad kohatasusid ja toiduraha. See ikka sinu probleem, et lastega tegeleda ei viitsi ja lubad neile kõike. Pole mingit juttu, seleta talle ilusti, et emme peab tööl käima, et süüa ja kommi osta jne. nad saavad väga hästi aru. Luba nt mingi komm kaasa tuua kui laps päeval ilusti käitub. Mõtle ega sa ise kodus lapsele, midagi pahasti kasvataja või lasteaia kohta rääkinud pole. Räägi ka kasvatajaga ja selline jutt, et kasvataja peab sinu lapsega lihtsalt hakkama saama, sest sina maksad unusta ära. Teised maksavad ka ja ootavad, et kasvataja tegeleb ka nende lastega!
 
ka emme 25. november 2010, kl 22.27
Just nii ongi-mina maksan ka ja tahan, et mu lapsel oleks aias turvaline olla, Kohutavalt segavad rahulikku päevarütmi need hüsteeritsejad, nad täiesti hirmutavad teisi, eriti sõimerühmas. Ja kasvataja ei saa tegeleda teiste lastega, kui üks pidevalt oma puudulikku närvikava demonstreerib.
Leian ka, et lasteaeda minnes peab laps olema selleks kodus ette valmistatud, ega sa lapsi aiale sünnitanud. Ja ma ei usu elus, et hüsteerik kodus ei karju ega hüsteeritse. Olen näinud, mis hiljem juhtuma hakkab.....ei taha hirmutada.
 
hm 25. november 2010, kl 22.53
võimalik, et sinu lastel on mingi vaimne häire.
hüpikud äkki?
kindlasti tuleb suhtumist muuta, kui sa ei suuda oma lapsi nii kasvatada, et nad käituda oskaksid...
olen ka seda meelt, et kui mina suudan oma lapsest normaalse inimese kasvatada siis tahan ma, et ta oleks lasteaias koolis teiste samasuguste keskel, saaks ksutada kõik õppevõimalusi ja õpetaja abi.
ma ei ole huvitatud selles, et minu lapse arvel tegeleb õpetaja mingi pätiga.
 
Minna 26. november 2010, kl 09.26
Sa pead ikka ise oma lapsi kasvatama. Ma ka arvan et neil mingi tähelepanu häire. Mine psüholoogi juurde ja tehke asi selgeks. aastad lähevad kiiresti ja varsti kooli aeg käes. porbleemid jäävad ja süvenevad lapse kasvamisega. Varsti kirjutad sa sama jutu ainult kasvataja asemel on õpetaja ja teised lapsevanemad. Kes hakkavad sulle su laste peale kaebama ja soovitavad laps panna kuhu iganes. Mina ka ei soovi kui minu laste rühmas/klassis on sellised hüsteerikud ja teiste kiusajad.
Tegele oma lastega.
 
vaat 26. november 2010, kl 13.57
]http://www.tarbija24.ee/?id=348036]
mõtlemiseks....
 
maia 26. november 2010, kl 14.56
"Kui kasvataja ei saa lastega hakkama, siis peaks valima omale teise töökoha."
Nagu ma aru saan, siis probleemid on neil kasvatajatel ainult SINU lastega. Ju siis oled ikka ise emana koduses kasvatuses saatuslikke vigu teinud ja nüüd ei peagi teiste emade lapsed ja kogu rühma elu sinu tegemata töö ja sinu närvihaigete laste pärast kannatama! Kui su lapsed on sotsiaalselt ebaküpsed (ei sobi kollektiivi) ja käitumishäiretega, siis võta erahoidja või otsi abi lastepsühholoogilt jne, mitte aga ära piina teisi lapsi ja kasvatajaid.
 
ah 26. november 2010, kl 16.41
temaalgataja, ära lase end häirida, siis vaid enamus kasvatajad ongi, kes vastavad, vaata teisi teemasi. Aga soovitan ühe päeva lapsega koos lasteaias veeta ja jälgida, millest probleemid tekivad. Kahjuks on ebaprofesionaalseid kasvatajaid ja võivad suhtuda mõningatesse lastesse väga halvasti ja seega tekib trots lapsel lasteaia vastu.
Aga jõudu:)
 
ah-ile 26. november 2010, kl 18.57
Jaaa, siin kommenteerivadki igal pool ainult kasvatajad! Aga kes need veel on ? Tänapäeval pole üheski lasteaias kasvatajaid, on õpetajad. Kahjuks on tänapäeval ebaprofessionaalseid emasid kah liiga palju juba, kes ei tea kasvatamisest kodus mitte midagi.
 
ah 26. november 2010, kl 22.25
vaata olen selleaja inimene kui koolis olid õpetajad ja lasteaias kasvatajad. Ja praegune tiitel neile nagu õpetaja kohe kuidagi ei sobi nagu nad ju isegi toonitavad, et õpetage ja kasvatage oma lapsi ise, seega õpetaja nimetus neile liig auväärne.
 
mia 26. november 2010, kl 22.58
minu ema olnud 25 a kasvataja,käisin mina ja mu õde ka tema alt läbi,õpetaja on lihtsalt ametinimetus,see mõtetu sest nad ei saa rohkem palka ega midagi selle õpetaja nime eest,aga teemaalgatajale-kõik lapsed on erinevad,osad on kukupaid laseaias ja elavad pärast kodus välja ennast ja teised elavad lasteaias end välja ja kodus on kukupaid,kui ütled et kodus paneb laps end ise riide ja on hea käitumisega siis vb ongi selline käitumis muster et lasteaias on vaja end välja elada ja ma ei tea kas saate siis selle lasteaia õpetajaga midagi koos ette võtta,minu laps alles läheb lasteaeda,järgmine sügis ja tal praegugi hüsteeria ja raevuhood,käisin ka igax juhux spetsialisti juures,õnnex kõik korras ja kolimise tagajärg..vähemalt nii räägiti,teine muutus tuleb siis poole aasta pärast-lasteaed...peaksid kasvatajaga rääkima ja vajadusel ka psühholoogiga..
minu arvamus on lihtsalt see....
 
ah-ile 27. november 2010, kl 13.06
Kumab läbi lasteaednike alahindamine, mitte kellekski pidamine.....Sellised inimesed peaksid võtma oma lapsele hoidja...Miks viia laps sinna, mille suhtes olete juba ette nii halval arvamusel? Ärge lootkegi, et laps teisiti hakkab suhtuma ja jamad on peagi käes.
 
Ongi probleem 27. november 2010, kl 14.43
Tere Emme.
meil oli samasugune probleem ,õpetajad on mugavad nagu Venemaa ajal, jooks kohvi ja jutustaks.Minu laps on energiline ja elav pani õpetajad kohe oma järgi jooksma ja siis tekkis probleem .Teie laps ei sobi lastaaeda.Probleem oli hoopis õpetajas kes ei viitsinud kasutada lapse kavalust enda kasuks pöörata,hilisemal jutuajamisel saab õpetaja väga hästi hakkama ja kiidab kui hea laps on.Lihtsalt peab õpetaja olema tasemel ja sina teda aitama.
EDU
 
õps 27. november 2010, kl 14.53
Tule taevas appi! Ikka on kasvataja või õpetaja süüdi selles, et sinu laps on hüsteerik! Kõik need vabakasvatusega, käitumishäiretega ning teisi materdavad lapsed peaks olema koduõppel või erahoidja käes.
Milleks peavad teised kannatama sinu hüsteerikust last iga jumala päev?? Kui sina "maksad" siis maksa juba erahoidjale. Hea et saa veel ei lisanud, et sina maksad ju kasvatajatele palka oma lapse hoidmise eest. Kasvatajad saavad siiski riigilt raha.
Kui vanalt sa teemaalgataja oma "emme" staatuse said? Tundub, et liiga vara.
 
ah 27. november 2010, kl 17.41
loe ja imesta, kuule õps, sind segavad ka jälle energilised lapsed, ei saa kohvitada ja mõtetut mokalaata teistega pidada. Ja kasvatajatele maksamegi meie palka samamoodi nagu politseile jne. Sa õps võiks mõelda, kust riik oma raha saab:):)
Lasteaiakasvatajad ongi nagu hoidjad, ei suudeta ühtegi liigutust rohkem teha(aktiivsed lapsed), aga vinguma on meistrid väikse palga ja rühmade suuruse üle.
 
hm 27. november 2010, kl 19.00
häirivad sellised lapsed esmalt ikka teisi peresid.
õpetaja läheb koju ja elab oma elu aga....

meil on rühmas hüpik, lisaks puudub täielikult kodune kasvatus.
öelge, miks pean mina tegelema sellega, et oma lapselt ära harjutada roppusi mida selle probleemse lapse kodus nähtavasti iga päev räägitakse?
miks ma pean oma lapselt halbu kombeid ära õpetama mida ta sellelt lapselt õpib?
terve rühm on hädas...
see tuleneb otseselt kodusest elust.

teine probleem on selles, et laps on hüperaktiivne.
kui see laps on rühmas siis õppimist (arvutamine, kunst jm mis neil seal kõik on...) ei toimu. õpetaja tegeleb ainult selle lapsega ja teised on abi käes.

sama toimub ka koolis.
minule sobib suurepäraselt selline nõukaaegne värk, et kõik probleemsed kojatakse silma alt ära.
 
ah-ile 28. november 2010, kl 10.37
Huvitav, kuidas sina küll õpetajate tööd ette kujutad? Kuskohas nad sinu aravtes seda kohvi kogu aeg joovad??? Käivad ühte rühma kokku ja lapsed on omapäi? Ja otse loomulikult on ka sinu arvates kõik lasteaiad ühesugused....
Siin mõned emmed võiks tõepoolest ise mingi hariduse omandada kõigepealt, et õigekirja valdaks vähemalt. Ja siis alles lapsi saada, kui nad lastega ka midagi peale hakata oskavad.
 
õpetaja 29. november 2010, kl 14.43
Tüüpiline enesekeskne ema. Muidugi on kasvataja kõik teised süüdi selles, et sina ei ole osanud oma last kasvatada teistega arvestavaks jne. Kasvataja ei saa lasteaias mõelda sinu soovidele ja tahtmistele, vaid sellele, mis on üldsusele parim. Ja kui üks laps hüsteeritseb ja karjub ning ei lase teistel lastel magada, siis tuleb ikka nö segaja likvideerida. Või peaks sinu arvates ülejäänute laste vanemad oma võsukestele järgi tulema v? Ja siis me imestame, et miks meie lapsed küll vanemaid ei austa. Pubeeas see laps näitab sulle endale koha kätte. Ja siis ei aita siin küll kasvataja või õpetaja süüdistamine. Tee koostööd kasvatajaga, käi psühholoogi juures lapsega. Äkki on lapsel mingi tõsine mure. Nad väiksekesed ei oska ju ennast veel nii hästi väljendada ja muredest rääkida. Äkki last ärritab miski lasteaias, ehk tal on hirm, et ema ei tulegi enam talle järgi jne. Lastel võivad olla uskumatud hirmud, mille peale meie täiskasvanud ei tulegi
 
............. 29. november 2010, kl 17.36
http://naistekas.delfi.ee/kodu_ja_aed/joulud/9-kingitust-mida-iga-laps-vaarib.d?id=35622517&l=fplead
 
tubli-tubli 04. detsember 2010, kl 17.08
Sellistel 'emmedel' ei tulegi oodata kaua - umbes selle ajani, kui pisike kullake saab 12-13 aastat vanaks ja teid kukele saadab. Paraku jääb siis ainult iseend oma rumaluse ja tegamatajätmiste eest süüdistada.
 
meta 10. detsember 2010, kl 17.34
ilmselt peaksid lasteaeda kuidagi vahetama, küllap su lapsele see lasteaed ei sobi, järgmine sobib kindlalt.
tõenäoline on see, et kasvatajatel( ka minu arvates kohtab õpetajat laps alles koolis) on tekkinud juba mingi kivistunud kuvand sinu lapse suhtes.
kahju, vahel ei saa lasteaedade õpetajad aru, et laps ja täiskasvanu vanem on erinevad isiksused ja kui ema ei meeldi, siis projetseerivad oma arvamuse lapsele.
sinu lapse ja kasvataja vahel ei ole õiget kontakti tekkinud.
ma ei usu, et sinu laps oleks hüpik või hüsteerik nagu paljud siin kommijad sõimavad, häbi neile
 
ingrid 11. detsember 2010, kl 11.22
Kuidas me saame rääkida mingisugusest lahendusest kui teemaalgatus iseenesest on süüdistav, üleolev ja selgelt vaenulik? Mis kasvatajad? Seakasvatajad? Lasteaedades on alghariduse pedagoogid, õpetajad. Kas need õpetajad on's tõesti nii suured vaenlased? Aga, lapsevanema püha üritus oleks laps kasvatada selliseks, et ta oleks võimeline selles keskkonnas ilusasti toime tulema.
Mina lapsevanemana küll ei taha, et minu lapsed peaksid päevast päeva sellistega koos olema. Karjumine, hüsteeritsemine, löömine, asjade loopimine, mitte eriti arukas käitumine. Üks selline tuli mullegi kallale kui läksin teda keelama, et riietuvale teisele lapsele ei tulda näppudega silme vahele vehkima. Saate aru? Tulla võõrale täiskasvanule kallale??? No....üks õõvastav kogemus oli.

Kõik saab alguse kodust. Kõik. Õpetaja kohustus ei ole hüsteerikutega päev otsa tõmmelda. Ja minu lapsed ei peaks sellist vaatepilti ka nägema...
 
Kalli 23. detsember 2010, kl 14.02
Kui see lugu nüüd tõsi on, siis on mul esiteks kahju nendest kasvatajatest, teiseks rühmakaaslastest ja lõppeks ka sellest lapsest, kelle ema võtab last kui mingit seljakotti või asja. Loost selgub, et see ema ei ole suutnud oma lapsest kasvatada lasteaias hakkamasaavat mudilast ning on enam kui loogiline, et selline tuleb teisest isoleerida. Et see ema ka aru saaks, siis tegu on praak-kaubaga, tootjaks ema ise. Laps on tema jaoks ju asi või ese.
Kasvataja/õpetaja ning rühmakaaslased ei pea kannatama seetõttu, et ühel emal on kodune töö tegemata. Ka alg,-põhi,- ja keskkoolist praagitakse need välja, kes teiste õppetööd segavad või ei oma potensiaali alustatu lõpetamiseks.
Miskipärast arvan, et see teema on liba.
Kauneid pühi!
 
liia 23. detsember 2010, kl 15.33
mu lapsega ka on probleeme lasteaias, aga ma ei syydista selles kasvatajat,
lapsed on kõik erinevad, minu oma ka natuke hüperaktiivik.

Aga ma alati tunnen huvi kuidas lapsel lasteaias läheb, kysin nõu et mida saan ma ise lapse kasvatamisel ära teha, et kasvatajal oleks kergem, tasa ja targu oleme kõik probleemid vaikselt lahendanud, ja kasvatajale on ka suureks abiks kui lapsevanem näitab välja et soovib oma last nii kohandada, et laps saaks lasteaias hakkama. Lasteaia kasvatajad on ju laste tundjad ja neilt tasub nõu küsida. Viimati mainis kasvataja et laps ei taha õues eriti kõndida ise, kohe abikaasaga hakkasime õues last rohkem harjutama, et kõnniks ikka ise rohkem, et sülle ei saa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!