Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Paljajalu
 
Katta 08. juuli 2003, kl 10.13
Mind ikka üllatab vahel mõni asi, sedapuhku ebameeldivalt.
Sain teada, et mu 4 aastane vennapoeg ei tohi suvel murul paljajalu käia, kuna tema ema ja vanaema kardab sellejärgset haigestumist.
Ma olen ise lapsena harjunud suvel murul paljajalu käima ja olen veendunud, et see on talvise tervise pant - väga harva haige. Mu laps on käinud ja käib siiani. Ja on terve kui purikas.
Ma leian, et konkreetne ema ja vanaema teevad lapse tervisele suure karuteene - jätavad lapse karastamata ja päris kindlalt saab see laps pidevalt haige olema.
Ja mis veel kummalisem - paljajalu ei lubata murule minna, sokkis aga küll... Ja mu vend ehk lapse isa ei jaksa enam võidelda tervislike eluviiside eest oma naise ja ämmaga. Läks nendega tülli, kuna nad olid arvamisel, et teine vanaema (minu ema) "kisub lapsel sokid jalast ja sunnib paljajalu käima". Tegelikult ei kisu ega sunni, laps ise ju tahab!
Lihtsalt hämmastav! Kuhu sedasi jõutakse? Kes ei luba lapsel suvemõnusid nautida (merre ujuma teda ei lasta otse loomulikult, kuigi minu lapse esimene merekogemus oli juba aastaselt, vesi on ju soe, kui on meretuul).
 
Üks väike pahe 08. juuli 2003, kl 12.21
Olen sinuga täiesti nõus. Igasuguseid hulle leidub. Lapsest on muidugi kahju. Tean inimest, kes ei lubanud 3-6 aastasel lapsel kõnnitee peal (aias) joosta, äkki kukub põlved katki. Laps pidi ainult aeglaselt kõndima nagu vanur :(
 
krõõt 08. juuli 2003, kl 12.48
No tõesti igasuguseid foobiaid leidub. Las viivad siis lapse linna tagasi ja hoidku teda vati sees. Soovita neil endil käia samamoodi sokis murul ja kuumal suvepäeval ärgu joogu mitte midagi jahedat vaid ikka kuuma teed vaarikamoosiga, ega vaadaku mingi veekogu poolegi, äkki jäävad veel meningiiti või kopsupõletikku. Las proovivad, mis tunne lapsel on sellises olukorras.
Kõige parem on muidugi vihjata sellise debiilse suhtumise kohta nende perearstile. Arst teatavasti on suur autoriteet, ehk suudab tema nende ogarate silmad avada.
 
Katta 08. juuli 2003, kl 13.24
Njah, mu ema küsiski teise vanaema käest, et kas tema ise käib sokkis murul ja too vastas, et käib küll kui vaja!
Õnneks enamuse ajast tegeleb poisiga tema issi, kes ikka lubab poisil jalgupidi vette ja paljajalu murule (kui emmet ja vanaema pole silmapiiril). Ei ole laps sugugi rohkem haige olnud, tegelikult üldse pole olnud.
 
foom 09. juuli 2003, kl 08.57
laps peab paljajaöu käima ja just ebatasasel pinnal - siis saavad tööd jalaalused lihased , need mis hoiavad päkakaluse kõrgemana (ilma selleta võib tekkida lampjalgsus). Seda on lastearstid alati rõhutanud. Endal oli sama häda - käis hakkas päkaalune valutama - kui suvel paljajalu õues käin - saavad lihased trenni ja valud kaovad. Oma laps käibki meelsasti paljajalu, isegi kruusasel pinnal. Ja pole ta midagi häda!
 
merik 10. juuli 2003, kl 14.00
minu sõbranna õde paneb lapsele kilekoti mütsi alla kui laps kiikuda tahab, õues.-lapse kõrvad pidavat muidu haigeks jääma.vot see on debiilsus!!!!!
 
nali 10. juuli 2003, kl 16.29
..ja mina mõtlesin, et minu ema on imelik kui käsib lapsele soojal suveõhtul dressid selga panna.. :D
 
.... 10. juuli 2003, kl 21.55
No ja minu sóbranna ei luba oma lapsel kiikuda TOAS kui on nina natuke tatine.ja toas küsib lapselt kogu aeg ega tal juhuslikult külm ei ole,toas on mingi 23 kraadi sooja
 
Katta 11. juuli 2003, kl 15.10
Sokutage paanilistele emadele viimane "Pere ja kodu" lugeda - seal artikkel "10 nippi karastamiseks", kus kirjas, et laps olgu pigem õhemalt kui liiga paksult riides ja paljajalu käimine vähendab haigestumist köhasse-nohusse jne. Ma oma vennanaisele täna sokutasin, saab siis näha, kas kasu on ka miskit.
 
Õel minia 16. juuli 2003, kl 08.20
Ja minu ämm ei lubanud 9-aastasel lapsel südasuvel külma vett juua, et äkki jääb muidu haigeks. 7-aastane tüdruk käis juulikuus õues talvesaabastega, nagu ämm isegi, sest need on head pehmed. 10-aastast poissi ei lubatud meile ööbima, sest meil on külm korter (täitsa normaalne, liiatigi oli aprillikuu ja mul omal 3-kuune beebi kodus). 7-aastast poissi pandi öösel pissile nii, et vanaema pani poti voodisse ja poiss siis pissis läbi une (vanaema suure hoolitsusega lihtalt hakkas väiksest peale nii harjutama teda). Talv läbi tube ei õhutata, sest muidu lastel hakkab külm, tuba köetakse soojaks, nagu leilisaun (vähemalt 24 kraadi) ja lapsed käivad siis toas, vähemalt kaks paari dresse ülekuti seljas, hüpata-joosta siis ei lubata, muidu lähevad higiseks. Ükskord kui külla läksime, oli järjekordselt tuba hirmus palav, 5-aastasel tüdrukul oli seljas villane kleit, sukkpüksid, karupüksid ja dressipluus. Mehe vennanaine pani talvel pooleteistaastase lapse õueminekuks nii riidesse, et oli seljas 2 tavalist toakombekat, üks paksem toakombekas, üks villane kombekas, üks keskmise paksusega õuekombekas, kaks paari villaseid sokke ja paksud talvesaapad, üks õhuke titemüts, üks kevad-sügisene titemüts, paksu toakombeka kapuuts, õuekombeka kapuuts, mitu paari kindaid. Laps pandi vankrisse istuma, selja taha ja alla pandi taburetipadjad, kaks tekki ja vankrikate peale ja siis tuule eest varjulisse kohta. Sama ilmaga oli minu 4 kuud nooremal lapsel paksema toakombeka peal karvane õuekombekas, üks õhem talvemüts ja kapuuts ning talvesaapad ilma villaste sokkideta, tal oli selle poolest lihtsam, et tema oma riietega sai ise õues kõndida, teine titt ei saanud isegi käsi liigutada.
 
hihi 16. juuli 2003, kl 20.38
tublid ikka, pole ammu nii naerda saanud :)))))))
ise ka hädas oma nõdravõitu ämmaga :-/
 
antisokk 18. juuli 2003, kl 08.20
Mina ei saa aru, miks peab sooja ilmaga laps kandma sandaali sees sokke. Et oleks soliidsem või siis et jalad ei läheks mustaks?
Arvan hoopis, et jalg peab õhku saama ja ise kunagi ei pane lapsele sokke jalga, kui ta suvel sandaalidega käib.
Saatsin ema juurde maale nädalaks lapse ja lugesin sõnad peale, sealjuures ka seda, et ärgu ikka sokke jalga pangu praegu. Eile sain lapse kätte ja vaatan, et ikka sokid jalas, kuigi õues 30 kraadi sooja.
Olen lühinägelik ja kui siis lapse sülle võtsin avanes väga huvitav vaatepilt - ei olnud sokid jalas, vaid hoopis jalad olid nii päevitunud ja jala alumine osa oli puhta lumivalge. Eks siis emme juurde tuues oli lõpuks sokid ka ära võetud. Eheee, naera siis või nuta, noh mis sa oma emaga ikka õiendad.
 
aile 19. juuli 2003, kl 13.24
päris hea teema, osa asju tunduvad nii uskumatud, eriti see kombekate ja taburetipatjade lugu...
ma sain päris palju näerda, kohe kõva häälega, peletasingi vist kliendid ää
 
kissu 21. juuli 2003, kl 14.28
Kaubahalli mänguväljakul oli eile kah üks mammi(ei saanud aru kas ema või vanaema) 5-6 aastase tüdrukuga, kellel olid sukkpüksid jalas!!! Hulluks läinud ikka 30-kraadise kuumaga, lapsepiinaja selline! >:(
 
emme 27. juuli 2003, kl 18.31
vanaemad ise kardavad külma, sellepärast topivad nad ka lastele palju riideid selga. mul on 3 last ,esimest sai ka liigagi riidesse topitud,kolmas lippab suviläbi poolpaljalt ringi(ka sooja vihmaga on ta paljajalu õues) ta on kolmene.
Nii et ega emmedki kohe aru ei saa,etlapsi ei pea kõvasti riidesse toppima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!