Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
hüperaktiivne laps
 
üks isa 11. august 2003, kl 12.19
Kuidas saada hakkama hüperaktiivse lapsega (5-aastane poiss)?
Kas on teil omal kogemusi ja mida ette võtsite?
 
kiiz 11. august 2003, kl 13.02
Mina panin oma poisi nii vara kui sain ratta otsa. Kui õue peal natukenegi ruumi on ja parimal juhul ka samaealisi sõpru, aitab rattasõit väga hästi. Ja nädalavahetused (suviti) käime reisimas mööda Eestimaad - sõit ja uued kohad on suht väsitavad, raugeb ka jaks:) Kuigi jah, lõputule rääkimisele-jutustamisele ma veel leevendajat pole leidnud. Jaksu ja meelekindlust!
 
Mari 12. august 2003, kl 17.01
Minu praeguseks 20.a. poeg oli ka lapsena hüperaktiivne, siis aga sellist terminit veel ei tuntud, pigem peeti seda kasvatamatuseks. Kuna ise olen ka pedagoog, siis olen teda ikka üksjagu häbenema pidanud. Ei püsinud ta tunnis vakka, rabeles, lollitas ning ajas õpetajad meeleheitele. Vot ainult ei ropendanud iialgi, ning ei kiusanud tüdrukuid ja loomi. Kuna talle ka mõistust just kopaga antud polnud (või kadus õppimisisu), siis hakkasid ka popipäevad. No pole ikka ime, kui ka õpetaja teatab terve klassi ees, et mis sust tahta, käid psühholoogi juures või käseb klassi ees müramishoos mahaaetud sõnajalalt andeks paluda, kõik irvitavad... Noh ja sellistest seikadest meie koolielu koosneski. 6.kl. jäi istuma. Jooksin jalad rakku, et poiss koduõppele saada- ikkagi 90-ndate algus. Lõpuks õnnestuski ning imede ime, klassi lõpetas pea neljade- viitega (käis nädalas 3x vastamas) ning isegi need õpetajad, kes muidu temaga hakkama ei saanud, panid käitumise "hea". Polnud tal ju kellegi ees esineda kui publikuks ainult õpetaja. Jätsin ta ka järgmiseks aastaks koduõppele- siis olid neljad- kolmed pooleks, aga käitumine "hea". Ka muutus ta märksa rahulikumaks, sest tavaliselt hüperaktiivsus sellises eas taandub.
Tagantjärele arvan, et suur roll on just õpetaja isiksusel. Kas ta viitsib ja suudab jätta sellist last mõnitamata. Arvan, et praeguseks ajaks on õpetajad märksa enam koolitatud. Ja muidugi- piisavalt tegevust, mitte niisama kodus vahtimist, kuigi huvitegevus on kohutavalt kalliks aetud! Teie laps on veel küllalt väike ning kooliminek ja kardetavalt suuremad probleemid ees. Edu ja jaksu Teile!
 
m 12. august 2003, kl 20.10
kindel päevakava, palju füüsilist tegevust. minu poiss (10) on pärast ujumistrenni täitsa nagu normaalne laps :)
vähem riielda (ütlen ma rahulikult praegu, kus lapsed on 2 nädalat vanaema juures olnud) ja katsu ikka leida mingeidki põhjusi kiitmiseks ka. palju tingimusteta armastust ja katsuge ise temast aeg-ajalt puhata
 
whiskas 13. august 2003, kl 14.57
5 aastane võiks ju trenni minna. Mul endal 3,5 samasugune n.ö hüperaktiivne poiss. Kavatsen ta esimesel võimalusel trenni panna. Siiani olen ise püüdnud olla aktiivne ja teda ujuma viia korra kaks nädalas. Koeraga pikad jalutuskäigud metsas ja niisama jalgrattaga ringi uhamine on suured abimehed poisi energia paigutamiseks. Jah loomulikult väsitab see ennast aga õnneks olen ka ise suht energilise loomuga. Ja eelmise kirjutajaga olen nõus et palju kiitmist ja tingimusteta armastust on sellisele lapsele vaja. Sest selle rahmeldaja ja pealt näha kõva venna sees on tegelikult ääretult õrna ja haavatav süda. Nemad on sellised et kui esimest korda midagi ei õnnestu siis oh seda tragöödiat mis kodus lahti läheb!!!
Aga lapsed selleks ju ongi et nendega tegelda.
 
ema 14. august 2003, kl 16.16
hüperaktiivne laps (kui ta ikka on hüperaktiivne, või on hoopis lihtsalt elavaloomuline?) vajab kindlat päeva- ja õppekava. Lihtsalt trennid ja nö väsitamine siin ei aita.
 
Isale 14. august 2003, kl 20.09
Hüperaktiivne tundub "moes" olevat.Enamasti on tegemist aga hoopis koleerikuga nagu ma augusti kodutohtrist lugesin.Kui aga tegemist ON hüperaktiivse lapsega siis seda ütleb arst ja raskemal juhul kirjutatakse vist rohtugi.Ennekõike aga just nimelt-kindel päeva ja õppekava ja stabiilsus. Kusagilt on kõrva jäänud,et asendusõpetajagi võib sellise lapse endast välja viia.
 
soovitan 18. august 2003, kl 22.20
Vaadake palun http://www.opleht.ee/Arhiiv/2003/28.02.03/tekstid/elu/2.html
Seal on põhjalik materjal "Keskendumisraskustega lapsed", autor
TUULI ELSTROK, Eesti Lastefondi projektijuht. Seal on ka hüperaktiivsete laste vanemate ühendusest juttu ja arvatavasti saate selle loo autori vahendusel veel palju häid nõuandeid.
 
juuksed püsti 22. august 2003, kl 20.52
Nojah, poistest räägite...mul plika selline. nats alla kolme aasta vana. Aga, ma ei hakka teile kirjeldamagi , mis asju ta korda saadab. Lihtsam oleks maavärinat või tsunamit peatada!
 
egle 01. september 2003, kl 18.53
ka minu laps on hüperaktiivne(4 aastane tüdruk). kui külalised siis ta 12 aastase tüdruku küljes ainutl ripubki
 
sallykas 07. oktoober 2003, kl 15.18
oomega-3 ja kaltsium-magneesium toidulisandina
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!