Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Appi, hambaauk
 
leena 13. november 2007, kl 21.33
Avastasin oma 3-aastasel purihambas väikese augu. Tundub, et päris sügav auk. Kas kellelgi kogemusi parandamisega. Mul laps ei lase perearstil ennast kuulatagi, ei usu, et hambaarsti juures midagi õnnestuks. Mida siis teha?
 
mhm 13. november 2007, kl 22.39
Mul on palju kogemusi. Poeg, eriline õrnuke, kardab kõike, eriti igasugu arste. Juba enne 3a saamist oli paar auku. Võtsin ta endaga hambaarstile kaasa, et las lihtsalt vaatab. Järgmine kord võtsin jälle kaasa, et siis koos uudistada ja ehk laseb arstil lihtsalt vaadata. Ei lasknud, pigistas suu kõvasti kinni ja kõik. Jätsime ta rahule aga lugesime talle sööbiku ja pisiku raamatut, rääkisime iga nädal, et kunagi peab minema ikkagi. Paar kuud hiljem võttis issi ta endaga kaasa, seekord tegi laps isegi suu lahti ja lubas vaadata. Aga ütles, et kui tema hambaid tahetakse parandada, siis ta suud lahti ei tee.

10 kuud hiljem oli laps nõus laskma oma hambaid parandada. Ise sain küll arsti käest sõimata, et kus ma varem olin aga lapsega käitus väga ilusti. Vaatamata sellele, et hambad olid auke täis, tean, et käitusin õieti. Hoidsin ära poja esimese ebameeldiva kogemuse hambaarsti juures, ja seal tuleb tal elu jooksul veel palju-palju käia.
 
lepatriinu 13. november 2007, kl 23.04
Meil ka kogemusi. Käisime esimest korda hambaarstil nii umbes 3-aastaselt (ka ühe väikese auguga). Sellest käigust ei tulnud midagi välja. Laps keeldus kategooriliselt kabinetti minemast. Ja ega see arst ka kõige viisakam ei olnud. Proovisime kuu aja pärast teist arsi. Sellel korral saime ikka kabinetti sisse ja kui arst andis lapsele kleepsu, siis istus ka korraks tooli, aga suud lahti ei teinud. Laps oli nii šokeeritud, et talle tekkisid üle keha punased laigud. Arst siis soovitas veel mõni aeg oodata. Möödus veel umbes pool aastat ja laps läks kogu lasteaiarühmaga hambaarsti juurde, siis ei olnud mingit probleemi enam. Lasi ilusti hambaid kontrollida. Peale seda korda ei ole tal enam kordagi hambaarsti-kartust olnud:):)
 
miny 13. november 2007, kl 23.09
Mul sama probleem lapsega aga meil juba valutab see auk vahel aga hambaarsti juurde keeldub minemast.Ma ei tea kohe mida teha,sest halba kogemust,et ta sealt saaka ka ei taha.
 
ei parsta,soovitan edaspidisek 14. november 2007, kl 00.57
meie käisime juba pooleteist aastaselt kontrollis.
arstilt saab igasugu nänni ja suu tehti lahti(minu üllatuseks, laps paraja iseloomuga) auke muidugi polnud
aga tarkusetera on selles, et tulebki harjutada(nagu esimene vastaja kirjutas) aga soovitav ikka enne kui augud platsis :)
 
as 14. november 2007, kl 10.22
Peske hambaid elektrilise hambaharjaga ja mängige kodus hambaarsti:)
 
... 14. november 2007, kl 10.56
meil ka kurvad kogemused, käisime ka hambaarsti juures oma esimest auku näitamas, ka kategooriliselt keeldus tooli istumast ka oli ka paha arst.
nüüd see aasta juba käisime narkoosiga hambaravil, ei jäänud lihtsalt muud üle:(
 
ei ütleks 14. november 2007, kl 11.19
et mida varem minna seda parem.kontrollis käisime jah kord 3aastaselt(puht uudishimust,kuidas käitub) ,aga kuna haiget ei tehtud,ei tekkinud ka hirmu.järgmine kord oli 7.a-kui nägin,et väike auguke on tekkinud.saime õigel ajal jaole ja poiss muljetas õhinal,kui tore tal oli.nüüdseks on ta 9-ne ja kaks hammast plombeeritud-küll vahib peeglist ja katsub näpuga,et saaks jälle minna!

lapsed on erinevad,osad kardavad suu lahti tegemist,teised põgenevad juba arstitooli nähes.kõige suuremat osa mängivad ikkagi vanemad,kes hakkavad nädal enne seletama,et"ega see valus pole".minu arust on see üleliigne,sest perearstile minnes ei lohuta ju last-tee suu lahti,arst vaatab kurku EGA SEE VALUS POLE
 
m 14. november 2007, kl 11.27
Meil just 4-aastane käis eile isaga hambaarstil.Enne seda käidi vaatamas kuidas suurel õel parandatakse ja lasi ka oma hambad üle vaadata.Üle ootuste väga tubli.Arst väga sõbralik,jagas nänni ka-see neile meeldis.Nüüd pool aastat hooletu,siis uuesti kontrollima.
7-aastasele saime hambad korda,pärast sai väikse kingituse.Muidu ei teinud ka suudki lahti,oli puuriga haiget tehtud ükskord.Arst soovitas juba Tartusse minna narkoosiga tegema,siis võttis ennast kokku ja lasi ära parandada.Väike kingitus ikka aitab-nagunii ostate lapsele vahest nänni,siis läheb asja ette.Endalegi ei meeldi hambaarsti juures käia ju!
 
rosin 15. november 2007, kl 18.00
kas see on tõesti nii tavaline, et kolme aastasel on juba hambaaugud?

meid kupatas arst pooleteist aastaselt hambaarstile ja sealt õpetati, et iga poole aasta tagant peaks väikelapsega arstil käima.
praegu veel auke pole aga ausalt öelda ajab hirmu nahka see teie hambaaukude jutt. minul ja õel-vennal on väga kehvad hambad aga esimesed augud olid ikka alles 6-7aastaselt...
 
gt 20. november 2007, kl 08.59
Kuhu ma peaks pöörduma,et laps saaks narkoosiga hambaravi?Nimely auk hambas ja keeldub hambaarstile minemast.Juba valutab öösiti ja suht kiire oleks sellega.Kas lihtsalt helistan hambaarstile ja ütlen,et laps kardab?
 
!!! 21. november 2007, kl 09.59
kodus mängitud, suurema õega koos arstil käidud aga kui enda kord siis vaadata lubab aga puurida või koukida keelab -suu kinni ja kõik.PS:üks arst hakkas ka rääkima ega see valus pole-laps pärast küsis aga kas see teeb siis valu?Milleks üldse mingit valu juttu vaja rääkida.EI SAA ARU arstist
 
e 21. november 2007, kl 11.52
gt - suvalisele hambaarstile helistamisest sul küll kasu pole, pead ikka sinna helistama, kus narkoosiga ravitakse (Tallinnas Medisfäär näiteks või Tartus Stigma). aga järjekord jääb järjekorraks.
 
ma 22. november 2007, kl 21.01
mingi laser .... on ka AL MARE KLIINIK SEAL K TEHAKSE ISE JUST KA UURISIN SEDA VÄRKI.EDU
 
LiisAnnaKass1 28. juuni 2018, kl 08.10
Minu tütred on väga tublid. Noorem istub tavaliselt minu süles, aga eelmine kord oli täiesti üksi seal kabinetis. Valis ilusti kingituse ja sai tubli käitumise eest ka nuputamise raamatu hambaarsti käest. Suuremal olid esimene auk 9 aastaselt ja tal on kokku olnud 2 auku.
 
soovitan 26. jaanuar 2019, kl 23.32
pärnus kalmer leppik teeb ka narkoosiga hambraravi päästis meie poja hambad kui tal kaariese probleem oli.supper koht soovitan soojalt
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!