Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
adenoidid
 
krissu 27. juuni 2003, kl 19.14
Olen 10 aastase tütre ema.Kaks nädalat tagasi käisime arsti juures ja öeldi ,et on adenoidid.Lapsel oli palavik ja nina kinni.Öösel hakkas norskama,kui nohu ära kadus siis enam ei norska.Arst ütles ,et 2/3nina neelu tagaseinas on adenoidid.Mina ei tea kas see on väga hull või mitte aga soovitas ära lõigata.Tütar on ise vastu,kuigi olen proovinud veenda.Ta tegeleb laulmisega kui haige ei ole on hääl selge ja puhas.Ei tea mida teha!
 
teab 28. juuni 2003, kl 00.46
soovitan külastada dr Nina st professor Kulli Tartus Kuperjanovi 1. kui tahad otsin ka mobiili nr välja. hullult asjalik ja muhe säga, meie saime abi!

aga adenoididest seda et mul on 2 korda lõigatud ja jama ikka. lõpuks hakkab jant ju kuulmist segama!
 
Krissu 28. juuni 2003, kl 20.36
Aitäh soovituse eest,aga kas siis need adenoidid kasvasid tagasi ja kui kiiresti?Kas nüüd on kõik normaalne, kuulmine jne.
 
kogemustega 28. juuni 2003, kl 20.39
minu lapsel oli ka selline probleem, tal lõigati ära 3 aastaselt, asja kõige koledam osa oli ainult see, kui ta narkoosist ärkas, segane selline
sellest oli abi, nüüd on ta 10 aastane ja siiamaani ei ole tagasi tulnud, tervem on ka
 
kassy 29. juuni 2003, kl 18.46
Käisin 3a lapsega just adenoidide opil.Kõik läks hästi.Arstid soovitavad ikka siis lõigatakui on suured,meil olid igal juhul väga suured,enne tehakse röngenpilt,palu endale ka näidata,pildi pealt on hästi näha missugused on.Kui ei lõika võib hiljem suurem jama olla.Erakliinikus on väiksemad järjekorrad,soovitan sojalt kui rahakott lubab,minul läks Tartus medexsis maksma1500,-Esim visiit45,-Kui on vaja lase kindlasti ära lõigata,lapsed ikka natuke kardavad,väga hull seeka nüüd pole.Tartus lõikab Dr.Põld väga hästi.
 
iiv 30. juuni 2003, kl 08.14
Laulmisel on hingamine väga oluline.Minu lapsel hakkas adenoidide tõttu kuulmine nõrgenema.Nüüd pärast operatsiooni vähehaaval taastub.Op.tegi dr. Metsar Tallinna Lastehaiglast.
Olen väga rahul.
 
muztikaz 30. juuni 2003, kl 19.53
Mul lõigati kah väga ammu need ära...siis see operatsioon oli küll jube...nujah, nagu iga operatsioon..:D
aga jah, mu väiksel sugulasel (samuti 3.a) lõigati adenoidid ära ja väga paljudel sõpradel on need kah ära lõigatud...
Mina jäin siis lihtsalt tihedamini kurguhaigustesse..ja kuulmine oli siis jah kehvem, kui praegu...ning kõrvad valutasid koguaeg..:(
 
tulehark 01. juuli 2003, kl 13.32
tüdrukul(10a)lõigati möödunud aasta kevadel,pidevad hingamisteede haigused olid põhjuseks,miks arst lõikusele saatis.Enne narkoosi anti mingit rahustavat tabletti keele alla ja mul oli tegu oma lapsega,ta oli nagu narkouimas,nägi loomi,kuradeid ja igasugu nägemusi,tasakaalu polnud ja muudkui kippus voodist välja...Hiljem peale oppi ütles,et ma võin veel sellise opi üle elada,kui enne tabletti antaks,väga mõnus olevat olnud.vat sellised kogemused meil...aga adenoidid tagasi pole kasvanud.
 
Pirts 01. juuli 2003, kl 21.14
Mul opiti adenoidid välja, kui olin 2. klassis. Segasid hingamist, norskasin öösiti, uni oli rahutu ja halb, närviline olin. Kindlasti välja lõigata, olgu tüdruk kasvõi vastu. Ta ei tea veel, et ajutine valu on talle lõppkokkuvõttes hea.
 
martinella 04. juuli 2003, kl 01.59
Minu tütrel ka kuu aega tagasi lõigati. Tal kuulmine hakkas väga kehvaks jääma. Kuna tavahaiglates järjekorrad väga pikad, lasin lõigata Fertilitases. Seal on suurepärane arst, dr. Solovjov.
 
õun 06. juuli 2003, kl 00.41
Minu poisil soovitas kah üks arst tallinna lastepolikliinikus paar aastat tagasi adenoidid ära lõigata (vanem vene arst). Ütles veel, et see nii lihtne, teeme ilma narkoosita. Igaks juhuks läksin lastehaiglasse kah küsima, seal ütles arst, et need eaga taandarenevad ja esialgu tema vajadust ei näe (vaatas röntgenpilti kah, muidugi). Pidi minestusse langema kui kuulis, et taheti ilma narkoosita. Igatahes me ei läinud opile ja praegu pole probleeme olnud. Küsi igaksjuhuks veel mõne arsti käest, on süda rahulikum.
Mul lõigati küll lapsepõlves ära ja ma ei mäleta, et see nii üliväga valus oleks narkoosist ärgates olnud, ses mõttes pole vast väga vaja karta.
 
my 07. juuli 2003, kl 00.51
Meid avitas dr. Põld.
Oppi ei teinud küll tema ja ega meil selle tagajärjel miskit ka muutunud, st. nospel ikka umbes ja suu kipub ammuli.
Aga Põld on tubli, mõttetu on Kulli taga ajada! :)
 
maire 07. juuli 2003, kl 14.08
Mu tütrel (praegu 10 aastane) olid väiksena pidevalt kõrvapõletikud. Niikui nohu tuli, võtsin lapse kaenlasse ja kõrvaarsti juurde. Alati olid kõrvapõletikud. Kõige selle "pärliks" kujunes hetk, kui avastasin, et mu laps ei kuule. Arsti juurde minnes selgus, et tal on adenoidid. Ja meie jaoks oli lõikus ainuõige tegu. Pärast seda kuulmine taastus, Käisime ka Tartus testimas. Aga laps ei tahtnud pärast adenoide väga kaua aega enam laulda. Arvatavasti hirmutas teda ta hääl.
Igal juhul on sellest möödas 7 aastat ja selle aja jooksul on lapsel vaid 2 korda kõrvad haiged olnud. Nii et mina soovitaksin lõikust, enne kui juhtub nii, nagu mu tütrega juhtus. lapsele on see üsna sókeeriv kogemus.
 
Asjassepuutuv küsimus 08. juuli 2003, kl 10.35
..., kuidas see Fertilitase süsteem on? Meil soovitati ka ära lõigata, soodustab tõenäoliselt kurguhaigusi ja nohu, kuid riiklikus süstemis on kohutavalt pikad järjekorrad. Mis Fertilitases maksab? Tahaks enne sügist midagi ette võtta.
 
kogenud emme 12. juuli 2003, kl 01.34
Mu lapsel soovitati neljaaastaselt op teha. Tallinnas öeldi, et vara veel. 8 aastat piinlesime, kuulmine kadus iga külmetusega, laps õppis huultelt lugemist. Sattusin Tartusse, kus küsiti, et kas siis keegi ei öelnud, et adenoidid peaks opereerima. Peale oppi ei ole enam mingeid probleeme olnud. Kindlasti minge opile, see jama ei tasu ennast ära, mis teid ees ootab. Meil oli op 12-aastaselt (nii vana adenoidset last neil polnudki), nüüd vanust 15. Seega kolm aastat haigusteta elu.
 
martinella 13. juuli 2003, kl 11.57
Fertilitases käid kõigepealt konsultatsioonil lapsega ( 250.-),
siis umbes nädala-kahe pärast lõigatakse. Lõikus läks meil kiiresti - 9-ks läksime haiglasse ja 12 paiku olime juba kodus.
Maksis 3500,-
Aga oli seda väärt - lapsel kuulmine taastub ja loodan, et talvel ka külmetushaigusi nüüd vähem...
 
kah 14. juuli 2003, kl 23.58
meil Maarjamõisas tehti kah ilma narkoosita, lapse järgi otsustades eriti jube polnud - see jook, mis enne opi sisse anti, tekitas küll kummalise joobe, isegi järgmisel päeval ei tundunud päris normaalne, aga mingit valu ei tundnud ja vaevusi polnud. miks laps narkoosi panna, kui saab ilma? iga narkoos ka täiskasvanule kahjulik, rääkimata lapsest! ja adenoid tuleks ikka lõigata, ega asi ise ju paremaks lähe!
 
Britt 04. august 2003, kl 15.54
kui ma 10a olin siis kah arst ütles mu emale et mul adenoidid ja vaja lõikusele minna - ema siis rääkis mulle et vaja opile minna ja ma olin kisama pistnud et ei mingit lõikamist... minu suure kisa pärast jäeti need lõikamata... (arst ütles ka et adenoidid on selline asi mis lihtsalt välja kasvab.) praegu olen 19a ja ei kaeba üldse mingeid hingamisprobleeme ega muud sellist.
 
pipi 08. august 2003, kl 00.08
KA minu lapsel lõigati adenoidid ja seekord juba 3. kord. Nüüd lasime teha opi Tartus dr. Kulli käe all.
MIks 3.kord? Segasid kuulmist ja vajutasid kinni hingamisteid.
Nüüd lapsel palju parem hingata ,ka kuulmine on tagasi.
Muusikaõpetajana tean kui oluline on koolis hea kuulmine.
Kuulmiseta on muresid ju ka õigekirjaga.
 
krissu 08. august 2003, kl 13.34
ma saan aru,et adenoidid oleks vaja ära lõigata,aga võib olla on teil mõni hea soovitus kuidas saaks lapse nõusse rääkida,olen rääkinud küll igati,aga ta kardab ja praegu küll nõus lõikusele minema ei ole.muidugi sinna on veel aega ka,kuna lõikuse aeg on meil novembri lõpuks kinni pandud.oleksin väga tänulik soovituste eest.
 
Ekspert 10. august 2003, kl 21.07
Kindlasti tuleb lõigata, kui olete huvitatud oma lapse vaimsetest võimetest.Nimelt tekib adenoididega lapsel magades öö jooksul mitmeid kordi hapnikupeetus(uneapnoe), mis mõjub eriti halvasti just ajukoele.
Seda teavad nii kogenud õpetajad kui ka Eesti parim selle ala asjatundja prof. Mart Kull Tartu Kõrva-, nina-,kurguhaiguste kliinikumist.
Õpetajate väitel paranevad laste õpitulemused pärast adenoidide eemaldamist märgatavalt. Professor Kulli artikleid leiate "Kodutohtritest".Lisaks soovitatakse lapsele kaltsiumi-magneesiumi toidulisandina, siis ei pidavat adenoide tekkimagi.
 
Madli123 07. jaanuar 2016, kl 13.23
http://vita.ee/teenus/lor/adenoidid/



Toimetatud 2 kord(a). Viimati Madli123 12.01.2016 10.11.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!