Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Algklassilapse nädala treeningkoormus
 
murelik ema 17. jaanuar 2011, kl 10.33
Tunneks huvi, palju Teie lapsed nädalane treeningkoormus on? No näiteks tundides. Ja mitmele päevale see jaotub. Saan loomulikult aru, et see oleneb ka alast, seega võiks selle ka kirja panna. Meie neiud iluvõimlevad ja mulle tundub, et koormus hakkab minu taluvuspiiri ületama. Rõhutan siinkohal, et lapsed on väga õnnelikud ja ei ole väsinud - küsimus on minus ja mu sisetundes.

Kus on Teie meelest veel kõik nädala sees ok. Oleks see 5h? 10h? 12? 16? võhem või rohkem?
 
Täpitriin 17. jaanuar 2011, kl 10.44
Loomulikult oleneb kõik ala(de)st, mitu neid veel on ja eesmärkidest, kas tahetakse alaga tulevikus edasi minna ja saada kunagi profiks või tehakse kõike rohkem oma lõbuks ja naudinguga. 10 tundi trenni või huvikooli nädalas on minu jaoks ülempiir, selle kõrvalt on võimalik pühenduda veel kooliskäimisele, õppimisele, väljasolemisele ja muule.
 
katja 17. jaanuar 2011, kl 11.17
keskmisele algklassi lapsele ( 1-3kl ) oleks ülempiir juba 5-6 t nädalas, 16 tundi oleks hullumeelsus.
 
stella 17. jaanuar 2011, kl 11.30
Minu 9 aastane tütar harrastab võistlustantsu, trennid hetkel 3-4 korda nädalas ja paar korda kuus ka võistlused, peab kenasti vastu ja koolis puhas viieline. Eks laps annab ise märku, kui tal koormus üle jõu käib.
 
Mann 17. jaanuar 2011, kl 13.23
Kui laps ise on rahul, õppimine korras jamingeid väsimuse märke ei ilmuta siis vast pole muretsemiseks põhjust....
 
helesinine 17. jaanuar 2011, kl 15.50
9 aastane poiss käib orienteerumas. Nüüd talvel on korra nädalas saalitrenn 1 tund, ujumine 45 min ja kaks õutrenni (suusatavad) kumbki1,5 tundi. Iga vaheaeg laager, 4 päeva. Poiss ise tahaks rohkem veel teha, aga kardan, et õppimine hakkaks kannatama.
 
kurikas ja lint 22. jaanuar 2011, kl 23.14
Sinu taluvuspiiri?? kui palju siis neid trenne on? 5 korda nädalas 2 tundi korraga, siis tuleb juba 10 täis. See on iluvõimlemises täiesti normaalne. Võistlused ja esinemised pealekauba.
Kui lapsed ise rahul ja rõõmsad, koolis kõik korras, siis ei peaks probleemi olema. Täpitriinuga ühel meelel, kui oh huvi alaga kuskile jõuda, siis kulub aega rohkem trennidele. Kui ainult oma lõbuks, siis piisab mõnest tunnist nädalas ja võib seal kõrval ka teisi huvisid rohkem harrastada. Aga eks eesmärgid tuleb ikka edal püstitada.
 
aga 24. jaanuar 2011, kl 17.10
millal lapsed mängivad ja suhtlevad sõpradega? Kui iga päev on trenn 2 h ning peale selle on kodus õppimine, siis ei ole võimalik, et nad saaksid lihtsalt lapsed olla. Mul käib laps muusikakoolis 5 h nädalas ja tantsutrennis 2 h. Ma ei ole kodus teda isegi pilli väga harjutama sundinud, sest mul on jäänud mulje, et tal ei jäägi vaba aega.
 
kurikas ja lint 25. jaanuar 2011, kl 10.11
Mis on vaba aeg? Kohati jääb mulje, et see on aeg kaubanduskeskuses hängimiseks või selili diivanil vedelamiseks. Enamasti ongi trennilapse parimad sõbrad just trennikaaslased, kellega seob ühine huvi, mitte juhuslikult ühte kooliklassi sattumine. Oma kogemusest võin öelda, et ei jäänud mängud mängimata laps olemata, sõbrad sai sealt aga eluajaks. kaasnevad ju trenniga ka reisid ja laagrid, mida teistel, "lapsepõlve nautijatel" ei ole. Jah, totruste tegemiseks eriti aega ei jäänud ja ilmselt nii mõnigi pahandus jäi tegemata.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!