Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
klass kruiisil
 
noor ja rumal 27. jaanuar 2012, kl 14.59
Mõne inimese jutt meenutab nõukaaegset hambaravi: mis neist katkistest hammastest ikka ravida, tõmbame parem kohe välja ja hoolitseme ainult tervete ja tugevate eest!
 
aga 27. jaanuar 2012, kl 18.30
katkist hammast saab vaid siis ravida, kui patsient nõus on. Ega tegelikult pole võimalik suurt ravida ka kiivakiskunud teismelist, kui ta seda ise ei taha. Kui nii vanem kui õpilane arvavad, et valesti pole nende poolt midagi ja süüdi on vaid tänitav õpetaja, siis polegi võimalik õpetajal suurt midagi teha. Kui vanemal ükskord silmad avanevad, võib juba lootusetult hilja olla.

Võiks lõpuks aru saada, et kõige paremaid tulemusi saavutatakse koostöös. Mitte nii, et üks pool teist aina süüdistab ning kompromisside leidmine on võimatu.
 
Ha ha 27. jaanuar 2012, kl 19.22
Kui õpsi juttu tähelepanelikult lugeda, siis loeks sealt välja küll, et kui meiega ühes paadis olla ei meeldi, hüppa üle parda, mind see ei huvita.
Just teismelise iga on raske iga(tema enda arvates muidugi mitte) ja paneb imestama küll, et õpetajate arvates peaks teismeline olema väljakujunenud isiksus, kes peab teadma täpselt, mida ta elult tahab.
Kes veel, kui mitte lapsevanem kodus ja õpetaja koolis oleksid need suunajad ja toetajad. Tegelikult on see ju nende töö.
 
aga 27. jaanuar 2012, kl 22.31
jube hea on targutada inimesel, kes igapäevaselt puutub kokku vaid kitsasse ringkonda kuuluvate inimestega ja arvab, et kõik teised on täpselt samasugused ja samade väärtushinnangutega kui ta isegi. Paraku on maailm ikka väga palju kirjum ja enamasti pole probleemiks mitte lapsed vaid pigem eripalgelised vanemad: kes arvab, et tema on lapse ilmale aidanud, nüüd vaadaku õpsid ise, kuidas ta lapse õpetatud ja tema probleemid lahendatud saab; kes käitub kui tuulelipp; kes maadleb alkoholi ja narkootikumide küüsis; kelle meelest on tema laps maailma parim, ainult et õpetajad ja teised lapsed ei saa sellest aru... Loetelu võiks pikalt jätkata.
Jumal tänatud, et enamik vanemaid on siiski sellised, kes pead liiva alla ei peida ja kellega on võimalik koostöö. Koostöö erinevate lastega tegelevate isikute vahel on see, mis edu toob.

Seni, kuni igaüks tõmbleb eri suundadesse, ei saavutata ka tulemust ning laps kasutab väga edukalt sellist olukorda ära ja keerab vanemad osavalt ümber sõrme.

Ja muide, miks te eeldate, et õpetajat peaks niiväga huvitama see, mis teie lapsest tulevikus saama peaks? Kui teie meelest on õpetaja paaria ja nii temaga käitute, siis miks peaks õpetaja teie lapse pärast muretsema ja end läbi põletama?
Isiklikult muretsen ja aitan tõesti neid lapsi, kelle vanemad käituvad minuga kui inimesega. Kui vanem on põhjuseta vaenulik ja sõna otseses mõttes keerab ja vbl teeb seda koos lapsega, siis mina sellise lapse elusse ei püüagi sekkuda ning hoian eemale. Teen vaid oma tööd ja kogu lugu.
Paraku on elu see, mis õpetab ja tõsi on ka, et ükski heategu ei jää iial karistuseta. Ja selle kohta on mul üpris värsked kogemused.
 
Matsiste 28. jaanuar 2012, kl 05.36
aga Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Võiks lõpuks
> aru saada, et kõige paremaid tulemusi saavutataks
> e koostöös. Mitte nii, et üks pool teist aina süüd
> istab ning kompromisside leidmine on võimatu.

Matsiste: Kulunud nõuanne!
Loomulikult MEIE saame aru, et koostöö on õige ja MINU pool tahab koostööd aga see TEINE pool on selline põikpäine kõlupea, et ajab ainult oma joru, puhast demagoogiat ja mingist koostööst ei saa temaga juttugi olla! Kui püüan teda sõbralikult õpetada siis süüdistab hoopis minu õiget suhtumis valeks, süüdistab, et tahan tema poolt maha matertada, üleni halvaks pidada
Mida siis sellistega teha? Kuidas om nendega võimalik koostööd teha või üldse normaalselt suhelda!?Neile ei tohiks mingit sõnaõigust andagi!
 
Matsiste 28. jaanuar 2012, kl 05.40
noor ja rumal Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mõne inimese jutt meenutab nõukaaegset hambaravi:
> mis neist katkistest hammastest ikka ravida, tõmba
> me parem kohe välja ja hoolitseme ainult tervete j
> a tugevate eest!
Matsiste: Kahjuks nägin nõukogude aeg ka vastupidist näidet, patsienti vintsutati tükk aega haige hamba raviga mis nädal pärast ravi lõppu ikka väja tuli tõmmata.
Kes oskab määrata, millist hammast tasub ravida milline on siiski kasulikum jäädavalt eemaltada?
 
aga 28. jaanuar 2012, kl 10.52
mitte ükski õpetaja ei kipu tänapäeval enam lapsevanemat õpetama. Räägitakse ära põhilised head ja vead, kui küsitakse, siis vbl antakse ka mõned nõuanded stiilis "ehk võiks" ja kogu lugu. Ei saa õpetaja sundida vanemat tegema seda, mida ta ei soovi, küll aga on võimalik juhtida tähelepanu: äkki on laps õhtul liiga kaua arvutis, ehk on mingi terviseprobleem, äkki....
 
Matsiste 29. jaanuar 2012, kl 06.39
aga Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mitte ükski õpetaja ei kipu tänapäeval enam lapsev
> anemat õpetama......
Matsiste: Aga Kuidas siis koolilapse teemasse tekkivad õpside kirjad kus väidetakse, et kõik või enamus lapsevanemaid on kõiges süüdi? Miks need õpsid ei püüa probleeme sõbralikus koostöös lahendada?
Kas mõni tüliõhutaja kirjutab õpeajate nime all?

Kuidas Te riskite väita, et "mitte ükski õpetaja..."
Millline võim muutis järskuu üleöö kõik õpetajad ingliteks? Ehk on mõni halb õpetaja ikka säilinud veel.
 
Matsistele 29. jaanuar 2012, kl 09.56
Su kummivenitamine ajab juba naerma. Ja kõige naljakam, et on veel neid, kes sinusugustega haakuvad. Kui sa just ise siin küsin/vastan vooru ei pea. Ja kirjavigu oled hakanud koledal kombel tegema. See paneb juba tõsiselt muretsema :) Kas tabletid said otsa või on öövahetus korralikult tööle pandud ja pole enam aega oma tekstide lihvimiseks? Püüa ikka taset hoida, kulla Matsiste!
 
Matsiste 30. jaanuar 2012, kl 02.28
Sellistele õpetajetele kes sisulise vastuse asemel püüavad oponenti isiklikult rünnata ja kirjavigu otsida ei ole tõesti mingit palga tõusu vaja.
 
jep 31. jaanuar 2012, kl 09.22
Jah, Matsiste, sind õpetanud õpetajale tõesti mitte. Sinu puhul küsime palgatõusu arstile.
 
mina 31. jaanuar 2012, kl 16.21
Oleksin ka seda meelt, et iga vanem käib ise oma lastega reisil. Õpetaja ei ole suuteline seda kampa jäjgima, ega korrale kutsuma. sama kektib ka nn noorsportlaste kohta.
Suvel käisime lastega Viking Line laevga Helsingis. Laevas oli u 10-12 a. jalgpallurite meeskond treeneriga. Laeva lastenurk on üsna väike ja mõeldud väikelastele. Poisid möllasid lastenurgas, loopisid istumiseks mõeldud patju, pallidest rääkimata. Treenerit ei kusagil. Lapsevanemad kutsusid poisse korrale.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!