Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
minu kommentaar valga koolis toimunu kohta
 
njahh 31. oktoober 2012, kl 21.16
kas sa oledki nii naiivne või mängid lihtsalt lolli? Kui seni oli pedagoogi palk 633€ klassijuhatajatasu, siis uuest aastast on pedagoogi tasu 709€ ja mingit tasu kl juhatamise eest ei ole (numbritega võin siia-sinna eksida). Kusjuures palk tõuseb vaid pedagoogidel. Täiesti reaalselt tekib olukord, kus palgas kaotavad vanempedagoogid ja õpetaja-metoodikud. Lisaks kaob igasugune võimalus teha ületunde, sest tasustatakse nädalakoormust, mitte reaalselt antud tunde. Seega võin anda ka 28 tundi ja saan selle eest ikka sama 700€ miinus maksud. Tore, eksju.

Nii et kuidas selle õpetajate turvatundega ikka lood on??

Võta teadmiseks, et kogu oma õpetajakarjääri :)) jooksul pole olnud palgatõusu, mil mu reaalpalk EI OLEKS langenud. Aga proovi seda koolikaugetele inimestele seletada.
 
vanaema 01. november 2012, kl 11.32
njahhil on õigus, selle suure kisa juures et palka tõstetakse tegelikult hoopis otsitakse võimalusi kuidas teise käega jälle koomale tõmmata
ja peale selle need ekstraeri tobedad HarMinni aruandlused, näiteks - mida annab keskmine hinne?
ja üldse olen tähele pannud, et hakkavad toimima tasulise hariduse viljad, on hakanud tulema tööle selliseid turakaid et karju appi ja samas on nad oma lolluse juures ülimalt ülbed
projekteerimisfirma näiteks leiab, et üks ehitusele tulnud endine karjak on targem kui ülikooli lõpetanud ehitusinsener
või siis korrektor- filoloog leiab , et juhtme otsik peab olema otsak, otsik aga on see seade millega miskit otsitakse!?! ja vastu tulles kirjaoskamatutele amentnikele võib nüüd kirjutada ka pensjonär
 
Täpitriin 01. november 2012, kl 11.43
Ma ei ole ei naiivne ega mängi lolli, aga nii nagu sina seda hetkel kirjutad, ei kirjuta sellest ükski leht. Kust peaks koolikauge inimene seda siis teadma!? Me istume kõik oma väikese mätta otsas ja kui lobi- ning selgitustöö on kesine, siis jääbki rahva kõrvu vaid see, et tõstetakse ja tõstetakse, aga mis reaalselt muutub, see tavainimeseni ei jõua. Seega ära ole solvunud, vaid näe ka teistpoolt.
Mina olen ühe streigi ajal koolis õpetaja olnud ja ühe palgatõusu üle elanud, mille käigus palk tõusis natuke rohkem kui 10 krooni.
Kui sa nüüd natuke rahulikult loed, siis ma ei ole halvustanud kunagi ühtki õpetajat. Ma täitsa usun, et õpetajate turvatunne on napp, sest nõudmisi on HM ja vanemate poolt küllaga, kriitikat samuti, toetust ja head sõna kuuleb aga harva. Samas tahan mina oma lapsele tugevat, elujõulist ja traditsioonidega kooli ning haridust, mis avab uksi. Võib-olla algklassides on oluline kodulähedane kool, aga sel juhul ka TUGEV kool, aga alates progümnaasiumist on oluline hariduse kvaliteet ja minu jaoks kui kooli gümnaasiumiosa figureerib koolide edetabelis (me võime seda vihata ja siunata, aga see on ainuke) kuskil alates 75. kohast, siis MINA lapsevanemana, tee või tina, sinna kooli oma last ei paneks, isegi kui see on armas, kodune ja mida kõike veel. Kui koolivõrgu korrigeerimine tekitab ebakindlust, siis mul on küll kahju, aga see on sama paratamatu, kui see, et Tallinn ja Tartu on tõmbekeskused jne.
 
Täpitriin vanaemale 01. november 2012, kl 12.17
See vastutulek, et ka pensjon ja pensjonär on lubatud, on nüüdseks lõpetatud, ja mul on selle üle ainult hea meel.
Selle otsaku ja otsiku kohta ütleks, et mõnel sellisel muutusel on oma loogika ja soov asju täpsustada, et ühe sõnakuju taga ei oleks palju erinevaid mõisteid, samas kas liigne agarus on tihti vajalik.
 
njahh 01. november 2012, kl 17.32
ma polegi kunagi arvanud, et sa õpetajaid halvustad. Aga kui inimene usub seda, mida kallutatud ajakirjandus avaldab, siis .... Siin-seal on õpetajad siiski püüdnud HM-i tähelepanu neile asjaoludele juhtida, sama on teinud ka HTL, kuid need ei olegi avalikkuse ette jõudnud või on need märkused jäänud tähelepanuta, sest avaldatud mingite tühiste nupukestena. Aaviksoo on ju ise teatanud, et raha palgatõusuks tegelikult pole ning üritab seda lükata omavalitsuste kaela või soovitab kaotada koolidest logopeedid, psühholoogid ja sotstöötajad.
Lisaks kaotab ta ära senise atesteerimise, nii et kõik õpetajad on sisult võrdsed ja lisatasu maksab direktor, kui tal see soov ja raha on.

Reaalis tähendab see ilmselt seda, et õpetajad hakkavad jooksma mitme kooli vahet, klassijuhatamisega eriti ei tegeleta ja on kindel, et õpetamise kvaliteet muutub. Õpetaja hakkab tegelema ainult õpetamisega, igasugune kasvatustöö nõudmine tasuks küll vanematel ära unustada.

Muideks, neile punktidele juhtis tähelepanu ka Reps riigikogus, kus palus Aaviksool vastata. Paraku, osava demagoogi ja teerullina oskas ta vastustest kenasti kõrvale viilida.
 
Täpitriin 01. november 2012, kl 18.10
"Kallutatud ajakirjandus" ja Reps räägivad iseenda eest. Meie maailmavaated on erinevad. Minu arvates oli Reps halvas mõttes ministrina ületamatu, tema lollid ettepanekud ja rumalus, seda ikka annab ületada. Asi pole KE-s ega naistes, sest KE- on ka väga mõistlike ja tarke naisministreid olnud nagu Oviir, aga Reps on ei peaks haridusest rääkima.
Õpetajad võiks võtta arstidest eeskuju lobitöö tegemisel ja oskuses oma nõudmisi saada. Samas ühe medõe kommentaar ühes foorumis oli minu jaoks palju selgitavam, lihtsam ning kõnekam kui kõik nende arstide kommentaarid pressis ja erinevates saadetes, neid õhkus ülbust ja üleolevust a'la meie tahame, meil on õigus, meile tehakse liiga. See oli lihtne ja selgitav ning rääkis probleemides süsteemis, millest asjakauge aru ei saa. Õpetajad peaks neist eeskuju võtma ja jätke see Rondik kõrvale, tema oma punalippudega ei selgita, vaid nõuab. Teil on eeskõnelejaks lihtsat inimest vaja, kes suudab lihtsate sõnadega vajaliku ära seletada, kelles poleks poliitiku demagoogiat ega aü-tegelase sõjakust.
 
njahh 01. november 2012, kl 20.59
tead mis, kui inimene kuulub kellegi meelest valesse parteisse, siis ei tähenda see seda, et tema ideed lõpuni halvad on. Ja Reps juhtis just tähelepanu neilesamadele valupunktidele: klassijuhatajatasu, ametijärkude, tugispetsialistide kaotamine. Paraku olid Aaviksoo vastused täpselt sama küünilised kui alati. On kohutav, et haridust juhib inimene, kes tegelikult sellest mitte midagi ei jaga. Haridussüsteem ei ole tööstusettevõte. Seal tehtud valed otsused maksavad kätte veel aastakümneid hiljem.
Koolielu allakäik ei alanud mitte Repsist, vaid Maimetsast. Ka too kuulus noorte vihaste meeste parteisse, kes kasutasid samasugust teerulli poliitikat.

Jah, meie maailmavaated on tõesti erinevad, kui sinu eelistused IRL-ile kuuluvad. See on tõesti partei, kes minu jaoks on täiesti välistatud ja just nende Republica poole tõttu.

Mis arstide streiki puutub, siis lõppeb nende streik samamoodi kui õpetajate oma. Küll tehakse ka nende palgatõus millegi vähendamise arvelt.
 
vanaema 02. november 2012, kl 09.55
nooremad inimesed, kes pole elanud nõukaajal ja kel pole ehk olnud võimalust majandusega kursis olla(sellest enamus just asju algabki)arvavad tõesti , et meil on palju erinevaid parteisid
tegelikkuses on meil vaid üks ainus suur partei(KGB, teise nimega ka vabamüürlus ehk satanism) kelle liikmed mängivad erinevaid osi alaparteides, loomulikult võib nendes teatriparteides olla ka liikmeid kes suurde parteisse ei kuulu.
näiteks avalikult on venemeelne KE, kuid veelgi venemeelsem on RE: näitena Ansipi juhtimisel erastati hiina kaupade konteinerterminal(toob aastas sisse vähemalt pool riigi aastaeelarvet) vene firmale omamaiste firmade ees, aga raha ei jätku, kohe ükdse mitte millekski ei jätku, siis IRL - vaikselt sahkerdatakse elamislubadega sisse vene kriminaale(teadsid kõik ka Laar), pannakse pukki Aaviksoo kes sihikindlalt ja teadlikult hakkab lammutama haridust, tõsi Repsi rumalust annab ületada, kuid Aaviksoo ületab Repsi kordades kui mitte kümnetes kordades
ka sotsides on suure partei liikmeid küllaga
heaga selline asi loomulikult ei lõpe, meil ehk vaikse visinaga kuid globaalses mõttes käib küll pauk ära
 
Täpitriin 02. november 2012, kl 10.33
Njahh, ma ütlesin, et asi pole KE-s, vaid selles, et seal on rumalate naispoliitikute konsentratioon kohe eriliselt kõrge, õigemini tundub see partei rohkem usuhullude sekt kui mõttekaaslaste ühendus. Inimese suust, kes on hiilanud juba ministrina lollustega, ei oodata reeglina tarku ega sisutihedaid küsimusi.
Mis paneb sind arvama, et aastaid TÜ rektor olnu ei jaga haridusest ega teadusest? Minu eelistus - see on väga julge väide, aga kõige enam ühist kõlapinda leian küll IRL-i vaadetega. Loomulikult meeldiks mulle, kui nad oleks veidi praegusest sotsiaalsemalt mõtlevad, aga kui ma kuulen vasakpoolsete laulu, siis tahaks appi karjuda.
 
njahh 02. november 2012, kl 19.23
kas see, kui keegi on sinu meelest rumal, välistab võimaluse, et ta võiks kuskil ja millalgi ka millegi asjaliku ja õigega silma paista? Usud, et on jube keeruline esitada küsimusi, mis puudutab hariduse rahastamist. Seda enam, et inimene on siiski olnud asja sees päris pikka aega ja tunneb olukorda. Jätame siinkohal kõrvale tema toonased otsused ja kompetentsuse.

Mis puudutab Aaviksood, siis ei olnud ta ka kõige edukam rektor. Olen tartlane ja puutun kokku ka ülikoolirahvaga ning seetõttu tean ka mõnda sealsest elust. Ka ülikooli rektorina käitus härra autritaarse teerullina, nii et akadeemiline rahvas hingas kergendatult, kui Aaviksoo riigikogusse karjääri tegema läks. Et ta nüüd taas haridust lõhkuma pääses, on tõsine õnnetus nii kõrg- kui üldharidusele. Inimene võiks end asjadega kurssi viia, enne kui arutult lahmima kukub. Tal võib ju mõistust ollagi, kuid juhina on ta täielikult läbikukkunud. Eks ta selleks ministriks pandigi, et julmalt haridusele ära teha - koolide kaotamine räägib iseenda eest.

Mis IRL-i puutub, siis õnnetuseks valisin eelmistel valimistel just neid. See oli mu kõige suurem valimisfopaa, mida eales teinud olen ja seda viga ei korda enam eladeski. IRL-i toetaksin siis, kui seal oleks eesotsas Isamaalased. Paraku oli Isamaalaste Respublikaga ühinemine nende suurim viga. Oli ju ette teada, et Isamaa lihtsalt alla neelatakse. Küllap loodeti Laari karismale ja jõule :(

Need noored vihased mehed, kes respublikast võimul, on võimu- ja rahaahned, täiesti empaatiavõimetud ning autundeta egoistid, kes ilmselt oleks võimu nimel ka oma ema maha müüma.
Mis reformi puudutab, siis neid kimbutab lihtsalt stagnatsioon. Nad on liiga kauaks võimu juurde jäänud ja vajaksid natuke raputamist. Ansip oli tubli, et suutis meid masust läbi tüürida, kuid nüüd oleks ülim aeg hakata tähelepanu pöörama ka eestlasele ja üritada veidigi kergendada tema olukorda.
 
koristajamutt 03. november 2012, kl 08.01
need noored ja vihased mehed on üliohtlikud noortele alaealistele poistele
Karl Kindermacher 04. november 2012, kl 22.35
Täpitriin Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Mis paneb sind arvama, et aastaid
> TÜ rektor olnu ei jaga haridusest ega teadusest?

Vaata kui võhiklikku juttu ta ajab. Eriline pärl oli see avaldus, et meil saadetakse lapsi erikoolidesse liiga kergekäeliselt ja need koolid (ehk siis samasugune, millest teema algas), tuleks kinni panna. No võtku lugegu esmalt seadus läbi! Tema valitsusala ju.

vanaema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> KGB, teise nimega ka vabamüürlus ehk satanism

Nende vahele nüüd küll kuidagi võrdusmärke panna ei saa. Ära lahmi!
Karl Kindermacher 04. november 2012, kl 22.59
Täpsustan pisut njahh'i poolt toodud numbreid.

Pedagoogi palk (neid on meil 10252 õpetajat 14400-st) on normkoormuse korral 644,04 €. Klassijuhatamise eest saab juurde 10%, ehk 64,40€ Kokku siis pisukese ümardamisega 708.-€.
Kui nüüd palk tõuseb seitsmesajani, aga kaob klassijuhatajatasu, siis on õpetajate "palgavõit" -8€

HM räägib ka mingist müstilisest 20%-st, ehk siis veel 140 lisaks, aga siiani on selgusetu, kust see tuleb ja kellele seda antakse.
 
njahh 05. november 2012, kl 15.22
tänan, et lisaks minule on siin veel keegi, kes teab, kuidas asjad tegelikult on ja oskab mind toetada.

Aga on hästi kurb, et meil on ikka veel nii palju inimesi, kes sinisilmselt usuvad seda, mida valitsusest neile räägitakse. Või õigemini, et on nii palju neid, keda on savisaare-tondiga truualamlikeks reformistideks ja republikaanideks muudetud.
 
Täpitriin 06. november 2012, kl 11.57
Njahh, ma ei näe mingit head põhjust rohkem uskuda meie vasakpoolse maailmavaatega erakondi, sest pole nemad mitte ausamad või enam kodanikule mõtlevad. Igaühel omad huvid ja eesmärgid, igas erakonnas on paras annus populismi, sest muud ei oska ma opositsiooni lapsetoetuste tõstmise eelnõust küll välja lugeda. Minu jaoks on need toetuste tõstmised ette hukule määratud ja ma ei usu, et nad seda ei tea, pakkudes katteallikaks astmelist tulumaksu. Pakkugu midagi muud katteallikana, mis koalitsioonile võiks ka sobida ja neid mõtlema panna, see vähemalt näitaks, et nad soovivad, et asi läbi läheb ja koalitsioonil on keerulisem neile ei öelda, nüüd saavad nad ainult tõdeda, et koalitsioon ei tahagi midagi muuta, aga ka nad ise teevad kõik selleks, et mitte midagi ei muutuks.
 
vanaema 06. november 2012, kl 16.47
ilmselt olete Täpitriin alles väga noor inimene
mina ütleks küll, et tegelikkuses pole mitte ühtegi vasakpoolse maailmavaatega erakonda kaasaarvatud sotsid
aateinimesi on tõesti väheks jäänud, tegelikult mõned usklikud siiski on ,väga asjalik on nende de civitate.ee
lapsetoetuste tõstmise eelnõu ei ole mingi populism vaid ammu hiljaks jäänud viimane võimalus eesti rahvast kindlast hukust päästa
kas praegune maksusüsteem on siis tõesti õiglane kus maksud korjatakse kõige vaesemalt kihilt ehk töövõtjatelt, ettevõtetel on aga võimalus tulumaksu üldse mitte maksta kas investeerimise sildi all või siis välisomanike ettevõtete puhul makstakse tulu nö laenuna emaettevõttele , äärmiselt ebaõiglane ja jätkusuutmatu tegevus põhimõttel - pärast meid tulgu või veeuputus, krabame kuni saab
on ju teada tõsiasi , et andekamad on lahkunud ja ka oskustöölisi ei jätku enam, kõik sellise rumala maksusüsteemi tagajärg mis koorib töövõtjatelt seitse nahka
ja otse loomulikult tehakse kõik selleks et midagi ei muutuks, kuid kuni piirid on lahti siis muutub ikka ja pidevalt, ei aita siin miski orava vigin eeskujulikust liberalismist
 
õpetaja palgast 07. november 2012, kl 12.54
Õpetajate palgatõus on sageli tegelikult hästi varjatud palga samaksjäämine või koguni langus. Kui kiideldakse sellega,et õpetajate palk tõuseb, siis sellest millegipärast vaikitakse, et tõuseb ka näiteks normkoormuseks loetavate tundide arv ja seoses sellega on neil, kel rohkem tunde, võimalik rohkem teenida. Kui aga väikeses koolis kusagilt tunde juurde võtta ei ole, siis jääbki palk tänu palgatõusule tegelikult samaks.

Näide - normkoormus 22 tundi nädalas ja palk siis ... no ütleme 500 eurot. Palka tõsteti - number on nüüd näiteks 600, aga seda ei mainita, et selle 600 teenimiseks tuleb nüüd anda 20 nädalatunni asemel näiteks 25 tundi. Seega ju tegelikult palk ei tõusnudki! Endise 22 tunni eest saab ikka samapalju kui ennegi. Aga ajalehtedes pasundatakse: õpetaja saab nüüd suuremat palka (mille eest teeb muidugi ka rohkem tööd - seda ei lisata).
Õpetajad on ikka hästi õpetanud neid majandusmehi, kes selliseid võtteid oskavad rahvale kui palgatõusu serveerida.
 
Kurat 08. november 2012, kl 04.38
Nimeta KGB´d milleks iganes, aga satanismiga võrrelda on LOLLUS. Enne kui p**** pritsima hakkad, võiks ennem näha kaugemale hollivuudist ja "small talk" rohujuure tasememest.
 
vanaema 08. november 2012, kl 09.38
kui täpne olla siis satanism on tüvi ja ülejäänud harud
aga pea meeles - ei ole võimalik olla saatana sõber vaid ainult ohver
kui ükskord taipad võib hilja olla, ta võib sind peibutada salateadmiste ja võimuga kuid varem või hiljem võtab mõistuse
ja tõelisi võimeid ei anna mitte kuri vaid see headuste allikas ja eluandja
ja saamise üks eeltingimusi on et oskad hoida saladust ja oled omakasupüüdmatu
kui muudad selle äriks siis kaotad võimed varem või hiljem ja latramisega puhud kõik tuulde
veelkord - ära kummarda tuld, rumal liblikas!
Karl Kindermacher 14. november 2012, kl 21.43
Kulla vanaema, jätsin õigel hetkel ütlemata, mis peas mõlkus, vihjasin ainult kaudselt. Näen, et siin on sellel teemal teisedki sõna võtnud, seega ütlen välja.
Sa oled sedasorti inimene, kes ei tee botikutel ja käpikutel vahet, vaid väidab, et ühed trussikud mõlemad. No ikka väga sobimatud asjad oled ühte patta pannud.
 
vanaema 14. november 2012, kl 22.12
ja mis täpsemalt?
vabamüürlased tegelevad okultismiga nagu nüüdseks välja on imbunud, oli isegi Lenin taldrikukeerutaja
noh ja KGB oli ju nende täidesaatev võim
mida veel? fakt kahjuks kuid see mis meile lääne poolt voolab lihtsalt on satanism ja oma tasu ta on juba nõudnud ja nõuab veel, nüüd algab lagunemine
Karl Kindermacher 15. november 2012, kl 09.20
Vanaema, need on erinevad asjad. Sa üldistad selleni välja, et asi muutub absrudiks.

Jah, vabamüürluses on mõningaid okultismiga haakuvaid jooni, aga need on pigem filosoofilised, mitte mingil juhul pole tegemist "taldrikukeerutamise" või mõne muu praktikaga.
Pole teada ühtki usaldusväärset fakti, et Lenin oleks kunagi liikunud vabamüürluse esimesest astmest kõrgemale. Kaudsed andmed (otseseid lihtsalt pole) viitavad ka sellele, et ta ei külastanud emigratsioonis olles ühtki looži (Prantsuse salapolitsei arhiivide põhjal - Lenin oli päris korraliku jälgimise all)

Kuidas saab olla KGB nende täidesaatev võim, kui kõigis totalitaarsetes režiimides on alati olnud keelatud kõik organisatsioonid, mida see režiim ise kontrollida ei suuda? Elementaartõde, memmeke! Võrdusmärk nende kahe vahel on ikka väga vägivaldselt tõmmatud.

Muide, okultism ja satanism pole sama. Isegi kui Sa leiad sealt mingite ähmaste teadmiste põhjal mingeid sarnaseid jooni. See oleks sama hea, kui kõiki, kellel/millel on neli jalga nimetada taburettideks.
 
vanaema 15. november 2012, kl 13.46
okultism on satanismi üks haru
tavateadmiste järgi seostuvad satanismiga sadistlikud riitused kuid peamine on Kuu kummardamine, see on vaid peegeldus ja eksitee kuigi toimib (enda kasudes muidugi)
tõelisi võimeid annab siiski Maa ja teda kui oma ema tuleb kummardada, tean neist asjust ja ei räägi rohkem, tee head siis saad ise teada ja loomulikult mitte hommepäev
veelkord - ära kummarda tuld, rumal liblikas
Karl Kindermacher 15. november 2012, kl 18.26
Vanaema, okultism on muidugi sedavõrd lai teema, et paari õhtuga ega usutavasti ka paari aastaga seda endale selgeks ei tee. Pole ka mina mingi ekspert, kuigi kätte on üht-teis lugemisvara juhtunud. 99% sellest on pahn, mis on suunatud põnevust jahtivatele lollikestele. Seega esitan vaid oma arusaama, mitte absoluutset tõde (kõiketeadjaid on internet niigi täis).

Okultism on õpetus salajastest või peidetud teadmistest. Kindlasti on see oluliselt laiem õpetus kui satanism või kuu kummardamine (Hmm, ja mina arvasin alati, et satanistid kummardavad hoopis Saatanat). Okultistlike õpetusi on kümneid, kui mitte sadu olnud läbi ajaloo ja valdav osa neist ei tegele sugugi mitte selle va tumedama poolega vaid pigem soovitavad sellest hoiduda.
(Pisuke analoogia: tavateadvuses arvatakse, et alkeemikute põhiline eesmärk oli kulla valmistamine. Oh ei, alkeemia on väga sügav ja väga keeruline filosoofiline õpetus. Kui huvi on, siis võiksid Ööülikooli kodulehelt leida ühe Turovski loengu, mis sellest aimu annab).
Seega ei saa ma nõustuda Su väitega, et okultism on satanismi üks haru. Vastupidi, satanistid üritavad leida okultseid (varjatud) teadmisi, lootuses, et need neile lihtsalt avaldatakse. Pikemalt peenutsemata võiks öelda: nad on lihtsalt lollid. Väga lollid.

Kummalised mõtted sünnivad Su kirjutistest. Aga teen selle kohta vast hoopis uue postituse.
Karl Kindermacher 15. november 2012, kl 18.40
02.11 vanaema Kirjutas:
> KGB, teise nimega ka vabamüürlus ehk satanism
Sellest ma loen välja, et KGB = vabamüürlus = satanism. Kas on nii?

08. november 2012, kl 09.38 vanaema täpsustas:
> kui täpne olla siis satanism on tüvi ja ülejäänud harud
Ehk siis tegelikult ikkagi üks ja seesama?

14. november 2012, kl 22.12 andis vanaema täiendavat infot:
> KGB on vabamüürluse täidesaatev võim
Ebausutav, kuna KGB teguses riigis, kus vabamüürlus oli väga rangelt keelatud.

15. november 2012, kl 13.46 vanaema selgitas:
> okultism on satanismi üks haru
> peamine on Kuu kummardamine
__________________________________

Järeldus: okultsism, satanism, KGB ja vabamüürlus on üks ja seesama, vaid erinevates vormides. Satanistid kummardavad kuud, järelikult on see okultism ja kõik okultsed õpetused kummardavad samuti kuud.
KGB ülesanne oli kuu poole koogutada. Tõeliselt revolutsioonilised muutused lähiajaloo tõlgendamises :)

___________________________________

PS. Jah, see jutt on väga-väga demagoogiline. Vastavavalt soovile võid siit välja lugeda:
a) Karl Kindermacher on üks kuradi idioot, kes tahab ainult Su närve närida;
b) kui esitad oma mõtteid süsteemitult ja katkendlikult, võib välja tulla kurat teab mis;
c)Karl Kindermacher on üle võtnud Sinu stiili;
d) ... (kirjuta ise)
 
vanaema 15. november 2012, kl 19.01
asi on läinud teemast liialt kaugele ja kuulub juba müstika valdkonda
ühesõnaga pole mõtet enam vaielda asi läheb lõputuks
sain juba aru et teie olete teoreetik ja üht- teist lugenud aga mina kogenud ja praktik
ja seepärast ütlen , et tõelisi teadmisi annab vaid emake Maa see headuste allikas ja eluandja
okultism peibutab, kui põnev - saan teada mis tulevik toob aga mida selle teadmisega peale hakata? tulevik võib ka vastavalt tehtud tegude järgi muutuda ja pealegi oskate ehk jõude kohale kutsuda aga tagasi saata? ja just see tagasisaatmine on kõige tähtsam
tahate saada siis tehke head ja põlvkonniti ning ärge tehke teadmistest ja oskustest äri muidu kaob kõik
ja osake suud pidada sest mitte kõik ei pea teadma
sellest aitab, kõike head teile
Karl Kindermacher 15. november 2012, kl 19.06
Aitäh,
ütlesid välja just selle mida minagi mõtlesin: Valga kooli teemast on see üsna kaugele läinud ja jätkamisel pole mõtet. Aga siiski: nende kolme asja ühte patta panemine on vale. Eriti kui puuduvad neist sügavamad teadmised.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!