Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Väiksema õe kaitsmine.
 
olavsu1 01. detsember 2013, kl 00.55
_pätt 30. november 2013, kl 20.52_

sa blufid!

_lihtsalt lambist läheb väiksemat ja rumalamat lööma ja kuna väiksem oli siis alla 16 ja kui nüüd see suurem on 16 täis siis see kallaleminek läheb krimi alla tal_

ei ole midagi niisugust. piirdub vaid käskirjaga kui sellegagi. Vend kaitses oma öe au ja see väärib hoopis kiitmist mitte laitmist.

_lihtsalt tegelen sedalaadi juhtumistega_

ei tegele. sinu neti nimest "pätt" paistab see väga hästi välja.

_niipea kui arstiabi vajab, sealt kohe info läheb edasi politseisse_

Mitte midagi niisugust ei juhtu. Pole kunagi juhtunud kui linnas veriseks peksti mind. Üks juhtum oli tallinna vanas kaubamajas, teise korrusel. Sellest on jupp aega möödas.
Seal tegi pätikamp mulle varitsuse. Keegi lõi, mul ninast veri lendas.

Kuigi mind nähti verisena, ei tuldud mulle appi.

Järgmine päev sattusin samas kohas ühe kambaliikmega kokku. Üks ühe vasta. Ta oli järsku väga viisakas. Küsisingi: "Oi täna nii viks ja viisakas. Kuhu nüüd kõva rusikas jäi?". Ega ma teadnud, et ta seal koos isaga oli. Seal tuligi üks soliidne meesterahvas ligi ja küsis juba minult "Kas on mõni probleem? Ma olen tema isa." Ütlesin, et see poiss kuulub pätikampa, kes terroriseerib kõiki, kelle nägu ei meeldi ja eile nad korraldasid mulle siin varitsuse. Ma sain siin üsna palju kaupa ära rikkuda. Meie vaheline vimm on alguse saanud Viimsi Keskkoolist. Käisime ühes klassis. Nüüd ei käi mina enam ammu seal, kuid varitsused ja rünnakud ei lakka.
Näis, et poisi isa enne ei teadnudki oma poja varjukülgedest. Ka üks poe teenindaja tuli ligi, kes mu ära tundis. Temagi rääkis, et nägi mind verisena ja seda teist pätikamba liikmena. Rääkis sedagi, et pidid mõned kaubad müügilt kõrvaldama. Selle peale poisi isa vabandas minu ees ja ütles oma pojale "Nüüd sa küll tegid häbi mulle. Meil tuleb õhtul sellel teemal tõsisem jutuajamine".

soovitaks sellist raamatut:

http://www.osta.ee/eckard-rosler-armastuseparlid...

Selles raamatud on üks lugu, mis kirjeldab sarnast koolikiusamise juhtumit. Seal on kiusajaks üks suurekasvuline türann Waldemar. Nähes, et väiksemal poisil Mariol on kodutöö paremini tehtud, rikub ta selle. Kõik muidugi pomisevad, et selle peaks klassinõukogul ülesvõtma. Sest pole esimene kord, kus Waledemar väiksemaid kiusab. Kellegist pole selle tegijat. Enamus kardab seda suurt mürakat. Seal läheb vahele klassi pisem tüdruk Anette. Sõna jõul probleem ei lahene. Tüdrukust poole pikem kiusaja tõukab tüdruku jõhkralt eemale ja jätkab Mario "töötlemist". Edasi läheb kärmeks. Tüdruk on tõustes tulivihane, saanud kuskilt pika puust tahvlijoonlaua. Kasutab ta seda nagu mõõka ja lööb serviti suuremat poissi, vaatamata kuhu tabab.
Waldemar vaaraub, vaatab kohkunult seda, kes teda lõi ja hoiab kinni oma nina. Algul ühe käega ja siis juba kahe käega. Kogu klass on kohkunud: Anette, kuidas!? Anette võtab maast Mario rikutud plakati ja lohutab Mariot sõnadega "Selle saab veel ära parandada."
 
to- olavsu1 01. detsember 2013, kl 06.25
sina oled siiski täiskasvanu, krimi asi igasugustel juhtudel kus kannatajaks on alaealine, st alla 16a vana laps kes saab füüsilisi vigastusi teise inimese ka lapse läbi... igal pool emos, vastuvõtus, 112-le helistades, teatavad nad kohe automaatselt politseisse.
Ja politsei on vaata et varemgi veel kohal kui kiirabi!
- tean mida räägin.
ei saa selline poiss kiita, et kaitses õde, kas tema õde sai peksa, et poiss kasutas füüsilist vägivalda?
- poiss lihtsalt näitas oma jõudu väiksema suhtes.
jah, juhul kui arstiabi tõesti see väiksem ei vaja või ei kutsuta ja väiksema vanemad ise ka ei lähe kusagile arsti juurde võimalike sinikatega või politseisse avaldust kirjutama siis vb tõesti jääb suurem poiss karistuseta krimi asjas
kooli poolt käitumishinde alandamine kindlasti ja vb ka õppetööst eemaldamine mingiks aaks on küll tõenäoline. noomitus ebaõpilasliku käitumise ees..

sinu näide ei ole meie kaasaegsest koolist
samas võin ka tuua näite kus lapsed ja mitte üks narrisid ühte 7 kl poissi tema kodu kehva seisu pärast -tegelikult oli kodu korras ja puhas, lihtsalt mööbel ja asjad polnud kõige uuemad.
ja see poiss lõpuks ka virutas seal narrimise käigus ühele narrijale.

jah edasi toimus nii nagu kirjeldasin eespool,
sellel poisil oli ka väikevend kes 3 klassis, aga teises koolis, algkoolis.
ja kui juhtumist info jõudis sinna kooli siis korraldati kogunemine ja räägiti lastele vägivallast ja lõpuks toodi ka näide, küll ilma nimeta, et näete meie kooli endine õpilane tegi meie koolile häbi.


kui toimub duell siis valitakse võrdsed relvad siiski
 
olavsu1 01. detsember 2013, kl 10.25
kallid oponendid. te olete väga elukauged.

_kui toimub duell siis valitakse võrdsed relvad siiski_

ei valita. valitakse see relv, mis rohkem häda teeb ja mida käsitseda osatakse. mulle on näidatud suurema veneaegse kraani käepidemest nukke, nunchaku't, bokkenit. Raudkelgu jalasest valmistatud samuraimõõka.

kiusaja rünne lõpeb alati kui kiusamiseks valitud vastane juhtub paremini varustatud ja osavam olema.

kiusataud tüdrukule õpetaks seda, et kiusajatel poistel on jalge vahel hell koht. Sinna sihtige rusikaga või kinganinaga üks löök. See paralüseerib ründaja ja võimaldab põgeneda.


politseid olema näinud kooli juures vaid siis kui teeb narkoreidi või toob kooli oma lapse.

muinasjutufilmides oli nii kus politsei koolikiusajaid taga ajas.
 
töötan koolis 01. detsember 2013, kl 10.55
väike poiss ja väike tüdruk - nagu aru saan oli neil omavahel probleeme
- ja nende probleemide lahendamine onnende endi asi, sõltub nende teadmistest ja kogemustest

kui käib sõnasõda siis olgu sõnasõda
vastased samaealised ja võrdsed

JA siis ilmub suur nolk, pätipoiss ründab väikest poissi
tema on antud juhtumi juures kõrvaline isik ja tal pole õigust sekkuda vähemalt sellisel moel, kui siis ainult sõnadega või hoidnud väiksemat kinni, visand vett kaklejate vahele. seda juhul kui väiksemad tõesti karvupidi koos olid.
- häbi tema vanematele, kes ei ole osanud kasvatada poega!

autoril pätt on õigus, noorsoo politsei tuleb kohale kohemaid kui tegemist alaealistega ja kui nt on olnud kaklus, löömine.
 
olavsu1 01. detsember 2013, kl 11.28
igasugused "töötan koolis" tegelased on just kõige pimedamad ja alati ringkaitses.

ma olen näinud kui tõuklemise ohvrile tuleb kiirabi järgi. tülinorija on pandud ainult seletuskirja kirjutama ja see on olnud kõik.
ainult siis käis politsei mingit tüüpi ostmas kui oli toimunud suurem vargus väljaspool kooli.
 
sa oled 01. detsember 2013, kl 12.27
"töötan koolis" kinnitas ju ise tõsiasja, et õpetajad vahele ei sega, võib-olla vastupidisel juhul oleks nii mõnigi koolitulistamine olemata olnud...
Tegelikult on kurb see, et ma tahaks arvata, et enamus on õppinud õpetajaks sel eesmargil, et neil meeldib lastega suhelda, nad mõistavad lapsi ja soovivad koolisüsteemis midagi muuta. Kus ja miks toimub mõnel õpetajal murrang? Töö muutub vägikaika vedamiseks, ärategemiseks, solvamiseks, alandamiseks. Unustatakse ära, et üks on täiskasvanud haritud inimene, vastas aga oma elus kohta otsiv laps. Kriisisituatsioonis vajavad pidevat ja põhjalikku nõustamist mõlemad osapooled - nii kiusatav kui ka kiusaja ja tõenäoliset ideaalis ka õpetaja. Seepärast ajas mind eriti kurjaks, kui räägitakse nüüd rendi-nõustajatest, seda saaks lubada juhul, kui koolivägivald oleks minimaalne ja suudetakse lahendada õpetajate poolt, mitte nagu praegu, et vägivald on pigem pidevas tõusvas joones. Ütleks veel, et ma ei ole olnud kiusatav ja ka minu lapsed ei ole kiusatavad, aga suhtlen lastega palju ja kuulen mis koolis toimub. Olen näinud ka seda, et tegelik kiusaja on vanemate arust hoopis kiusatav. Nii et kindlast on vaja erapooliku inimese sekkusmist. Võib-olla oleks üks lahendus veel olnud, et kiusatava vanemad oleks nende kiusajateda enne veel tõsiselt vestelenud.
 
töötan koolis 01. detsember 2013, kl 17.19
töötan koolis aga pole kooli töötaja, st, et laps võib alati tulla ja rääkida oma murest ja siis koos lapsega otsustame mida edasi teha,,
seega siis koolis töötavad õed ei ole enam 2012a alates kusagil kooli alluvuses
kooli ülesanne on õpetada.
koolis nt kui on vägivald, kutsutakse politsei kui lapsed korraldusele ei allu või on vägivaldsed

nüüd vigastustest, kui alla 16a laps sai vigastada, teine laps lõi siis teatasin 112, palusin saata kiirabi, et saata kannatanu tervisekontrolli haiglasse.. ja mulle ei antud aega kannatanuga edasi tegeleda sest mõni hetk hiljem juba helistas politsei ja peagi ka lastekaitse...
ei ole see olnud ainus juhtum mul sellel õppeaastal niiet tean mida räägin

ka sarnane juhtum olnud kus suurem poiss lõi väiksemat mingi riiu käigus, ka teise lapse kaitseks omast arust - tema sai ädala lõpuni õppetööst eemaldamise, käitumise puuduliku ja mingi tingimisi krimi karistus tuli ka
 
koolist 02. detsember 2013, kl 14.29
Kui mina olin omal ajal koolis praktikal, siis kiusati ka seal ühte väikest poissi. Kõige kurvem oli, et ka õpetajad mõnitasid rõõmuga seda last. Mitte keegi astunud selle lapse kaitseks välja.
Koolis ei saa loota õpetajatele. Sageli õpetajad isegi provotseerivad lapsi, andes kiusatavatele lastele hüüdnimesid. Samuti ei teata nad lapse kiusamisest lapsevanemale.
Lisaks sellele olen märganud, et kõige kasvatamatud on õpetajate lapsed. Neile nagu üldse ei kehti nõue, et kaasõpilastega tuleb ka arvestada.
 
EMO arst 03. detsember 2013, kl 00.53
Ah, mis sa plärad! Neid veriseid ninasid tuleb mu töös ikka ette, aga ei ole iial veel kohanud, et politsei hakkaks asja uurima, kui just verise ninaga pätipoisi vanemad oma kiusajast lapsele keretäie andmise asemel hakkavad teda õigustama ja süüdistavad korralikku last kuriteos.
 
Oinas 03. detsember 2013, kl 17.18
Kas EMO arst räägib kõige tõesemat juttu?
 
koolist to EMO arst 03. detsember 2013, kl 20.17
vaat seda mina ei tea kus emos sina oled ja kuidasteil on, aga seda võin küll kinnitada et nagu 112 helistad ja räägid, et laps sai hoobi või rüselus ja kui siis laps on alaealine on info kohe politseis niiet ei olnud võimalik kannatada saanud lapsega tegeledagi, politsei kohe helistas ja uuris
 
tjah 03. detsember 2013, kl 20.48
kas mitte ei ole EMO'l kohutus teavitada politseid, kui nende poole pöördub vägivallatunnustega isik? Minu teada küll.
Kehaline väärkohtlemine on karistusseadustiku § 121 järgi kuritegu ja 16.a poiss vastutav täiega selle eest, minu jaoks teeb asja võikast et löödi endast palju nooremalt st. kaitsetumat last. Oma poistele olen pähe tagunud - enne sõnad, esimesena ei ründa, kui sind rünnatakse põruta vastu, aga endast nõrgemat ja maaslamajat ei lööda.
oleks 100% nõus kui see tüdruk oleks pannud tou ära narrijale
 
Oinas 04. detsember 2013, kl 04.25
Selle tüdruku ema jutus väärib tähele panu, et ema ei tee eriti vahet lubatud ja lubamatu kiusamise vahel. Halvasti ütlemise eest ja narrimise eest toud andes jääb ka normaalses ühiskonnas süüdi tou andja. Kui tüdruk tahtis oma uue telefoniga lihtsalt eputada siis
eputamine kohtunikule head muljet ei jäta.
Kui ema kohtus ka nii räägib siis annab vastasele häid kaitse võimalusi ja tou andjale vanemale vennale teeb karuteene.
 
EMO arst 05. detsember 2013, kl 00.12
112 pole ju EMO, nemad võivad politseile teatada või siis ka mitte.

EMOl ei ole kohustus vägivallatunnustega inimesest politseile teatada ja EMO teeb seda haruharva. Inimesel endal on õigus EMO kaardiga pöörduda hiljam politseisse avalduse kirjutamiseks, aga see on EMO personalist eemalseisev asi.
 
to EMO arst 05. detsember 2013, kl 07.40
kui sina oled arst siis ega sinu asi ongi ainult dgn panna ja ravi määrata
kui tegemist alaealisega siis on see juba muude, töötajate kohustus info edastada
 
to koolist 05. detsember 2013, kl 18.30
ka mina olen mõistnud, et on küllaltki palju selliseid õpetajaid kellele meeldib kiusamine, ütleksin isegi, et vist nimelt selleks kooli tulnud et oma madalaid tundeid välja elada, algklassi lapse peal on see kõige ohutum
loomulikult pole kõik sellised kuid emmedel soovitaks valvel olla
 
Oinas 06. detsember 2013, kl 07.14
to koolist Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ka mina olen mõistnud, et on küllaltki palju selli
> seid õpetajaid kellele meeldib kiusamine, ütleksin
> isegi, et vist nimelt selleks kooli tulnud et oma
> madalaid tundeid välja elada, algklassi lapse pea
> l on see kõige ohutum
> loomulikult pole kõik sel
> lised kuid emmedel soovitaks valvel olla

Ei maksa jälle äärmusesse minna ja arvata meelega kiusamist..
Küllaltki palju on neid õpetajaid kes ei taha meelega kiusata aga lihtsast ei oska või ei viitsi õieti reageerida, ei näe kiusamist või peavadki loomulikuks, et lapsed ju ikka müravad, ei oska asjaosaliste jutus tõde valest eraldada.
 
2 lapse isa 06. detsember 2013, kl 22.08
Venna valvur. Aga ongi ...
Ajastud on läinud, ühiskonnad on tõusnud ja langenud aga elu peamised reeglid jäävad, karastuvad tules ja jääs.

ÜKS ON - SA OLED OMA VENNA VALVUR JUMALA EES!

Sa annad aru, kas sa omasid kaitsesid, hoidsid huntide eest!

Kutsuge seda maffiaks või veidruseks aga me hoiame kokku.

2 lapse isa
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!