Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
tahaks mehele autokraami kinkida..
 
naiska 20. detsember 2010, kl 16.49
Mõtlesin kinkida kas uue aku või siis kojamehed. Aku olevat vana, nagu ma teda hiljaaegu kaebamas kuulsin, ja kojameestest ma saan ise ka aru, et need teevad juba jubedat heli.
Nüüd siis ongi küsimus, et millist ja kust osta? Ise olen täielik tumba selle koha pealt, aga nii palju tean, et auto on Audi A4 1.8 92 kW.
 
ha ha 20. detsember 2010, kl 18.52
aku ostetakse mõõtude järgi ja klemmide asetus ja kuju peab sobima
autol on aku jaoks pesa ja sinna ostad laius-sügavus-kõrgus arvestades max suuruse mis sinna läheb
mida suurem seda parem
Bosch oma võiks olla alates 1,5k
originaali mõõdud 278mm | 175mm | 190mm
http://audi-diy.blogspot.com/2007/10/audi-a4-b5-battery-replacement-tips.html
aku vahetamisel võiks vee äravoolu kanali kah ära puhastada muidu läheb aku ujuma[b5 tüüpviga]:)


kojamehed vist 53cm pikad lähevad või oli üks lühem:)
Championi oma alates 100kr/tk

ise oleks 100kr sokkidega kah rahul:)
 
naiska 20. detsember 2010, kl 19.36
Tänan vastuse eest! Kujutan ette, et aku ostmisega läheks mul keerulisemaks kui kojameeste ostuga :)
Ma olen talle sokke juba küll ja küll ostnud ja kinkinud, mõtlesin sel aastal veidi midagi teistsugust kinkida. Samas ei ole sokke ka kunagi palju, nii et vbl saabki sokid + kojamehed nt :)
 
ha ha 20. detsember 2010, kl 19.48
autosse midagi siis aga selle kvaliteet testimata:)
http://www.kingiabi.ee/?ca=toode&id=24287&materjal=disain&materjal_=5
 
naiska 20. detsember 2010, kl 20.29
Oleks ka päris praktiline ese, kuid seda ei tea jah, kas ta ka vastupidav on ning end õigustab. Labidas kuluks ilmselt ära, aga kas ka need teised funktsioonid... :)
 
. 20. detsember 2010, kl 21.25
Ära Championi kojamehi küll osta, need on juba ostes jubedalt krigisevad ja ei puhasta üldse. Vaata midagi asjalikumat, või veel parem, kingi midagi muud. Mina autoomanikuna ei oleks õnnelik, kui mulle suvalist autokolu kinkima hakataks, valin ikka ise, mida autole külge panen ja kahju ju, kui rämpsu peale raha raiskad ja mees sellele mingit kasutust ei leia.
 
xxx 20. detsember 2010, kl 22.04
Kas mõnel autopoel kinkekaarti ei ole?
Saada kingitus, millega midagi peale hakata pole, teeb ikka meele mõruks küll...
 
naiska 21. detsember 2010, kl 12.50
Just sellepärast ma siia küsima tulingi, et huupi ma midagi osta ei kavatse. Ma tean, et kojameestega on midagi peale hakata, ma lihtsalt ei tea täpselt millistega :) Vbl poes osatakse soovitada.
 
. 21. detsember 2010, kl 14.55
Poes määritakse sulle needsamad Championid pähe ja kui su mees natukenegi "autopede" on, viskab ta need kohe prügikasti, sest need ei kõlba absoluutselt mitte kuskile. Tuntumatest brandidest on muidugi Bosch selline, mida usaldada võib, aga variante on teisigi, mis nii kallid ei ole. Oled sa üldse vaadanud, kas su mehe auto kojamehed on raamiga või raamita?

Minu soovitus oleks siiski midagi muud kinkida, ka väljapakutud kinkekaart on parem mõte, kui ise huupi midagi ostma hakata. Ära hakka enda ja mehe tuju täiesti kasutu kingitusega rikkuma. Ma saan aru küll, et sa tahad kasuliku asjaga rõõmu valmistada, aga mõistad ju isegi, et kui mööda paned, olete mõlemad õnnetud, sest üks tunneb end süüdi, et rõõmu ei saa tunda ja teine on tige, et tema püüdlusi ei hinnatud.
 
ha ha 21. detsember 2010, kl 16.03
mine metsa oma 800kr maksvate Bosch kojameestega alla 2000a autole:)
maximarketist 10tk sama raha eest peavad kokku kah kauem vastu:)
 
afsafd 21. detsember 2010, kl 17.55
mul 87nda aasta masinal ka 800 eeku maksvad kojamehed küljes ja mul pohhuj et haha'le see ei meeldi
 
. 21. detsember 2010, kl 18.10
No mina ei osta kojamehi mitte auto margi ega vanuse ega hinnaklassi järgi, vaid selle järgi, mis esiklaasi ka reaalselt puhtaks teeb, ja nagu ma ütlesin - Champion on täielik rämps.

Sinu loogika järgi ei tohiks vanale autole näiteks Nokiani rehve ka vist osta, paarisajakroonised supermarketist ostetavad ajavad asja ära küll, eks?

Ma saan aru, kui me siin turbo paigaldamisest, tuuningvidinatest või valuvelgedest räägiksime, aga elementaarne ohutusvarustus (mille alla liigitan ma tõesti ka kojamehed, sest kui aknast läbi ei näe või kojameeste krigin hulluks ajab, on asi pisut hapu), selliste asjade arvelt ma auto juures küll kokku ei hoia.
 
ha ha 21. detsember 2010, kl 18.42
ja siis nühid enda "turvavarustust" viimse piirine et 800kr ennast ikka ära tasuks:)

ise eelistaks ikka uut vuhvlit mis jah tõesti ei pea pooltki nii kaua kui Bosc aga vähemalt on 10 korda odavam:)
eesti kliimas kojamehi läheb nagu leiba ja vahet ei ole kui kõva firma toodang

mis aastasse puutub siis pidasin silmas konkreetsetl A4 millele ei pea ostma spets kojamehi nagu mõnele teisele autole:)
Maaks 22. detsember 2010, kl 11.03
Algsele küsijale - Tee palun endale ja oma mehele teene ja ära osta autole ise midagi. Mehele meeldiks jõuluks uut akut samapalju saada kui sulle praeahju puhastusvahendit!
Märksa kohasem oleks mingi paar sooje sokke või korralik t-särk.
Pärast jõule võite koos minna ja poest lihtsalt aku ja kojamehed osta kui teid sellised asjad erutavad :-)
Muide, ka mina arvan, et 0,8keek oleks kojameeste eest selge overkill, max raha mis oleks valmis maksma oleks vast 200eek/tk - umbes samas hinnakalssis asjad on hetkel ka autol ees ja teevad oma tööd väga hästi
 
naiska 22. detsember 2010, kl 12.47
Kallid inimesed, palun ärge tulge õpetama, mida on kohatu või kasutu minu mehele kinkida, kuna arvan, et tunnen teda teist paremini :) Tegemist on väga praktilise meelega inimesega. Vastupidi teie arvamusele oli ta väga elevil ja õnnelik uute kojameeste üle :) Ja lohutuseks-selgituseks võin öelda, et tal on sünnipäev väga lähestikku jõuludega, niiet üks isiklikumat laadi kingitus on teda veel ootamas ;) Meile meeldibki teha teistmoodi kingitusi (nn kohatuid), sokke ostame nii ehk naa mitu korda aastas ja villased sokid on talle ka kootud.

Ilusaid pühi! :)
 
kuule 22. detsember 2010, kl 22.17
ega sa minu naine ei ole,ma küll kojameest ei taha,kojanaine läheks küll loosi kui noorem väljananne oleks
Maaks 23. detsember 2010, kl 10.12
Mitte selles ei ole asi kas kohatu või mitte (ärgu naisterahvad nüüd solvugu), aga naised ei oska autodele asju osta sest nende valikukriteeriumid on hoopis teised kui meesterahvastel. Suht suur tõenäosus on, et ostad vale asja, eriti kui juhindud ostul delfi foorumi soovitustest :-)
A-la: need on ju head talverehvid - neil on selline ilus roheline triip keskel.
 
naiska 23. detsember 2010, kl 13.23
Seda ma ei oska öelda, kas autoasjade ostmisel on naistel teised valikukriteeriumid. Arvan, et nn autopededel üleüldse on teised kriteeriumid. Aga kui inimesele on auto praktiline vahend, siis ju ei vali mingi rohelise triibu järgi. Samamoodi ma võin sõita ringi kriimustatud autoga, mitte aga tilkuva õlipumbaga vms. Seega arvan, et kõik naised pole ühe puuga löödud.
Seda nüüd küll, et delfi foorum pole just kõige õigem koht, kus küsimas käia :)
 
ha ha 23. detsember 2010, kl 14.44
ütle üks parem kohta:)
igal jorsil ja niplil oma nägemus:)
 
naiska 23. detsember 2010, kl 16.42
Üldiselt ei teagi ühtegi väga head kohta. Autofoorumeid pole ka aega läbi kammida. Kõigil eri arvamused tõepoolest, statistika tegemiseks ei ole samuti aega :) Seega ei jää muud üle, kui et peab veidi otsustusvõimet ja leidlikkust lihtsalt olema, iga asjaga :)
 
Naiselik nõuanne 09. jaanuar 2011, kl 05.47
Kojamees või aku on üsna rumal valik, sest valida tuleks midagi sellist, millest kõik võimalikud ja võimatud naised/armukesed näeksid hoobist, et sel jolleril on naine olemas. Tema ise arvab, et kingitus, tegelikult sinu jaoks parasiiditõrje.
Loomulikult pole selleks asjaks suurem lõhnakuusk, aga kui veidi nuputad, küll siis välja mõtled, mida ükski mees ise ei hangiks, küll aga on sunnitud selle autosse paigaldama, kui naine juba korra kinkinud on ; ) ja mis ülalnimetatud funktsiooni täidaks. Aku see igatahes pole, sest see jääb peitu ja täidab pigem vastupidist funktsiooni ja kojamehed sobivad samuti pigem kehvapoolselt. Proovi näiteks miskit peegli külge riputatavat pildiraami oma pildiga vms...
Maaks 11. jaanuar 2011, kl 09.11
IRW, nüüd ma saan aru miks mul tuttaval see nikerdatud läikiv vidin autol armatuuril ilutseb - keegi märgistas territooriumit :-D
 
marii "Naiselik nõuanne"-le 22. jaanuar 2011, kl 22.17
hmmmm.... super mõte ju. On sul ehk veel miskit kavalat ideed? Pildiraam pole just päris see...
Maaksile:.- mis vidin see on seal?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!