Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
kas 2005 hyndai getz või 2002 seat ibiza?
 
jama 30. mai 2011, kl 10.34
kumma valiksite?
aastaarvu järgi valiks ise getzi, kuid kas seat poleks vastupidavam? ja on ka ilusam. Ühesõnaga tahaks vähese remondiga läbi saada
 
anu 30. mai 2011, kl 18.37
pakun, et mitte kummagagi ei saa vähese remondiga hakkama. Igasugused kahtlased automargid nagu hyndai, seat, renault, dacia jne nendega ikka remondi peale pappi kulub.Vaata kui vähe need autod maxavad võrreldes sama aasta MB, audi või BMW-ga ja siis tee omad järeldused. Sugulasel on renault mul asta vist 2005 vms ja käib hoolduses, iga kord läheb nii 1000 euri. Samas mina oma 97 aasta autoga käin vahetamas õli ja vahest harva kui mingi puks või midagi on läbi läinud. Hind mu autol umbes sama mis sinu pakutud autodel. Vahe selles et sa hakkad aastas vähemalt 1000 euroseid remonte tegema kui ma samal ajal lähen 100 euri eest vahetan õli.
 
anu 30. mai 2011, kl 19.05
lisan veel seda, et kui tahad oma getzi või ibizat aasta pärast maha müüa saad sellest heal juhul pool hinda sellest mida sa nüüd maksad.
 
jama 30. mai 2011, kl 19.47
mis auto sul siis on? ibiza on volkswageni põhjal tehtud, seega ei saa teda niimoodi pilukatega ühte patta panna. ibiza järelväärtus on kindlasti parem. ma saan aru et dacia loomulikult välistatud, prantslastel (peugeot,renault, citroen) on tagasillaga miski jama, aga peugeot pole küll kehv,suht normaalne isegi. Getzi kiidavad kõik kasutajad ja ka TM võitja. Loomulikult maksavad sama aasta mb, bmw või audi palju rohkem, aga no bemmi ma ei vali elusees, hooramise auto ju (sorry bemmivennad).
97 on liiga vana auto, alla 2002 ma ei hakka vaatamagi.
 
anu 30. mai 2011, kl 19.55
Getzi kiidavad kõik kasutajad? no selle kohta öeldaxe et ex iga l... kiidab ikka oma mootorivärki.
Ma olen juba välja kasvanud sellest, et peab kindlasti olema uus ja vägev auto. Mul on autole muud tigimused, auto peab olema kindlasti suur, ökonoomne, kontrollidega, püsikiirusehoidjaga ja vähe remonti vajav. Niisama eputamisex auto on rohkem noortele nolkidele ja nende tibidele.
 
kle 31. mai 2011, kl 08.44
Kuule anu,tahad suurt ja ökonoomset autot??Siin on nagu vastuolu või mis....Ausalt öeldes on mõlemad margid normaalsed,ise vaatan ka just neidsamu marke,kah plaan neist üks osta aga uuemat kui teemaalgataja otsib.Hundai paistab ökonoomsem olema ja mis sest et odavam,jupid kah odavamad siis ju.Mulle meeldivad väga see gets,i30,siis uuemat sorti leon ja gordoba ja honda sivic ka ja accord meeldivad aga nende ülevalpidamine on juba tiba kulukam kui getsil.Üleüldse anu,sul kuidagi rullnoka jutt siin...Sõida sina oma bmv ja mersuga ja ära siis ulu et jupid sitaks palju maksavad,juppide hinnast on juba kolmandik ainult nime eest.Olen nede mersude omanike halamist küll kuulnud et kui kallid on kõik jupid.Kui pappi sitaks siis muidugi võib nendega sõita ja remontida aga kui ei ole sitaks siis vaatad ikka kuidas odavamalt läbi saaks.
 
anu 31. mai 2011, kl 08.54
suur ja ökonoomne ei ole vastuolu. Muidugi kelle jaox mis ökonoomne on. Näitex omasin E klassi(jupid ei olnud kallid) universaalil. Ikka vägagi suur auto ja keskmine kütusekulu 7.2 . Minu jaox ikkagi öko. Hetkel küll sunniviisiliselt BMW 7 klass ja samuti öko, 6.5 liitrit. Nii et ei ütleks et suur auto ei saa öko olla.
 
ha ha 31. mai 2011, kl 10.21
BMW 7 6.5 liitrit:)
kanepit paned ka?
või käivad päkapikud paaki täitmas:)
 
anu 31. mai 2011, kl 10.36
vaata ha ha kui sa bensukas käid.. oled tähele pannud, et seal müüakse peale bensiini veel ühte asja mida saab paaki panna?
 
ha ha 31. mai 2011, kl 10.42
ega need 7 pemmi disla mootorid mingid võrri omad ole:)
rabab edasi päris nobedalt seda kolakat tagasilda
ja seda kõike disla pihustamise tagajärjel
6,5 saad ainult nelja silindriliste TDi puhul:)
pane valvekaamerad ja vaata kes tankimas käivad:)
 
anu 31. mai 2011, kl 10.52
ei ma tea kas on TDi või mis ta on.. 2,5 on igatahes. Praegu on paaki jäänud umbes 20 liitrit, natukene vähem ja sõidetud veidi üle 900 km. Ex kui see 20 liitrit otsa saab ja pagi jälle täis lasen siis kirjutan sulle mis ta täpselt võtab. Praeguste andmete järgi seal ekraanil autos näitab 6.5 ja seier ka üldjuhul sinna 6 peale näitab. Loomulikult ma enam ei vajuta ka eriti, see aeg juba möödas. Lisax kuna sai nüüd olude sunnil bemm ostetud(elan metsas, vana auto sai müüdud siis oli lihtsalt midagi kiirelt vaja osta) siis ma sõidan nüüd ilusti viisakalt, et rullnokk mitte olla:)
Maaks 01. juuni 2011, kl 11.04
Algsele postitajale - võta Getz, hiljem ei pea kahetsema.
Osta endale 7. seeria bemm 2,5 liitrise dislaga see on sama kui ...
Ei oskagi kohast võrdlust tuua, noh nagu abimootoriga jalgratas millele pole mootorit peale monteeritud :-)
Tegelikult ei ole 7 seeria ka mitte mingi ulmesuur auto - ruumipoolest võrreldava mazda 6-ga ja superbiga. 5. seeria selles mõttes täiesti kasutuskõlbmatu :-)
 
anu 01. juuni 2011, kl 13.40
keegi ei ole öelnud, et 7 seeria on ulmesuur auto. Mootori kohta niipalju, et soovisin ökonoomset autot. Loomulikult olex võinud ka 4.0 bensuka osta aga tee mulle selgex millex on vaja punktist A punkti B sõitmisex kulutada rohkem raha kui saab ka sama mugavalt ja odavamalt kulgeda? Nagu öeldud siis paarutamise aeg jäi nii 5 aasta taha kui 23 aastaselt arvasin, et alla 150 kw autot ei ole mõtet üldse vaadata
Maaks 02. juuni 2011, kl 09.17
Seda argumenti et "ökonoomne liikur" on tihti kuulda, aga kui ökonoomsust vaadata siis ei tohiks ainult kütusekulu vaadata - raha on raha.
Kui osta 6000€ odavam auto mis tarbib +1L/100km rohkem bensiini, siis see 6000€ kulub kütusele ära 480 000km pärast! See on rohkem kui auto eluiga.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 02.06.2011 09.18.
 
jama 02. juuni 2011, kl 18.54
kahjuks käisin vaatamas ja ei sobinud kumbki. Praegu vaatan Focust aga eks see autoost ole ka üks pikem ettevõtmine.

Anule ütleks niipalju, et mina ei tea kas oled oma auto ise välja teeninud või on sulle selle vanemad ostnud/ tänu mehele saanud, aga mina käin tööl ja olen suutnud vaid niipalju kõrvale panna, et osta sellises hinnaklassis auto, mul ei ole tuhandeid loopida bemmide peale. Ilmselgelt oled rikkur kui räägid et oleks võinud ka 4.0 osta:)
 
cordobatibi 02. juuni 2011, kl 19.41
Cordoba omanikuna võin öelda, et remondis käin küll tihti, aga selliste "sekundaarsete" asjade pärast: kojamehed, välispeeglid jmt jupid on kuidagi pudedad. Sõiduomaduste koha pealt ei ole midagi ette heita - ja hooldus pole küll 1000 euri, isegi mitte poolt sellest :) Pealegi on ökopill, ja lisaks veel niiiiii ilus! ;)
 
anu 03. juuni 2011, kl 19.56
See, et ütlesin, oleks võinud ka 4.0 liitrise osta ei olnud mõeldud päris nii nagu sina aru said. see oli vaid näitena selles suhtes, et millex kulutada sama vahemaa läbimisex rohkem raha kui saab ka vähem kulutada. Kui ma oleks rikkur siis ma ei mõtlex ilmselt ökonoomsusele aga kurat seda teab .... pole rikkur olnud kunagi. Vanemad ei ole mulle kunagi autot ostnud oma esimese auto corolla mis maxis 12 000 krooni ostsin koolivaheajal ja nadalavahetuseti teenitud raha eest. Järgmine auto samuti ikka enda raha eest. Tõsi... praegune auto on mehe ostetud, ka tema nimel, aga kuna ta ei ole eriti tihti eestis siis sõidan sellega 98% mina.
Olen terve elu elanud meestega kes on autodest kõike teadjad, õppinud seda ja ka sel alal töödanud. Ilmselt sellex olen ka autode suhtes ilmselt teadlikum kui keskmine naine.
 
anu 04. juuni 2011, kl 10.32
lisan veel seda, et mina just ei ole nii rikas, et osta odavaid asju. ja ilmselgelt vaadata tootmisaastat, hinda ja kvaliteeti siis on tegu odava asjaga.
 
sg 04. juuni 2011, kl 11.21
kui sa ütled seati kohta et see on kahtlane auto siis sa ilmselgelt autodest midagi ei tea, ehk tead aind bemmide kohta, aga muude markide kohta küll mitte. getz oli TM testivõitja muide.
 
kle 09. juuni 2011, kl 09.03
Minu arust on see gets suht öko masin,ja lisasid on ka selle hinna kohta normaalselt ja välimusel pole kah miskit häda,päris hea ja linnas hea manööverdada gabariite arvestades.
 
kips 09. juuni 2011, kl 11.07
ise soovitaksin seati
meie peres on see juba aastaid ja oleme teinud pigem vaid sellist hooldusremonti õlivahetust ja õlifilter ning õhufilter.
midagi hullemat pole autoga veel juhtunud.

samas tean tuttavat kes ostis paar aastat tagasi tutika hunday ja pidevalt remondib seda.
 
kle 09. juuni 2011, kl 21.33
Selle remondiga on nii et võta mistahes kaks ühte ja sama marki ja sama aasta väljalaskega autot,üks neist sõidab ilma remondita aastaid,teist tuleb iga kuu putitada.Kunagi ei saa nii väita et vat seda marki autot ei pea üldse remontima aga vot seda marki masinat peab koguaeg remontima.
 
kelluke 19. juuni 2011, kl 21.58
see remondivärk sõltub ikka suuresti läbisõidust ja teeoludest ja ka väga peremehest,kui on uuena eestist ostetud ,siis on veel kuidagi võimalik andmeid saada ,aga nende euroopast toodud pillide kohta ei tea midagi,seda enam ,et just nende a,b ja m-iga algavatel on läbisõidud vanusega seotud,kõigil sama aasta autodel on läbisõit pea samasugune.no ei ole võimalik!
 
getziomanik 20. juuni 2011, kl 13.37
Vaata a Autolehe teste ja näed, et getzi kohta on öeldud nii: mitte kõige ökom, aga odav pidada. Jummala õige. Mul pole 7 aasta jooksul kulunud raha muu kui korraliste hoolduste peale. Hammasrihm on vahetatud.
 
getzi omanik 20. juuli 2011, kl 16.42
Ütlen samuti,et võta getz ja sa ri kahetse.Kes siin jumal teab mida väidavad,nendel selle autoga kogemus lihtsalt puudub.Ei ole nii,et mida kallim,seda vägevam.
 
Talib 21. juuli 2011, kl 00.05
mai akka mingeid soovitusi jagama, pruugitud auto puhul on ostmine alati õnnemäng ja osta tuleb lihtsalt selline auto mis meeldib.
aa vanade bemmide ja mersude ihalejatele soovitaks vaadata kahte viimast TopGeari saadet. sääl klaarkson ja hämmond ostsid ka mersu (CL600 9 aastat vana) ja bemmi (850 17 aastat vana) selle raha eest, mis maksis odavaim GBs müüdav uus auto (7000£ mingi nissan). mei pani kõik oma juuksed panti, et kahe nädala jooksul laguneb neil autodel miskit ää ja nii läkski, nädalaga oli mersu süütepool nässus ja selle vahetamine maksis 1200£. kuigi auto oli suht uus ja nägi suurepärane välja, siis ikkagi nad võivad suvalisel ajal suvalisest kohast ää laguneda ja kui see koht sattub olema mõni pritsungi või elektroonikajupp, siis on häving päris suur.

_______________
no onju hää pääv :-)
 
Rämbu 21. juuli 2011, kl 11.56
Miks sa pead valima hyundai või seati vahel. Osta mõni auto parem.
Bmw 1. seeria, MB C-klass, Audi A3,
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!