Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Mis tähendab, poolautomaatne käigukast?
 
Kadi 04. september 2011, kl 19.46
Mis tähendab, poolautomaatne käigukast? Plaanin osta kas on väga erinev manuaalist?
Maaks 05. september 2011, kl 17.15
Ei tea mis asi on poolautomaatkast, kas üles vahetad ise ja alla automaatika?
Nn. automaatkaste on 3 tüüpi: automaatkast, CVT ehk variaatorkast ja siis robotiga manuaalkast. See et osadel kastidel (igasugused tronikud jne) saab ka käsitsi käike vaheta ei puutu asjasse.
Manualkastist on kõik ühtemoodi erinevad - sõitmiseks kasutad ainult gaasi ja pidurit.
 
ha ha 05. september 2011, kl 18.31
käsitsi raiud käike ja sidurit ei ole:)
oled tartlanna ja mersu A hakkas meeldima autokooli ajast?
http://en.wikipedia.org/wiki/Semi-automatic_transmission
 
poolik 06. september 2011, kl 01.46
Automaatkast-ise paneb käigud edasitagasi. Manuaalkast-sina ise paned käike edasi tagasi. Poolautomaat-sina vajutad vajalikul hetkel nuppu ja kast ise vahetab käike edasi tagasi.
 
? 06. september 2011, kl 15.08
Automaatkast vahetab ise edasi-tagasi? Ja ongi, et auto saab ise aru, et nüüd hakkame tagaurdama? :D:D
 
poolikule 09. september 2011, kl 13.15
Veelkord - poolautomaatseid kaste pole olemas! On robotiseeritud manuaalkastid (selespeed näiteks), kus käike vahetab sinu eest robot
 
onu iva 09. september 2011, kl 16.55
robot jah
http://www.soothbrush.com/wp-content/uploads/2009/03/mothra2-robot.jpg
 
ja 14. september 2011, kl 18.07
kuhu see robot veel istuma mahuks,kui mul suur pere auto peale tuleb??
 
actros 16. september 2011, kl 14.40
Actrosel on poolautomaat. Lükkad käigu ette ülesse või alla ja siis sidurit vajutades vahetab uue käigu. Sõidukatel jah pigem robotiseeritud manuaal.
 
n 23. september 2011, kl 00.05
Isal poolautomaadiga Volvo. Neli esimest käiku on nagu tavalise manuaaliga, viies nupuga- vajutad käigu vahetamise asemel nuppu, mis on käigukangi peal, sidurit ei vajuta.
 
Kadi 27. september 2011, kl 21.10
Nüüd siis järgmine küsimus poolautomaatse käigukasti kohta. Auto Toyota Auris, süüde nupule vajutades- kas võib jätta seisma käiguga või peaks jätma neutraal asendisse käigukangi? Talvel parkida pidevalt käsipiduriga vist ei ole kõige parem mõte?
 
suvaline m36 29. september 2011, kl 05.05
Poolautomaadid on olemas ainult võhikute märgades unistustes. Korrektne oleks:
-automaatkäigukast
-automatiseeritud käigukast
-manuaalkäigukast
 
Kadi 29. september 2011, kl 19.26
Kust ma siis tean mis käigukast on, kui saan sõita nii automaat- kui manuaalkäigukastiga?
 
suvaline m36 30. september 2011, kl 00.38
Automaatkäigukastiga autodel puudub siduripedaal, mis on automatiseeritud ja manuaalkäigukastiga autodel olemas.
 
Kurat 07. jaanuar 2012, kl 19.21
Esimese lausepoolega olen nõus, aga automatiseeritud manuaalkastil ei ole sammuti siduripedaali.(sest vastasel korral ta ei oleks poolautomaat) Ainuke millel on siduripedaal on klassikalisel manuaalkastil
 
M 15. jaanuar 2012, kl 23.24
Plaanid osta poolautomaatsed käigukasti, teadmata kuidas see töötab ?...naljakas :D

mhm, siin on tulnud õgeid vastuseid küll. Põhimõtteliselt on automatiseeritud käigukast tõesti tavaline manuaalkäigukast, mida juhib robot ja sina käsid robotil käiku vahetada rooli kõrval olevate labadega.
 
Poolautomaat - see on lihtne! 23. jaanuar 2012, kl 23.25
Käega tõstad üles - ise kukub alla!
 
Pidur 14. jaanuar 2021, kl 18.46
Vaat kui on ilma vahegaasita automaatkäigukast siis peab olema käsipiduril helisigna. Raisk ei tunneta muudkui vajutad gaasi. Ma räägi käisin Selvehallis Rappeli keskus tegi mo tengelpungale arapi nii et närvilisuses unus ära. No tulin siis Maarjamaa poole mõtlesin et panen sirge peal rullnokka kurrat mis jama on 240 jääb 140 puudu. Mopeedauto raisk Vaatan okulaarist mida tagant ka peegeldab raisk tuli rummus niikui tankil suitsukate. Jagasin matsu pointiks tõmbasin kärrsari pealt oo seier kukkus kohe 140 peale. Igaks juhuks sportkäiku ei hakand automaadil sisestama tea kui hulluks asi oleks läind sest peale sellist loomkatset olid tagumised suportid nullis.
 
Käimakott 30. august 2021, kl 15.18
Mis on selles taunitavat kui mõni mehine mees soovib ja suudab autot ise juhtida mitte ei oota nagu äbarik et robot seda teeks Manuaalimees kõlab ju uhkelt ja meeldib ka naistele sest ainult laisad mehed ostavad oma elukaaslastele vibraatoreid Järgmiseks võetakse juhiuks ära, sest on odavam kere koostada ja autos olijad tegelevad sõidu ajal nagunii juba millegi muuga, kui auto juhtimisega. Suuna mudimisega näiteks. Olen volksumees ning seega kahe vasaku käega. õnneks üks neist nüüd vabaneb võimaldades tihedamat enesepilastust sõites oma lihttööle mõnusa halli diiseluniversaali rüpes. Olen seni elanud nii et pole pidanud puudutama neegrit, Kaljulaidi ega automaatkäigukasti. Loodan jätkata. Kuidas siis noored juhid käiguvahetust õppima hakkavad kui kõik tootjad sellised kastid ajaloo prügikasti heidavad? Mingi eritellimus manuaalkastiga õppeautosid hiinast? Palume väga vabandust et unustasime sünkronisaatoriteta käigukastide eritellimuse sisse anda ning oleme aastate jooksul eksamilt läbi lasknud kümneid tuhandeid juhte kes ei oska vahegaasi anda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!