Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Parklatingimuste tahvel ja leppetrahv
 
Küsija 17. veebruar 2012, kl 09.42
Nonii, nüüd sain mina omale "risti"kirja ja Lasnamäel majade vahel vormistati mulle 32.-eurone trahv, et väidetavalt eirasin eraparkla (ühistu)parkimistingimusi.
Autot parkidel vaatasin kullipilguga, et sellel pool teed ühtegi märki ei ole enne maja, täiesti puhas tänav, silditu. Teisel pool teed hakkas samast kohas oranz infotahvel (ühisteenused) pika jutuga ja siis parkimiskeelu märk koos teisaldamismärgiga.
Küsimus, kas see infotahvel nüüd siis laieneb mõlemale poole teele? Kas parkla ala ei peaks olema tähistatud kuidagi P tähe märgiga?
Ma ei kavatse esialgu üldse reageerida selle leppetrahvi peale aga enda jaoks tahaks natuke selgeks teha, et mis kuradi alusel mulle trahv tehti. Mina arvasin siiani, et märgid jms kehtivad seal pool teed, kuhu nad paigaldatud on... äkki see infotahvlike muudab nüüd siis asja või?
Maaks 17. veebruar 2012, kl 11.20
Mõistlik oleks trahv ikkagi ära maksta ja siis hakata oma õigust taga ajama, muidu lisandub sellele "õigusele" ka veel täitemenetluse tasu.
Mis alusel sulle seal konkreetses kohas trahv välja kirjutati peaks kviitungil kirjas olema. Samuti peaks seal kirjas olema kes konkreetselt trahvi välja kirjutas. Kui tahad täit tõde teada, siis sea sammud nedejuurde!
 
iirekas 17. veebruar 2012, kl 11.25
no ega ikka ei ole vaja maksta küll.tutvu seaduste ja nende aukudega enne kui midagi tegema hakkad.
Maaks 17. veebruar 2012, kl 12.53
Inimene, kes ei suuda isegi parkimise korraldusest aru saada hakkab nüüd seaduses sõrmega järge ajama vää. Huumor!
 
alu 17. veebruar 2012, kl 14.08
lammas või? selge see, et parkimise ala alla kuulub kas terve tee või parkla või määratletud piirkond.
 
Küsija 17. veebruar 2012, kl 16.17
Alu lammas, ja siinkohal palungi selgita, mismoodi peab olema määratletud see piirkond, kui ei ole ei piirdeid, tõkkepuid, ühtegi aeda vms, tegu tavalise korrusmajaga Lasnamäel...tunde järgi arvab, kus (mõju) piirkond lõpeb?
Aga samas ma Sinult vastust ei oota, mees, kes siin aastaid eide kombel vingub, ei saa eriti adekvaatset vastust selles vallas anda:)

Maaks, tänud komplimendi eest!
 
to:Küsija 17. veebruar 2012, kl 17.03
vaatan,et loobid sõnu samas ise oled loll kes otsib abi siit.minu soovitus sinule oleks,et ole jutukam ikka nendega kes sulle selle nõude kirjutasid aga ära ulu siin nagu kannataja.palju koolis käisid-8klassi said tehtud?
 
alu 17. veebruar 2012, kl 19.44
Küsija,

eitedega tulebki eidelikult suhelda-pyyan oma parima järgi, kuid sellestki aru saamisega on probleeme.

Liiklusseaduse 12 peatykk reguleerib parkimist, KO territoorium on sinna sisse arvatud. Loe § 186-190, sulle tehtud otsuses peab olema ka näidatud rikkumise koht ja aeg.

kyll on ikka keerline see liiklemine, onju
 
eraparkla 17. veebruar 2012, kl 20.01
see nn. leppetrahv tethi autole mitte sulle! eraparkla=eraisik.eraisikutele miuteada ei väljasta maanteeamet auto reg nr järgi omaniku andmeid.ei tohi väljastada.
parkimise tõestamniseks tehti niikuinii ka foto.
küsimus:kui panen auto armatuurlauale kirja,et selle auto pildistmine mnaksab 10 tuh € ja fotografeerimisega olen nõusunud nende tingimustega :)kas eraparkla maksab selle summa mulle?
 
eelmisele 17. veebruar 2012, kl 20.54
saa suureks juba ruttu!!!
 
eraparkla 17. veebruar 2012, kl 22.20
Eraõigusliku isiku leppetrahvid peavad olema isikustatud ehk ainult rikkujalt saab neid nõuda.trahv tehakse aga autole. maanteeamet ei väljasta andmeid ei erafirmadele ega eraisikutele.kel rahast kaju pole võib muidugi maksta,maksta,maksta.....
http://juura.ee/gw.php/board/topic/view/id/14889
 
nonii 18. veebruar 2012, kl 17.06
S.itaga loopijaid on siin küllaga, aga kõige elementaarsemast aru ei saa. Kõik liiklust korraldavad märgid ja tahvlid peavad olema teel juhi poole "näoga", sest märgist alates algab märgi mõjuala (kui pole just lisatahvlit ja noolt).
Seega tee pilt, filmi ja anna asi ülesse. Trahv maksa seniks ära, sest muidu on sul kohtutäitur kallal. Ja siis hakka protsessima. Kõige kiirem ja valutum om meedia....kui su enesehinnang lubab, siis kasvõi võsapets:D, aga ka Reporter ajab asaj ära. Loomulikult enne seda kirjalik kaebus koos piltidega.
 
liiklusõpetaja 19. veebruar 2012, kl 09.43
peatumist ja parkimist keelavad märgid kehtivad ainult sellel teepoolel, kuhu need pandud on. Ainult ALA märk kehtib mõlemal pool teed ja kogu alal, kui ala sees pole teistsuguseid märke.
 
to liiklusõpetja 19. veebruar 2012, kl 13.06
Ei saanud su selgitusest nüüd aru, aga on selgemast selgem, et kui auto sõidab mingisse ALASSE, siis sisenemisel PEAB olema selle kohta ka tahvel, kirjaga juhi poole!
 
liiklusõpetajale 19. veebruar 2012, kl 13.26
liiklusõpetaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> peatumist ja parkimist keelavad märgid kehtivad ai
> nult sellel teepoolel, kuhu need pandud on. Ainult
> ALA märk kehtib mõlemal pool teed ja kogu alal, k
> ui ala sees pole teistsuguseid märke.


kole küll, kui sellised meil liiklust õpetavad, aga ega ei imesta ka. räägid siin mingist suvalisest alast, küsiti ju, et kuidas selle ala algamise ja lõppemise ära peaks tundma? arvama? j kui on ala, kas siis kehtib ka vasakpoolne märk? muidu ju ikka parempoolne?
 
küsija 19. veebruar 2012, kl 14.22
Liiklusõpetajal õigus, käisin vaatasin järgi, seal oligi ALA märk. See nüüd selge ja polegi paraku vist millegiga vaielda. Aga jääb mulle puht uudishimust ikkagi küsimus, et kas see ala peaks olema kuidagi määratletud/piiratud aiaga vms, sest vastasel korral, kus ala lõpeb? teisel pool tee otsas on ka märk, sedapidi saab aru, kus lõpetab, aga nt 1 küljel on suur plats edasi tulevad majad..et kas need majad käivad ka ala alla või... et kuidagi hämar see "ala" mõjuala, et kuhumaani ja kust alates
 
alu 19. veebruar 2012, kl 19.53
nu, ja mis oli siis kasu parkimisel kulli pilguga ringi vahtimisest..eit ikka kyll.
 
jorss 20. veebruar 2012, kl 22.15
Vaheta arvutit või teenusepakkujat. Katsu leida selline, mis läheb peale delfi teistele lehtedele ka. No näiteks riigiteataja.ee ja sealt Liiklusseadus.

Ala algab ALA märgiga ja lõpeb ALA lõpu märgiga. Seni, kuni pole olnud ALA lõpetavat märki, asud ALA märgi mõjupiirkonnas. Mingeid köisi/aedu/tarasid/piirdeid jne. pole vaja ja need pole ka mõeldavad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!