Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Palun mitte minu üle naerma hakata. Talverhv suverehviks?
 
mcm 21. veebruar 2012, kl 23.10
Ma igaksjuhuks alustan sellega, et kui ma sündisin siis lisati õigekeelsussõnaraamatusse sõna "BLONDIIN", minu pilt on seal kõrval. Järgnev mõte mu oma meelest geniaalne. Mure mul nimelt selline, et suverehvid jätsin viimane kord talvekaid alla pannes sinnasamma punkti. Sõita nendega enam ei oleks saanud. Aga kuna suverehvid nii koletult kallid siis tekkis idee hetkel all olevatelt naastudelt naastud välja tõmmata ja neist sujuvalt suverehvid teha. Nüüd siis sellest tulenevalt küsimused. Kas selline tegu on lubatud ja kas selliste rehvidega sõitmine on turvaline? Lootma jäädes Teie viisakusele siis palun parastavaid kommentaare mitte kirjutada.
 
N29 21. veebruar 2012, kl 23.33
Täiesti lubatud,peaasi,et rehvi muster oleks vastavuses nõutuga!Ise juba aastaid nii rehve vahetanud ja naaste välja kuookinud!:)
 
M+S 22. veebruar 2012, kl 01.06
Kui rehvidel on märge M+S siis täitsa sobib.
Iseasi, kuidas talverehvide sõidumürasse suvel suhtud, kas kannatad ära? :D
 
1 aastaja liblikas 22. veebruar 2012, kl 09.01
no ikka saab
kevadel kisud naelad välja ja sügisel paned tagasi:)
imelihtne
Maaks 22. veebruar 2012, kl 09.28
Eelkirjutajad on kõik juba ära öelnud, niipalju täpsutuseks, et suverehvil ei ole märge M+S nõutud.
 
liiklusõpetaja 22. veebruar 2012, kl 10.11
Selle müra on suurem, selle haardevõime suvisel asfaldil on kehvem, vett tõrjub see rehv asfaldilt hoopis kehvasti. Talverehv on mõeldud mõõduka kiirusega sõitmiseks porisel ja/või talvisel teel
 
.:.:.: 22. veebruar 2012, kl 11.26
ja kulub kiiresti kuna kummisegu on pehme
Maaks 22. veebruar 2012, kl 13.41
Liiklusõpetaja võiks nüüd silme ette manada suvalise mainstriim suverehvi ja näiteks (suvalise) vormeli vihmarehvi. Siis võrdleb vihmarehvi ja talverehviga ja ei räägi enam mitte kunagi avalikult kehvast veetõrjumisest!
Mis kiirustesse puutub, siis legaalsetel kiirustel pole pidamisel mingit vahet.
 
Automaakler.ee 23. veebruar 2012, kl 01.48
Talverehv kulub kindlasti kuumade ilmadega kiiremini. Turvalisuse kohta juba öeldi, et legaalsetel kiirustel liigeldes ei pruugi vahest aru saada. Ilmselt peaks kõige ettevaatlikum olema väga vesiste ja vihmaste ilmadega kui võib tekkida vesiliug.

Kas rehvid on piisavalt kehvad, et enam järgmist talve üle ei ela?

Võid ka kaaluda varianti soetada kasutatud suverehvid. Pakkujaid on palju, enamasti saab ka garantii ja kui uuel rehvil on reeglina mustrit ca 9mm, siis kasutatud rehvi mustrijäägiga 6-7mm võib levinumate suuruste korral leida hinnaklassis alates ~30eur tk.

Automaakler.ee
info@automaakler.ee
www.automaakler.ee
Maaks 23. veebruar 2012, kl 09.46
Järgmine "nutikas" vend! Et lõpuni sõidatud talvekad, mille mustri jääk on suverehvi nõutud normist 3...4x suurem viskame ära ja ostame mingid suvalised juustud asemele.
Ja päris kindlasti tekib vesiliug enne kasutatud suverehviga kui et talverehviga.
 
Automaakler.ee 23. veebruar 2012, kl 11.40
Antud juhul rääkisin kasutatud suverehvist, mille mustrijääk on 6-7mm, mis on reeglina rohkem kui lõpuni sõidetud talvekatel. Vesiliug tekkib kindlasti ennem "lõpuni sõidetud" talvekatega kui normaalses seisukorras suverehvidega.

Kui talverehv suvel paremini käituks nii asfaldil kui ka vihmas, siis miks kõik autoomanikud suviti talverehvidega ei sõida :)?

Suve ja talverehvide segu on siiski väga erinev ja mõeldud mingile kindlale temperatuurivahemikule.

Automaakler
info@automaakler.ee
www.automaakler.ee
 
mcm 23. veebruar 2012, kl 11.41
Tänan kõiki vastajaid. Nüüd tuleb siis hankida endale mingid pisikesemat sorti tangid, et neid naaste välja koukida:)

Automaakrile: auto rehvid 235/65/17. Seda mõõtu on kasutatult harva neli rehvi korraga:(
 
irw 23. veebruar 2012, kl 16.30
vaheta maastur golfi vastu
saad suvesussid alla ja jääb veel raha õlle jaoks!!
 
ttt7 26. veebruar 2012, kl 09.44
Siin keegi maaks demonstreerib oma asjatundmatust tarkuse pähe.
 
Automaakler.ee 27. veebruar 2012, kl 15.25
Kasutatud rehve soovitaks küsida esialgu kahest kohast: www.minurehvid.ee, www.rehvihunt.ee

Neis kohtades on reeglina üsna suur valik ja õiglased hinnad. 235/65/17 on küll mitte kõige levinum mõõt, kuid kindlasti soovitaks küsida.

Automaakler
info@automaakler.ee
www.automaakler.ee
 
kassisaba 27. veebruar 2012, kl 22.24
Oh-jah, aktiivne müük ennekõike! Kus iganes, kellele iganes...

Tütarlaps, võta kruvikeeraja ja kougi need naelad välja! Sõida rahulikult lõpuni. Arvestama pead, et müra on suurem, kuumaga tekib kerge ujuvus ja vihmaga tasuks kiirendades ja pidurdades olla ettevaatlikum. Seda ka kurvides. Omast kogemusest tean, et suvesussiga kannatas Tartu Riia ringil 70-ga sõita, siis hakkas kerge vile tulema, Talikas aga kiunub juba ca 50-ne juures.
Kogu tegevus on täiesti legaalne ja kui liikluseeskirju austad, siis ka turvaline.
Aga see kalli-kalli jutt unusta ära, kui selline mõte tekib, siis järelikult sõidad vale autoga (ehk siis liiga kalliga)! Soeta selline, millega ei teki nutt ja hala ning jõuad ka üleval pidada!
 
tlb 28. veebruar 2012, kl 09.19
mai saa aru, miks räägitakse, et talverehvil on suurem müra? mul pole elu sees nii vaikseid rehve old, kui kuudjeeri lamellid. naastudest saan veel aru, need krõbisevad, aa lamell on ju vaikus ise. suvekumm (ka kuudjeer) on oma kõvema seguga ikka suisa lärmakas võrreldes lamelliga. loomulikult oleneb see ka mustrist, aa ju siis mulle sattunud sellise mustriga rehvid
 
miis 28. veebruar 2012, kl 11.01
kuule blont ära täna veel naelu koukima hakka,kui tuleb naastrehvide sõitmise keeld alles siis on mõistlik kruuvpendel välja otsida ja tööle asuda!
 
oujee 28. veebruar 2012, kl 22.44
Mul on mingid "naelavabad naelkummid" millega võib kogu aasta sõita ja on ikka suurem müra küll. Aga muidu väga mugav, et ei pea seal rehvivahetuses aega ja raha raiskamas käima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!