Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Abi auto valikul
 
Kohe lubadega 07. märts 2012, kl 13.51
Plaan osta oma esimene auto, kasutatud. Silma on jäänud Fiat Grande Punto või siis paar tuhat kallim Volvo S40. Kumba eelistada? Mulle on tähtis, et oleks ökonoomne, sest ees ootab palju maanteel sõitu, samas ka kindlasti linnas. Kas eelistada diislit ja manuaalkäigukasti? Automaat võtab rohkem kütust vist ja sama ka bensiinimootor.
 
soovitan 07. märts 2012, kl 15.15
ei kumbagi, vaid seat cordoba diislit
 
Kohe lubadega 07. märts 2012, kl 16.06
Vaatasin Seati üle, väga vanad diislid on müügis.
Maaks 07. märts 2012, kl 17.03
Igasugustest fiatitest ja seatitest hoia heaga kaugemale. Sama jutt alfaromedega - hiljem vannud (või sõidad bussiga).
Kasutatuna MA ISE diislit (ja ka automaati) ei ostaks - nendega on rohkem probleeme kui rõõme. Samas on D kütusekulu väiksem kui bensiinikal.
 
mina 07. märts 2012, kl 18.13
mul volvo v50, manuaal ja diisel. olen väga rahul.
 
cordobatibi 08. märts 2012, kl 12.09
Mis Seatil viga on? Minu Cordoba oli üks väheseid autosid, mis meil maja juures -25 juures käivitus, aga mul bensukas ka, mitte diisel. Väga hea ökopill on, ja maanteel piisavalt ärgas. Siiski, linnasõitul tahaks, et oleks automaat, see manuaal ajab nats närvi :)
PS Mingit Puntot ei ostaks küll iial, parem siis juba Volvo.
 
Noh 08. märts 2012, kl 15.05
Maaks, sa juhuslikult tead, et Seat on seest volkar?
Minul on diisel, automaat ja Seat - ülimõnus! Ja ökonoomne, sõitsin iga päev ka kõige külmematel päevadel, käivitus ilma abita. Aga üldiselt loe autode kohta Autoleht.ee.
Maaks 08. märts 2012, kl 18.04
Noh, vaata kui seat oleks volkar, siis ta kannaks volkari märki, aga ei kanna ju :-)
Palju see teadmine sind edasi aitab, et seal sees on VW kontserni tükid, kui su saan järjekordselt saba annab.
Samas ma muidugi ei tea kas see on hea või halb et SEAT ei kanna VW märki, sest ega see VW palju parem pole.
 
Kohe lubadega 09. märts 2012, kl 10.33
Et kumb siis ikkagi - diisel või bensiinimootor?
Maaks 09. märts 2012, kl 12.11
Sa pead selle valiku ikka ise tegema sest sina ju hakkad sellega sõitma!
Kui puhtalt matemaatikast ja mitte emotsioonist lähtuda, siis saad ise arvutada kumb sulle pikemas perspektiivis kasulikum on.
Otsid välja auto mis sulle meeldib, võrdled SAMA auto enam-vähem SAMAVÄÄRSEID diiselmootoriga ja bensiinimootoriga hindasid. Saad vaheks näiteks 2000€.
Diiselmootori kütusekulu on ~1,5...2L/100km väiksem kui bensukal (jämedalt). Nüüd jagad hinnavahe selle kokkuhoitud rahaga [100x2000/(1,5L/100km x1,4€/L)] ja saad mitu km peaksid sõitma, et diisli omamine ära tasuks. Minu näites siis ~95tuh km.
- poole tuleb kirjutada ka natuke suuremad hoolduskulud.
 
Kohe lubadega 09. märts 2012, kl 13.48
oot, kummal pool suuremad hoolduskulud?
 
Diagnostik 10. märts 2012, kl 12.50
See hoolduskulude teema on tänapäeval müüt. Ei ole vahet, kas on diisel või bensiin -hoolde kuludel sisulist vahet ei ole,sest alati annab mängida kasutatavate varuosadega -kas kasutad B osi või originaali, mis nimega "loe mis hinnaga" õli sisse kallad jne. Olen üldjuhul lasknud enda autosid ise hooldada nii, et ise sebin varuosad ja materjalid ja maksan vaid töö eest. Kvaliteetsete B osade tootjate hinnad jäävad samasse suurusjärku filtritel ja enamlevinud kuluosadel nagu piduriklotsid, veermikuosad jne. Toon ühe lihtsa näite - autoks oli VW, bensiinikas. Vaja oli teha hooldus + lisaks vahetada piduriklotsid + kettad. Esindusest sain hinnapakkumise - 670 EUR! Ostsin ise kõik vajalikud hoolduse osad + töö lasin teha mitte margiesinduses ja tulemus: Varuosade hind 135 EUR + tööraha 60 EUR = 475 EUR puhast võitu! Nii et hoolduse puhul hinna määrab ikka se, kus sa seda teha lased, mitte kas on diisel või bensiinimootoriga auto. Loomulikult jutt on sama klassi autodest. Mida luksuslikum auto, seda kallimatest ja keerukamatest osadest see koosneb ja ka varuosad seetõttu on kallimad üldjuhul.
Minu soovitus on järgmine: Kui on palju sõitmist maanteel, pikad otsad, siis tasub kaaluda diisli ostu. Kui enamasti linnasõit, siis bensiinimootoriga auto valik mõistlik. Põhjus selles, et kaasaegsed diislid täna oma tahmafiltritele ja muudele keerukatele abiseadmetele, mis aitavah vähendada kahjulikke ühendeid ei kannata väga lühikeste otsade sõitmist meie kliimas - DPF filtrid kipuvad ummistama, tekivad probleemid õlitasemega jms. Diisel on ikka ehitatud selleks, et sõita pikkasid otsi ja palju.
 
Noh 12. märts 2012, kl 13.14
Maaks, ütle mulle palun, millise autoga sa ise sõidad ja mis kunagi ei lagune? See on füüsikaseadus, et iga asi, mis liigub, ka kulub ja seega vajab remonti. Seat ei kanna volkari märki, sest pole volkar. Samas on samas kontsernis ka Audi, mis ülla-ülla, samuti volkari märki ei kanna. Ja siis? Ma süveneks rohkem sellesse, KUS auto kokku on pandud, kui konkreetsesse marki. Ma nagu mäletan, et BMW tehas ehitati Hiina või Koreasse...
 
autoke 12. märts 2012, kl 13.26
sa pead mõtlema ka varuosadele ja kui kallis võib olla autoremont ja kas su rahakott paneb vastu sellele.
Maaks 12. märts 2012, kl 17.40
Et mis vahet sel on millega ma sõidan? Inimene küsis nõu ja mina andsin. See kas ta minu või kellegi teise nõuande järgi talitab või mitte on tema otsus.
Ja see on täiesti kindel fakt, et töökindlaim "volkswagen" kannab paraku škoda märki. Kahjuks on ta selle märgiga kaasa saanud ka škoda disaini :-D
Aga kui kedagi tõesti huvitab millega ma sõidan, siis mazda ja nädalavahetustel hyundai ja varem olen omanud veel ühte mazdat ja ühte renault.
Järjekindlal lagunemisel ja normaalsel kulumisel on suur vahe. Kui muidu sõidad autoga hooldusest hooldusesse, siis osade liikuritega ei saa muud kui teeninduse vahet jooksta.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 12.03.2012 17.45.
 
Kohe lubadega 13. märts 2012, kl 10.51
Ootan ediselt häid soovitusi ja tänan juba vastanuid. Ma ei teagi kas neid netis üleval olevaid Volvo varuosi kalliks pidada? Vb ongi võrreldes teistega, aga millega? :)
 
Noh 13. märts 2012, kl 11.56
Novot siis, need sinu autod ei ole kohe kindlasti mingid mega head autod, loe autoajakirju või küsi meistrimeestelt, keegi neid ei kiida. Vahest uuemad Hyundaid, aga need ülejäänud? Ja Skoda muide, on väga töökindel auto, kui omanikke kuulata, ehkki kole.

Volvo on kuuldavasti küll üks neid marke, mida pidevalt remontida saab.
 
Tead 18. märts 2012, kl 15.01
..kui ikka kavatsed osta kasutatud auto ja nad on ühes ja samas hinna-, aastakäigu-, läbitud kilometraazi,- suuruse klassis, siis suurt vahet pole. Jääb vaid lootus,et nad ühel heal päeval rikki ei lähe, remondi eest pead nii ehk nii tasuma ja paljud nendest võivad veel kaua vastu pidada. Lihtsalt tuleksid juhuinduda just sulle sobivatest näitajatest.
 
Kohe lubadega 19. märts 2012, kl 16.49
Valikusse lisandusid veel Seat Leon ja Toleba. Noh?
 
ähh 19. märts 2012, kl 16.56
Tead sa ära nohhita siin. Võta lahti autofoorumid ja loe sealt, igal margil oma foorum ja kõik head-vead arutatakse seal üksipulgi läbi. Vihjeks: www.auto24.ee
 
Kohe lubadega 20. märts 2012, kl 11.15
Auto24 juba läbi loetud. Siia panin teema, et just naised, kellel on konkreetsete autodega kokkupuudet olnud sõna võtaksid.
 
Grete 20. märts 2012, kl 17.54
no siis oleks võinud oma teema esimeses kirjas just nii kirjutada ka.
Valikusse lisandusid Toleba jt. Ennem tasuks sul markide nimed korralikult selgeks teha, sest, kui nii väikses asjas tekivad vead, siis ei pruugi ka lõpplik otsus millist autot osta väga õige olla.
Ja kui lähed veel mõnda autoaeda, siis lisandub sinna veel palju palju teisigi marke, mis sul pea ikka päris segi pöörab ja selliselt ei tule otsustamisel midagi head välja.
Civic on veel võimalus ja Corolla, Focus, Astra, Colt, Megan ja Mondeo, valik missugune.
 
5.4sek100 20. märts 2012, kl 18.51
Civic on veel võimalus ja Corolla, Focus, Astra, Colt, Megan ja Mondeo


HUNNIK PASKA KÕIK SEAL LOETELUS!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
veel võimalusi 20. märts 2012, kl 23.24
Audi, Toyota, Chrysler, Volkswagen, Opel, Bmw, Citroen, Peugeot, Ford, Hummer, Jaguar...
 
mina 21. märts 2012, kl 08.07
tegelesin just kaks kuud auto valmisega ja sõelale jäänud volvo v 50-ga olen väga rahul. vaatasin ka seati, toyotasid, skodasid, kiasid, hondasid jne.
kuna enne sõitsin toyota avensisega ja olin väga rahul, siis see oli esimene eelistus. takistuseks sai väga kallis hind või segase minevikuga auto.
skodas mulle ei meeldinud istuda, ei olnud mugav ja käepärane, 1.2 mootor jäi ka lahjaks. kuigi mu isal on just selline auto ja tema kiidab.
hondad olid suure kütusekuluga ja kalli hinnaga ja no mulle väga ei meeldinud ka civicu veider välimus.
seat ja kia olid iseenesest suht ok välimusega, aga foorumis oli nende kohta väga vastukäivat infot.
volvo ostu puhul sain määravaks:
1. seda müüs esindus
2. lasksin teha täieliku tehnokontrolli ja vahetamist vajavaks osutus üks puks, mille esindus ka ära vahetas
3. suhtlesin auto esimese omanikuga belgias ja ta andis mulle kohaliku esinduse kontaktid, kus ta autot hooldas, sain kinnitust, et kõik vajalikud asjad tehti õigel ajal ära.
4. auto oli avariivaba, siit saad vin koodiga kontrollida https://vs.lkf.ee/pls/xlk/SYSADM.LK_INFOKESKUS_PKT.avarii
5. auto on diiselmootoriga
6. läbisõit oli õige
7. mulle meeldisid konks ja universaalkere ja hõbemetallik värv :)
 
Kohe lubadega 21. märts 2012, kl 13.12
Aitäh eelmisele vastajale. LKF-i avalikud päringud juba vähemalt paar päeva maas kahjuks, olen tahtnud mõne auto vin koodi kontrollida nii huvi pärast,aga kahjuks edutult.
Sul Grete vist ei lähe elus hästi, et end siin välja elad. Öleda ei olnud ju midagi, ainult teemat risustasid. Sinu poolt pakutud loetelust olen ainult Civicut vaadanud, muu ei ole variant. (sain aru küll, et nimetasid ära kõik automargid mida tead).
 
mina 21. märts 2012, kl 16.33
mul tuli veel paar asja meelde. kadaka tee autoaias on enamik spidomeetreid keritud - üks juhus leidis ka minu vaadataval autol kinnitust, kuu aega tagasi oli kuulutusel ca 100 000 suurem läbisõit, kui hiljem. ja kui esindusest auto ostad, siis päris paljud teevad müügiks ettevalmistuse ja annavad garantii - seda tasub alati küsida. ja kui eraisik müüb ja keeldub esinduses tehnilisest kontrollist, siis väga ei tasu osta :) kui midagi kõsida tahad, ole lahke - mul teema väga värskelt meeles :)
 
Grete 22. märts 2012, kl 00.32
To kohe lubadega.
Kuidas siis nii ebaviisakas, et ainult viimast tänad:-)?
Mina andsin endast parima ja nüüd siis minu pakutu on risu:-)!? Kõik mulle teada head margid lugesin ülesse, kuidas ei ole variant? Võta siis variandiks. Vaata ikka teisi ka, äkki on veel paremad, kui sinu Toleda:-)!
 
Kohe lubadega 22. märts 2012, kl 12.22
Eraisiku käest ei julge vast osta, kuigi mõni müüb väga ilusat :) autot, aga kui telefoni nr googeldada, siis näitab kõiki tema poolt varem müüdud autosid ja ilmselt toob ta neid siis Leedust vm. Paar kaugemat tuttavat tegelevad samuti selle äriga ja kui on ikka suurema avarii üle elanud auto, siis nad seda siin EEstis müüa ei julge, sest tõenäosus, et sind ostja hiljem üles otsib on väga suur, kui hiljem ilmneb, et sõiduk teel ei püsi ja kiiva kisub.
Ühesõnaga olen ostustanud, et soetan Eestist ostetud ja soovitavalt garantiiga ja pikemalt kehtiva ülevaatusega auto.
 
Kassisaba 22. märts 2012, kl 13.07
seda avariivaba ei tasu väga tõepähe võtta - nimelt on seal ainult need kõksud, mis kvalifitseeruvad liiklusõnnetuse alla.
Kui omanik keerab oma masina ülekaela või sõidab vastu puud ja remont saab olema kasko või omaniku enda poolt finantseeritud, siis sellised tööd ei kajastu mitte kuskil.
see esinduse kontrolli jutt on nii ja naa - nende huvi on ikka seda masinat müüa, mitte seda remontida. mõningate pisivigade puhul jäetakse need mainimata. aga see on ka loomulik - ostad ju kasutatud auto - see pole kunagi samas konditsioonis, kui tutikas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!