Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
küsimus liiklus ekohta
 
jalakäija 04. veebruar 2013, kl 10.11
tulin täna hommikul tööle, äärelinnas kitsad tänavad, kõnniteed puuduvad. Tänavad lumised ja kohati libedad. Otsin tänaval kohta kuhu astuda, et poleks libe. Kuna leidsin mittelibeda ala tänava vasemas servas siis seal ka kulgesin. Ja vasemas servas liikudes võimalik ka näha vastu tulevat autot ja vajadusel eest ära lumevalli otsa ronida.

... ja siis jõudsin ühe hooviväravani. sealt hakkas tagurdama välja üleni lumine auto, kui ma poleks sellest autost ohtu kartes tänava keskme poole astunud siis oleksin tõenäoliselt auto alla jäänud. Kuid sain ainult kergelt müksata vastu vasemat külge.

Nüüd mõtlen, et kas tegin mina midagi valesti?
 
Tônis. 04. veebruar 2013, kl 10.38
Tegid jahh. Jalakäijal on kohustus silmad ja kõrvad lahti hoida. Autod teevad nimelt häält kui liiguvad ja on piisavalt suured, et neid tähele panna.
Edu liiklemisel.
 
jalakäija 04. veebruar 2013, kl 10.43
lähtusin sellest kuidas ise käitunud oleksin. kusagilt välja tagurdades annan ikka teed neile kes liiguvad tänaval. Ja lisan veel, et meil oli autot juhtiva neiuga silmside. nägin kui ta istus autosse ja tema pidi nägema, et mina tulen, suunda ta ei näidanud, vaid ühel hetkel märkasin, et auto liigub ja kuna otse enam astuda ei sanud, seal oli juba auto, seism ajääd aka ei saanud oleks alla jäänud siis astusin sõidutee keskele..

keeruline seletada

tänavavalgustus põles, mul oli helkur, kel oli 8.40
 
ment 04. veebruar 2013, kl 11.27
Tagurdav auto peab alati tistele liiklejatele teed andma. Lisaks manööverdas tema hoovist/parklast välja sõiduteele.
 
juht 04. veebruar 2013, kl 11.55
autojuht peab teed andma, jalakäija peab ettevaatlik olema.
liiklus on selline asi, kus kasuks tuleb topelttähelepanu. hetked muutuvad ruttu ja tee, mis oli just vaba, sekundi pärast seda ei pruugi olla.
ning kui kondid katki, ei lohuta küll see, et "tema on süüdi ja tema pidi".
mina lähtun mõlemast, olen kord juht, kord jalakäija.
 
jalakäija 04. veebruar 2013, kl 12.14
et siis kui liigun äärelinnas tühjal tänaval pean iga maja nurga ja hoovivärava juures oeatum aja tegema kindlaks, et seal ikka pole ühtegi sõidukit mis tahaks tänavale tagurdama asuda?
 
nii ja naa 04. veebruar 2013, kl 13.01
sa said vist ikka päris kõva obaduse, et nii ülierutatud oled - kohe lausa kolme kohta ajasid oma teema püsti. mind huvitab tegelikult hoopis see, et mis siis edasi sai. kas neiuga ka mingi vestlus toimus jne?
 
jalakäia 04. veebruar 2013, kl 13.08
ei toimunud mingit vestlust,
ta korraks peatus, kui märkas et müts käis
mina ronisin teisele poole teed lumevalli otsa eest ära
ja neiuke siis tagurdas edasi.
mis edasi sai seda ma ei tea, sest keerasin teisele tänavale
 
jalakäija 04. veebruar 2013, kl 13.10
ja obadusest niipalju, et puus on kange ja valus liikuda.

pealtnägijaid ei olnud muud kui nende endi maja turvakaamera.

Neiu on alaelaine ja tal puuduvad juhiload ja on ka eelnevalt olnu dolukordi kus ta sealt samast on ette sõitnud autodelegi.
 
lammas wää - offline 04. veebruar 2013, kl 13.28
sõidutee - on sõidukite liikluseks ettenähtud teeosa
jalakäija - on jalgsi liikleja
liikleja - on isik, kes osaleb liikluses jalakäija või juhina

sina:
Teel, kus sõidukitele kehtestatud suurim kiirus on suurem kui 20 kilomeetrit tunnis, peab jalakäija liikuma kõnniteel, selle puudumisel teepeenral. Nimetatud kohtade puudumise või liikumiseks sobimatuse korral võib jalakäija liikuda sõiduteel ainult selle ääre lähedal.

tibi autoga:
Parklast, õuealalt, puhkekohast, teega külgnevalt alalt või nende juurdesõiduteelt teele sõites peab juht andma teed igale teel liiklejale, kui teeandmise kohustus pole liikluskorraldusvahenditega reguleeritud teisiti

tibi pidi sinule teed andma sest sõitis oma hoovist välja aga parem on enda koibade eest ise hoolitseda kui hiljem karjuda:"TA PIDI MIND NÄGEMA"

vanasti oli lihtsam: kõik lapsed teadsid et auto on tugevam ja ei roninud sinna kuhu auto on võimeline sõitma:)
 
jalakäija 04. veebruar 2013, kl 13.55
kiiruspiirang seal on 20 km tunnis.

võimalik et sõnastasin postituse algselt valseti, sest tegelikult olin ma ju tänaval liiklemas ja just jõudnud auto taha, auto vasema nurga kohale kui auto käivitati ja juht alustas tagurdamist. Minu ja auto vahemaa oli sel hetkel mitte üle 1 meetri.

ehk siis juht alusats tagurdamist hetkel kui ma olin juba jõudnud auto taha.
juht on 13 aastane juhilubadeta laps
 
njahh 04. veebruar 2013, kl 18.41
misasja??? Kui selline lapsuke osaleb liikluses autojuhina, siis oleks olnud sinu püha kohus selles olukorras politsei kohale kutsuda ja plikat kinni pidada, kuni nad kohale jõuavad. Aga sul on ka praegu võimalus jalutada traumapunkti, võtta paber vigastuse kohta ja teha avaldus politseile.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!