Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
esimest korda autot ostmas
 
norija 19. jaanuar 2004, kl 22.27
Ostsin endale auto, leppisime omanikuga kokku kellaaja ja päeva millal vormistama läheme...Nii istun autos tallinna mustmäe büroo ees...ahh, teh.passi A pool jäi koju. Mõned minutid närvilist telefonikõnet mehe ja vennaga. Tundub, et saab ka ilma. Ootan,ootan,ootan. Omanik tuleb...lähme sisse, teeme ristküsitluse infoletis ja kukume A4 täitma...trükitähtedega,tädid saavad hiljem paremini aru ja minu kui uue omaniku nimi pannakse ikka õieti kirja....maalime üksteise võidu tähti. Ruttu autosse ja prõm-prõm autot näitama...nii,nii mehed arvutite taga,keegi abi pakkuma ei tule, küsin kuhu pean minema(seal ju kolm ust kuhu ette sõita) käeviipega nädatakse koht kätte:) Mees uurib auto värvi,nina vastu kapotti...lahkun sealt. Büroos tagasi, suunatakse mind 600.- krooni maksma,krediidipanka...25.- teenustasu kah:...edasi 10minti ootamist ja olemegi juba tädikese nina all,tahab isikuttõendavat dokumenti näha jms...hetk hiljem jalutame juba majast välja. Voldin oma nimega tehnilise passi kokku ja istun autosse...nii,olengi nüüd õnnelik autoomanik!

Ise muide,20a ja naine ja olin ümbervormistusel kui peata kana,aga õnneks oli eelmine omanik mõistev,suunas ja näitas jne.

Ei olnudki kõige hullem! Ja järjekord oli megalt lühike....
 
alu 20. jaanuar 2004, kl 08.49
jajah, nii ta on:))

ja tagantjärele mõtled-auto juures on reeglina kaks rõõmu-ostmine ja myymine-mõlemad ARK'is miskipärast:)
 
ingi 20. jaanuar 2004, kl 15.03
No mul oli sama kogemus veidi rohkem kui aasta tagasi, hirm oli suur, aga kui õnnis tunne oli siis oma autoga koduakende alla sõita. Ega teist korda autot ostes vähem pabinas poleks..
Õnnitlen teemaalgatajast autoomanikku!
 
Naisjuht 21. jaanuar 2004, kl 10.09
mul umbes samad emotsioonid olid autoostul.Ainult et minu mäletamist mööda 500.- oli riigilõiv omaniku ümberregistreerimisel.
 
.... 26. jaanuar 2004, kl 12.56
Palju õnne, norija! Ise olin ka närvis, kui ARKi läksin. Aga õnneks eelmine omanik juba teadis, kuidas asjad on ja täitis minu eest blanketid ära, sõitis autoga ka õige koha peale ning jäi ka siis rahulikuks, kui selgus, et tehnilises passis kirjas värviks sinine, tegelikult auto täitsa hallikasmust. Ma oleks jätnud auto kus seda ja teist, kui mingid kurjad onud mu auto värvi noaga kraapima oleks läinud. Aga igatahes saime suht-koht kähku oma asjadega hakkama ning kui mees pool aastat hiljem endale autot ostma hakkas (siiani sõitis tädipoja autoga volitusega), sisi olin mina sees vana kala, kes täitis blankette ja seletas asju. Sel korral autot näha ei tahetudki, oli vist liiga uus selleks - '93 aasta. Nii et see asjaajamine on mul nüüd selge (vähemalt pea-aegu).

To naisjuht: hinnad ju tõusevad iga natukese aja tagant, nii ka riigilõiv. Praegu on omaniku vahetus tõesti 600.-+teenustasu.
 
ten 27. jaanuar 2004, kl 09.45
Ei saa aru loo mõttest. Mul sama toiming, ainult et sauel ja samal korral sain kätte ka esimest korda load. sõitsin ära uute lubade ja uue autoga. Amis siiis on?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!