Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Autoabi
Piirkiirus
 
? 27. september 2009, kl 12.55
Kas juht, kes sõidab piirkiirusega, näiteks 90-alas üheksakümnega, on tropp ja liikluse takistaja? Tekkis see küsimus, kui niiviisi sõites mitu vahtralehte minust mööda vuhises.
 
Maaks 27. september 2009, kl 14.33
Mis vahendit sa kiiruse mõõtmiseks kasutasid? Kas spidomeetrit? Kui jah, siis su tegelik kiirus oli vast 85km/h. Aga see ei tee sust veel troppi :-) , oled lihtsalt normaalne liikleja.
Mõnele ei ole vahet, kas ees sõidab auto 105 või 85, ta lihtsalt peab sust mööda saama, sest ta egol hakkab seepeale kõvast parem, millest tulenevalt strss väiksem, ta kõht ei korise enam öösiti, ta naine ei ärka seepärast üles, ta ämm ei tule külla, sest naine kurdab unetust jne. jne.
 
irw 27. september 2009, kl 14.38
Kas see, kui sinust mööda sõidetakse, käib su ego pihta, et ennast tropina tundsid?
 
irwile 27. september 2009, kl 15.09
Ei, see ei käi minu ego pihta. Kust sa seda võtad? Küsimus oli ju küllalt lihtsalt esitatud. Olen Eestist 8 aastat eemal elanud ja siinseid kombeid pole veel suutnud täienisti omandada. Seepärast küsingi, et olla kursis. Autofoorumit lugedes kohtan sageli sõimu ja ärapanemist ning rohkem või vähem varjatud õelust, ka sõna "tropp" on siin sageli levinud. Hakkaski huvitama, et kuidas siis Eestis sõitma peab, et mitte sinutaoliste pasarahe alla sattuda? Et kui märk näitab 90, siis kombeks on sõita sajaga. Või on sellest ikka vähe?
 
irw 27. september 2009, kl 15.35
No anna andeks, aga sul on ikka väga sügavad kompleksid, kui täiesti tavalisest küsimusest järsku "pasarahe" välja loed. Äkki tegeleksid pigem sellega? See, et sinust mööda sõideti, ei tähenda, et oleksid tropp. See tähendab lihtsalt seda, et sinust sõideti mööda. Ongi kõik. Kui inimene sellest aga nii suure sündmuse teeb, et lausa foorumisse oma "tropluse" kohta aru pärima tuleb, tekib paratamatult küsimus, miks see teda niiväga häiris. Enamasti on põhjuseks see, et inimene lihtsalt ei kannata, et keegi temast ette saab - see käib ego pihta. Sellest ka minu küsimus. Ei mingit pasa- ega muud rahet. Ära võta kõike nii isiklikult.

Ja ma tahaks täitsa teada, mis välisriik see selline on, kus keegi kellestki mööda ega kiiremini ei sõida? Olen enamuse (Lääne-)Euroopast läbi sõitnud ja kiirust ületatakse neis riikides ikka mõnuga (mina, võõramaalasena, sõidan enamasti märgi järgi, ei tea ju, kus kaamerad ja patrullid olla võivad, ja minust lastakse nagu postist mööda). Jah, liiklus on küll üldiselt viisakam, teistega arvestatakse rohkem, aga kiirusepiiranguid ikka keegi punktilise täpsusega ei jälgi.
 
irwile 27. september 2009, kl 15.39
Autor: irw
Aeg: 09-27-09 15:35

No anna andeks, aga sul on ikka väga sügavad kompleksid, kui täiesti tavalisest küsimusest järsku "pasarahe" välja loed. Äkki tegeleksid pigem sellega? See, et sinust mööda sõideti, ei tähenda, et oleksid tropp. See tähendab lihtsalt seda, et sinust sõideti mööda. Ongi kõik. Kui inimene sellest aga nii suure sündmuse teeb, et lausa foorumisse oma "tropluse" kohta aru pärima tuleb, tekib paratamatult küsimus, miks see teda niiväga häiris. Enamasti on põhjuseks see, et inimene lihtsalt ei kannata, et keegi temast ette saab - see käib ego pihta. Sellest ka minu küsimus. Ei mingit pasa- ega muud rahet. Ära võta kõike nii isiklikult.


Köögipsühholooge niigi palju. Veel üht juurde pole tarvis.
 
no kuulge!!! 27. september 2009, kl 15.46
sa, irw, oled ikka püsti loll! Inimene ei kannata, et keegi temast ette sõidab!!! Tolapea! Seda võid öelda juhile, kes sõidab igapäevaselt vähemalt 120-ga, aga mitte 90-ga koperdajale. tmaivõi
 
irw 27. september 2009, kl 15.52
Ja jälle lähete endast välja (ma ei ole päris kindel, kas viimased kaks on üks või kaks postitajat). No milleks ometi? MIKS sind see nii hirmsasti häiris, tõsiselt kohe? Sõitsid mööda, no las nad siis sõitsid. Sina kulge nii, nagu endale mugavam on. Milles probleem on? Kas sa tundsid ennast nende möödasõitude pärast ohustatuna? Helistanud siis politseisse. Või tahaksid ka mööda sõita? Aga lase käia, keegi ei keela. Miks sa ennast tropiks pead vaid seetõttu, et sinust mööda sõideti? Minust sõidetakse ka mööda, ka siis, kui 90ga ei sõida. No ja siis? Sõitku! Mina jätkan sellise tempoga nagu endale mugav, kui minust möödasõitu teostatakse kergitan korra jala gaasipedaalilt ja hoian paremale, et möödasõitjal lihtsam oleks ja kõik on rahul. Pole ennast kunagi tropiks pidanud ja ei näe ka põhjust, miks sina seda nii hinge võtma oleksid pidanud. Milles tegelikult asi oli, et sa nii endast välja läksid ja foorumisse tormasid?
 
irwile 27. september 2009, kl 15.55
Mina olen väga rahulik. :) Aga mis sinuga toimub?
 
- 27. september 2009, kl 15.59
kui see just egole ei mõju, siis las nad sõidavad sinust mööda. Kui märgil on 90 siis just sellise kiirusega sõidagi (muidugi kui spidokas valetab tunduvalt rohkem kui +-5, siis pead lihtsalt kiiruse valikul sellega arvestama.. poste eestis küll, kus saab oma tegelikku kiirust mõõta.)
loodetavasti hakkab politsei nendega ka millalgi tegelema, liikluskultuur ikka väga jube eestis.

kle irw, ega sa bemmiga ei sõida juhuslikult?
 
irw 27. september 2009, kl 16.01
Ega ei toimugi midagi, pühapäevahommikune vedelemine kohvi ja vormelitega. Aeg-ajalt foorumisse kiikamine ja imestamine, miks inimene möödasõitudest endast välja läks ja foorumist küsima tuli, kas ta on tropp või ei ole tropp. Vahel, kui mõne väga jõhkra möödasõidu teen mõtlen küll, et ilmselt möödasõidetu peab mind debiilikuks, eks ma sellistel hetkedel olen ka debiilik ja talle ei saa seda mõtet pahaks panna. Aga kui minust keegi mööda läinud on, pole kordagi pähe tulnud, et ta mind tropiks pidas ja nüüd kaugusesse kadudes kirub, et oli ikka alles tropp. Näe, vormelijuhid sõidavad ka kogu aeg mööda, mõni möödasõidu lõpus on rada plastikutükke, siis võin aru saada üksteise tropiks pidamisest. Aga niisama, maanteel. Ei saa aru.
 
irw 27. september 2009, kl 16.02
Ei sõida bemmiga, tänan muretsemast.
 
irw 27. september 2009, kl 16.03
Ja tegelikult ei saa ma päris hästi sellest ka aru, kuidas see, et mina ei mõista, miks inimene end vaid seetõttu tropiks peab, et temast mööda sõideti, viitab sellele, et ma bemmiga sõidan. A võibolla on täna mingi arusaamatuste päev.
 
autor irwile 27. september 2009, kl 16.20
Lp. irw! Mina sain oma küsimusele vastuse. Sain teada, et Eestis 90 alas 90-sõites ma vist ikka ei takista liiklust ja sõidan samas stiilis edasi, st. järgin liikluseeskirju. No võibolla vahest sõdan sutsu kiiremini kah kui number märgil lubab. Tropiks pole ennast pidanud ega pea ka edaspidi, tropiks peavad mind ilmselt need, kellele 90ga jalgu jään. Minu küsimust põhjustas aspekt, et kui vahtralehed sõidavad tunduvalt kiiremini kui eeskirjades ette nähtud, ju siis on ka ülejäänutel nii kombeks. Mina võin kiiremini sõita küll, selle taha asi ei jää. Lihtsalt seaduskuulekus ei taha lubada. Ja et sind see tropindus nii endast välja paistis viivat, siis üldiselt on nii, et teistes nähakse neid jooni, mis on meis endis, aga me ei julge neid endale teadvustada. Aga see pole enam autofoorumi teema ja mina omalt poolt lõpetan.
 
irw 27. september 2009, kl 16.43
Oeh, täitsa raske sinuga. Kui sa nüüd hoolega loed, siis pole mina mitte kordagi öelnud, et sa tropp oleksid. Endast väljas pole ka olnud. Imestasin hoopis, miks sa ennast tropiks pead. Muud midagi.
Võin sulle kinnitada, et need, kes sinust mööda sõidavad, ka neist enamus ei pea sind tropiks. Nad ei arvagi sust midagi, vaid sõidavad lihtsalt mööda ja jätkavad oma teed. Aeglasemalt liikujatest sõidetakse mööda, tropiks peetakse neid vaid siis, kui nad on pahatahtlikud maailmaparandajad - takistavad möödasõitu ja arvavad, et saavutavad sellega midagi eriti ägedat, kui kiiremat omastarust pidurdavad. Sina ju nii ei tee, eks? Siis pole sul ka mingit põhjust kahtlustada, et keegi sind tropiks peab. Ausalt kohe.

Ja vahtralehtedest - vahtralehega auto roolis ei pruugi ilmtingimata olla algaja juht. Jah, LE järgi peaks sellise autoga igal juhul 90ga sõitma, olenemata juhi staažist, aga reaalsus on selline, et sageli istuvad vahtralehega auto roolis vaheldumisi algaja ja mittealgaja ning kes ikka viitsib kogu aeg neid lehti maha kiskuda. See ei ole õige, aga paljud asjad, mida me teeme, ei ole seadusega kooskõlas. Seni, kuni see kedagi ei ohusta, pole väga mõtet ka näpuga seaduses järge ajada.
 
- 27. september 2009, kl 17.56
irw: ma olen selles suhtes sinuga täiesti nõus, et möödasõitu ei tohi takistada, küll aga tuleb see möödasõit sooritada vastavas kohas ja kindlasti autoga, mis seda võimaldab.
kas sa liiklusstatistikat jälgid? mina isiklikel põhjustel olen sunnitud seda tegema ja äärmiselt kurb on vaadata, kuidas iga nädal on mõni surmaga juhtunud õnnetus lisaks mitukümmend vigastatut, lihtsalt vale valitud kiiruse ja ohtlike möödasõitude pärast

tegelt on bmw väga hea auto :).. kahjuks lihtsalt valede inimeste kasutuses.
 
statistik 27. september 2009, kl 18.12
ja mida me siit järeldame? irw, noor laps kes unistab autost ja suurtest kiirustest. ahh jaa, ja kindlasti istutas puu kuhu maanduda.
 
irw 27. september 2009, kl 18.21
Aga ma ei olegi ju vastupidist väitnud? Ma ei ole mitte kuskil öelnud, et pooldaksin pimekurvides ja muidu idiootsetes kohtades napikate tegemist (tõsi, ma ütlesin seda, et teen vahel ise jõhkraid möödasõite, aga ei pidanud sellega silmas piiratud nähtavusega kohtades mööda kihutamist, vaid pigem jõuga kolonni sisse surumist, mis on ka kahtlemata debiilne käitumine, aga veidi teistel põhjustel). Ning ma ei lugenud ka teemaalgataja postitusest välja, et talle nii tehtud oleks. Teda vaid häiris, et temast (vahtralehega autodega) mööda sõideti. Või okei, "häiris" pole õige sõna, see tekitas tema jaoks küsimuse, kas ta peaks ennast tropiks pidama. Minul omakorda tekkis küsimus, miks ta ennast sellise asja peale tropiks pidama peaks, kas teda häiris kuidagi, et temast mööda sõideti. Eks see ole foorumite häda, et siin on vaid külm tekst, ei mingeid emotsioone. Sest ma päris ausalt ei mõelnud oma küsimusega midagi halba, ega küsinud sega negatiivse alatooniga, ega tahtnud kedagi "pasarahega" üle kallata, ma olin lihtsalt üllatunud, et keegi ennast pahasti tunneb (või tropiks peab) vaid seetõttu, et keegi temast mööda sõitis. Ja noh, sealt edasi läks see vestlus nagu ta läks.
 
irw 27. september 2009, kl 18.28
Ja mida me statistiku postitust järeldame? Seda, et tal on kalduvus lugeda tekste teatud kallutatusega, näha seal asju, mida neis ei ole.
Ma paluks siis näiteid, kuidas oleks korrektne olnud sellele teemale reageerida? Tänitama kukkuda, et jah, need kes maanteel mööda sõidavad on kõik värdjad ja liiklushuligaanid ja tuleks maha lasta? Kiidelda, kuidas ma ikka alati möödasõite takistan ja möödasõitjatele õppetunni annan telgjoonel sõites, kiirendades ja kõikvõimalikku muud tehes? Palun õpetage siis, oo targad, kuidas minusugune väike laps kunagi suurena ka nii tark, tubli ja osav olla saaks?
 
irw 27. september 2009, kl 18.29
Näh, krt küll, suutsitegi mind lõpuks ärritumiseni viia :D
Ma pigem astun siit teemast nüüd välja, pole mõtet jätkata, kui mu väljendusoskus nii vilets on, et selliseid järeldusi välja loetakse.
 
mina 27. september 2009, kl 18.31
Tropiks ja liikluse takistajaks kipun kiruma seda juhti, kes lubatud kiirusest ilma nähtavate põhjusteta paarkümmend kilomeetrit aeglasemalt sõidab ja ka laugete kurvide ees praktiliselt välja sureb. Sellisest tuleb ju tahes või tahtmata mööda minna. 90-ga liikuvast juhist ei näe põhjust mööda uhada, sõidan sama kiirusega rahulikult sabas. Aga vahtralehtede põhjal ei tasu liiklust hinnata, need on meil üldjuhul ülbed ja häbematud, pole mingi ime, kui maanteel 110ga sabatulesid näitavad. Linnas on nad tüki aremad, kuna politseinikke rohkem liikvel.
 
to mina: 27. september 2009, kl 19.29
vaidlen vastu, linnas rikutakse palju rohkem liikluseeskirju. ja kindlasti pole maanteel kihutaja linnas aram.
ise sõidan igapäevaselt maanteel ja 90 alas 100-110ga sõites tundub nagu ka, et jään päris paljudele jalgu. Kuna tee kaherealine siis ei häiri aga möödasõidud üldse.
Kui raha on siis las toetavad eesti riiki trahvide näol
 
RR 27. september 2009, kl 22.30
to autor

Üldiselt sõida maanteel nii, et spido näitab 100 (tegelik kiirus 94-95) ja sa ei jää kellelegi jalgu. Politsei sind ka ei puutu.
 
mees 28. september 2009, kl 00.38
Viimane väide ongi kogu tõde muide, kuidas mitte ise ärrituda ja ka teistele mitte jalgu jääda. Lisaks tuleks püsikiirushoidja kohustuslikuks muuta kuna mõnel juhil ikka jalg väga väriseb.
 
teet 28. september 2009, kl 08.20
aga minu spidokas ei valeta,vähemalt 120-ni on gps-i järgi punkti pealt kiirus sama mis spidokal.Mitte et ma kiiremini ei julge sõita aga eks kõikidel masinatel valetab see kui kiirust rohkem kui 150.Ning tee äärtes olevad kiiruse mõõtjad,ka nende järgi on okey.Aga mu on autol ka tehase poolt ette nähtud õiges suuruses kummid
 
lisaksin 28. september 2009, kl 09.38
et ,mis puutub vahtralehte.Kui laps sai load ,siis panime kleepsu auto külge ja seetõttu sõitsid ka teised lehega ringi.Tallinnas oli väga hea ,alati lasti rida vahetada,kuid oli paar juhust kus ,taheti rohelisele koht kätte näidata,teadmata kes roolib.Tõsi ta on ,lehega poleks viisakas üle 90-ne sõita ,kuid mina isiklikult sellest ei pidanud.Eelneva jutu mõte oli ,et kunagi ei tea kes on roolis ja ohtlikum võib olla hoopis 20-a "staaziga"juht,kes on vaid paar korda aastas roolib.
 
Kiir 16. detsember 2020, kl 18.36
https://www.accelerista.com/soiduauto/sportauto/avalikustati-hennessey-venom-f5-tippkiirus-ule-500-km-h/

Aga oskab keegi öelda kas viies on ka Lotuse peale ehitatud või on kõik firma oma disain.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!