Mis siin ikka imestada, teemaalgataja ju küsis ENNETAVALT, et mida Te teete kui õues on 30 kraadi ? Tallinna inimesena julgen väita, et sel suvel on olnud päris rannailm vaid ühel päeval. Vaatamata sellele, tõuseb korteri temperatuur minul näiteks õhtuks 28-ni ! Soetasin mõned aastad tagasi teadlikult päiksepoolse korteri, sest seni elasin pinnal kuhu päike praktiliselt sisse ei paistnud. Kui keegi nüüd arvab, et võiks teha akna lahti ja tuulutada, siis ütlen, et tuulutamine aitab tõhusalt juhul kui korter on läbi maja planeeringuga, minul aga aknad ainult ühel, päiksepoolsel küljel. Seega õhk eriti ei liigu ja päike kütab mõnuga. Toon näite: väljas on varjus 24C, termomeeter (väga täpne muide) näitab aga akna taga siis orienteeruvalt 35-37C. Maksimum toa temp. mida olen seni kogenud on olnud 31C. Ma ei taha teada, mis juhtub siis, kui eestit tabab ütleme 3-nädalane kuumalaine...
Mina talun kuni 28 kraadist toatemperatuuri, kui üle selle, siis kasutan põrandaventilaatorit. Toas liigun ringi enamvähem alasti, magan teki asemel linaga :P
Õhtul kell 23 teen aknad pärani lahti, kraadikese ikka toasoe kukub. Õhksoojuspump oleks muidugi ideaalne lahendus, paraku kortermajades seda paigaldada ei lubata (vibratsioon, kompressori/ventilaatori heli võib häirida naabreid, fassaad visuaalselt Potjomkini küla jms). Portatiivne konditsioneer (nagu ellpool juba mainisin) on küllalt mürarikas, lisaks kuuma õhu väljapuhe on vaja juhtida elamisest välja. Olen mõlgutanud erinevaid mõtteid, kindlalt aitab kolimine :)