Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
Auk boileris-uitvool?
 
Boiler 24. jaanuar 2011, kl 10.56
Pioneer pliidiga ühendatud boiler hakkas tilkuma. Imepisike auk boileri keskel, mitte keevisliite juures. Eramaja, vesi tuleb majja plastmasstoru mööda linnatrassist. Boiler vaid 2 aastat vana. Miks boilerisse auk roostetas/tekkis? Miskit elektriseadet pole veetorustikuga ühendatud. kui ma selle augu lasen kinni keevitada(lapi peale panna), kaua siis kestab? Uitvool oli tarkade arvamus.
 
san tehnik 24. jaanuar 2011, kl 11.39
soovitan panna roostevaba boileri siis ei teki sul sellist jama omal juba 23 aastat roostevaba boiler ja pole brobleemi
 
Boiler 25. jaanuar 2011, kl 10.37
Tellides ütlesid boilerivalmistajad, et auk võib tekkida ka roostevabasse boilerisse. Muide auk tekkis boileri otsatüki sisse. Ka eelmisel boileril tekkis sinna auk, millest hakkas tilkuma ( ma ei tea kaua eelmine boiler kestis). Kas boileri nn. maandamine aitab?
 
kelluke 26. jaanuar 2011, kl 18.16
kütan ka pioneeriga ja roostevaba boileri mittevajalikud otsad on malmkorkidega kinni ja ega need eriti üle nelja -viie aasta taha kesta,hakkavad tilkuma vaikselt,see on ikka katlakivi vast ,mis need korgid läbi oksüdeerib .,pliit ja boiler kah juba 20a ,esimesed 10 pidasid nö.tehase korgid vastu ja pärast seda olen juba eraldi 2x uued ostnud ja suvel hakkasid jälle tilkuma,kuid veel vähe. Pärast keevitamist kestab see sul järgmise korrani,sest keegi ei tea kuhu järgmine auk ja millal see tekib.
 
kaim 27. jaanuar 2011, kl 01.41
Seda roostevabasse boilerisse augu tekkimise juttu ei kipu uskuma, vähemalt oma kogemuse põhjal. Endal pliidi taha ühendatud roostevaba, mis nüüdseks 24 aastat probleemideta teeninud ja loodetavasti teenib teine samapalju veel, kuigi vesi üsna kare (paepinnas).
Ei ole küll päris spetsialist, aga kipun arvama, et võib olla vesi lihtsalt veidi happelisem + mingi metalli defekt. Uitvooluga seal vaevalt et tegu on kui just veetoru kuskil meetrite kaupa elektrijuhtmega kõrvuti ei jookse.
Aga maandusele võiksid sellegipoolest mõelda, õigemini peakski olema veetorustikul ja bolieril igasuguste ebameeldivuste ärahoimiseks...
 
boiler 27. jaanuar 2011, kl 10.50
Auk tekkis terasplekist boileri otsa seina. Just kumeruse keskele. Keegi väitis, et selle kumeruse valtsimisel võib tekkida praak. Praegu üritan poest ostetud 2 komponentse pulgaga selle augu nn. kinni toppida/kleepida. Kellukese jutt ei ole loogiline, boileril tavaliselt pole mittevajalikke otsi mida korkidega sulgeda. Kuid tihti võib toruühenduse kõrvalt keevisliide läbi roostetada.
Va1dis 22. märts 2014, kl 14.57
Boilerit valides võiks vaadata, et (keraamiline) küttekeha ei asuks otse vees, vaid oleks kuiv ja paigutatud terasest emaileeritud hülssi.
Boileri paak samuti emaileeritud terasest.
Peab vaatama, et boileri paak ja hülss oleks valmistatud samast materjalist (n terasest), siis ei teki galvaanielementi ega elektrokeemilist korrosiooni.
Magneesiumanood samuti pikendab korrosioonivastase lisakaitsena paagi kasutusiga.
Näiteks võiks soovitada Dražice boilerit:
http://www.cerbos.ee/et/9-boilerid
 
Auk 23. märts 2014, kl 10.20
See 2 komponentne augutäide ei aita. Keevitus kestab kuu või kaks. Telli roostevaba boiler, kui rahakott kannatab, telli paksemast plekist, ning nõua, et väljaviigud (toruotsad) oleks ka roostevabast. Tihti õigustatakse uitvooluga terasplekist tootjate praaki. Minul kestis terasplekist boiler 2 aastat.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!