Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
Küsimus juhtme ohutustamise kohta
 
isoleer 29. juuni 2015, kl 21.06
Mul on vana Lõsva el.pliit, mille juhe laseb soojust läbi. Näen seda sellest, et juhe selles kohas, kus see seina, põrandat, kappi puutub (igat veidi, sest enamik juhtmest on eemal neist) on mustaks põlenud. "põlenud" on vast liiga öelda, aga no enam-vähem nii. Nüüd tuli mõte, et vahest aitaks, kui tõmbaks juhtmele isoleeri peale. Küsimus ongi, et millise - ei tahaks viga teha, et isoleer ei sobi ja teeksin asja hoopis hullemaks. Aitäh konstruktiivsete ja abistavate vastuste eest!
 
kindlam oleks 29. juuni 2015, kl 22.11
uurida parem järele MIKS see juhe kuumeneb?
 
oota nüüd, 29. juuni 2015, kl 22.17
"juhe laseb soojust läbi.." ??

Juhe juhib elektrit, kui kuumeneb (varsti tulekahju), siis on seadmel mingi rike.
soni 29. juuni 2015, kl 22.20
isoleer Kirjutas:
-----------------------------------------------------
> mille juhe laseb soojust läbi.
Kui juhe läheb liiga soojaks, siis tuleb panna jämedam juhe. Ilmselt on praegu liiga peenike.

> et isoleer ei sobi ja teeksin asja hoopis hullemaks.
Kui juhe põlema läheb (jahtumine on takistatud lisatud isoleeri tõttu), siis rohkem isoleeri põleb kauem.
 
isoleer 29. juuni 2015, kl 22.32
Kahtlustan veneaegset materjali, mis polegi kunagi täiesti kuumakindel olnud - selline paks pehmest materjalist juhe. Ja kuidas ma seda ikka uurin, ei oska hinnata, mis materjal on ega muud. Lihtsalt konstateerin fakti ja küsin abi, et millega oleks parem isoleerida.
 
isoleer 29. juuni 2015, kl 22.37
Ahaa, selge. Isoleeri ei pane, kuna see halb mõte. Seega oli hea, et küsisin. Juhe on tõesti jäme, nüüd selgus, et peabki olema.
Jääb praegu siis nii. Väga koormatud see pliit ei ole, elab üle. Mõni Lõsva omanik on võibolla oma pliidi juhtmel sama täheldanud.
 
kas vahetamine 29. juuni 2015, kl 23.05
juhtme vahetamine ei tule kõne alla?
 
mõte 29. juuni 2015, kl 23.11
milline pistik sul on? kas üks auk on samuti "põlenud"?
 
isoleer 29. juuni 2015, kl 23.31
Pistik on kolme auguga, sellised nagu "haarad" lähevad sisse. Vaatasin järele, ükski auk mustaks läinud ei ole, metall läigib igast vastu. Seega õnneks seal ei ole miskit häda.
Juhet vahetaksin siis, kui viimane häda käes on. Juhe on samasugune juba mitu aastat olnud, lihtsalt et värvisin seina ära ja mõtlesin, et järsku saab midagi teha, et see uus värv ka ei määrduks.
Suur tänu kaasa mõtlemiste eest!
 
tont 30. juuni 2015, kl 09.36
kui juba viimane häda käes on, pole enam juhet vaja vahetada, vaid endale uus elukoht otsida. kui ellu jääd, muidugi.
 
isoleer 30. juuni 2015, kl 17.01
Tänan, tont. Muidugi on nii ja ei tahagi "häda" oodata. Arvan, et toode st juhe on juba algselt selline toodetud nagu kirjeldasin. Igaks juhuks küsisin nõu, sest inimesed, kes igapäevaselt ehituse ja elektrivärgiga tegelevad, on kindlasti näinud erinevaid juhtmeid ja olukordi. Ise sellist kogemust ei oma.
 
Elekter 30. juuni 2015, kl 18.56
Osta uus juhe- elektritarvete poes küsi 3x6mm vask painduv. Või osta elektripoest hall nn.kõri mille sisse juhtmeid tõmmatakse. Ühenda pistik lahti ja tõmba juhtmele hall kõri peale. Kõrisid on mitmes jämeduses (sobib vist 22mm) Pistiku lahti ühendamisel märgista otsad, et hiljem täpselt sama ots õige kontakti juurde läheks.
 
isoleer 30. juuni 2015, kl 21.13
Aitäh. Kruvisin juhtme otsas pistiku lahti ja avastasin, et üks kolmest juhtmeotsast on must. Nii et järelikult tulebki juhe ära vahetada. Nüüd läheb mul elektrikut vaja.. Tore, et juhtme osas selgus käes.
 
Yx oletus 30. juuni 2015, kl 22.32
kui juhe on pisut pikem, kui just vaja, et ulatuda pistikupesasse, siis võiks äralõikamise teel vaadata, et ehk on vaid mõni cm must, ülejäänud tipp-topp?
Võib olla, et pistikut ja juhet ühendav kruvi oli lõdvalt?
 
Veneaegne 01. juuli 2015, kl 11.32
juhe on musta kummist välisisolatsiooniga ja see materjal lihtsalt määrib. Kui juhet saab parandada, siis võiks selle tõesti "kõri" sisse panna, kui vahetamiseks läheb, pole muret- uued kaablid on valged ja ei määri.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!