Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
eterniidis pragu sees
 
raina 17. juuli 2015, kl 11.52
kuurikatuse eterniidis on ühel tükil pikk pragu sees.
kas on müügil sellist möksi (mida saaks määrida peale) seestpoolt ehk siis altpoolt, mis ei laseks vihmaveel sealt praost läbi tulla?
igasugused seni leitud silikoonid ja hermeetikumid mis jäid vannitoa remondist üle, neid ei ole võimalik määrida ...
 
aga 17. juuli 2015, kl 12.23
pane lihtsalt uus eterniidi plaat sinna peale.
 
raina 17. juuli 2015, kl 12.47
asub ligipääsmatus kohas.st. katus nii hõre ja tegu ei ole minule kuuluva katusega, aga olen huvitatud et katus saada vettpidavaks selle koha pealt
 
pakun et 17. juuli 2015, kl 12.52
kuiva ilmaga lükkad selle prao servad traatharjaga puhtaks, lased silikoonipüstolist uw-kindlat välitingimustele mõeldud silikooni paraja vorstikese piku pragu, märja näpuga vajutad silikooni parasjagu lapikuks nii et prao servade peale ulatub ja ongi kõik. pole võimalik et ükski pealemääritav asi sul sinna paremini pidama jääb kui korralik silikoon.
 
katusemastiks 17. juuli 2015, kl 12.52
Proovi sellega. Must möks tuubis. Lastakse silikoonipüstoliga. Jääbki elastseks. lõpuni kõvaks ei kuiva.
 
M35' 17. juuli 2015, kl 17.10
Kui mul kuuri katusel eterniidil praod juba nii suured olid, et silikooniga nende kinnikatmine oleks läinud liiga kulukaks, siis läksin ühele ehitusplatsile ja ostsin seal töömeeste käest meetrise jupi soomusruberoidi.

Lükkasin traatharjaga katusel plaatidel piki pragusid sambla ja mustuse maha, pühkisin niiske kaltsuga puhtaks ja kõrvetasin ruberoidiribad pragudele peale. Laiematele kaks kihti. Siiamaani on vastu pidanud. Ju siis plaadid eriti ei mängi tuule ja temperatuuriga ja ruberoid vist venib ka see üks-kaks millimeetrit, igatahes neljas aasta läheb ja vett läbi ei tule.

Mul siis niimoodi pealtpoolt tehtud. Altpoolt saaks ehk ka seda kleepida kuid kujutan ette et paras mökerdamine selle kuuma ruberoidiga saab seal olema. Pealegi tekib veel tuleoht kui roovitus peaks tuld võtma.

Ruberoidi kõrvetamiseks võib ehituspoest osta väikese propaaniballooni ja põleti: http://www.bauhof.ee/gaasipoleti-1047-3-gaasi-575-komplekt.html

Või kasuta tavalist kuumaõhufööni, sellega on tuleoht väiksem.
 
pakun et 17. juuli 2015, kl 21.10
ega põhimõtteliselt surub altpoolt ka selle ruberoidi vastu pragu, järjest peab kuidagi minema, ülalt allapoole liigud, lased jupikese sulama ja vajutad kinni jne jne. ainult et roovitus võib väga segavaks osutuda, + tuleoht, + kuum pigi mis ju ikka allapoole tilgub. ma selle ühe prao nikerdaks silikooniga ära kuidagi ja asi mutt.
 
M35 17. juuli 2015, kl 23.38
Enne kui tulin mõttele kuuri katuse pragusid ruberoidiga kinni sulatada, proovisin neid katta niiskete ruumide aluspindade katmiseks mõeldud hüdromastiksiga (Fibergum) + kangas. Katuse jaoks ei olnud see hea lahendus kuna liiga õhuke kiht jäi seda suuremate pragude katmiseks. Kui kardad seda pragu seal altpoolt tulise ruberoidiga katta, siis võid ju proovida seda mastiksit pintsliga piki pragu peale kanda ja kangas peale kleepida ja siis uuesti kangale mastiks peale ja miks mitte seda korrata mitu korda, saad paksema ja jäigema kihi.
Ainult ma ei tea, kuidas sa saaksid prao kinni katta selles kohas kus see jääb roovituse taha. Võibolla õnnestub sul mastiksiga kokkumääritud kangariba roovituse ja eterniitplaadi vahelt läbi tõmmata, juhul kui plaat pole tihedalt vastu roovitust. Igatahes ruberoidi sealt roovituse ja plaadi vahelt sul vaevalt et kuumutada õnnestub.
 
plekiriba 21. juuli 2015, kl 17.24
pane lapiks peale.
 
össo 21. juuli 2015, kl 18.28
poes on müügil fooliumiga kaetud bituumen-teip ja ei olegi vaja elu omal keeruliseks elada.
 
raina 31. juuli 2015, kl 11.58
aitäh viimasele, tormasin poodi sain seda teipi ja nüüd katus täitsa peab. enne seda üritasin mingid bituumenmastiksit kah veel peale tõmmata ja siis teip kõige peale. eilse paduvihma elasime üle, ei ole kuskilt lahti tulnud ega läbi lasnud
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!