Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
Seina soojustamine
 
Liia 20. jaanuar 2006, kl 15.45
Korteri välissein õhkab väga tugevalt külma. Kas on mõtekas välissein millegiga soojustada nt. styrofoam-iga ja hiljem katta kipsi või krohviga või miskit muud...


Mida teie, targad inimesed, soovitate.
 
n 20. jaanuar 2006, kl 16.05
oleneb millest on välissein. Teoreetiliselt seestpoolt ei tohiks soojutada, aga kuna väljast soojustamine korterite kaupa ei ole võimalik, siis... üldiselt 50mm soojustust sissepoole veel hullu häda seinale ei tee. Seega 50mm penot või kivivilla karkassi vahele ja kips peale - veidi ikka on abiks.
 
naine ehitab 20. jaanuar 2006, kl 16.35
on ka vaja puumajas välisseinad soojustada
olen kuulnud, et tuleb ka kipsplaadi alla kile panna, et niiskus tuppa ei tule.
On see õige informatsioon
 
asjatundja 20. jaanuar 2006, kl 16.43
to: naine ehitab
Mitte et niiskus tuppa ei tuleks vaid selleks, et niiskus seinakonstruktsiooni sisse ei läheks! Naine, ära ise ehita, kui ei tea kuidas...!
 
Liia 20. jaanuar 2006, kl 16.48
Aga mis materjale peab kasutama ja kuidas seda soojustada. Tahan teada, et siis aru saada, kas töömehed ka õigesti teevad.
 
asjatundja 20. jaanuar 2006, kl 16.52
to:Liia
Ära kasuta selliseid töömehi kes ei saa aru mida nad teevad! Sellised on ohtlikud.
 
E 20. jaanuar 2006, kl 17.12
to asjatundja: ära ole tobe, Liia tahtis ju teada selleks et silma peal hoida töömeestel mitte lasta endale haledalt tünga teha. ennegi nähtud neid töömehi kes vannituppa aquastopi panemata "unustavad" jne
 
!!! 20. jaanuar 2006, kl 18.54
Ei hakka õpetama, aga sellest on siin ka varem juttu olnud ja minu soovitus on, et uuri ikka mõnest kindlamast allikas. Minuteada on see seestpoolt kivivill, peno + kipsplaat väga halb variant. See pidavat ikka hull pilt olema, mis aasta pärast seal kipsi taga avaneb. Seina tuleb üldiselt ikka väljastpoolt soojustada? Lihtsalt hoiatan!
 
asjatundja 20. jaanuar 2006, kl 18.57
Veelkord!!! Ärge kasutage töömehi kellel on vaja silma peal hoida ja kes ei tea mida teevad!

to: E
Ära ole ise tobe, muide vannituppa tehakse hüdroisolatsioon mitte ei panda... aquastop. Mis su teadmisest kasu on, kui ei tea kus neid kasutada?
 
Liia 20. jaanuar 2006, kl 19.53
Ei tegelt polnud minu soov see, et te siin üksteist sõimama hakkate. Mul on vaja abi.

Töömeestega juba kokku lepitud, et tulevad tegema materjal ja asjad on minu poolt. Aga mul vaja teada, mis on PARIM variant.

Ei saa paneelmaja korterit üksikult väljast soojustada. Tean, et soojustatakse ka seestpoolt (tõsi, harva) aga ma ei tea millega. Palun aidake, kes teab.
 
asjatundja 20. jaanuar 2006, kl 20.26
42 mm metallkarkass + kivivill + kipsplaat + pahtel + värv või tapeet.
Mis asjad peale materjali veel sinu poolt on, ega ometi mitte tööriistad? Kas töömehed ise ei tea kuidas soojustada?
 
ehitusabi 20. jaanuar 2006, kl 23.42
http://www.ehitusabi.ee
 
Liia 21. jaanuar 2006, kl 11.31
To asjatundja: sellline abi oligi siin soovitud. Tänud sulle. Ei tööriistad on töömeestel. Kuna aga mul on võimalus materjale palju odavamalt saada kui nemad mulle pakkusid, siis uuringi seetõttu.

ON äkki veel kellelgi samalaadseid soovitusi?
 
Jaanus 21. jaanuar 2006, kl 19.26
Ainuke soovitus- ârge kasutage penot, ning pange kipsplaat 2x.
 
Kortermaja 22. jaanuar 2006, kl 13.29
Kortermajas peaks ikka soojustamine ja remont kuuluma ühistu ülesannete hulka. Mõtekas oleks loomulikult kivimaja soojustada väljastpoolt, puumaja võib korrektsete võtetega soojustada ka seestpoolt. Küsimus on lihtsalt külmasillas. Kivimaja soojustamises seestpoolt toote külmasilla isolatsiooni ja siseseina vahele. Ühistutel on võimalused pangalaenudega kap.remont tööde teostamiseks, stiimuliks ka see majaelanikele, et lõppude lõpuks vähenevad küttekulud. Maja seinte isoleerimine ja akende vahetus peavad käima käsikäes.
 
rumaluke 22. jaanuar 2006, kl 22.20
aga miks ei tohi seestpoolt soojustada? Meil eramaja, ent järgmisel aastal seisab soojustamine ilmselt ees, äkki tuleb kunagi veel sellist külma ja siis ei tahaks, et toas lilled ära külmeks, endast rääkimata... mõtlesin oma aruga küll, et teeks seestpoolt - paneks mingi soojustuse ja sinna kipsi ja siis siseviimistluse, kuna seest on niikuinii vaja remonti teha... kas nüüd tuleb ikkagi soojustada väljast ja seest remontida???
 
reggie 22. jaanuar 2006, kl 23.24
esiteks kui vana maja hakkad soojustama,alusta akendest ja vundamendist,, võidad juba palju ,., seest poolt on keeruline,, keeruline on takistada kylma tungimist laele ja mujale.. korteris pead ikka majavalitsusega läbirääkima.. hädapärast peno
 
I 23. jaanuar 2006, kl 13.40
Kivimaja soojustatakse väljast, sest niiskuse tungimine soojustuse vahele ja kondenseerumine külmale pinnale lõppeb kehvasti (hallitus).
Kipsplaat ei pea veeauru (=niiskust) kuidagi kinni, kui just õlivärviga ei värvi. Villa kasutades kaotab vill niiskuse mõjul oma soojapidavuse + lisandub kondenseerunud niiskusest hallituse oht. Paneelelamutes tuleb terve trepikoja elanikel lasta kirjutada avaldus, siis ei ole ühistul mingit vabandust soojustamisest loobumiseks. Mul omal ajal tõusis tänu otsaseina soojustamisele elutoas temp. 18->23!
 
rem 24. jaanuar 2006, kl 17.38
Ei tohi seestpoolt soojustada. võiks öelda et lausa kuritegu näiteks naabrite suhtes. Kui omal saadki toa soojemaks siis seinakonstruktsioonis tood kastepunkti olulisemalt hoonesse sisse mistõttu tõenäoliselt hakkavad naabritel sinu soojustatud seinaga külgnevad toanurgad hallitama või muutuvad niiskeks. Soojustada tuleb ja tohib ainult väljastpoolt. KIle unustage kah ära. Takistab inimesest majani hingamist.
 
karu 24. jaanuar 2006, kl 23.41
seestpoolt või väljastpoolt?
seestpoolt ja väljastpoolt!

seest küta konjakiga, väljast kampsuniga.
majaga sama lugu. seest küta, väljast soojusta.
 
Eit karule 26. jaanuar 2006, kl 16.04
AAMEN!!!!
 
Soo Juss 10. mai 2022, kl 15.01
Nää meil ka siin Vaeste Patuste Alevis ja New Orgital soojustavad. Aga see pole muud kui raha välja petmine. Võtad kolmekümmneks aastaks laenu selleks ajaks oo see soojustus ka läbi hakka jälle uut panema ja jälle on kolmekümmneks aastaks võlg hooletu. Pealegi kaua see maja ise üldse vastu peab. Targem on selle soojustuse asemel laduda hoopis telliskivimüür ümber too hoiab seda põhimaja ka koos ja soojustada tuleb hoopis seestpoolt iga korter eraldi. Tuleb poole odavam ja laenu ei pea ka liisingu näol võtma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!