Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
veel maja soojustamine
 
sooja tahaks 13. jaanuar 2008, kl 13.14
Puitkarkass kivivoodriga. Ehitusaasta 1960, kuidas soojustada? Kivivoodri ja piitseina vahel ju õhuvahe. Kas tuleks vooder kõik maha võtta ja peale puitkarkassi sooustamist uus panna? See on poolenisti juba uue maja ehitamine, kas on mingeid muid võimalusi ka?
 
vana juut 13. jaanuar 2008, kl 13.48
kõigepealt vaata üle oma seina soojustus, ilmselt on sul termoliit (saepuru ja kustutatud lubja segu) täidisega sein. sellel on komme aja jooksul kokku vajauda ja seepärast jäävad aknaalused ja räästaalused tühjaks. mõistlik oleks need kohad lahti võtta ja uue termoliidiga täita. üldiselt võib puitkarkass-seinu ka seestpoolt soojustada, lihtsalt toad kipuvad siis väikseks jääma, seda enam, et tolleagsete normide järgi tehtud majad olid niigi ahtad. alati on mõistlik soojustada lagesid, eriti veel katuslagesid. natuke lisalugemist saad siit

http://ap3.ee/Default2.aspx?PaperArticle=1&code=3776/rubr_artiklid_377601
 
ert 13. jaanuar 2008, kl 20.17
to vana juut!
Mida sa sellest artiklist lugemisväärseks pead? Sellise tasemega üllitisi ilmub viimasel ajal päris palju ja kurb on see, et ehituskauget inimest ekitatakse ikka täiega. Sellised ehituseksperdid tuleks kokku koguda ja hoone piirete aururežiimi õppima saata. Aga, kui ühte tuntud klaasikut tsiteerida, siis ilmselt seegi ei aita, sest "savi" on juba kõva(kivistunud)...
 
rk 14. jaanuar 2008, kl 19.21
vana juut
no nüüd panid täiega mööda, soovitades seda nn "eksperdi" arvamust!
ma olen 100% nõus ert'iga, et see artikkel on hülgemöla, mitte tõsiseltvõetav jutt.
teooriast siin ei räägi, ütlen lihtsalt , et mu oma palkmaja on soojustatud väljast penoplastiga 75mm ja pole viie aasta jooksul tekkinud mingeid probleeme. ei kasutanud ei aurutõket sisse ega tuuletõket välja. aga see selleks.

teemaalgatajale:
vana juudi nõuanne on hea ja odav. kõik muud variandid lähevad kordades kallimaks, kusjuures kasutegur ei ole kordades suurem.

Jõudu!
 
Ehit. insener 15. jaanuar 2008, kl 11.09
Artikkel oli enamuses õige, aga sisaldas detaile hülgemölast. Penoga on nii ja naa. Üldjuhul ei tee ta puitkonstruktsioonidele väljast paigaldatuna midagi paha. Seest välja (soojast külma) liikudes peab kihtide sumaarne aurutakistus langema. Ei tohi olla kihtides pragusi mis auru ja õhku suurtes kogustes läbi laseks. Siis on kõik ok. Kui puidule panna välja peno ja seintel on auru ja tuult läbi laskvad praod, siis võib peno pinna tõesti märjaks võtta. Siit ka legend et peno puithoonel on selle surm. Villaga on natuke lollikindlam puithooneid väljast soojustada kuna villa aurutakistus on praktiliselt võrdne õhu omaga.

teema algatajale.
Oleneb kus maal sul remont on. Kõige odavam on aknaalustesse magroflexi lasta ja seinu pealt täita. Sinu kirjeldatud seina võib soojustada ka seest. Väljast soojustades tuleb kivivooder maha võtta juhul kui tõesti on olemas tuulutusvahe. Kui tuulutusvahet pole (esineb selliseid seinakonstruktsioone nõuka ajast küll), siis võib julgelt kivi väljast soojustada.
 
juss 15. jaanuar 2008, kl 18.08
Hakkame pihta. Teeme töö ära. Käed sügelevad.
 
Juurikas 16. jaanuar 2008, kl 12.03
Häid jooniseid pakub Isover:
http://www.isover.ee/ee/Soojustamine/3D+joonised/Renoveerimine/
 
ert 16. jaanuar 2008, kl 19.56
Halvas või hääs suhtes häid? Mida Juurikas arvab?
 
Juurikas 21. jaanuar 2008, kl 16.04
ert, ma pole ehitaja. Aga kui tootja soovitab sellist konstruktsiooni, siis peaks see pädev olema :)
Paroc'il olid kah vist mingid analoogsed joonised (kõigil kobedamatel tootjate on tegelt).
Kunagi ammu-ammu sai oma toonase elamise soojustatud väljastpoolt 10cm villa ja tuuletõkkega. Kivimaja. Väge hea sai.
 
lilleke 21. jaanuar 2008, kl 16.50
ma usaldaks ka tootjate jooniseid pisut rohkem kui "kogemustega" ehitaja lambist võetud oletust-arvamust
 
ert 26. jaanuar 2008, kl 20.14
To-Juurikas
Leidsin siit ühe vastamata teema. Vaatasin ka seda teie juhatatud linki. Esimesest pildist kaugemale ei saanud.... sellest jamast võiks terve lehekülje kirjutada..., mis kuramuse renoveerimine see on? kui selliselt punkt-punktilt ehitada, siis varsti võib suure tõenäosusega maja maha põletada.
Renoveerimise tulemusena on vundment eest suletud umbse styrofoam plaadiga. Uued põrandalaagid on ilmselt asetatud tagasi otse kruusakihile. Palgi ja sokli vahele on paigaldatud hüdroisolatsioon, see ka ainus õige liigutus.
Umse soojustusplaadiga lõigatakse ära nüüd endine vundamendi niiskusrežiim ja mööda vundamenti üles tõusev kapillaarniiskus saab ainsana välja kuivada põrandaalusesse ruumi. Kas mitte suviti ei hakka seal nüüd intensiivsem kopitamine pihta, kui ilma selle oskamatu soojustamiseta?
 
Baumann Ehitus ! 02. märts 2013, kl 11.28
Kui oled otsustanud ehitada või renoveerida ning Sul on vaja kindalt partnerit , kellel oleksid oskused ja teadmised ehitusprojekti juhtima, oled õiges kohas. Pole oluline kas tegemist on eramajaga , tööstushoonega, teenindusmajaga. Saame hakkama. Baumann Ehitus OÜ spetsialistidega koostöös kavandame ning viime ellu tellija soovid
http://bau.ee
 
baumannille 02. märts 2013, kl 17.46
sittagi te ei saa soojustamisega hakkama.
 
Poliitiline Põhulõug 25. juuli 2021, kl 11.18
Nää meil ka siin Vaeste Patuste Alevis ja New Orgital soojustavad. Aga see pole muud kui raha välja petmine. Võtad kolmekümmneks aastaks laenu selleks ajaks oo see soojustus ka läbi hakka jälle uut panema ja jälle on kolmekümmneks aastaks võlg hooletu. Pealegi kaua see maja ise üldse vastu peab. Targem on selle soojustuse asemel laduda hoopis telliskivimüür ümber too hoiab seda põhimaja ka koos ja soojustada tuleb hoopis seestpoolt iga korter eraldi. Tuleb poole odavam ja laenu ei pea ka liisingu näol võtma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!