Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Remont
Millist kütet?
 
uitmõte 18. jaanuar 2008, kl 19.47
Alustan sellest, et tegu korteriga, kus pinda ~65 m2. Olemas kaks korralikku ahju, mida aga iga päev kütta ei viitsiks. Kööki, esikusse ja vannituppa paigaldatud vesipõrandakütte torustik, lisaks tubadesse radiaatorite süsteem veetud.

Ja nüüd siis mõtlen, et kas ikka on mõtet panna gaasikütet, kuna ilmselt tarbimise hulga tõttu peaks ostam kõige kallima kuupmeetrihinnaga gaasi. Ja gaasikütte esialgsed investeeringud on ka tunduvalt suuremad kui nt. elektrikatla paigaldamisel.

Äkki tasuks panna elektrikatel, et see siis soojendaks vett mis torusikus ja radikates voolab.

Ei usu, et õige pea gaasi hind jälle ei tõuse. Ja gaasihind (õigemini selle tõusmine) otsustatakse suuresti ju Venemaal.

Poolt ja vastuargumendid mõlemile kütmisviisile oodatud.
 
ert 18. jaanuar 2008, kl 22.14
Nii väike pind ja nii keeruline süsteem rajatud. Kas siis õhk-vesi soojuspump ei tuleks kõne alla. Samas ei tea, kui reaalne seda korraga põranda ja radikate korral rakendada oleks?
 
n 19. jaanuar 2008, kl 08.47
kes sellise jama välja mõtles? Nii väiksel pinnal erineva süsteemid? põrandakütte vesi peab olema ju märksa jahedam kui radiaatorivesi. Nüüd on sul vaja erinevaid segamissõlmi vms. Gaasikütet küll ei soovita, mul tuttava pool on sama suur korter gaasiküttel, maksab rohkem kui linnakeskkütet.
Meie talvedega arvestades, oleks kõige ratsionaalsem panna elektriline põrandaküte, mis veidi kütaks kogu aeg. Kui külm ilm, kütad ahju lisaks. Rajamiskulud oleksid olnud olematud. Kütteelekter on ka odav, iseasi, kas sul siis külub nii palju, et kütteelekter ära tasub.
 
ioonküte 19. jaanuar 2008, kl 19.59
http://www.kst.ee/ioon/esileht.html Uuri tähelepanelikult, see küte pole elektrikütte hinnaga
 
n 19. jaanuar 2008, kl 21.23
mul on ühes kohas ioonkütte katel. See uriseb päris kõvasti, st mitte katel ise, vaid vist mingi pump seal komplektis. Seega korterisse seda ei kujuta hästi ette. Gaasikatel teeb vähem häält ja saab panna kasvõi elutuppa. Aga tõesti tasuks uurida ka soojuspumpasid
 
ppp 21. jaanuar 2008, kl 22.12
no kui ahju ei viitsi iga päev kütt siis nii väiksele pinnale ma paneksin dubleerivaks elektrikütte. siis oleks ju lihtne valida, kui viitsid kütad ahju kui viitsi siis paned elektri. need muud investeeringud ei tasu ära ennast.
 
Elektriahi 05. veebruar 2023, kl 14.51
https://reporter.kanal2.ee/7701234/reporteri-katse-ahjukute-tanapaeval-kallis-eralobu

Jaa ega ahju pole mõtet orjata parem keerata nuppu. Ikka elektriradika oma mitte seda mis nikastand on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!