Olen 17-aastane tüdruk ja on soov lennata üksinda Londonisse kaheks päevaks. Varem pole lennanud ja ei tea kuidas lood nende lennupiletitega on (broneerimine, check in jne, kõik jäi arusaamatuks).
1) Kas on võimalik osta Tallinna lennujaamast kohapealt edasi-tagasi lennupiletid (EasyJet või RyanAir) ette nii, et Londonisse ja tagasi lennates ma ei pea enam muretsema, kust kohast ma lennupileti kätte saan, vaid lähen otse turvakontrollist läbi oma piletiga lendu ootama (reisin vaid käsipagasiga)?
2)Mida ma täpsemalt lennujaamas tegema pean enne lendu?
3) Kui ma jõuan Londonisse (eeldatavalt Gatwick lennujaama), siis kuhu ma edasi pean minema, et saada rongiga Victoria jaama ja kust ma rongipileti saan osta (internetist ma ei soovi osta, vaid alles Londonis olles)? Kuhu ma pean minema ja kust pileti ostma, kui tahan tagasi lennujaama sõita?
4) Kui ma lendan tagasi Eestisse, siis mida ma pean Londoni lennujaamas enne/pärast turvakontrolli läbimist tegema?
5) Kuna ma olen 17, siis kas ma pean esitama kirjaliku tõendi selle kohta, et mu vanemad lubavad mul üksi reisida või saab ilma selleta hakkama (lugesin, et 16-aastasena võib üksi reisida)?
6) Kas mul on vaja ka passi, või piisab vaid ID-kaardist?
7) Lugesin, et alates 16-aastaselt võib üksi võtta tuba YHA noorte hotellis/hostelis ning maksmine on kohapeal (broneerimine internetis). Kas on ka teisi ööbimiskohti, kus saab 17-aastasena tuba võtta (maksan sularahas, mitte krediitkaardiga) ja kas alati peab toa ette broneerima või võib minna ka koha peale ja küsida sealt vaba tuba?
8) Kas lennujaama lähedal on soodsaid ööbimiskohti ja kuidas seal vanusepiirangute ning maksmisega lood on?
Olen ääretult tänulik kõigile, kes mind nende küsimustega aitavad. Tore oleks ka see, kui leiaksin reisikaaslase, kellel on samuti sellel kuul või järgmise kuu alguses plaan minna paariks päevaks Londoni (shoppama nt), kellegagi koos oleks palju kindlam tunne. :)