Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
soovitage odavat reisi lapsega tuleval koolivaheajal
 
vaene ema 07. oktoober 2014, kl 21.12
Kuna minu üheksa aastase tütre klassikaaslased lähevad kõik sügisvaheajal kuhugi reisile, siis tekkis ka lapsel soov reisile minna. Muidugi saan lapsest aru sest meie pere eelarve ei luba kalleid sõite ning seetõttu oleme vaid Tartumaa kandis väiksemaid reise teinud. See on ka üks põhjustest miks tal sõpru pole. Sest ta isegi ei saa klassiekskursioonidest osa võtta.
Nüüd aga olen kogunud 50 eurot kokku ja mõtlesin talle üllatuse teha . Reisi mõttes siis. Küll aga ei oska ma kuhugi teda viia. See on väga suur summa ja raisku lasta seda ei tahaks. Kas minna näiteks Soome ( meie elama Tartus) või siis kuhugi bussiga. Eelistaksin välismaale reisi ja kuna summa on üsna krõbe, peaks selle eest ühe toreda reisi küll saama. Muidugi ei plaani ma talle reisilt midagi kaasa osta ja seepärast vaja võileib ja jook ise kaasa võtta.
Nüüd ootan aga vahvaid ideid kuhu lapsega reisida.
Siin on lapse unistused mida ma kahjuks täita ei suuda:
Legoland
Sõit lennukiga
Disney land
Öö hotellis

Kui kellegil on mõnd head mõtet siis kirjutage julgelt ja toredalt!!!
Aitäh!!!
 
odav aga tore näide 07. oktoober 2014, kl 21.40
Meie oleme ka päris vaesed, aga kombineerides tegevusi saime ikkagi päris vahva reisi.
Elame samuti Tartus ja minu meelest on Tartus isegi palju vaadata:

Oli siis nii et hommikul ärkasime kell 8 ja siis oli hommikusöök tema lemmik.pudruga, mida muidu osta ei raatsi. Järgmiseks läksime asju pakkima ( ka see on väga vahva tegevus ) . Kaasa toitu ei võtnud, kuna lubasin talle ise valida Tartus lemmik kohviku ja seal ostsin talle päevaprae ning magustoidu. Kui kõht täis , olin lasknud tal valida ühe muuseumi , kuhu läheme. Tema valis mänguasja muuseumi ja see oli väga väga tore koht. Järgmiseks läksime jalutama . Ka õhtuks oli mul tore plaan varutud. Nimelt korraldasin talle telkimise ja söömise telgis. Muidugi jäime telgis magama kah. Ei tea kas seda sobib reisiks nimetada aga minu lapsele ( 7a ) väga meeldis. Ja kokku läks see vaevalt 30 eurot. Nii et pole vaja sõita ei Türki, Soome ega Londonisse kui samaväärse reisi saab korraldada kordades odavamalt.
 
Peeter 07. oktoober 2014, kl 22.20
Vaata laevakruiise, kas siis Soome või Rootsi. Kui leiad veel 2 kaaslast saad Rootsi kruiisi 4-ses kajutis. S.t. kui kajuti hind 4-ga jagada saab reisi 18 euri per inimene. Muidugi söögid pead kodunt kaasa võtma ja linna peale minekuks ka enam raha ei jätkuks, aga laevareis ise on ka tore ja laevaga Stocholmi saarestiku vahel sõita on päris kõva elamus.
 
nonii andrjuhha 07. oktoober 2014, kl 22.38
Ehee, primitiivne skiso mõnitab teda pikalt saatnud tubli ema, kes vaatamata kehvale elujärjele oma lapsega hästi hakkama saab. Mina oleks sellele hullule juba ammu jalaga andnud. Komlpeksides hull, kes ei suuda oma elu eest vastutust võtta ja elab oma hälvet teisi inimesi mõnitades välja. Välimuselt meenutab ta rauka, küürus, lotendavad lihased ja tõelise hullu pilk silmis. Kahju, et enam sundhospitaliseerimist ei rakendata.
 
Nohjah 07. oktoober 2014, kl 22.46
Ei saa hästi selle teema mõttest aru - on see püüd kellegi süda haledaks teha ja sponsorraha saada? Või lihtsalt "vaimukas" olla?
Muide, selles vanuses lapse jutt "kõigist" reisima minevatest klassikaaslastest tähendab, et läheb ehk üks laps - see kes tema iidol on. Hoia 50 eurot alles ja lase laps kevadel klassiekskursioonile.
 
eh 07. oktoober 2014, kl 23.06
Ku lennuk ja reis mere taha, siis Hiiumaa või Saaremaa :)
 
teemaalgataja 08. oktoober 2014, kl 07.36
Aitäh neile kes viitsisid vastata. Mitte mingil juhul ei olnud teema mõte raha saada vaid teema mõte oli ideid saada.
 
marta 08. oktoober 2014, kl 08.49
ehk sobiks mõni selline asi: http://www.hotelliveeb.ee/et/puhajarve-spa-ja-puhkekeskus/spaa-ja-loogastuspaketid-15/pakett
lapsele meeldiks spas ja ega emmel ka vist minipuhkuse vastu midagi ole? bussipiletid tuleks siis küll eelarvele juurde.
 
* 08. oktoober 2014, kl 09.35
Oli ka meil see aeg, kui laste kõik klassikaaslased käisid igal koolivaheajal soojamaa reisidel :) Täpsemal uurimisel selgus aga alati, et jah, paljud käisid, aga paljud ikka ei käinud ka :)

Sinu reisist - sulle on see 50€ suur summa, aga tegelikult ega te selle eest kuskile kaugele ikka ei saa küll kahjuks. Siin eespool oli juba minu meelest häid soovitusi, nt Tartu. Minge veekeskusesse ja kuskile sööma. Ega rohkemaks seda rahakest sul ei jätkugi ..
 
marta 08. oktoober 2014, kl 15.56
no ja koolivaheajaks on veel selline pakkumine: http://wris.ee/est/avalehe-kategooriad/top-tooted.p/koolivaheaja-pakkumine-paevakruiis-helsingisse
+ bussipiletid tartu/tallinn/tartu, toit jne aga akui on kehv ilm,sajab ja tormab siis te seda reisi ei naudi ja ka linnas on kehv jalutada. ma pigem panustaks siis mõnusale spa puhkusele või siis päevake pealinnas ( teletorn, vanalinn, mõni muuseum,loomaaed, kino ja kohvik)
 
... 08. oktoober 2014, kl 22.53
vaata laevakruiise. laeval on lastele omad programmid. ja samas kajut on ka ju nagu hotelli tuba. toidu peab aga sinna kindlasti ise kaasa võtma, sest pisikese eelarvega ei kannata laevatoittu osta. katsun homme miskit otsida ja siia üles ka panna, kui näiteks sul omal need kogemused puuduvad.
ja see pakkumine lennukiga saaremaale on ka tegelikult tore. samas kuressaares on saadaval väga odavaid majutuskohti hetkel, kui vähegi kuidagi kannatab saate öö ehk isegi seal veeta.
aga ehk saaksid kellegi samalaadse pere kaasatud oma fantastilisse plaani, siis kahe peale kokku pandud summat saab juba natuke lahedamalt kasutada. hüüa kasvõi siin välja , et ehk keegi ühineb.
Soovin sulle südamest õnnelikku vedamist selle toreda plaani kordaminekuks.
 
teemaalgataja 09. oktoober 2014, kl 20.47
Tere taas. Lugedes Teie postitusi, sain päris häid ideid. Küll aga ei tee need plaanid minu last õnnelikuks, kuna terve klass räägib tal 5 tärni hottelidest ja näitavad pilte delfiinidest. Seega otsin asja mis oleks enam vähem võrdne aga odav. Sõbranna soovitas sealifei aga pilet üsna kallis. Seega kirjutan siia mõningaid asju mis mu lapsele huvi pakuvad:
Lennukid
Delfiinid, haid
Kõik loomad mis üldse olla saavad
Jõuluvana

Olen väga tänulik neile kes osakavad aitada.
 
mr mill 09. oktoober 2014, kl 20.50
Ma arvan et laevareis on küll suht mõttetu, kui raha pole sest ainult kajutis olla on igav. Kõikidest laeva poodidest ja söögikohtadest tuleb suure kaarega mööda käija sest on nii palju lahedaid asju...
 
Peeter 09. oktoober 2014, kl 20.59
Ma ei saa aru, kas sa, teemaalgataja, lollitad või mõtled tõsiselt neid delfiine ja 5 tärni. Seda kõike 50 euri eest. Ainuke võimalus ongi selle raha eest kas Soome või Rootsi kruiis.
 
jenni 09. oktoober 2014, kl 23.45
selle 50 euroga saad riias käia ja õhtuks koju tagasi tulla.
ja seda lolli juttu, et terve klass käib 5-tärni hotellides puhkamas, ei usu keegi.
et nädal aega kusagil 5-tärni hotellis lapsega puhata ja delfiinidega ujuda, on sul vaja kõvasti üle 1000 euro.
kui lapsi huvitavad loomad, mine kuhugi loomaaeda (tallinn, riia, helsingi).
kui last huvitavad väga delfiinid, siis lähimad delfinaariumid asuvad leedus (nidas) ja tamperes, aga loomulikult ei piisa 50 eurost. helsingi sealife on suhteliselt igav, seal ainult väikesed kalad, hea kui üks minihai poeg on.
reisifirmade poolt korraldatavad jõuluvana külastamise lapimaa reisid algavad hinnast 250 eurot inimese kohta (täiskasvanutele hinnad kallimad).
ei saa ka aru, kas see 50 euro jutt peaks mingi loll nali olema.
 
marta 10. oktoober 2014, kl 09.34
armas teemaalgataja. see lapse jutt,et terve klass reisib ja kõik delfiinid ja 5* hotellid jms on absoluutne jama. heal juhul läheb klassist ehk 5-7 last koolivaheajal reisile ( 15 last ei lähe!!!) ,väga naiivne on uskuda, et kõik peatuvad 5* hotellides.saan aru, et sa tahad oma lapsele samaväärset elamust pakkuda aga reaalsus on teine. ma selle eelarvega küll soome ei sõidaks. kogu reisi aja näitad lapsele asju, mida te ei saa endale lubada!? kehva ilmaga pole seal Helsingis ka ilma rahata midagi teha. paraku ei saa selle 50€ eelarvega soojale maale. nulle peab ikka vähemalt kolm olema kahe inimese reisi jaoks.kuidagi imelikuks kisub see teema. spa ei kõlba lapsele, ei rõõmusta teda?lennukid ja delfiinid sobiks tütrele väga? vabandust, oleme oma lastega küll palju reisinud ( ikka soojal maal ja kallites hotellides) aga pärnu või rakvere spa külastus teeb neile alati headmeelt. ega muud kui teil tuleb omale sponsorit otsima hakata. üle oma varju ikka ei hüpp. ma tahaks ka 4 x aastas soojal maal käie aga vot ei saa seda endale lubada.mis soovitusi me veel teile anda saaks? sms laen unistuse reisi jaoks? vabandan kui kiri liiga karm tundub aga elu ongi selline ja reisimine kallis lõbu.
 
teemaalgataja 10. oktoober 2014, kl 14.21
Ei saagi reisile minna kuna laps tahab väga väga minna klassiga jõuludel soome. Hind täpselt 50 eurot.

Aga ideid võib kirjutada ikkagi, kasvõi teiste jaoks?!!
 
lapsevanem 10. oktoober 2014, kl 15.33
Asi seega lahendatud, aga tulevikus korja veel raha ja tegelikult on Riia tõesti vist lahedam koht kui laevareis Soome või Rootsi. Riias on väga korralik loomaaed, Tallinnaga ei kannata võrreldagi, Jürmala veepark ka väga tip topp, jällegi kobedam kui Soome Serena. Ja reisibürood teevad ühepäevaseid reise küll, kuhu sisse mahuvad võib-olla need mõlemad kohad. Aga kui peaks valima nende kahe vahel, siis selles vanuses lapsele pigem kevadsuvine loomaaed.
 
aga 10. oktoober 2014, kl 19.32
korjake suveks taas väheke raha ja siis uuesti Soome ja Särkännieme lõbustuspargi kylastus võtke ette. Siin syndis delfiinil poeg ja hetkel on delfinaarium suletud, aga suvel kindlasti saab laps neid imepäraseid delfiine ja nende beebit juba imetleda seal.
 
* 11. oktoober 2014, kl 13.15
Agale lisaks: ja katsu siis ikka rohkem, kui 50€ kokku saada, sest selle 50 eest sa sinna Särkenniemi kahjuks lapsega koos küll ei saa.
 
teemaalgataja 11. oktoober 2014, kl 22.41
Aitäh, teist oli palju abi. Kahju jah et meie reis ära jääb. Laps eelistab klaasikaaslasi OMA EMALE!!!!!
did_235934 12. oktoober 2014, kl 10.12
Aga hakkabki juba see aeg tulema, kus SÕBRAD tunduvad tähtsamad, ära põe, ega ta sellepärast Sind vähem ei armasta! Lase tast lahti, las ta läheb klassireisile; kui ta on päev-paar kodust ja emast eemal olnud, küll ta siis mõistab, kui armas sa talle tegelikult oled.

Vahepeal ürita ikka natuke säästa ja leia kasvõi väikseid võimalusi koos kvaliteetaega veeta. Kasvõi kodus midagi koos tehes.
 
on jah 12. oktoober 2014, kl 11.44
muidugi tahab ta klassiga minna, eriti kui väidetavalt reiside ja raha puudumise pärast sõpru ei ole. kui OMA EMAGA minna kulub kahjuks juba ka topelt raha. a sinul oli ju ainult 50 euri. kuhu kaugemale sellega siis kahekesi saaks, et klassikaaslaste ees saaks kõvatada ja sõpru leida. muideks ei käi tegelikult kaugeltki mitte kõik reisidel ja veel tihti. ja paljud ei käi ka klassireisidel. leidub teisigi küllaga, kel napib raha või reisimine ei huvita. mina olin ka mõnda aega lastega (õppisid pühikoolis, vanem ka gümnaasiumis) hirmus vaene. ei juhtunud seoses sellega midagi hullu, sõbrad olid täitsa olemas, mingit vahet ei olnud. kõik oleneb rohkem inmesest endast, enesekindlusest. sul ka selline süüdistav suhtumine: mõtle, eelistab klassikaaslastega minna, mitte OMA EMAGA. haugud ja hurjutad ka ikka last selle eest hästi? ausalt, lase lahti, las inimene elab ja tunneb rõõmu.
 
on jah 12. oktoober 2014, kl 11.55
mis puutub sellesse, et kõik seda ja kõik toda siis see ei ole samuti tõsi. pigem on tõsi see, et kõik lapsed väidavad seda oma kodus. kõik saavad seda, kõik saavad teist, kõigile lubatakse seda ja toda. sellistel juttudel ei ole vaja end hullutada lasta. omal ajal kippusin ise ka sellist juttu liialt kuulama. noh, ikka vahest ajasime juttu teiste vanematega ning siis sai mul pilt selgeks, tuligi välja, et nii on, et kõigil lapsed nii väidavad ega tglt ei lubata ühti. rääkisin seda asja siis oma pubekale ka. see oli väga imelik ja huvitav muie mis ta näost seepeale üle käis ja vaidlema ammugi ei hakanud. küll ta teadis.
 
teemaalgataja 12. oktoober 2014, kl 12.08
Olgu, mõistan siis oma lapse soovi. Mul turgatas pähe üks asi, kas mitte polnud nii et kui teha Tallinki Club one kaart et siis saan jõuludel sadama maksu eest rootsi kruiisile??? Võiks ju täitsa minna.
 
ei saa minna 12. oktoober 2014, kl 12.11
Ei ole sellist tasuta kruiisi, nagu mõtled. Ikka maksma pead, tasuta ei saa midagi. Ma ise Gold tase ja pole kuhugi tasuta saanud.
 
... 12. oktoober 2014, kl 14.15
Isegi, kui sa saad selle klubikaardiga kinkekaardi "tasuta" kruiisiks, siis tähendab see seda, et sadamamaksud tuleb sul ikka maksta, pluss kütuse lisatasu. Enam ei mäleta, mis need kokku tegid, aga mingi 10 kanti ikka. Lisaks on teil vaja süüa. Ok, võtad kaasa, aga ka see maksab. Ja mis te siis seal kohapeal teete ilma rahata? Ja transpordile kulub ka. Ok, käite jala, aga kui on ikka tõeliselt niru ilm, mis meeldejääv reis see siis lõpuks on?
 
kas tõsi 13. oktoober 2014, kl 13.39
TV ütles, et Rootsi kruiis 14 euri.
 
... 13. oktoober 2014, kl 16.17
viking line-l on praegu pakkumine, koolivaheaja päevakruiis soome 15 euri inimene(kaasas peab olema vähemalt 1 alla 18-aastane laps)
http://www.vikingline.ee/et/eesti/kruiisid-ja-liinireisid/kruiisid/tallinnast/perekruiisid/ekfam_vaheaeg/

see pole kallim, kui club one kinkekaardiga saadud kruiisi sadama- ja kütusetasud.
 
nimi 13. oktoober 2014, kl 23.17
kas tõsi Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> TV ütles, et Rootsi kruiis 14 euri.


14 EUR/inimene juhul, kui B4 kajutis reisib 4 täiskasvanut. Ja sedagi vaid nädala sees mõnel väljumisel. Suuremal osal väljumistest siiski kallimad piletid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!