Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Reisimine
perega soome
 
maakas 13. juuni 2007, kl 17.57
pole varem kusagil käinud ja nüüd mõtlesime, et lähme lastega soome. äkki keegi seletab, kuidas ja kust ma peaks alustama. kas minna autoga ja kuidas üldse see asi käib. tean, et mööda maailma reisinule on need rumalad küsimused, aga küsin ikka.
 
Emma 13. juuni 2007, kl 18.27
No kui autoga, siis te ju ei oska mitte kuskil kuidagi liigelda. Samas teisest küljest saab autoga omal käel käia.
Ma teie asemel läheks "jala" (olene, kui vanad on lapsed), kuna Helsinkis saab trollide-trammidega jne igale poole.
Samas, kui tahate rohkem ringi käia, mitte ainult Helsinkis siis teine asi. Löö nt. googlisse mingi linna nimi, kuhu minna tahate ja saad vasteid oioi kui palju.
 
to: Emma 13. juuni 2007, kl 18.46
Sina Helsingis käinud ei ole, või olid sa siis ikka väga purjus, et Helsingis trollibusse nägid.
 
linnakas 13. juuni 2007, kl 18.52
Kulla maakas, sulle on ju väga raske midagi soovitada. Kõik sõltub ju sellest kuhu te Soomes minna tahate ja kui kauaks. Soome on suur maa, Helsingist Lapimaale on üle 1000 km. Aga olenemata sellest, kas lähete jala või autoga, tuleb alustada ilmselt laevapiletite ostmisest. Võimalusi on palju, vaatate omale sobiva välja ja ostate piletid. Ja kõigepealt tasuks kontrollida, kas kõigi minejate, sealhulgas laste, dokumendid on piiriületamiseks korras.
 
Emma 13. juuni 2007, kl 18.57
See rohkem nagu väljend trollid-trammid-bussid :D
 
Ülle 13. juuni 2007, kl 19.41
Kõik sõltub Sinu laste vanusest ja reisijate arvust. Helsingis jalutada ja Linnanmäe lõbustuspargis, Sealifes piisab kui hommikul minna ja õhtul tulla. Seal on trammiliiklus väga hästi lahendatud, et sellega näeb linna ja saab ka otse lõbustusparki. Abimeheks on kaart, mille saad laevast või I- punktist. Eelnevalt tasub muidugi vaadata kodulehelt hindu.
Kaugemale minekuks soovitan kindlasti oma transporti. Soomes on liikluskultuur väga hea ja lihtne on omalkäel minna ekskurseerima. Soovitavalt võtta bensiinipaak täis ja toit ise kaasa. Ise oleme käinud ka Muumimaal ja mitu korda lõbustuspargis. Plaanime minna ka Puuhamaale. Need kõik on sellised lastereisid.
 
maakas 13. juuni 2007, kl 19.50
lapsed 14 ja 7, no tahaks vähemalt kaks päeva olla. mõtlesin, et autoga ehk parem, kuna nagunii ei tea, kuhu minna ja siis saaks niisamagi suu ammuli võõrast riiki vaadata. dokumendid on meil korras, aga piletid kuidas ja seda ka ei kujuta eriti ette, mis siis teha, kui kohale jõuame. kui ilma autota läheme, siis oleme ju veel nutusemas seisus, kui kuhugi minna ei oska.
 
appiii 13. juuni 2007, kl 19.52
kuidas on see võimalik, et tänasel päeval on keegi veel niiiii loll?????????????????????
 
linnakas 13. juuni 2007, kl 20.06
Piletid tuleb osta ikka laevafirmast. Laevafirmade kodulehtedel saab ka broneerida. Selle, mida siis tegema hakkate, kui kohal olete, tuleks ikka enne läbi mõelda. Ja kui kaheks päevaks lähete, siis tuleb ka öömajale mõelda. Seegi on vaja ette broneerida.
Panen sulle mõned lingid, uuri neid
http://www.visitfinland.com/w5/ee/index.nsf/(pages)/index
http://www.020202.fi/
http://kartta.hel.fi/opas/main/?lang=fi
 
maakas 13. juuni 2007, kl 20.12
suur täna, mu hakkan uurima!
 
linnakas 13. juuni 2007, kl 20.20
 
zoz 13. juuni 2007, kl 22.10
Mine parem kuhugi reisibüroosse ja ta laob sulle kõik võimalused (rahaliselt) välja. Ja kui tahad, saad ka kohe välja osta ja ongi kõik.
 
* 14. juuni 2007, kl 09.23
Minge näiteks Puuhamaale, see on selline meie Vembu_tembumaa sarnane koht, ainult, et palju suurem ja vahvam. Asub see umbes tunnise autosõidu kaugusel Helsinkist.
http://www.puuhamaa.fi/
Lähete hommikul esimese laevaga üle ja sõidate Puuhamaale. Veedate seal terve päeva ja ööbite seal lähedal olevas Lempivaara kämpingus http://www.lempivaara.com/
Järgmine päev sõidate siis Helsinkisse ja lähete Linnanmäe lõbustusparki. Õhtul koju tagasi.
 
Puhh 14. juuni 2007, kl 10.50
Soovitan soojalt - Tampere lõbustuspark Särkänniemi. Ise plaanin minna järgmine aasta. Seal on lihtsalt super, rendite kämpa järve kaldal, ujute, saunatate ja vähemalt ühe pika päeva saate veeta lõbustuspargis, mis on lihtsalt FANTASTILINE. Mõnus oleks minna terveks nädalavahetuseks näiteks.
 
Nele 14. juuni 2007, kl 11.40
Ära pane tähele neid pealinna ülbikuid.
Vaata Soome turismiarenduskeskuse lehekülge:
http://www.visitfinland.com/w5/ee/index.nsf/(pages)/index
Sealt saab tasuta brošüüre tellida ja igasuguseid marsruute on koostatud. Võid vaadata ka rattaretke teekondi, seal on palju huviväärsusi. tampere kant on tõesti huvitav ja Härmäla kämping mõnus, aga väga ilus on ka Porvoo-Kotka, ühesõnaga ida poole.
Hakka aga pihta, planeeri ja siis osta laevapiletid. Väljamaal autoga sõita on palju lihtsam kui eestis, kõik on puust ette ja punaseks tehtud, liikuge teenumbrite järgi.
 
reisija 14. juuni 2007, kl 12.01
uuri mõnest bussireise (nt Perereisid) korraldavast firmast järgi, võid oma perelegi veel kohti saada. Teil lapsed selles eas, et sobib ka muu peale mudilastele mõeldud meelelahutuse ja vaatamisväärusi on küll võõral maal.
kui lähed esimest korda, siis oleks ehk mõistlikum korraldatud reisiga minna, kindlam tunne-kõik on teie eest ära organiseeritud.
Head reisi!
 
jah 17. juuni 2007, kl 12.46
Aga ükskord on oma autoga ikka esimene. Pole hullu, võite esimese korra ära katsetada, siis järgmisel korral juba hea minna. Meie magasime esimesel aastal telgis metsa all, polnud ka viga. Pesime ja wc käisime teele jäävates bensukates. Teisel aastal campingus, mugavam muidugi, aga ka kallim.
 
Täitsapael 26. mai 2017, kl 11.24
Küll nüüd targutas...napakas...
 
jajahhh 26. mai 2017, kl 11.27
linnakas Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kulla maakas, sulle on ju väga raske midagi soovit
> ada. Kõik sõltub ju sellest kuhu te Soomes minna t
> ahate ja kui kauaks. Soome on suur maa, Helsingist
> Lapimaale on üle 1000 km. Aga olenemata sellest,
> kas lähete jala või autoga, tuleb alustada ilmselt
> laevapiletite ostmisest. Võimalusi on palju, vaat
> ate omale sobiva välja ja ostate piletid. Ja kõige
> pealt tasuks kontrollida, kas kõigi minejate, seal
> hulgas laste, dokumendid on piiriületamiseks korra
> s.
Täitsa napakas,kes su käest seda küsis... vaja ikka targutada :(
 
Reisija 21. september 2020, kl 09.33
Kus on Helsingis trollid?Olen seal aastaid elutsenud ja olnud ka pea igapäevane ühistransa kasutaja.Aga troll?Pole näinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!