Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lolliklubi
SISSEKIRJUTUS
 
Mina 20. detsember 2013, kl 22.30
Probleem selles, et ma ei saa ennast ja last teise elukohta sissekirjutada kuna väidetakse, et on vaja ka teise vanema kirjalikku nõusolekut. Vahetan vaid elukohta Eestis ju, mis nõusolekut, ma ei mõista?
Krt olen last 12 aastat üksi kasvatanud, elatist ei saa, aga pean nüüd minema kerjama st tema hakkab minu ja minu lapse elu üle otsustama. Nii lihtne see ongi rongariik toetab rongavanemaid! Müstika!
 
jama 20. detsember 2013, kl 23.37
Ei ole nii, EMA saab lapse alati enda juurde sisse kirjutada, mitte kellegi nõusolekut pole vaja. Kõik pereliikmed võivad olla erinevates kohtades sisse kirjutatud, aga EMA saab alati lapse enda juurde kirjutada.
 
Mina 20. detsember 2013, kl 23.44
No see vist oli varem nii, nüüd jätan lapse ainukesena korterisse (sissekirjutuse) ja ise lähen siis majja.
 
Mina 20. detsember 2013, kl 23.51
Mulle öeldi, et vaja kirjalikku nõusolekut või ainuhooldusõigust.
alissandra 21. detsember 2013, kl 09.54
See on nii loll jutt, et sellise jutu rääkijale võid öelda, et ta on nii loll, et teda ei võeta ka lolliklubisse.:P
 
arvan et 21. detsember 2013, kl 12.50
pigem ei saa last üksinda korterisse jätta...äkki said valesti aru?
 
skiso 21. detsember 2013, kl 15.27
noo kirjutada tuleb mitte sisse vaid paberi peale.
sisse tuleb minna (kui on ikka vaja miskit just sissega tegemist teha) KOV uksest ja uurida seal majakese sees, et kesse tore inimene neil on kesse tegeleb elukoha registreerimistega konkreetsele aadressidele

tavaliselt registrisekretär elik registripidaja
a võib ka ilma sisenemata KOV-i ja oopis internettidesse sisenedes

https://www.eesti.ee/est/teemad/eluase...

_______________________________________
võttis aasta, nüüd on asi selge:
ei saa sapakale panna bemmi velge!
 
Tšikk kesklinnast 21. detsember 2013, kl 22.03
Kogu lugudegapidamisejuures alissandra ja skiso, ärge lollitage inimesega, kellel on mure. See on tõesti nii, et isa nõusolekut on vaja.
Teemaalgataja: kas sa oled isalt küsinud seda nõusolekut? Sõltuvalt ametnikust võib see olla lihtkirjalik, vabas vormis avaldus, mis edastatud meili teel otse leti taga istuvale anetnikule.
 
von Freen 22. detsember 2013, kl 10.06
lugudegapeetud Kesk linnatsikk
täname Teid tähelepaneliku tähelepanu juhtimise eest


Mina 20. detsember 2013, kl 22.30 kirjutab:
-------------------------------------------------------
> olen last 12 aastat üksi kasvatanud, elatist ei saa.

..........

alaealise lapse elukoha registreerimisel peab olema teatele lisatud mõlema vanema nõusolek lapse elukoha muutmiseks juhul, kui lapsevanemad omavad ühist hooldusõigust. hooldusõigust puudutavad sätted on erinevad enne 01.07.2010 sündinud laste ja pärast 01.07.2010 sündinud laste puhul.

vanema hooldusõigus tähendab, et vanemal on KOHUSTUS ja õigus hoolitseda oma alaealise lapse eest.

vastavalt perekonnaseadusele teostavad lapsevanemad lapse suhtes ühist hooldusõigust ja TÄIDAVAD HOOLDUSKOHUSTUST omal vastutusel ja üksmeeles, pidades silmas lapse igakülgset heaolu.

kohustuste all tuleb mõista kohustust tagada lapse faktiline hoolitsus ja eluvajaduste katmine (toit, eluase, riided, tervishoid)


seega, võttes aluseks teemataja kirjutise, kus ta väidab, et "olen last 12 aastat üksi kasvatanud, elatist ei saa" ja üritada sellele kaasa mõtelda, siis võib meelevaldselt jõuda seisukohani, et kuna laps on sündinud enne 01.07.2010 ja teisele vanemale pole elatise maksmise kohustust määratud, siis teisel vanemal puuduvad kohustused ja seega ka hooldusõigus. samas pole meile teada, kas laps on sündinud abielust ja kui on, siis kas, millal ja kuidas on abielu lahutatud.

koopipaste:

*******************************************************
Omavahel abielus olevatel vanematel on oma lapse suhtes ühine hooldusõigus. Kui vanemad ei ole lapse sünni hetkel omavahel abielus, on neil ühine hooldusõigus siis, kui nad isaduse omaksvõtu tahteavaldusi esitades ei ole väljendanud oma soovi jätta vanema hooldusõigus vaid ühele vanematest.

NB! Enne 01.07.2010 sündinud lapse korral /PKS § 214/

- Vanema hooldusõigus loetakse alates 01.07.2010 (st uue perekonnaseaduse jõustumisest) kuuluvaks lapse vanematele ühiselt. Hooldusõigust ei ole vanemal, kellelt vanema õigused on varem kehtinud perekonnaseaduse alusel ära võetud.

- Kui enne 01.07.2010 on kohus lapse elukohaks määranud ühe vanema elukoha, siis loetakse alates 01.07.2010 vanema hooldusõigus kuuluvaks vaid vanemale, kelle elukoha on kohus lapse elukohaks määranud.

Kui vanema hooldusõigus loetakse PKS § 214 kohaselt kuuluvaks vastavalt lapse vanematele ühiselt või ühele vanemale, siis võivad lapse vanemad kolme aasta jooksul alates 01.07.2010 esitada perekonnaseisuametnikule isiklikult ühise avalduse ühise hooldusõiguse lõpetamiseks ja vanema hooldusõiguse andmiseks ühele vanemale või hooldusõiguse andmiseks vanematele ühiselt (st muuta kokkuleppeliselt hooldusõiguse kuuluvust).
*******************************************************
Hooldusõigust ei ole perekonnaseaduse § 214 lõike 1 teise lause järgi vanemal, kellelt on vanema õigused vana perekonnaseaduse alusel ära võetud. Samuti ei ole vanemal hooldus­õigust, kui kohus on enne 1. juulit 2010 määranud lapse elukohaks teise vanema elukoha. Viimasel juhul loetakse perekonnaseaduse § 214 lõike 3 järgi, et alates 1. juulist 2010 kuulub vanema hooldusõigus ainult sellele vanemale, kelle elukoha on kohus lapse elukohaks määranud (Riigikohtu 2010. aasta 16. juuni määrus tsiviilasjas nr 3-2-1-64-10, punkt 36).
*******************************************************

http://www.riigikogu.ee/rito/index.php?id=16409
 
Tšikk kesklinnast 22. detsember 2013, kl 11.12
Novot, kuidas keegi kiiruga lugedes aru saab. Mulle tundub pigem, et lapse hooldusõigust ei ole (elatise mittemaksmisest hoolimata) isalt ära võetud ja kohus pole lapse elukohta määranud ka ema juurde ja seega on juriidiliselt isal endiselt õigus lapse elukoha osas kaasa rääkida. Selleks, et hooldusõiguse saaks ema, peab ta kohtu poole pöörduma ja tõestama, et isa lapse elus rahaliselt ega muul moel ei ole osalenud. See on muidugi pikk ja vaevaline protsess.

Ametnik leti taga tunneb emale kindlasti kaasa, aga seadus on seadus. Samas ei pruugi selline isa olla otseselt kiuslik ega pahatahtlik ja võib selle nõusoleku ootamatult lõdva randmega ka anda, kui küsitakse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!