Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lolliklubi
mix palgad nii madalad olid/on?
 
nzinjdnlnd 27. juuli 2015, kl 19.29
Hinnad ju ja turumajandus on need mis määravad. Seega teenime meie siin euro juutide eesmärki neile võimalikult odavalt toodet anda.
Hinnad on meil võrdsed.
Siin on matslikkuse võrsed ja kaotajaks oled sina. kui mujal tööd saad, oled kohe nõus.
kõige madalam palk meil on 500 euri neto. selle raha eest võid tänaval telgis suvel ööbida. saaks 2000 neto, saaks auto, maja ja muu. 2000 on midagi miinimumi lähedane mujal, seal kus hinnad meie omadega võrdsed on.
siis aetakse seal tsentrumis hinnad kõrgeks kuna turism ja soov asja üles puhuda, on suur.
ja soov minna sinna kus tegelikult heal juhul 6000 saad sama töö eest mida teed siin. mnja. tekivad küsimused.
 
simpel 27. juuli 2015, kl 21.25
rikastes riikides on olnud võimalik pika aja jooksul kapitali akumuleerida ja tehnoloogilist innovatsiooni juurutada. selle tulemusena on seal rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline kõrgtehnoloogiline tööstussektor, mille omanike, tippjuhtide ja tippspetsialistide varad ja tulud on piisavalt suured, et tõmmata üles ka ülejäänud majandus (ehitajad-bussijuhid-kassiirid).
 
mida tivvi??? 27. juuli 2015, kl 21.39
simpel Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> rikastes riikides on olnud võimalik pika aja jooks
> ul kapitali akumuleerida ja tehnoloogilist innovat
> siooni juurutada. selle tulemusena on seal rahvusv
> aheliselt konkurentsivõimeline kõrgtehnoloogiline
> tööstussektor, mille omanike, tippjuhtide ja tipps
> petsialistide varad ja tulud on piisavalt suured,
> et tõmmata üles ka ülejäänud majandus (ehitajad-bu
> ssijuhid-kassiirid).

kõige jaburam seletus asjale delfi ajaloos!!!
 
nzinjdnlnd 27. juuli 2015, kl 22.29
Me oleme jah siin kiviajastus elanud. Ma mäletan, et hiline vene aeg oli kõige meeldivam just valikute ja kvaliteedi tõttu. Eesti ajal oli alguses ka väga hea toode aga siis mingi aeg hakati kõike uuesti looma ja läks hapuks tänavatel. Saamatus, ei midagi muud.
 
Eelmisele 27. juuli 2015, kl 23.24
Hiline vene aeg ja valikud? Kuulusid vist nomenklatuuri hulka ja käisid spets poes? Poes inimesed seisid tunni leivasabas ja vähemalt neli tundi liha ( vabandust kontide) sabas - see on pilt mida mina mäletan kaheksakümnendatest. Tootmise kvaliteedist parem ei hakka rääkimagi.
alissandra 27. juuli 2015, kl 23.27
Eelmisele: see mida sina räägid oli 80-te alguses, aga 80-te lõpu poole oli poes kõike ja külluses, aga siis polnud enam raha.
 
Eelmisele 27. juuli 2015, kl 23.37
80-te alguses olin eelkooliealine - räägin ajast kui olin 10 aastat + vana ehk kuskil 86 a. kuni 88 a.Seisin ise nendes järjekordades vaheldumisi vanaemaga kes vahepeal käis lehma lüpsmas. No nii palju ehk mainin, et tegu ei olnud linnaga vaid väga elujõulise aleviga tol ajal.
 
Krips 27. juuli 2015, kl 23.45
Nii ongi, et "Hinnad ju ja turumajandus on need mis määravad.". 90% eesti inimestest "toodavad" midagi eesti turule, seega saavad ka vastavat hinda. Raha tuleb meie turukesele juurde siis, kui keegi siin ekspordib ja siis oma palga kohalike kaupade ja teenuste ostmiseks kulutab. Ekspordiks toota on keeruline ja alguses on vaja kapitali (mida on ehk neil, keda sa eurojuutideks nimetad). Kui veel arvestada, et suurem osa Eestis ostetavatest asjadest on imporditud, siis on isegi lausa ime, et viimase 20 aasta jooksul on palgad kasvanud üle kuue korra - 1995. aastal oli keskmine _bruto_palk 150 eurot!
https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_keskmine_palk
 
simpel 28. juuli 2015, kl 00.16
1990ndate alguseks oli Eesti tööstus sisuliselt pankrotis. Siin ei toodetud sisuliselt mitte midagi, mis oleks rahvusvahelisel turul konkurentsivõimeline olnud. (Kommunaari kingi kellelegi?) Iga kaubaühiku tootmiseks kulus raiskavas nõukamajanduse kordades rohkem energiat, materjali ja eriti tööjõudu kui vanades turumajandustes. Kusjuures energia ja tooraine ostmiseks oli uues olukorras vaja valuutat, aga kauba eest seda keegi maksta ei tahtnud.
Kogu tootmine tuli nullist üles ehitada, ennast turgudel tõestada, reklaamida, luua kontakte jne. Seda kõike suuresti välisinvestorite ja -pankurite raha eest, sest omal meil raha ei olnud. Aga välisinvestorid ja -pankurid tahavad oma kasumit saada, nende eesmärk pole Eesti ühiskonda arendada.
Meil on isegi tähelepanuväärselt hästi läinud, kui arvestada seda, kui kehval ajal me startisime - parasjagu siis, kui side- ja transporditehnoloogia areng tegi ülilihtsaks mistahes tootmise kolimise Kagu-Aasiasse, kus tootmiskulud on kümneid kordi madalamad. Ei ole seal streikivaid ametiühinguid ega planeeringuid vaidlustavaid kodanikuühendusi...
 
küll 02. august 2015, kl 19.46
on tore et inimesed jahuvad.

palgad on väiksed sest mina otsustan, et oi minu pisku on nii pisuke. tegelikult on kõik tavaline, värdjalik
 
põhjuseid 02. august 2015, kl 19.47
võib otsida aga majandusetüüre keeravad ikkagi ainult need kes neid keeravad
 
eks 02. august 2015, kl 20.22
me olemegi umbes samal tasemel kõigi teiste startiatega ja ma siin peale nsvl-i küll midagi süüdistada ei näe meie majanduslikus rahulolematuses.

kas eesti oleks saanud teha midagi überoriginaalselt? no idea. rohkem selline värdjasriigiülesehitus
 
ah 02. august 2015, kl 20.30
õige, see on lolliklubi, siin ei peagi midagi asjalikku rääkima. vedas muidu hakka veel kuuli pähe sokutama
lollipopu 07. august 2015, kl 21.43
nzinjdnlnd'il sai puhkus läbi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!