Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
sajandi armastus
 
sajand 29. märts 2014, kl 21.51
filmis saab hibrahim enne hatitcet surma. seal juhtub aeel igasugusi asju selles sarjas on üle 127 osa praegu käib türgis 129osa. seda satja saab vaatata siit http://www.youtube.com/watch?v=UEd48eDx8tY mina vaatan sealt iga päev superrrrrrrrrr
 
sajand 31. märts 2014, kl 19.21
noh aga vaata youtudist muidu kommenteerisin ja kirjutasin kanal2 hes aga enam ei sa nüüdn kirjutan siin ibrahim sureb 80osas kuni 90osas . ibrahimm on ültse väga vastik
 
wikipeedik 31. märts 2014, kl 22.51
Wikis on ju sisu kõik olemas üsnagi detailselt. Ühtki üdini positiivset tegelast seal ei ole. Isegi Hatice ja Nigar on seal edaspidistes osades kohati üsna ilged. Ja siis veel, et Isabella Fortuna on väljamõeldis. Sellenimelist printsessi sel ajal Kastiilias ei ole. Toodud lihtsalt intriigi pärast stsenaariumisse. Alvise Gritti seevastu on ajalooline isik, veneetsia doodži sohipoeg ja tõesti töötas Suleimani kasuks. Ja Matrakci on ka ajalooline isik.
Hatice ja Ibragimi lapsed on tegelikkuses hoopis teised. Wikis (ingliskeelses muidugi) kõik olemas, kes viitsib uurida.
 
ahaa! 01. aprill 2014, kl 09.53
No see printsessi lugu tundubki kuidagi pliiatsist välja imetud olevat. Ma ei teadnud, et tegelikult printsessi polnudki.
Saan aru küll, et Hürrem oli võimuahne, halastamatu ja julm, aga mind ajas naerma, kui ta vaesele printsessile turja kargas ja käskis kähku kaduda. Teine oleks ju isegi seda suure rõõmuga teinud, aga oli vangis ja ei saanud parema tahtmise juureski kuhugi minna.
Aga film ise on ikka huvitav!
 
sajand 01. aprill 2014, kl 12.51
minu arust ka. wikipeedia valetab natuke. ära kõike usu. minu õde ütleb et hürrem on ainult naeratades ilus mis te arvate
 
Täitsa jama 28. mai 2014, kl 00.31
Olen täielikult selle filmi lummuses. Esimesed osad olid justkui paremad, oli rohkem sellist pilkude mängu, sõnatut ütlemist. Meeldib just Türgile omane stiil, mõnikord on vaja 3...4 sekundit, et arusaamine kohale jõuaks. Hürremi osatäitja, ta nii hästi mängib ja sobib sellesse rolli.
On ju jama. Nüüd olen vist fänn?
 
Täitsa jama 28. mai 2014, kl 00.42
Kui tõesti mõelda, siis on meie elu ka imelik. Ootan pühapäeva õhtut, et maanduda Türgis 1529.-l aastal. Laupäeva õhtul on väike põige Vanale Inglismaale. Ja loodusfilmidest pole mõtet isegi rääkida, see on nii enesest-mõistetav. Kuidas jääkarud põhjanabal elavad...
 
babs 30. mai 2014, kl 09.38
teab keegi kuhu hürrem vahepeal kadus, enne kui uue näitlejana tagasi tuli? tükk aega (2-3 seeria jagu vist)oli kadunud, justkui rööviti ja siis arvati et hukka sai. kui tagasi tuli, siis polnud nagu juttu et mis temaga juhtus või kus oli nii kaua.
vaatan nagu järjest aga tundub et midagi jäi vahelt puudu või polegi sellest juttu olnud?
 
vaatan kah 01. juuni 2014, kl 14.46
Vaatan juba 86. seeriat. Tegelikult täitsa huvitav, ainult et ühest asjast ei saa aru: kõikvõimas sultan valitseb kogu riiki, aga oma kodus ei suuda mitte kuidagi korda majja luua....
 
Valide sultana 02. juuni 2014, kl 01.11
vaatan ka seda, üsna hea seriaal, üks vähestest, mida on huvitav vaadata. kuna meie endi Eesti seriaale peale ''pilvede all'' eriti vaadatavaid ei ole, siis ''sajandi armastus'' on täitsa hea pühapäeva õhtuid mööda saatma.
aga sultan ei saa ju nendel kõigil seal haaremis silma peal hoida, kui naised muudkui intriigitsevad omavahel. mahidevran ja hyrrem ju pidevalt üksteise kallal võtavad ja teised ka. kuigi mahidevran sultani esiklapse ema on tunduvalt kenam, kui hyrrem, jääb arusaamatuks miks sultan just hyrremit eelistab.
 
miks hyrremit 02. juuni 2014, kl 13.18
Aga alguses ta ju põhjendas seda ka teistele, et Hyrrem ajab teda naerma, on lõbus ja himur naine, kellega on tal hea olla,kes teda ka armastab. Mehed ju tunnevad selle voodis ära, kes teda armastab. Too esimene naine on halb ,piiratud mõistusega ja sisemise õelusega. Hyrrem on hoopis mujal üles kasvanud ja see vabadusehõng ning siirus lööb temast välja. Nüüd abiellub Sultan Hyrremiga ja selle kaudu saab Hyrrem suureks naiseks teiste ees. Sultani ema sureb ja Daijee poob end üles, millal see kõik toimub , ei oska ette öelda aga teiste jutu järgi nii ka tuleb aga õnnetu Ibrahimisse armunud teenija saab talt lapse ning Hatice saab Ibrahimilt kaksikud.Põnevaks läheb.
 
... 02. juuni 2014, kl 13.36
Mahidebran pole ta esimene, vaid esmasündinu ema. Esimene lemmiknaine ei saanud lapsi, näitab teda vahel Hatiche või Validega koos ja rivis esimesena pärast Validet. Machidebran on selline ilus, aga iseloomutu ja verevaene, on õppinud enese eest seisma (haaremis teisiti ei saakski). Üdini hea pole seal ju ükski, ka Hatiche on Hürremile öelnud ikka väga solvavaid repliike (sa oled Minu kõrval) mittekeegi, kõigest ori jne)
 
babs 02. juuni 2014, kl 19.31
haticest saab nii hull fuuria et olin täitsa üllatunud. päris julmaks läheb.
aga muidu läheb jah järjest põnevamaks, kuid sealmaal kus mina juba olen, 108-s osa, tundub et hakkab vist vaikselt ära vajuma. palju pole enam jäänud ka ju:)
 
filmihuviline 02. juuni 2014, kl 20.36
Ma kusagilt lugesin, et Mahidevran saab sultanilt veel lapsi! Kas see on nii? Milles Hatice õelus väljendub?
Olen näinud episoodi, kus hoopis Hürrem peksab Haticel näo segamini või sai siis Hatice ise millegi seesugusega hakkama, et Hürrem nii vihastas?
 
vaatan kah 04. juuni 2014, kl 13.51
Vähemalt 86 seeria jooksul mingeid lapsi ei ole. Mahidevran saab lapselapsi, aga lapsi mitte ... seni.
 
miks Hyrremit 05. juuni 2014, kl 10.33
Selle jätsin ütlemata, et Hatice lahutab ju ära Ibrahimist, peale seda kui avastab, et mees on teda petnud. Ta on seda mitmel eelmsielgi puhul öelnud, kui mees petab, siis ta lahutab ära. Siiski,siiski on esimene naine Sultanile seesama Mahidevran. Sulatni tervituseks seisavad aga needsamad näod selles järjekorras nagu nad Sultanile on, ei kedagi võõrast.Naiste läheduses on aga nende usaldusalused teenijad.

Ette öeldes kunagi saab eriliselt oluliseks Sultani ja Hyrremi tütar.

Hyrrem ei salli Sultani ema ega tema õde, kes on ka ülimusliku kasvatuse saanud aga mida ta tegelikult ootab, on ta ju senini olnudki ori ja selline ka tolleaegne suhtumine oli orjasse, liignaisesse haareminaisesse. Lihtsalt stsenaarium on kaasaegsemalt ja huvitavalt kirjutatud, et tänapäeval sellest paremini aru saada. Julmust on ka tänapäeval ja samasugust naistevahelist õelutsemist.
 
fännitar 09. juuni 2014, kl 10.53
Vaatan, et siin sarja andunud vaatajad ja heas mõttes spetsialistid koos, küsin ka, et mis asju see eilses osas Valide teenija ajas. Ühel hetkel kandis Validele kõik Hürremi räägitu sõna-sõnalt ette, järgmises saatis Bali bei Hürremit kaitsma ja veel Valide palvel. Kui Hürrem talle meeldib, siis milleks kõik üksikasjalikult ette kanda ja kui Hürrem ei meeldi, siis miks Valide plaanidesse sekkuda ja kui Valide tõesti oli Bali bei saatmise taga, kas ta püüdis poja ees mängida, et Hürremi kui tema laste ema saatus läheb korda. Silmakirjalikkus kuubis, ausõna.
Ja need, kes siin vene kalalilt on selle sarja edasisi osi näinud, mis saab Bali beist?
 
teab keegi? 09. juuni 2014, kl 13.53
Mitmendas osas Ibrahim sureb ja miks?
 
Ibrahim 10. juuni 2014, kl 10.14
Sultan laseb Ibrahimi hukata, aga seerianumbrit küll ei oska peast öelda.
 
tv vaataja 10. juuni 2014, kl 20.08
Ibrahimi surma näidatakse vist 82. osas.
 
aga 10. juuni 2014, kl 23.05
Aga mille tõttu see Ibrahim hukata lastakse?
 
tundub nii 11. juuni 2014, kl 10.35
Kõige silmakirjalikum on eelkõige Hürrem ise. Võimu nimel on kõigeks valmis. Juba algusest peale, kes vähegi sultanile meeldisid, need ta hävitab. Keda vaja, selle ees on aga pugejalik. Aga eks siin ole kõik sellised, võta üks ja viska teist.
 
Hiir 11. juuni 2014, kl 11.47
Kas keegi seda raamatut Johannes Tralow "Roxelane" ka lugenud on?
 
Fänn 11. juuni 2014, kl 15.32
Sajandi armastusel on hetkel Türgis viies hooaeg.
 
miks Hürremit 15. juuni 2014, kl 13.45
Ilusaim ja veetlevaim meestegelane on Balibei. TUgev isiksus ja suhtlemsies ning inimese tundmises tolle aja kohta, on ta võimas.Ehkki mees jäi meheks ka sel ajal...

Ibrahim tappis võikalt mürgitamise teel Hürremi silme all tema kunagise noorusaja peigmehe,(kes hiljem sattus Sultani lossi kui pildimaalija) kellega nad koos ühes külas üles kasvasid enne kui Sultani mehed küla maha põletasid, inimesed vangi võtsid või maha tapsid.Ibrahim oli ka ise väikese poisina Sultani isa poolt vangi võetud, Ibrahimi kodukant tehti ka maatasa ja tapeti inimesi ning rööviti lapsi endale armee jätkuks ja nii ta kasvaski üles Sultani maa kommete ja usu toel. Hiljem sattus Sultani lähikoda, hakkas Sultani esikpoega õpetama ja armus Sultani õesse Haticesse, neil tekkis armulugu ja nad abiellusid nii sai temast Sultani lähedane mees ja usaldusalune. Küll aga tema austas hoopis Sultani Esimest naist,Mahidebrani, (kes sünnitas troonipärija) ning ei sallinud Hürremit, kes trügis Sultani lähedale esimeseks naiseks,kes oli toodud Sultani haaremisse, kes aga hakkas Sultanile meeldima. Hürremil ja IBrahimil oli omavahel pidevalt ütlemist ja siis otsustas Ibrahim Hürremile kätte maksta nii, et lasi hävitada kunstniku Hürremi enda ees, andis võimaluse mürgitatud magustoitu võtta, kas Hürremil endal või kunnstikul. Aga kunstnik armastas endiselt noorusaja pärast Hürremit,nii ta ise võttiski mürgiannuse ja suri Hürremi silme all.See juhtus Ibrahimi majas. Hürrem vandus hävingut Ibrahimile . See juhtus just enne kui kunstnik pidi just sealt maalt lahkuma.

Niikuinii lahutab Hatice Ibrahimist kui saab teada et mees murdis talle teenijaga truudust. Muide, see teenija aga armastab Ibrahimi vaatamata sellele, et ta teadis, millega Ibrahim hakkama sai, et mürgitas Hürremi noorpõlve armastuse.
Ibrahim ja Hatice tahavad selle teenija anda naiseks ühele hästi vahvale mehele, kes kuulub ka kaupmeeskonna juurde.
 
viimasele 15. juuni 2014, kl 23.05
need osad on siin kõik juba olnud ju, millest rääkisid. Huvitab see, mis edasi tuleb :)
 
eelmine - tore lu 17. juuni 2014, kl 18.57
Just huvitav lugeda, siin on ka tema arvamine asjade käigust ja suhtumine nendesse näha. Ja mitte just pealiskaudne ega mustvalge. Ei maksa ette rutata.
 
miks Hürremit 19. juuni 2014, kl 20.21
Räägin tagantjärgi ka, mõni on siin huvi tundud, miks vihkab Ibrahim Hürremit või vastupidi. See pole minu enda väljamõeldis... Edasi...Edasi nagu eelpool kirjutasin sureb ühel päeval Sultani ema ja siis ühel päeval poob end üles Taijee (see paks ja vana Sultani ema teenija, kelle ostis ära Hürrem andes talle ühe oma majadest ja kes mõni aeg hiljem saatis Hürremile kaitseks ühe Sultani tähtsatest meestest,kui ta aimu sai, et öösel pagendusest paleesse kutustud Hürremit ootab varitsus, kui ta tappa tahetakse).
 
küsimus 19. juuni 2014, kl 21.21
Aga mis põhjusel emand Daiee ennast üles poob?
 
noo 22. juuni 2014, kl 23.13
täna lõppes nii põneva koha pealt ja vaatan, et järgmisel pühapäeval polegi filmi, miks?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!