Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Telesaade
sajandi armastus
 
jutus 28. september 2015, kl 10.53
Eilses seerias sureb Mehmed (tema ustav teener ja kaaslane on Mahidebrani käsilane, kes esiteks riivab treeningul mõõgaga Mehmedi ja siis hangib rõugehaigelt tõveviiruse sodi ning kui Mehmed palub, et mees tema haava mähist vahetaks, määrib teener Memedi haavale seda haigelt saadud plöga ja niimoodi nakatabki Mehmedi rõugetõppe). Mispeale muutub Mihrimah tugevaks ja määrab , ajab Sahsultana pagendusse, enne nõuab Hürremi fondi veele temalt rahagi. Sah sultanal ei jää muud üle kui minna pagendusse. Mihrimah saab teada, kes on tema reetnud, nimelt lapse ämm, kes elab tema juures aga täidab Sahsultana käskusid. Too jäi vahele otse Mihrimahile kui proovis Mihrimahi kirjakarpi tagasi sokutada Mihrimahi mehe kirja , mille amm oli varastanud, et Sahsultanale näidata. Mihrimah kutsub Sah sultana oma juurde lõunale ja avalikustab asja ning ähvardades Sultanile( kes on sõjakäigul) vastavasisulise kirja saata Sah sultana tegudest panebki talle ette võimaluse oma nahk päästa pagendusse minekuga.Reeturliku amme aga käsib visata merre.
Ei hakka tervet seeriat ümber jutustama aga lõpus saabub Hürremi tõld,vastu tõttab Sultan ise, palju aastaid on möödunud...Kes Hürremi üles leidis Mihrimahi palvel ja tagasi isademaale naaseb peale ülesande täitmist on muidugi mees, keda Mihrimah armastab siiani...Kui Hürremi jalg on maad puudutanud kappab õilis mees mööda pargiteed vahval ratsul minema...( sultan andis ta vabaks peale sõjakäiku kui ta seda küsis) Teate ju ise,kes see on.
 
1 küsimus 28. september 2015, kl 12.49
Kas Mehmed tõesti suri eilses osas? Mul on kuidagi kuskilt jäänud meelde, et Mehmed ja Sah Sultana tütar hakkavad koos olema ja armuvad.Vähemalt kuskil videos oli seda näha.
 
.. 28. september 2015, kl 13.15
Sultan oli siis selgeltnägija.
 
Kahju 28. september 2015, kl 14.19
Googeldasin, aga ei leidnud, kas siis Mehmed ei näinudki päriselt oma last kunagi, kuna suri ennem ära? See on küll kurb siis ju. Ja wikipediast sain ka nii aru, vähemalt oli nii kirjas, et Mehmed ja Sah Sultana tütar hakkavad koos elama ja hoopiski see sünnitab talle lapse, mida nüüd siis uskuda? :)
 
.. 28. september 2015, kl 14.50
Vaatan jupiti vahel otse või nädalaid hiljem järele. Pole 100% kursis.
Mehmedi naine oli see: https://en.wikipedia.org/wiki/Esmehan_Baharnaz_Sultan

Kui mingi muutus ongi, siis ju nad on filmis muutnud midagi. Sultani õde suri ju ka palju hiljem kui ajaloofaktides teada.
 
Kahju 28. september 2015, kl 16.58
on sellest, et Bali bei oma kodumaale naaseb, väga kena ja mehelik mees. Ilmselt teda rohkem seriaalis kohata ei õnnestu. Aga kuidas tal küll Hürrem õnnestus üles leida?
 
Kahju to Kahju 28. september 2015, kl 17.41
Miks sa kasutad sama nime siin mis minagi? :S

Minu teada otsisid nad tükk aega Ali a-gat või mis iganes ta nimi oli. Ta oli Hatice Sultana teener. Ja eile mainiti, et ehk on oma kodumaal, Bosnias? vist ja ju siis pesitseski kõik see aeg oma kodumaal, kuni ülesse leiti ja tema järelikult teadis, kus on Hürrem ja tal ei jäänud muud üle, kui asukoht ette näidata, kui ei tahtnud oma elust ilma jääda. Ma arvan. :)
 
kurvaks teeb tõesti 29. september 2015, kl 10.04
Mõõdunud pühapäeval olnud osaga jäi silmailu naisvaatajale oluliselt vähemaks: lahkus Bali bei ja suri Mehmet.
 
K 02. oktoober 2015, kl 23.18
Edasi tean niipalju, et sultan ei määragi Mustafad tagasi Manisasse, vaid Selimi. Mingi aeg laseb sultan tappa Mustafa oma silme all, kuid hiljem jäãb seda väga kahetsema.
 
ta 04. oktoober 2015, kl 11.47
kahetseb ka ibrahimi tapmist..
 
jutus 05. oktoober 2015, kl 12.26
Jah, päris kurb osa.Selim oma lõbutsejast vennaga on nagu hundid üksteise kallal.Anna ainult mõõk kätte. Viimane vigane sultanipoeg tundub arukam, kui tal seda alaväärsus kompleksi poleks.Kahju, et Sultan on kahtlev, ta võiks ikka vanima poja Manisasse määrata, ta peaks mõtlema tulevikule ega ta ka igavesti ei ela ja tugev pärija, kelle ta on sõjavägi, see lisab vaid kindlustunnet.Paraku aga tol ajal nii ei olnud ja läks nagu läks.Hürrem on elust õppust saanud ja palju julmem vaenlaste vastu.Mustafa tütar on ka juba nii suur.
 
ah lõpeta 05. oktoober 2015, kl 15.34
1. Selim ise ongi too lõbutsejast ja joodikust vend, mitte Selim koos lõbutsejast vennaga.
2. Mustafa ümber ei ole ühtki sellist intriganti ja keelepeksjat nagu Rüstem, kes teiste printside eksimusi valitsejatele ette kannaks või teine võimalus teistel on paremad nõuandjad Rüstemi ja ema näol, kuigi ei tahaks uskuda.
Mustafa suurim puudus on see, et ta pole Hürremi poeg (iseloomutu Mahidebrani poeg kaoks vaikselt mutiauku, aga Hürremi poeg mitte) või mine tea, võib-olla poleks siis tal olnud selliseid toetajaid nagu Ibrahim, sultani õed ja nüüd Hairedin paša. Mustafa miinus on tema ema, võib-olla tänu emale on ta selline arukas ja tasakaalukas, aga ema karma tõttu (Mehmeti täiesti alatu tapmine) oli ta tulevik täpselt selline, nagu see oli. Kurb.
3. Sultani noorim poeg on saanud lihtsalt kogu oma energia lugemisse ja teadmistesse panustada, temalt ei oodata sõjaväljadel osalemist ega riigi juhtimist, tast võiks saada kohtunik, õpetlane
 
viimasele 05. oktoober 2015, kl 16.28
sina oled siin koos oma 12 kanali jutusaate muttidega. oli öeldud, et selim koos oma joodikust vennaga on NAGU HUNDID...
 
to viimasele puust ja punaselt 05. oktoober 2015, kl 17.16
No johhaidii kui loll annab olla? :D

Selim ise ongi see joodikust ja lõbutsejast vend!! Bayesid on korralik, mitte nagu Selim, kes joob ja on hull naistemees ja teised peavad pidevalt ilustama valitsejale, et Selim on korralik vms jne...

Eks see üleeelmine to jutus, tahtis kirjutada nii, et Bayesid koos oma joodikust ja lõbutsejast vennaga, ehk siis Selim-iga on nagu hundid üksteise kallal!!

Ehk siis, kes aru ei saanud, kumb vend on kumb: Järgmises osas määrab valitseja Selimi Manisasse ja see sama vend ongi see joodik ja lõbutseja!!
 
viimasele 05. oktoober 2015, kl 17.26
Joo vähem ja räuska oma kanal12 jutsaates, mitte selles teemas.
 
Kahju 05. oktoober 2015, kl 17.45
Uurisin täna wikipediast, ja sain teada, et Hürremil oli tegelikult 6 last Sultaniga! Abdullah oli natukene peale sündi ära surnud!(Vabandan, kui nimi vale, ei viitsi enam üle vaadata, kas kirjutasin õigesti)
Aga kas seda ka Sajandi armastuses näitas, et see Abdullah suri, ei tea, kuna ei hakanud seda kohe vaatama ja algusega pole väga kursis, millal tal keegi sündis. Seal sarjas siis.

Ja huvitav on see, et wikipedia on märkinud, et Sultanil oli kokku oma 3 naisega 9 last, neist 6 siis Hürremiga, aga Kanal2.ee lehel on kirjas, et Sultanil oli kokku 14 last? No kus see tõde siin siis on? :D
 
tõde on 05. oktoober 2015, kl 20.03
...vahepeal.Äkki neid sultaneid oli mitu.
 
K 05. oktoober 2015, kl 21.15
Sultanil oligi 14 last, see mida näidatakse, on ju seebikas. Jummel küll, ega siis kõike ei jõua ju ka näidata.
 
to K 05. oktoober 2015, kl 21.53
Mida sa siin jummel küllitad? Ma saan aru, et kõike ei näidata, aga minu küsimus ei seisnenud selles, vaid selles, et kahes kohas on erinevalt kirjas, mitu last Sultanil oli! Paneb ikka mõtlema ja uurima küll, et kui palju siis ikkagi oli lapsi? :) Millist allikat usaldada, kui on mitu erinevat tõde? 1 leht kirjutab, et 9 ja teine 14?

Egas midagi, ei lootnudki siit vastust saada, pigem lihtsalt, et kas on teadjamaid siin, kes on ehk rohkem sellega kursis, uurinud, lugenud raamatut vms. Pole ise veel jõudnud raamatukokku, et raamatut laenata, kui üldse raamatukogus on? :) Eks tuleb sammud raamatukogu poole seada! :)

Ilusat sügist!
 
taevane arm! 06. oktoober 2015, kl 09.43
Kas tõesti on eluküsimus, kui palju sultanil lapsi oli? Sellel pole küll ajaloo seisukohalt mingit tähtsust, kui ajalugu uurid.
 
Ei, ei ole 06. oktoober 2015, kl 09.49
...eluküsimus, lihtsalt huvitab! Ja mulle võib selline küsimus huvi pakkuda, selles pole midagi imestusväärset! Ei mõista seda nn. pahameelt vms selle küsimuse ümber!

Ilusat päeva! :)
 
erinevad arusaamad 06. oktoober 2015, kl 11.49
Mind jällegi üllatas siin Mustafa ema nimetamine iseloomutuks. Nii et saame erinevalt asjadest aru ja pole mõtet vaielda-pahandada. Arvamusi lugedes enamusele ju meeldib Hürremi-taoline inimene.
 
viimasele 06. oktoober 2015, kl 14.31
Mina olin see, kes Mahidebrani iseloomutuks nimetas, võib-olla pole see parim sõna temasuguse kibestunud, kõrvale lükatud, poja nimel elava naise kohta. Lihtsalt see Mehmeti mõrv oli kohutavalt alatu ja poja surm ning tulevane üksindus just täpselt paras palk. Hürrem ja ta tütargi on tugevad naised, M isegi koos sultani õdedega on nõrk.
 
nii 08. oktoober 2015, kl 19.26
tõsiselt ja koguni lapse ämm. Imetaja on vist ikka amm...
 
vaataja 08. oktoober 2015, kl 23.24
Mul jäi see koht nägemata, kus Hürrem uuesti välja ilmus. Kus ta siis oli ja kuidas üles leiti? Aitäh info eest :))
 
ja.. 08. oktoober 2015, kl 23.37
mis Mehmedist sai?
 
viimasele 09. oktoober 2015, kl 08.18
Päris täpselt seda ei näidatudki. Oli vaid selliseid veidi segaseid katkeid:
1. Mihrimah palus Bali beil enne lahkumist oma ema üles otsida.
2. Bali bei sai teada Ali aga (Hatice teener, kes oli Hürremi kadumise taga) asukoha.
3. Ühe osa lõpus naitas kedagi punapäist naist kuskil vanglas või hämaras kongis, ju see oli Hürrem.
4. Bali bei kappas minema ja Hürrem astus uhke ja tervena tõllast välja, nagu oleks käinud vaid väljasõidul.

Mehmet suri rõugetesse, tegelikult tappis see Mahdebrani palgatud "sõber-teener" ta, algselt haavas teda võitluse käigus ja siis tema haava sidudes, määris seda rõuge haigelt saadud mädase limaga. Jäeti mulje, et tegu on igati loomuliku surmaga, kuid päriselt oli see siiski mõrv
 
vaataja 09. oktoober 2015, kl 08.56
Selge pilt, aitäh sulle ülevaate eest! Mehmedist on küll kahju, sümpaatne tegelane oli.
 
viime 09. oktoober 2015, kl 19.14
to ja

Loe mu kirjutist, seal on kõik,mis vaja, mis sai MEHMETIST( tapeti läbi rõugeviiruse) ja mis toimub nüüd...
 
fff 10. oktoober 2015, kl 23.57
mis sai ibrahimi sohitütrest.... kadus ära aga mis edasi sai.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!