Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
hügieeni- ja puhtusenõuete täitmine spordiklubides
 
foobik 17. oktoober 2010, kl 22.50
Aina rohkem ja rohkem on hakanud häirima elementaarsete hügieeninõuete eiramine spordiklubides. Oleks ju elementaarne tahta, et matid- spordivahendid pärast iga kasutuskorda des.vahendiga puhtaks tehtaks. Vastik on heita matile, ms on eelmise sportija poolt niiskeks higistatud. Kuidas klubiomanikud ise selle peal ei tule? Ehk mõni loeb ja muretseb spordisaali vastavad vahendid, et iga inimene saaks trenni lõppedes oma mati ja vahendid puhtaks teha. See ei oleks ju suur väljaminek.
 
Treenija 18. oktoober 2010, kl 09.53
Minul on riided seljas, kui ma matil olen, nii et ei higista ma seda matti läbi. Pea/näo alla panen trennirätiku. Oled jah foobik.
Spinningus on vahendid ratta puhastamiseks, seal tõesti käed higistavad ja sadula peaks eriti puhtaks tegema. Jõusaalis sama lugu, vahendid olemas. Võid veel oma kindad ju kättae panna.
 
liisi 18. oktoober 2010, kl 12.38
meil on trennisaalis vahendid ja paber ja kõik tõmbavad matid pärast trenni üle. see nagu elemantaarne ju
 
foobik 18. oktoober 2010, kl 13.08
ilmselt Treenija (18. oktoober 2010, kl 09.53) jaoks see pole elementaarne. Minu jaoks aga küll.
 
peps 19. oktoober 2010, kl 08.35
See ON probleem. Isegi kui jaotatakse laiali nn higirätikud, isegi siis ei suvatse enamus neid selja alla panna. Minul on oma rätik kaasas, mille alati matile panan, aga hea et see teema päevakorda tõusis!
 
veel üks foobik 19. oktoober 2010, kl 11.41
Vot-vot, selle pärast ma lihtsalt ei suuda klubides trenni teha. Teen pigem iseseisvalt.
 
rätikuliine 19. oktoober 2010, kl 17.27
kes keelab sul treeningrätikut kaasa võtmast? võta kohe suur saunalina, siis katab terve mati kenasti ära :)
 
foobik 19. oktoober 2010, kl 21.16
rätikuliine
just nii ma teengi, sest mitte kõik treeningulised ei saa aru, et on olemas elementaarsed hügieeninõuded- mõni tuleb juba trenni ebameeldivalt lõhnates.
 
mittefoobik 19. oktoober 2010, kl 23.19
ja alati on võimalus oma väike viinapudel kaasa võtta ja matt desinfitseerimiseks üle kallata :D
 
kk 20. oktoober 2010, kl 09.38
Saab ju oma mati kaasa võtta :)

Eile hõljus Myfitness Rocca vastremonditud ilusas ja avaras duširuumis vänge kusehais. Lihtsalt rõve. Wc-sid on piisavalt sealsamas. Aga ikka on vaja põrandale lahistada. Õnneks oli hiljem hais kadunud, koristaja oli ilmselt vahepeal kohale jõudnud.
Hügieenile seal kahjuks väga rõhku ei panda :(
Riietusruumi ja duširuumi põrandal vedelevad juuksekarvad ja mustus ajavad iiveldama. Puhastan küll plätud alati paberiga alt ära, aga ikka on vastik.
 
foobik 20. oktoober 2010, kl 17.06
miks mulle tundub, et siinsed desinfitseerimise vastased on klubide omanikud v vastutavad inimesed?
 
g 20. oktoober 2010, kl 23.35
pole kunagi näinud,et keegi matte puhastaks...
 
brrr 20. oktoober 2010, kl 23.49
jube lugeda. sellepärast ma eelistangi iseseisvalt sportida, või siis otse trennist koju ja seal alles pesema.
 
- 25. oktoober 2010, kl 21.09
öelge, mis haigusi te kardate kõik?
 
foobik 27. oktoober 2010, kl 11.14
to -

Kas sa ekseemist oled midagi kuulnud? Seenhaigustest? Kui lähed kosmeetiku juurde, paneb ta alati su külje alla puhta paberlina, rääkimata arsti juures käimistest, kui tuleb ennast kuskile pikali visata või vastu toetada. Muidugi ma kasutan enda rätikut, kui pean näo vastu matti asetama. Ma ei tea, milline inimene seal enne seisnud või lamanud on.
 
ggg 27. oktoober 2010, kl 12.38
foobik,
hari ennast veidi, siis leevenevad ehk ka foobiad. ekseem ei ole nakkav.
 
mittefoobik 27. oktoober 2010, kl 23.20
ma olen aastaid erinevates spordiklubides käinud, pole selle aja jooksul (u. 10 a.) ühtegi sellist nö nakkushaigust saanud. inimesed, mida te põete, külastage oma spordiklubi, tehke trenni, nautige seda!
 
rätikuga 29. oktoober 2010, kl 11.34
Teema on siiski asjakohane. Spordiklubis, kus mina käin, on sisekorra eeskirjades küll nõue, et matil peab kasutama rätikut ja paljajalu käia ei tohi, kuid sellest eriti keegi kinni ei pea. Näo alla väikest rätikut küll siiski kasutatakse, kuid tegelikult jääb sellest sageli väheks, sest treeningsärk on sageli ju läbimärg, kui kõvasti pingutad.
Seenhaigused kujutavad endast siiski reaalset ohtu ja siis võib juba hilja olla, kui nakkus käes. Meedikuna tean, et osad seenhaigused alluvad ravile väga halvasti ja seetõttu kasutan matil alati suurt rätikut. Lisaks on lihtsalt pisut ebameeldiv heita eelmise treenija poolt higimärjaks jäänud matile.
 
Styg 29. oktoober 2010, kl 18.00
haigusi ma ei karda, treeningrätikut kasutan küll siiski, aga mitte ma ei saa aru, et kas teemaalgataja mõtleb tõsiselt, et peale rühmatreeningut peaks igaüks hakkama ise oma matti puhastama? dzhiisas. ma ei tuleks elus selle peale.
 
kodus treenija 29. oktoober 2010, kl 19.39
kas lihtsalt rõve ei ole teise higi sees pikutada?
 
Styg 29. oktoober 2010, kl 20.56
mul on riided seljas, ja ma pole tõesti märganud ühelgi matil veel mingit silmaga tuvastatavat higiloiku.

aga ma pean ka tunnistama, et ma olen sedasorti asjade suhtes tõesti üsna külma kõhuga. need ei häiri mind kuidagi.
 
paabulind 29. oktoober 2010, kl 22.30
Ma ei tea millise nurga taga teemaalgataja treenib,aga minu spordiklubis on des.vahend ja salvakaaparaat seinal olemas.Treener mainib trenni aluses,et kes ei kasuta rätikut,peaksid treeningu lõpus mati dessima ja inimesed nii toimivadki.Ja need ,kes riietusruumis ilma loputamata riideid vahetavad on minu meelest kompleksides. See pole foobia bakterite ees,vaid hirm keha pärast.Ise kasutan rätikut mati ulatuses,pesuruumis plätusid ja üritan trennist võtta,kõike mis võimalik ja seega ei passi teisi,kes minu meelest ei toimi minuga sarnaselt.Hoopis hullem on kui minna jõusaali hommikuti ja lämbuda meeletus higihaisus,sest enamus inimesi ei tegele enne varajast trenni hügieeniga.
 
foobik 30. oktoober 2010, kl 23.06
Eks suhtumine sõltubki iseenda harjumustest ja suhtumisest. Minu jaoks on probleem ebameeldivalt lõhnava ja niiske mati peale heita, rääkimata näo toetamisest räpasele matile. Teatavasti sooritatakse pilatest paljaste jalgadega ja olen 100% kindel, et mitte kõik ei hoolitse enda hügieeni eest piisavalt. Jah, ekseem ei ole nakkav, ka psoriaas ja mitmed muudki nahaketendused, aga minu jaoks on eemaletõukav, kui pean samale matile heitma, millelt on just taolise haigusega inimene püsti tõusnud. Ei oleks ju raske 3 min-t mati puhastamisele pühendada?

Ma ei treeni nurgataguses saalis, aga mattide ja treeningvahendite puhastamist seal tõesti ei toimu. Kui lugeda siinseid kommentaare, siis tundub, et see soov on lausa häbematus ja ajukääbikule omane foobia.

Rohkem sel teemal ei kommenteeri.
 
foobik 30. oktoober 2010, kl 23.11
Esimene lause ebaõnnestus.

Eks suhtumine antud probleemi sõltubki iseenda harjumustest ja suhtumisest iseenda hügieeni...jne.
 
kiisu 31. oktoober 2010, kl 00.20
Meil küll desvahendid olemas ja kõik korralikult pärast trenni kasutavad neid ja mõni eriti suur foobik ka veel enne trenni. Varem käisin kohas, kus siuke asi polnud tavaks, aastaid tagasi, ning ei saanud kunagi midagi külge. Sellised foobikud hoiavad vast oma lapsi ka nii hullus puhtuses, et kui kunagi miski tõttu, sest tegelik elu ei vasta foobiku nõuetele ja baktereid on igalpool, kallis foobik, ka sinu sees, jäävadki need lapsed nii kergelt haigeks, sest pole immuunsust.
 
kodus treenija 31. oktoober 2010, kl 15.15
mina olen küll higist niiske mati saanud ja mitte üks kord.
selle pärast toimetangi nüüd iseseisvalt.

ega te näkkusülitamisest ka ilmtingimata midagi külge ei saa ja ära ei sure aga lihtsalt jälk on teise inimese kehavedelikus püherdada.
kui mõni liputaja teid pargis täis j... siis võtate seda ka külma kõhuga?
uriin pidavat üks puhtamaid ja desinfitseerivamaid vedelikke olema - nii, et on ok kui duširuumis kõrvalpesija teile jala peale laseb?
ma olen ka riides - ega ma oma riiete peale seda kõike ka saada ei taha.
võõraste inimeste kehavedelikud jäägu neile!

mul on tunne, et siin kommivad erinevate klubide töötajad.
või siis vabandatakse iseenda räpakust nende sõnavõttutega.
 
kiisu 02. november 2010, kl 17.32
Loomulikult selline käitumine on dussiruumis või ujulas või no olgem ausad ükskõik kus väga imelik ja ma ei tea, mis sellise käitumisega inimese peas toimib? Äkki põiepidamatus. Vastuseks aga ei ma ei ole klubitöötaja nagu ma ütlesin selles klubis kus käin on desvahendid olemas (aga ega ju alati ei saa kindel olla, et eelnev kasutaja seda ikka kasutanud on) aga ise sellest lihtsalt suurt numbrit ei tee, eks seks ka räpakas, kellegi teise kehavedelekud võivad sinu sisse sattuda või vereülekanne, ka võõras kehavedelik või suudlemine iuuuuu... võõras tatt:D aga okei, ei tasu neid ka materdada, kelle jaoks see foobia pole probleem, onju:D ja tõesti sellel juhul muretsege endale oma matt, keegi ei keela ju seda ja ongi probleem lahendatud, ei ole seal peale teie kehavedelike midagi:D
 
hiirehall 03. november 2010, kl 00.29
ma käin reval spordis erinevates saalitreeningutes, ka nendes kus kasutatakse matti ja pean tõesti ütlema, et vahel need lausa haisevad higi järele. seepärast soetasin endale isikliku mati ja käin sellega. pole probleemi. paljajalu dushiruumis käia ei tahaks. korra tundsin dushiruumis kusehaisu, keegi siristas dushi all olles põrandale. vat see oli jälk. tehke kodus selliseid jälkusi aga spordiklubis paluks mitte kusta dushi all, tualetid on ju olemas. noja, ükskord oli keegi saunas peeretanud, õudsed naised ikka mõned... võtab pead vangutama. eriti kui veel mõtled, et enamik selliseid solaariumis päevitunud feikküünte ja paljaks aetud lapsetussuga beibed aga vat elementaarsed käitumisreeglid on neile tundmatud.
 
... 03. november 2010, kl 15.09
...Seksitakse ja suudeldakse ikka "oma" inimestega mitte suvaliste võõrastega.
Või noh minusugune vanamoodne mõtleb nii.

Mati saab kaasa võtta. Isikliku. Aga jõusaalis on pingid, erinevate trenažööride istmed higist märjad...
 
Selma 03. november 2010, kl 19.32
Jah, rohkemgi, kui tuttav probleem. Revalspordi suures saalis kasutatavad matid olid suvel ikka totaalselt läbi vettinud ja haisesid higi järgi. Nüüd olukord veidi parem, kuid need matid on ikka vägagi päevinäinud ning ebahügieenilise välimusega. Väga hea meelega nende mattidega kontakti astuda ei tahaks, aga ega suurt midagi üle ka ei jää.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!