Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Lihasevalud pärast trenni
 
tahan teada 06. detsember 2010, kl 01.22
Kuidas Teil on? Venitan selles määras, mis treener näitab, vahel veel hiljem kodus ka. Varem nii hull plnd, aga nüüd on nii, et kui mõni nädal saab vähem trenni tehtud või raskemad trennid haiguse tõttu vahele jäid, on jälle lihased jube valusad. Kas see on normaalne, et lihased nii kergelt valusaks jäävad??
On tuttav, kellel ei jää näiteks üldse valusaks. Ja siis tema irvitab, et kuidas minul jälle lihased valusad. Trenniga olen tegelenud mitu kuud, nii et treenituse tasemes viga ei tohiks olla
 
Styg 06. detsember 2010, kl 06.55
mina olen treeninud umbes kuus aastat järjepanu, ja ka minu lihased jäävad valusaks. selles ei ole midagi kummalist. muidugi ei jää nad valusaks igast trennist, aga tõesti, kui vahel vahele jääb, kui uutmoodi trenni teen või mingeid uusi harjutusi. see on täiesti normaalne.
 
rax 06. detsember 2010, kl 08.32
Ega Sa juhuslikult pole jälginud oma pulsisagedust? Kui Sul pulss väga kõrge, siis võid Sa "töötada" anaeroobses tsoonis ja sellega kuhjata lihastesse laktaati (maakeeli siis piimhapet), mis lihasvalu põhjustabki.
Ehk aitaks trennid madalama pulsisageduse juures?
 
e 06. detsember 2010, kl 12.18
venitamine kahjuks lihasvalu teket ei enneta, samuti ei ole käesoleval hetkel põhjust seostada laktaadi kuhjumist nö järgmise päeva lihasvaluga (maakeeli küll öeldakse, et piimhapet täis, aga peale treeningu lõppu kantakse piimhape lihasest ca tunniga välja)

uuri täpsemalt siit, seal peaks olema ka viiteid eelneva kohta käivaid viiteid - http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_onset_muscle_soreness
 
naine 06. detsember 2010, kl 14.08
No mul seda lihasvalu esineb ikka väga harva (kui ütlen, et ei esine, siis keegi ei usu, aga sinnapoole on jah). Trenni olen teinud kaua-kaua, aga olen ka joogaarmastaja ja muidu korralikult venitav persoon. Jõuharjutuste järel tuleb eriti põhjalikult venitada. Kas venitad kodus külmalt? Seda küll ei tohi, venitama peab sooja keha.
 
valu 22. detsember 2010, kl 17.04
Ära muretse, lihasevalu on (enamasti) nirmaalne, eriti uuesti sportimist alustades, trenni vahetades või koormust suurendades. Kui pärast trenni on lihas järgmisel päeval valus, anna kehale aega taastumiseks ja treeni paar päeva väiksema koormusega.
 
Kata 24. detsember 2010, kl 10.43
Lihasvalu ju täitsa ok, eriti kui sul trenne vahele jäänud, muudad harjutusi, korduste arvu, intensiivsust. Ma ise käin jõusaalis, ja iga kord kui võtan käsile uue programmi, siis alguses lihased kõik valusad...kui lihased harjuvad nende harjutuste, raskuste ja kordustega, siis jääb ka valu järele.
Ära põe selle valu pärast....see näitabki, et lihas areneb ;)
 
Julie 16. jaanuar 2011, kl 10.26
Tegelikult lihasvalu ei näita, et lihas areneb, vaid seda, et lihast sai üleliia koormatud ehk siis liiga suure koormusega harjutatud.
Sama sisseharjunud koormus võib erineval perioodil kehale ka erinevalt mõjuda, nt. mõnikord on pulss kõrgem (kas siis väsimusest või ligihiilivast haigusest).
 
Ka mõtteid 16. jaanuar 2011, kl 14.16
lihasvaludest peale trenne.
Siin mõned viitasid piimhappele, kuid see iseenesest ei põhjusta mingit valu - ta on algmaterjal energia saamisel.
Valu lihastes piimhappe kuhjumisest - see vaade hakkab maailmas juba vananema. Uuem vaade, millel on järjest rohkem poolehoidjaid väidab, et lihasvalu trennile järgneval või ülejärgneval päeval on põhjustatud hoopis lihaskiudude mikrotraumadest - lihaskiud ei ole veel trenniga saavutanud vajalikku sitkust ja paindlikkust. Nüüd mõni küsib, et miks siis seda traumadest tekkinud valu kohe trenni ajal või vahetult peale trenni ei tunne. Ja nüüd on siin ka seletus - põhjuseks on piimhappe lagunemisel tekkiv kõrvalprodukt -vesinik. Koormusest võõrdunud lihases tekib ülearu palju piimhapet, selle lagunemisel tekib ka mõttetult palju vesinikku, ning see vesinik MÕJUTAB NÄRVIRETSEPTOREID - takistades valuaistingute edasiandmist peaajju. Valu hakatakse alles siis tundma, kui vesiniku tase langeb nii madalale, et ei suuda enam valu tunnet takistada. Seega - inimene tunneb lihastes nii kaua valu, kuni need mikrotraumad paranevad - kellel päev, kellel aga ka 3-4 päeva.
Selliste mikrotraumade üks sagedaseaid põhjustajaid on just mitut tüüpi ja rahvale nii "vajalikuks" propageeritud venitused - neid valesti tehes. Aga valesti, see on nii, et ENNE on venitus ja sellele JÄRGNEB lihase järsk kokkutõmme. Kõige ilmekam näide - te tahate käest maha panna mingit raskust, olgu või hantel. Ja nüüd, niikaua, kui käsi liigub hantliga põranda poole - toimub venitus. Nagu aga hantli lahti lasksite - toimub iseenesest käelihaste lõdvestus, ehk JÄRSK kokkutõmme. Sama toimega on ka treppidest või kaldpinnalt alla jooksmine - nii lihtne see ongi, see valesti tegemine.
 
hmk 17. jaanuar 2011, kl 09.41
Kuidas sul, teemalgataja, toitumisega on? Ka vähene valgu kogus toidus võib põhjustada lihastes valusid. Peale trenni tuleb lihasele anda ehitusmaterjali s.t. valku, et lihas saaks treeninguga kahjustatud lihaskiud uuesti üles ehitada.
 
anni321 21. jaanuar 2011, kl 17.59
inimese füsioloogia on erinev ja võrdlemine teistega ei ole alati õige. see kui sa teed trennist pausi siis jätkates peaks alati olema koormus väiksem olema, mitte alustama sealt kus enne pooleli jätsid. treener ei suuda/saa teada sind nii hästi kui sa ise. teadvuste oma keha signaale ja õpi neid tundmavastasel korral jäävadki teised sinu üle naerma.
mis lihaste valusse puutub siis energia liikumist valupiirkonnas aitab parandada akupunktuur kleebis, lisaks paraneb selles piirkonnas ka kudede verevarustus ja sellega seose paraneb lihas kiiremini mikro traumast. kleebis mõjub selles piirkonnas kuhu sa ta asetad ca 6 cm diameetri ulatuses. usa fitness clubides on see üks põhilistest mitte medikatoorsetest valuvaigistitest.
saadan paar linki : http://www.tukaram.cieaura.com/cx2.html
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
 
huviline 22. jaanuar 2011, kl 15.56
Kas keegi on veel neid klepse lihasvalu vastu kasutanud? Suht uskumatu värk aga kui see tõesti toimib nii nagu klepsude kodulehel kirjas siis peaks enne maratoni endale paar pakki varuma. Andke teada kel on kogemusi.
 
mari 27. jaanuar 2011, kl 10.09
Mina kasutan küll akukleepse aga mitte valu omasid vaid spordikleepse, mis energia blokkidest vabastavad ja aitavad kaasa paremale energia tsirkulatsioonile. Nendest on ka blogis artikkel:
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com/2011/01/spordikleebis-cieaura-cx2.html
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!