Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Reied valusad
 
Terje 17. märts 2011, kl 20.47
Käisin paar päeva tagasi esmakordselt BodyPumpis ning siiamaani on kükkidest reied õudselt valusad. Näiteks trepist alla kõndiminegi on praegu täiesti läbi suure valu ning kasvõi toolile istumine (või kükitamine) on meeletult valus.
Olen muidu üpris normaalselt treenitud, käin mitu korda nädalas jooksmas jne, aga no see kükkide intensiivne tegemine oli mulle vist üle jõu. Mida peaksin tegema, et see lihasvalu üle läheks, niisama ootama või näiteks proovima masseerida, venitada või hoopis kõndida/joosta?
Tahaks juba trenni minna, aga ei saa..Ehk oskate midagi soovitada? :)
 
e 17. märts 2011, kl 20.55
see on reie nelipealihas, mis sul valus on, jooksmine ei puutu asjasse, kuna jostes see lihas suurt koormust ei saa. Loe lihasvalust siit pikemalt - http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_onset_muscle_soreness

kokkuvõttes võib öelda, et ega suurt midagi pole teha. üldiselt 72h jooksul taandub, mõningatel juhtudel aitab soe vann/saun, kerge treening peale, pisut ka venitamist.
 
Julie 17. märts 2011, kl 21.31
e, palun seleta, miks ei saa reie nelipealihas jooksu ajal suurt koormust?
 
e 17. märts 2011, kl 23.52
vabandan - väljandasin segaselt, jooksmisel on kasutuses ikka kõik alakeha lihased; pidasin siin silmas seda, et jooks vs bodypump võrdluses on viimasel juhul nelipealihasel palju suurem/intensiivsem koormus (eriti kui veel kangile on raskust pandud).
 
Styg 18. märts 2011, kl 07.00
seilasime, teame :)

see valu läheb mööda. teha ei saa sinna suurt midagi, ehkki kerge mudimine ja massaazh teevad hetkeks olukorra paremaks.

mina olen ka muidu treenitud inimene, aga kui teen midagi sellist, mida varem teinud pole (või kaua aega on vahet peetud), siis jäävad lihased ka ikka väga valusaks.
 
naine 18. märts 2011, kl 08.48
Huvi pärast küsiks, mis raskusel sul kangi ühes otsas olid, et lihasvalu nii hull?

Omalt poolt annaksin nõu teha midagi hoopis muud vahepeal, nt pilatest, kus jalgadel min koormus ja pärast korralikult venitada. Kui sul klubis streching on, tasub sinna kindlasti minna, keha tuleb enne muidugi soojaks teha. Pea 2-3 päeva pumbiga vahet.
 
Terje 18. märts 2011, kl 09.03
Ma arvan, et mu probleem oligi see, et ei teinud sooja enne. Raskused olid minimaalsed- 2 kg mõlemal poolel ainult.
Ja valutavad just reie väliskülje lihased, mitte niipalju pealmised ehk nelipealihased. Täna tundsin nagu oleks juba natuke parem, aga kükke teha on küll veel maru valus.
 
naine 18. märts 2011, kl 09.47
2 kilo on küll alustuseks sobiv raskus - see ei tohiks midagi teha. Ise olen peale pikemat puhkust alustanud 7,5 kummalgi pool, aga 1. SOOJENDUSLOO ajal on mul alati ainult 2,5 peal. Nii et pea natuke vahet, venita end teistes trennides k.a streching ja proovi uuesti. Liiga suurt tähelepanu ei peaks lihasvalule pöörama ka, see on loomulik asi, kui treenitus väike.
 
naine 18. märts 2011, kl 09.47
see 7,5 käis muidugi kükkide ja selja, mitte nt triitsepsi kohta ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!